Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2008

Επανίδρυση και στα κάλαντα...

Διαβάστε τη συνέχεια...

Προβοκάτσια ολκής!

Από το Σάββατο της 6/12/2008, από τη στιγμή δηλαδή που η κτηνώδης κατασταλτική βία του συντηρητικού κράτους εκδηλώθηκε με τη δολοφονία του 15χρονου παιδιού στα Εξάρχεια, έχουμε γίνει μάρτυρες ενός απροκάλυπτου, επιτελικού σχεδίου, που εξελίχθηκε από τις δυνάμεις καταστολής από κοινού με τους κουκουλοφόρους, εις βάρος του λαού. Τα επαναλαμβανόμενα επεισόδια καταδεικνύουν ότι στόχος είναι η συκοφάντηση και η άσκηση τρομοκρατίας στο μαζικό, λαϊκό κίνημα, επιχείρηση που μάλιστα έφτασε να πάρει την πιο ακραία μορφή, με τη δολοφονική επίθεση εναντίον του μαθητή στο Περιστέρι.

Πρόκειται για προβοκάτσια ολκής.



Οι «γνωστοί - άγνωστοι», με την ασυλία που έχουν εξασφαλίσει από κείνους που τους χρειάζονται, που τους αξιοποιούν και τους κατασκευάζουν για να έχουν το άλλοθι της πιο ωμής καταστολής των λαϊκών αγώνων, σε ένα σικέ παιχνίδι που τροφοδοτήθηκε επαρκώς από τα ΜΜΕ, επιδιώκουν να προσδώσουν στον αγωνιζόμενο ελληνικό λαό και τη νεολαία την ταμπέλα του «βανδάλου», του «εμπρηστή», του «αλήτη», του «βέβηλου», του «ιερόσυλου».

Εδώ και δυο βδομάδες εκείνο που κατακλύζει την ειδησεογραφία είναι τα παιχνίδια μεταξύ «κλεφτών και αστυνόμων». Τα γεγονότα πιστοποιούν ότι βρισκόμαστε ενώπιον μιας προβοκάτσιας μακράς πνοής.

Το επίσημο συντηρητικό κράτος, με τις ζαρντινιέρες, τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου κατά μαθητών, τις επιστρατεύσεις εργαζομένων, τα μέτρα «περιορισμού» των διαδηλώσεων, τις σιδηρογροθιές των «πραιτοριανών», το φακέλωμα διαδηλωτών, την «προληπτική κλήση» πανεπιστημιακών και διευθυντών σχολείων στην Ασφάλεια, τους «εποστρακισμούς» δολοφονικών σφαιρών, ανακηρύσσει σε επίσημο συμπαίχτη του τους «γνωστούς - αγνώστους», σε μια προσπάθεια να τραβήξει σε συντηρητική κατεύθυνση το κοινωνικό εκκρεμές και να καθορίσει πολιτικές εξελίξεις.

Η κυβέρνηση της ΝΔ παίζει το χαρτί των «νοικοκυραίων», των «αγανακτισμένων πολιτών», του «κοινωνικού αυτοματισμού», εναντίον των αγώνων των μαθητών, των καθηγητών, των αγροτών, των ναυτεργατών: Το σχέδιό τους ποντάρει στα συντηρητικά αντανακλαστικά εκείνων των στρωμάτων που τα θέλουν να άγονται και να φέρονται με το «κάτσε Βασίλη φρόνιμα να γίνεις νοικοκύρης...».

Επιδίωξή τους είναι να τραβήξουν μια τεχνητή ιδεολογική γραμμή ανάμεσα στους «ταραξίες» και τους «νομιμόφρονες». Από δω και πέρα αρχίζει το «τσουβάλιασμα» και η επανέκδοση της θεωρίας του «δακτύλου» που «υποκινεί» την «ανομία»: Κουκουλοφόροι, «γνωστοί - άγνωστοι», διαδηλωτές, απεργοί, χούλιγκαν, όλοι και όλα σε ένα τσουβάλι!

Η συκοφάντηση των αγώνων, η επιχείρηση ενοχοποίησης του λαϊκού κινήματος, η «ποινικοποίηση» των αγώνων περνάνε, στην αρχή, μέσα από την απόδοση της κατηγορίας ότι όσοι διαμαρτύρονται και αντιστέκονται, ειδικά όσοι αντιδρούν στο σύστημα, παρέχουν «ψυχική συνδρομή» στους «μπαχαλάκηδες», στους «διαδηλωτάκηδες», στους «ταραξίες», στους «τρομοκράτες». Σε επόμενη φάση, το σχέδιο εξελίσσεται με την ελεεινή ταύτιση του αγωνιζόμενου, προοδευτικού κινήματος, με τα σκοτεινά κουκουλοφόρα αθύρματα της εκάστοτε εξουσίας.

Το συμπέρασμα είναι πρόδηλο: Ακόμα κι αν δεν υπήρχαν αυτά τα αθύρματα, για να δυσφημίζουν τους λαϊκούς αγώνες και να αξιοποιούνται σαν άλλοθι για την ενίσχυση του κράτους των «πραιτόρων», το κράτος της καταστολής θα έπρεπε να τους κατασκευάσει.

Αυτό το στάδιο, της κατασκευής, έχει πλέον διανυθεί. Τώρα πια βρισκόμαστε στη δεύτερη και παρατεταμένη φάση, κατά την οποία το κράτος, αφού δημιούργησε τους συνεργάτες του, τους «γνωστούς - αγνώστους», τώρα τους «εξοπλίζει» και τους «προστατεύει». Είναι οι άνθρωποί του. Οι εν διατεταγμένη υπηρεσία προβοκάτορές του. Οι συμπαίχτες του σε αυτόν τον σικέ «κλεφτοπόλεμο».

Οι πράξεις τους συνιστούν ομολογία για το τι ακριβώς επιδιώκουν. Έδειξαν για μια ακόμα φορά ότι η επίθεση ενάντια στις δημοκρατικές κατακτήσεις και τα δικαιώματα του λαού (από το πανεπιστημιακό άσυλο μέχρι τις πορείες και από τις διαδηλώσεις μέχρι τις απεργίες του) γίνεται για να χτυπήσουν το μαζικό, το οργανωμένο, το λαϊκό κίνημα και όχι για να «αντιμετωπίσουν» τους «κουκουλοφόρους», τους «γνωστούς - αγνώστους», τους «χούλιγκαν», αυτούς τους «Ταλιμπάν» που ρυθμίστηκαν και κατευθύνονται από «κέντρα» και «υπηρεσίες» να παίζουν το ρόλο του πεμπτοφαλαγγίτη και του υπονομευτή του εργαζόμενου λαού.

Το πρόβλημα του συντηρητικού κράτους είναι το λαϊκό κίνημα. Οχι οι «κουκουλοφόροι».

Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com