Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2008

Συμφωνούν οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες των Γιατρών στην διευθέτηση εργασίας

Ενα βήμα πριν την υπογραφή κλαδικής σύμβασης, με την οποία θα ορίζονται και τα σχετικά με την οργάνωση του χρόνου εργασίας, βρίσκονται η κυβέρνηση και οι πλειοψηφίες στα συνδικαλιστικά όργανα των γιατρών. Είναι δεδομένο ότι οι ρυθμίσεις αυτής της σύμβασης, αργά ή γρήγορα, θα επεκταθούν στο σύνολο των εργαζομένων στα νοσοκομεία. Χωρίς να αρνούνται τη στρατηγική τους συμφωνία πάνω στο θεμελιώδες ζήτημα της οργάνωσης του χρόνου εργασίας, τόσο η κυβέρνηση, όσο και οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες των γιατρών παραδέχονται ότι η σύμβαση θα ενσωματώνει τη σχετική ευρωενωσιακή οδηγία στην ελληνική νομοθεσία. Προσπαθούν ωστόσο να πείσουν τους εργαζόμενους ότι κάτι τέτοιο δε θα επιφέρει την απορύθμιση και την ελαστικοποίηση του χρόνου εργασίας στα νοσοκομεία.

Οι ισχυρισμοί τους είναι έωλοι. Η οδηγία της ΕΕ προβλέπει καθαρά 48ωρο για τους ειδικευμένους, ως μέσο εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας με περίοδο αναφοράς το 4μηνο, και 56ωρο για τους ειδικευόμενους, ως μέσο εβδομαδιαίο χρόνο με περίοδο αναφοράς το 12μηνο. Από μόνη της αυτή η διατύπωση παραπέμπει σε διευθέτηση του χρόνου εργασίας σε 4μηνη και 12μηνη βάση. Που σημαίνει ότι στη διάρκεια της προβλεπόμενης περιόδου αναφοράς, το ωράριο των γιατρών θα μπορεί να διαμορφώνεται με επουσιώδεις και ευμετάβλητους όρους και προϋποθέσεις, αρκεί στο τέλος του τετράμηνου ή του δωδεκάμηνου ο μέσος εβδομαδιαίος χρόνος εργασίας να μην ξεπερνά τις 48 ή τις 56 ώρες για ειδικευμένους και ειδικευόμενους αντίστοιχα.

Αν στα παραπάνω προσθέσει κανείς και το σπάσιμο του χρόνου της εφημερίας σε «ενεργό» και «ανενεργό», με το δεύτερο να μην πληρώνεται, αλλά και την εφαρμογή της «ρήτρας αυτοεξαίρεσης» από το 48ωρο, τότε αντιλαμβάνεται ότι με τις προωθούμενες ρυθμίσεις που θα ενσωματωθούν στη σύμβαση των γιατρών, η κατάσταση στα νοσοκομεία όχι μόνο δε θα βελτιωθεί, όπως με ένα στόμα υποστηρίζουν οι συνδικαλιστές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, αλλά, αντίθετα, θα επιδεινωθεί ραγδαία σε όλα τα επίπεδα, με άμεση επίδραση στις εργασιακές σχέσεις. Η κυβέρνηση δεν έχει κρύψει ποτέ ότι αυτό που επιδιώκει είναι το μοντέλο του νοσοκομείου - επιχείρηση, με εργαζόμενους που θα απασχολούνται με το μικρότερο δυνατό κόστος, χωρίς σταθερή σχέση εργασίας, ώστε τα περιθώρια κέρδους να διευρύνονται από το μελλοντικό επιχειρηματία επενδυτή.

Διαβάστε τη συνέχεια...

H Χούντα ζει

8000 αστυνομικούς επιστρατεύει η Ελληνική Κυβέρνηση, μόνο στην Αθήνα, για τον εορτασμό της επετείου της 17Νοέμβρη. Μάλιστα οι αστυνομικοί θα βρίσκονται διασκορπισμένοι σε όλα τα κεντρικά σημεία της Αθήνας από το Σάββατο 15 Νοεμβρίου, για τυχόν επεισόδια.

Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι σε περίπτωση επεισοδίων θα επεμβαίνουν μόνο εφόσον τους δοθεί εντολή από τους επικεφαλής των μέτρων στο κέντρο επιχειρήσεων της Αστυνομίας, που εδρεύει στο 2ο όροφο του κτιρίου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής (κρατήστε το αυτό!)

Εκεί θα βρίσκονται και 3 εισαγγελείς, οι οποίοι θα παρακολουθούν από τις κάμερες ασφαλείας τα τεκταινόμενα και εφόσον διαπιστώνουν κάτι μεμπτό, θα δίνουν εντολή για προσαγωγές ή συλλήψεις. Σε γενική επιφυλακή θα βρίσκονται 40 εισαγγελείς.

Και φέτος θα συγκροτηθούν οι αστυνομικές «ομάδες ελέγχων» που θα επιτηρούν σε δρόμους, στέκια και σημεία συγκέντρωσης ατόμων ύποπτων για πρόκληση επεισοδίων και θα προχωρούν σε προληπτικούς ελέγχους και προσαγωγές.

Ενώ οι «ομάδες συλλήψεων» έχουν ως αποκλειστική αρμοδιότητα να… ξεχωρίζουν τους ταραξίες σε περίπτωση έντασης και να προχωρούν στη σύλληψή τους.


Τέλος πρέπει να αναφέρουμε ότι δύο διμοιρίες των ΜΑΤ, που θα αποτελούνται από περίπου 80 άτομα, τα οποία θα φορούν τις πυρίμαχες στολές αμίαντου, θα επιτηρούν το μπλοκ των «γνωστών-αγνώστων», ώστε οποιαδήποτε προσπάθεια πρόκλησης επεισοδίων να αντιμετωπιστεί εν τη γενέσει της.

8000 αστυνομικούς κατεβάζει η Κυβέρνηση στους δρόμους, φοβούμενη τις τυχόν αντιδράσεις του κόσμου, θέλοντας έτσι να προστατεύσει τη Δημοκρατία που εκπροσωπεί, με την όποια διαφωνεί κάθετα πάνω από το 60% του Ελληνικού λαού...

H Χούντα ζει.
Απόδειξη όλα τα παραπάνω.
Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com