Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Τρίτη, 7 Ιουλίου 2009

ΞΑΝΑ ΤΑ ΜΑΤ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ!

Που είναι ο διάλογος και η συναίνεση κύριοι της κυβέρνησης;

Για δεύτερη φορά από το 2005(12 Μαρτίου) τα ΜΑΤ επεμβαίνουν σε παράσταση διαμαρτυρίας των κατοίκων της περιοχής, Γραμματικό της Ανατολικής Αττικής, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την επικείμενη κατασκευή ΧΥΤΑ στην περιοχή τους.

Το συγκεκριμένο ζήτημα μετρά ιστορία, γύρω στα εφτά χρόνια και μάλλον θα έχουμε δύσκολο βράδυ...!


Σε αυτή τη φάση δεν υπάρχει φυσικά περίπτωση "διαλόγου"...ούτε περίπτωση "συναίνεσης"!


Εδώ αναλαμβάνει ο Μαρκογιαννάκης και οι " παλικαράδες" του...!
Διαβάστε τη συνέχεια...

ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΝ ΟΝΔΟΥΡΑ: ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ

Δε δίστασαν οι πραξικοπηματίες στην Ονδούρα να πνίξουν στο αίμα την τεράστια σε όγκο διαδήλωση στο διεθνές αεροδρόμιο Τονκοτίν της πρωτεύουσας της Ονδούρας Τεγκουσιγκάλπα, με μοναδικό στόχο την αποτροπή της επιστροφής του Προέδρου Μανουέλ Σελάγια, την Κυριακή.

Επί 11 λεπτά οι κάμερες των δικτύων al Jazeera και Telesur κετέγραφαν τον καταιγισμό των πυροβολισμών των Ενόπλων Δυνάμεων εναντίον των διαδηλωτών που προσπάθησαν να σπάσουν τους φράκτες και να εισέλθουν στο διεθνές αεροδρόμιο Τονκοτίν, ώστε να εξαναγκάσουν τις Ενοπλες Δυνάμεις να αποσυρθούν και να μπορέσει το αεροσκάφος που μετέφερε τον Πρόεδρο Σελάγια να προσγειωθεί.

Ενα παιδί 12 ετών με μία σφαίρα στο κεφάλι και ένας νέος άνθρωπος γύρω στα 20 έπεσαν νεκροί, ενώ δεκάδες ήταν οι τραυματίες.

Μετά από λίγη ώρα, το αεροσκάφος που μετέφερε τον Μανουέλ Σελάγια και τον πρόεδρο της 63ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ Μιγκέλ ντ' Εσκότο, αφού έκανε στροφές πάνω από το αεροδρόμιο και καθώς ήταν αδύνατο να προσγειωθεί, αφού ο διάδρομος προσγείωσης είχε καταληφθεί από στρατιωτικά οχήματα, άλλαξε πορεία και κατευθύνθηκε στη Νικαράγουα.

Από εκεί ο Σελάγια δήλωσε ότι θα επιχειρήσει να επιστρέψει στην πατρίδα του με κάθε μέσο, ενδεχομένως και σήμερα...

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΣΑΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ...

Το "επιχείρημα" των υπερασπιστών της ιδιωτικοποίησης της Παιδείας έρχεται και ξανάρχεται: "Οποιος μπορεί και θέλει γιατί να μην πληρώνει για να σπουδάζει;", υποστηρίζουν... αθώα.

Ομως, πίσω από την "αθωότητα" του "πληρώνω για να σπουδάζω", εκείνο που κρύβεται είναι ένας κατηφορικός μονόδρομος που στο τέρμα του γράφει: "Σπουδάζει μόνο όποιος (έχει να) πληρώνει"...

Ομοίως, πίσω από το "πληρώνω για να έχω παροχές Υγείας" εκείνο που κρύβεται είναι το "παροχές Υγείας έχει μόνο όποιος (μπορεί να) πληρώνει"...

Πίσω από το "πληρώνω για να έχω Ασφάλιση" κρύβεται το "Ασφάλιση έχει μόνος αυτός που πληρώνει"...

Με άλλα λόγια, η πολιτική υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων δε συνιστά μια "άσκηση ελευθερίας", όπως θέλουν να την πουλήσουν στην κοινωνία. Είναι μια βαθύτατα αντιδραστική τομή που εξοστρακίζει δικαιώματα όπως η Παιδεία, η Υγεία, η Ασφάλιση από τον αυτονόητα δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα τους, στη σφαίρα των "εμπορευμάτων" που απευθύνονται μόνο σε όσους έχουν για να τα "αγοράσουν".

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΒΑΡΕΤΟ(ΑΛΛΑ ΧΡΗΣΙΜΟ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΥΣ)

Οσο βαρετό έχει καταντήσει το να ζητάει το ΠΑΣΟΚ πρόωρες εκλογές, άλλο τόσο κατάντησε και η διαβεβαίωση της κυβέρνησης ότι δεν πρόκειται να γίνουν πρόωρες εκλογές.

Μια ακόμη είχαμε χτες από τον Ευάγγελο Αντώναρο (που "έβαλε το χέρι του στη φωτιά") για το θέμα. Κι εμείς φυσικά ...τον πιστέψαμε.

Προφανώς δεν υπάρχει πιο υποκριτική αντιπαράθεση από αυτή. Οχι μόνο γιατί καλύπτει το κενό πολιτικής διαφωνίας ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και γιατί άπαντες λένε ψέματα γνωρίζοντας ότι κανείς δεν τα πιστεύει.

Απλώς τηρούνται οι τύποι και τα προσχήματα και ταυτοχρόνως ...περνάει η ώρα. (Την ίδια στιγμή που τα αντιλαϊκά νομοσχέδια εμφανίζονται το ένα μετά το άλλο).

Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com