Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2009

ΤΟ ΘΡΙΛΕΡ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΜΕΡΑΣ





















Διαβάστε τη συνέχεια...

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Τώρα καλό θα ήταν να θυμηθούμε συνοπτικά όλους τους Έλληνες Πρωθυπουργούς της Μεταπολίτευσης...:

Κωνσταντίνος Καραμανλής




Γεώργιος Ράλλης




Ανδρέας Παπανδρέου




Τζανής Τζανετάκης




Γιάννης Γρίβας




Ξενοφων Ζολώτας




Κωνσταντίνος Μητσοτάκης




Κώστας Σημίτης




Κώστας Καραμανλής


Οι Έλληνες αναμένεται, αύριο να εκλέξουν το
ν 10ο Έλληνα Πρωθυπουργό μετά την Μεταπολίτευση.

Όπως όλα δείχνουν, αυτός θα είναι ο Γιώργος Παπανδρέου


Διαβάστε τη συνέχεια...

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Παρακολουθήστε την χθεσινή ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου στην Πάτρα:




Διαβάστε τη συνέχεια...

ΑΝΑΔΡΟΜΗ...

Να πάμε λίγο πίσω...να θυμηθούμε το κλίμα παλαιότερων εκλογών. Όπως εκείνων του 2007...να δούμε τι βλέπαμε και τι ακούγαμε τότε.

Οι εκλογές διενεργήθηκαν στις, 16 Σεπτεμβρίου του 2007, τις οποίες κέρδισε η ΝΔ και κατέλαβε την οριακή αυτοδυναμία των 152 εδρών.

Την επόμενη μέρα έως την 12η Νοεμβρίου του ίδιου χρόνου, το ΠΑΣΟΚ εισέρχεται σε βαθιά, εσωκομματική κρίση, με μοναδικό ευνοημένο, τον κ. Καραμανλή και την κυβέρνηση του, η οποία δείχνει να μην έχει πολιτικό αντίπαλο.

θυμίζουμε το τελικό αποτέλεσμα:
ΝΔ 41,84%
ΠΑΣΟΚ 38,10%
ΚΚΕ 8,15%
ΣΥΡΙΖΑ 5,04%
ΛΑΟΣ 3,80%
ΛΟΙΠΑ 3,06%

Ο κ. Καραμανλής στο γνωστό μοτίβο που τον μάθαμε...λέει καμία δεκαριά φορές το γνωστό..."Ελληνίδες, Έλληνες".
Δείτε το διάγγελμα του μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων:



Οι εκλογές εκείνες όπως όλοι θυμόμαστε είχαν προκηρυχθεί(17/7/07) ενώ καιγόταν, κυριολεκτικά, η Πάρνηθα κι ενώ ακόμη δεν είχε παίσει ο κουρνιαχτός των Θυμάτων της Ηλείας.

Ο Γ. Παπανδρέου τότε κάνει την ακόλουθη, εκτός τόπου και χρόνου, δήλωση:



Δυο ενδεικτικά τηλεοπτικά σποτ της εποχής:





Το ΠΑΣΟΚ είχε πληρώσει την πολιτική Σημίτη, την αλαζονεία και την κρατική διαφθορά όπου είχε καλλιεργήσει στον τόπο.

Οι πολίτες δεν εμπιστεύονταν τον Γ. Παπανδρέου και ο Κώστας Καραμανλής ήταν ακόμη πανίσχυρος, όπως και η ΝΔ, παρά τα "μποφόρ" που άρχιζαν να πνέουν απειλητικά...

Διαβάστε τη συνέχεια...

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΝΔ

Διαβάστε ολόκληρη τη χθεσινή ομιλία του Κώστα Καραμανλή, στην Κεντρική Προεκλογική Συγκέντρωση της ΝΔ:

Ελληνίδες, Έλληνες,
Αθηναίες, Αθηναίοι,

Είμαστε σήμερα όλοι εδώ. Είμαστε μαζί σε μια γιορτή Δημοκρατίας. Από εδώ, όλοι μαζί, στέλνουμε σ’ ολόκληρη τη Χώρα μήνυμα αισιοδοξίας. Μήνυμα νίκης. Η συμμετοχή σας είναι συγκλονιστική. Με πίστη, με πάθος, με ψυχή. Σηκώστε ψηλά τις ελληνικές σημαίες!

Προχωρούμε όλοι και όλες μαζί. Ενωμένοι! Δυνατοί! Αισιόδοξοι! Εμείς θα είμαστε οι νικητές. Εμείς θα βγάλουμε τη Χώρα από την κρίση. Εμείς θα χτίσουμε τη νέα προοπτική.

