Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ!

> Λοιπόν πριν ξεκινήσουμε, να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα...όποιος τολμήσει να φορέσει κουκούλα εδώ μέσα, θα του κόψω το κεφάλι!
>...Γαμώτο μου, βρήκε τρόπο για να μη φοράμε, ούτε κράνη...!
Διαβάστε τη συνέχεια...

ΕΦΤΑΣΑΝ 58 ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Τα 52.160 κρούσματα φτάνουν, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, τα κρούσματα της "νέας γρίπης" (Η1Ν1) σε 100 χώρες.

Στο μεταξύ, υγειονομικές υπηρεσίες της Βικτόριας στην Αυστραλία υποστηρίζουν ότι η "νέα γρίπη" είχε πλήξει τα βόρεια προάστια της Μελβούρνης πριν εμφανιστεί στο Μεξικό, αναφέροντας ότι τη γρίπη την μετέφερε προφανώς κάποιος από το εξωτερικό, αλλά επειδή τα συμπτώματα ήταν πολύ ήπια όσοι είχαν προσβληθεί δεν πήγαν για εξετάσεις, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει ο εντοπισμός των κρουσμάτων και το πρώτο κρούσμα να καταγράφεται στη Βικτόρια στις 20 Μάη.

Στην Ελλάδα

Σε 58 έφτασαν συνολικά τα κρούσματα της "νέας γρίπης" στη χώρα μας, αφού από το Σάββατο το πρωί μέχρι και χτες το βράδυ ανιχνεύτηκαν 35 νέα κρούσματα με κύρια πηγή προέλευσης τις ΗΠΑ.

Το βασικό χαρακτηριστικό στα νέα κρούσματα είναι ότι ανάμεσα σε αυτά υπάρχουν και τέσσερα (δύο ανακοινώθηκαν χτες και δύο το περασμένο Σάββατο), τα οποία νόσησαν, επειδή ήρθαν σε στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα από τις ΗΠΑ.

Η "νέα γρίπη" μεταδόθηκε με τον ίδιο τρόπο μία ακόμα φορά, ανεβάζοντας σε πέντε συνολικά τα περιστατικά που νόσησαν στην Ελλάδα.

Διαβάστε τη συνέχεια...

"ΚΛΑΜΑ"

Πολύ κλάμα στα τηλεοπτικά κανάλια για την "υποβάθμιση της δημοκρατίας" που επιφέρει το κλείσιμο του "Ελεύθερος Τύπος" και του ραδιοφωνικού σταθμού CITY...

Να υποθέσουμε, π.χ., ότι η ύπαρξη των ιδιωτικών καναλιών που ανήκουν αποκλειστικά σε μεγαλοεπιχειρηματίες (χωρίς απαραίτητα να ξέρουμε ποιους, καθότι έχει φροντίσει γι' αυτό η κοινοτική και εθνική νομοθεσία) είναι ...προαγωγή της δημοκρατίας;

Μήπως διασφαλίζει την ... "πολυφωνία" και τη "διακίνηση απόψεων και ιδεών" το να ελέγχουν την ενημέρωση αυτοί ακριβώς που έχουν κάθε συμφέρον οι πολίτες να μένουν στο σκοτάδι, στην αμάθεια και την απάθεια;

Κι όσο ισχύει αυτή η κατάσταση, οι πολίτες θα είναι αυτοί που θα πληρώνουν "το μάρμαρο" πολλές φορές με βάναυσο τρόπο.

Και, φυσικά, οι εργαζόμενοι στα Μέσα Ενημέρωσης δεν εξαιρούνται από τον κανόνα.

Διαβάστε τη συνέχεια...

"ΑΠΕΛΑΣΤΕ" ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΑΣ

Περήφανη η κυβέρνηση μας επιδεικνύει τα "τρόπαια" του "κυνηγιού", στο οποίο έχει επιδοθεί πρόσφατα. Έτσι, μας ανακοίνωσε την απέλαση 25 μεταναστών από το Αφγανιστάν...

Τι θα έλεγε, αντί να κάνει αυτό, να απελάσει από το Αφγανιστάν τα ελληνικά στρατεύματα που βρίσκονται εκεί και ποιος ξέρει τι κάνουν!

Θα ήταν μια καλή αρχή για να λυθεί το πραγματικό πρόβλημα. Που δεν είναι αυτό της μετανάστευσης, αλλά της κατοχής και καταστροφής χωρών ολόκληρων, προκειμένου να παραμένουν αναλλοίωτα τα γνωστά οικονομικά "κεφάλια".

Απ' ό,τι φαίνεται όμως, οι κυβερνώντες (όπως και οι προκάτοχοί τους) βρίσκουν πως είναι περισσότερο "στα μέτρα" τους να κυνηγάνε και να διώχνουν με κάθε αφορμή δυστυχισμένους ανθρώπους.

Και φροντίζουν όσο μπορούν να ξεχνάνε ότι οι πολιτικές που στηρίζουν και εφαρμόζουν δημιουργούν αυτήν την δυστυχία.

Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com