Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2009

ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΟΥΝ 70δις. ΕΥΡΩ

Αντιγράφουμε από την επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών μετά τη χτεσινή συνάντηση του υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου με τον Γερμανό ομόλογό του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στο Βερολίνο.

Δημοσιογράφος: "Εγινε καθόλου συζήτηση για τα χρέη που έχει η Ελλάδα απέναντι σε γερμανικές επιχειρήσεις;"

Γ. Παπακωνσταντίνου: "Ναι. Ενημέρωσα τον κ. Σόιμπλε για την εξέλιξη αναφορικά με τα χρέη των νοσοκομείων σε εταιρείες, μεταξύ των οποίων είναι και γερμανικές εταιρείες. Υπάρχει μια διαδικασία εξόφλησης των χρεών αυτών, η οποία έχει ξεκινήσει, σε συζήτηση με τις εταιρείες. Αυτό θα αρχίσει από τον επόμενο μήνα, όπως ταυτόχρονα και η συζήτηση για άλλα εκκρεμή ζητήματα που υπάρχουν, όπως το θέμα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, όπου υπάρχει μία προσπάθεια επίλυσης, η οποία βρίσκεται σε καλό δρόμο".

Οπως διαπιστώνει ο αναγνώστης, ο Ελληνας υπουργός έκανε τα πάντα για να διαβεβαιώσει τον Γερμανό ομόλογό του ότι η Ελλάδα "είναι σε καλό δρόμο" όσον αφορά στην εξόφληση των υποχρεώσεών της προς γερμανικές εταιρείες.

Ομως,ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι οι "υποχρεώσεις" αυτές είναι υπαρκτές, ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι οι υποχρεώσεις αυτές αφορούν την Ελλάδα ως χώρα και όχι ότι η Ελλάδα καλείται να φορτωθεί στην καμπούρα της τις λαμογιές τρίτων, δηλαδή πολυεθνικών, ιδιωτών και κρατικοδίαιτων παραγόντων που ιδιωτικοποιούν το δημόσιο πλούτο και κάνουν "πάρτι" στέλνοντας το λογαριασμό στον ελληνικό λαό.

Aκόμα κι αν "ξεχάσουμε" ότι το ελληνικό κράτος έχει ξεπουλήσει τον ΟΤΕ στην Ντόιτσε Τέλεκομ και το Ελευθέριος Βενιζέλος στην Hohtif.

Aκόμα κι αν...

...παρακάμψουμε ότι οι Χριστοφοράκοι ως εντολοδόχοι της γερμανικής Siemens λειτουργούσαν, υπάρχει και εκείνο το είδος υποχρεώσεων μεταξύ των δύο χωρών που έχει αντίστροφη πορεία.

Μιλάμε, δηλαδή, για τις υποχρεώσεις της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

Υπενθυμίζουμε, όπως επανειλημμένως άλλωστε έχει αναφέρει το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, ότι:

"Οπως είναι γνωστό η Γερμανία μάς οφείλει:

1. 7,160 δισ. δολάρια που μας επιδίκασε η Διεθνής Διάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων (1946) για τις καταστροφές που μας προξένησαν τα γερμανικά στρατεύματα στην οικονομική υποδομή της χώρας μας.

2. 3,5 δισ. δολάρια από το δάνειο που οι κατοχικές δυνάμεις υποχρέωσαν τη χώρα μας να τους παράσχει, πέραν των εξόδων συντήρησης των κατοχικών στρατευμάτων.

Επιπλέον μας οφείλουν:

α) Την επιστροφή των αρχαιολογικών θησαυρών που αφαίρεσαν τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής από τα μουσεία μας και τους αρχαιολογικούς χώρους.

β) Καθώς και τις αποζημιώσεις προς τα θύματα των θηριωδιών των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής εις βάρος των κατοίκων 100 περίπου ολοκαυτωμάτων (πόλεων και χωριών), αλλά και γενικότερα σε βάρος του άμαχου πληθυσμού.