Είναι εδώ οι νέες και οι νέοι της παράταξής μας. Οι ΟΝΝΕΔίτισσες και οι ΟΝΝΕΔίτες, πάντα στην πρωτοπορία, δύναμη της Νέας Δημοκρατίας, η ψυχή της Νέας Δημοκρατίας. Σηκώστε ψηλά τα λάβαρα των κοινών μας αρχών, των κοινών μας αξιών. Ακόμα πιο ψηλά. Περήφανα. Αυτή η παράταξη, η δική μας παράταξη είναι περήφανη για την ιστορία της. Είναι περήφανη για τους αγώνες της. Για την προσφορά της στην Πατρίδα.

Αθηναίες, Αθηναίοι,

Η εποχή είναι κρίσιμη. Τα διακυβεύματα είναι μεγάλα και σοβαρά. Οι επιπτώσεις της παγκόσμιας κρίσης είναι ακόμα μπροστά μας. Ζούμε ώρες ιστορικές. Ώρες κρίσιμες. Ώρες εθνικής ευθύνης.

Οι επόμενοι μήνες είναι καθοριστικοί για την εξέλιξη της Οικονομίας μας. Κρίνουν την έγκαιρη έξοδο της Χώρας από την παγκόσμια οικονομική θύελλα. Κρίνουν τη δυνατότητά μας να εξασφαλίσουμε μακροχρόνια ανάπτυξη, σε στέρεες βάσεις. Κρίνουν την προοπτική του 2011...

Η απόφαση της Κυριακής αφορά άμεσα κάθε πολίτη. Το διακύβευμα είναι ξεκάθαρο:
• Από τη μια, οι εξωπραγματικές υποσχέσεις, η απουσία σχεδίου, η ασάφεια των θέσεων και, τελικά, ο κίνδυνος οικονομικής περιπέτειας.
• Από την άλλη, ένα ρεαλιστικό σχέδιο! Υπεύθυνο. Με συγκεκριμένα, ειλικρινή και αναγκαία μέτρα. Ενα σχέδιο, που διασφαλίζει την ελπίδα, Ώστε να βγούμε πιο δυνατοί από την κρίση το 2011. Αν αφεθούμε σε ανεύθυνες εκθέσεις ιδεών, θα εκτεθούμε σε αδιέξοδα. Αν πιστέψουμε ευχάριστα και παραπλανητικά λόγια, θα καταλήξουμε σε δυσάρεστα αποτελέσματα.

Τα όσα ισχυρίζονται το ΠΑΣΟΚ και ο Αρχηγός του δεν εφαρμόζονται. Εάν εφαρμόζονταν, θα είχαν δυσβάσταχτες επιπτώσεις για όλους τους πολίτες. Η Οικονομία θα οδηγείτο σε σοβαρά αδιέξοδα. Και αυτό δεν πρέπει να συμβεί. Δεν θα το αφήσουμε να συμβεί. Πάρτε τις εξελίξεις στα χέρια σας. Πάρτε τις αποφάσεις στα χέρια σας. Την Κυριακή επιλέγετε εσείς. Την Κυριακή μιλάτε εσείς.

Αθηναίες, Αθηναίοι,

Την ώρα της σφοδρότερης παγκόσμιας κρίσης, την ώρα που τα ελλείμματα στην Ευρώπη
εκτινάσσονται στα ύψη, το ΠΑΣΟΚ ανακάλυψε το πρωτάκουστο: «Τα λεφτά», λέει, «δεν είναι πρόβλημα»!!

Μ’ αυτήν την αντίληψη, πήραν το χρέος λιγότερο από 2 δις ευρώ και το παρέδωσαν κοντά στα 200 δις. Το αύξησαν εκατό φορές! Μ’ αυτήν την αντίληψη, σε μια εποχή με ιδιαίτερα ευνοϊκές διεθνείς συγκυρίες, έφθασαν το έλλειμμα στο 7,5% του ΑΕΠ. Μ’ αυτήν την αντίληψη, πήραν την ανεργία στο 3% και την παρέδωσαν στο 11,3%.

Μ’ αυτήν την αντίληψη, εμφανίζονται και τώρα: Αντί να νοιαστούν για λύσεις, αντί να παρουσιάσουν ένα συγκροτημένο πρόγραμμα, μοιράζουν ένα συνονθύλευμα υποσχέσεων. Τάζουν όλα σε όλους.

Υπόσχονται τώρα στους δημόσιους υπαλλήλους αυξήσεις μισθών στα όρια του πληθωρισμού. Είναι εμπαιγμός για όλους. Για τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους, σημαίνει αύξηση 100 ευρώ το χρόνο. Εμείς δώσαμε φέτος 500 ευρώ σε χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους. Είπαμε ότι θα γίνει το ίδιο και το 2010. Ξεκαθαρίσαμε όμως ότι θα παγώσουν οι μισθοί των υψηλόμισθων στο δημόσιο. Διευκρινίσαμε, ταυτόχρονα, ότι αυτό δεν αφορά τα 4 εκατ. των εργαζόμενων του ιδιωτικού τομέα, που πήραν -και θα πάρουν- τις αυξήσεις της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης.