Με διάφορους χειρισμούς η Γερμανία έχει κατορθώσει να αναβάλει την εκπλήρωση αυτών των υποχρεώσεών της μέχρι τη σύναψη οριστικής συνθήκης ειρήνης (2+4) στη Μόσχα το 1990. Από τότε όμως πέρασαν 19 χρόνια και η μεν Γερμανία δεν εννοεί να εξοφλήσει το χρέος της, οι δε ελληνικές κυβερνήσεις δεν τολμούν να αξιώσουν την εξόφλησή τους".

Σημειωτέον:

Οι οφειλές αυτές έχουν υπολογιστεί σε ονομαστικές τιμές του 1938, που σημαίνει ότι το πραγματικό μέγεθος των οφειλών ξεπερνά σε σημερινές τιμές τα 70 δισ. ευρώ!Διαβάστε τη συνέχεια...

"ΤΟ 90% ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ ΚΟΥΠΟΝΙΑ ΣΙΤΙΣΗΣ"

Η είδηση έκανε χτες το γύρο του κόσμου μέσα από τα Διεθνή Πρακτορεία:

"Ηρθε η ώρα για τα χριστουγεννιάτικα πάρτι στο Λευκό Οίκο. Ολο τον Δεκέμβριο η οικογένεια Ομπάμα θα οργανώσει 28 εκδηλώσεις με συνολικά 50.000 καλεσμένους (...) Για τα φετινά Χριστούγεννα θα υπάρχουν πραλίνες με φουντούκι, τρουφάκια και μπισκότα με λεμόνι. Ομως το σημαντικότερο και εντυπωσιακότερο γλύκισμα θα είναι το παραδοσιακό σπίτι από ψωμί πιπερόριζας και άσπρη σοκολάτα, αντίγραφο της κατοικίας του προέδρου, το οποίο ζυγίζει 188 κιλά και χρειάστηκε έξι βδομάδες για να ολοκληρωθεί. Για πρώτη φορά ανάμεσα στα παραδοσιακά γλυκά θα υπάρχουν και λαχανικά φτιαγμένα από αμυγδαλόψυχα, όπως ζήτησε η Μισέλ Ομπάμα...".

Ενα πάρτι την ημέρα για το μήνα Δεκέμβρη, λοιπόν, ο κ. Ομπάμα.

Ισως αυτός είναι ένας τρόπος για να "πνίξει" τον πόνο που ένιωσε (όπως ο ίδιος είπε) όταν αποφάσισε να στείλει άλλους 30.000 στρατιώτες στο Αφγανιστάν...

Αντίστοιχος προφανώς είναι και ο πόνος του για το γεγονός ότι στη χώρα του, στη χώρα του πρώτου μαύρου Προέδρου των ΗΠΑ, τα ανήλικα ομοεθνή του Αφροαμερικανάκια (που φυσικά έχουν προσκληθεί στα πάρτι με... πιπερόριζα) σε ποσοστό 90% θα χρειαστούν κουπόνια σίτισης (σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου Cornel) για να επιζήσουν σε κάποια φάση της παιδικής τους ηλικίας...!


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΚΡΙΜΑ!

Στις ειδήσεις των ημερών και η παραίτηση του Ντίνου Ρόβλια από το Υφυπουργείο Εσωτερικών

Αν διαβάσετε τα κεντροδεξιά έντυπα, όπως αυτό του ΕΤ, θα πιστέψετε ότι έκανε έγκλημα, αν διαβάσατε τα φιλοκυβερνητικά έντυπα μπορει και να εντυπωσιαστείτε για την καθαρότητα της κυβέρνησης.

Τίποτα από τα δυο δεν είναι αληθές ή τουλάχιστον, απόλυτα αληθές!

Ο κ. Ρόβλιας είναι ένα απο τα πλέον αξιόλογα στελέχη που διαθέτει το ΠΑΣΟΚ, μιας και δεν έχει παραχθεί μέσα από τον κομματικό σωλήνα.

Όταν όμως ανέλαβε τη θέαση του Υφυπουργού, τα τηλέφωνα για ρουσφέτια έπεφταν βροχή...ο κ Ρόβλιας μπορεί και να τρομοκρατήθηκε, ασυνήθιστος σε τέτοιου είδους σχέσεις.

Με αποτέλεσμα μετά τα όσα ακούστηκαν, για εκείνον να θελήσει να παραιτηθεί, κυρίως για να βρει την ησυχία του.

Κρίμα που ένας τέτοιος άνθρωπος δεν ανέλαβε ένα σημαντικότερο ρόλο στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, μακρυά από ρουσφετολογικές συνδιαλλαγές!


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ!

Το Βήμα ξετυλίγει σήμερα το νήμα, ξεκινώντας από τους δυο πολιτικούς αρχηγούς του δικομματισμού.

Παπανδρέου και Σαμαράς έχουν την τύχη να βρίσκονται στο τιμόνι του πολιτικού συστήματος σε μια από τις κρισιμότερες περιόδους από την μεταπολίτευση.

Γνωρίζουν καλά και οι δυο, πως αν" τραβήξουν το σκοινί" περισσότερο...θα σπάσει, με πιο πιθανό αποτέλεσμα να βρεθούν και οι δυο στο έδαφος.

Όπως ήδη βρίσκονται, οι Καραμανλής, Μπακογιάννη, Σημίτης, Τσοβόλας κ.α.

Δείχνουν αρχικά να κάνουν λογικές κινήσεις στο μεταξύ τους πολιτικό παιχνίδι, κυρίως στο παιχνίδι των εντυπώσεων.

Δεν δείχνουν διάθεση πόλωσης και σύγκρουσης, αυτό θα τους βγει σε καλό, αλλά χωρίς πολιτική ουσία που θα στηρίζεται στις ανάγκες των πολιτών, αργά μεν, αλλά σφοδρά δε, θα τους χτυπήσει κοινωνική λαίλαπα.

Είναι λοιπόν άκρως απαραίτητο να κοιτάξουν,..σύντομα τους πολίτες στα μάτια!


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΒΗΜΑ!

Αργήσαμε πάλι σήμερα...αλλά τι να κάνουμε, πάλι εδώ είμαστε!

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν.

Χθες είχαμε μια πολιτική συνάντηση των 5 κοινοβουλευτικών αρχηγών, σημαντική και όπως φαίνεται περισσότερο ουσιαστική από κάθε άλλη φορά.

Τα Νέα όπως και οι περισσότερες εφημερίδες σήμερα αναφέρονται στη χθεσινό συμβούλιο των πολίτικών αρχηγών και το σημειώνουν στα πρωτοσέλιδα τους.

Η συναίνεση σε επίπεδο συζήτησης για τα θέματα Διαφθοράς είναι ένα πολύ καλό βήμα, για ξεκινήσει το κράτος αυτό να "αδειάζει" από μιζαδόρους, ρουσφετολόγους και "κομματοφερμένα αφεντικά" σε κάθε πλουτοπαραγωγικό τομέα της χώρας.

Χρειάζεται ακόμη να χυθεί αίμα για να ανασάνουμε με ανακούφιση, αλλά είπαμε...είναι το πρώτο βήμα.

Κρατάμε από τη χθεσινή συζήτηση την πρόταση του Πρωθυπουργού, για σύσταση εξεταστικής επιτροπής με 120 βουλευτές. Κάτι που σημαίνει πως και η αντιπολίτευση θα μπορεί να καλεί εξεταστικές επιτροπές.

Αρκεί να μην γίνει η διαδικασία ψωμοτύρι για καθετί που εμφανίζεται στην επικαιρότητα.


Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com