Αποδεικνύεται, ξεκάθαρα πια, ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει σχέδιο πορείας. Με τους δικούς τους υπολογισμούς, θα χρειάζονταν τουλάχιστον 10 δις ευρώ για να περιοριστεί το έλλειμμα. Αντί να πουν από πού θα τα βρουν, υπόσχονται να μοιράσουν άλλα τόσα. Δεν λένε, όμως, ούτε από πού θα περικόψουν δαπάνες, ούτε σε ποιούς θα φορτώσουν τα βάρη. Διότι ένα είναι βέβαιο: Βάρη θα υπάρξουν, με την δραματική αύξηση της φορολογίας. Μπορεί να μην το λένε ανοιχτά! Όμως το υπονοούν. Διότι όταν λένε ότι θα εντάξουν όλα τα εισοδήματα σε μια ενιαία φορολογική κλίμακα, μέχρι τώρα αρνούνται να διευκρινίσουν ποιά θα είναι η κλίμακα αυτή! Το κόμμα τους λέει ότι θα αλλάξουν την ισχύουσα! Ο Αρχηγός τους λέει πως δεν θα την αλλάξει. Τελικά, ποιός λέει την αλήθεια και ποιός όχι; Ποιός ξέρει και ποιός δεν ξέρει; Ποιός κοροϊδεύει ποιόν;

Οι μικροί και μεσαίοι επιχειρηματίες, οι αγρότες, τα νοικοκυριά που παίρνουν κοινωνικά επιδόματα, ρωτούν: Πόσα επιπλέον θα πληρώσουν; Σε όλα αυτά απάντηση δεν βρίσκει κανένας. Το ΠΑΣΟΚ και ο Αρχηγός του σιωπούν. Δηλώνουν, μόνον, ότι τη λύση για τις υποσχέσεις τους θα τη δώσει ο δημόσιος δανεισμός. Το ίδιο έκαναν και στις προηγούμενες θητείες τους. Χωρίς υπεύθυνο σχέδιο. Χωρίς συναίσθηση ευθύνης για τις επόμενες γενιές. Γι’ αυτό, έγινε εφιάλτης για τη χώρα το δημόσιο χρέος που δημιούργησε και μας κληροδότησε το ΠΑΣΟΚ. Γι’ αυτό, πληρώνουμε, μόνο για τους τόκους, ένα δις ευρώ το μήνα. Ειδικά τώρα, στις κρισιμότατες συγκυρίες, ο τόπος δεν μπορεί να αντέξει έναν αλόγιστο δημόσιο δανεισμό, που όλη η κοινωνία θα πληρώσει για πολλές δεκαετίες.

Αθηναίες, Αθηναίοι,

Στο τελευταίο διάστημα, ο Αρχηγός του ΠΑΣΟΚ κρύβεται και δεν απαντά σε τίποτα! Κρύβεται γιατί κρύβει. Δεν απαντά γιατί φοβάται. Φοβάται μήπως, από λάθος, του ξεφύγουν αλήθειες! Επιλέγει τις αοριστίες, τις υπεκφυγές, τις γενικολογίες. Με αυτές θα κυβερνήσει; Σε όποιο θέμα προσπαθεί να είναι πιο ξεκάθαρος, δημιουργεί μόνο ανησυχίες και προβλήματα.

Δημιούργησε πρόβλημα με τη Ρωσία, θέτοντας σε αμφισβήτηση τη συμφωνία Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη. Τι σκοπιμότητα εξυπηρετεί αυτή η τοποθέτησή του;

Δημιούργησε πρόβλημα με τη Κίνα, βάζοντας ερωτηματικά στη συμμαχία για το Λιμάνι του Πειραιά. Ρίχνει σκιές σε μια συμμαχία που άρχισε, από χθες, να λειτουργεί προς όφελος της χώρας μας.

Δημιουργεί ανασφάλεια σε επενδυτές και υποψήφιους επενδυτές. Βάζοντας θέμα ΟΤΕ. Βάζοντας θέμα Ολυμπιακής. Κι’ αυτό την ώρα που η νέα εταιρία άρχισε να λειτουργεί. Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να τραυματίζονται συμφέροντα της χώρας, αλλά και η διεθνής αξιοπιστία της. Οι επιπτώσεις των ανεύθυνων αυτών επιλογών είναι, ήδη, ορατές:
- Πλήττεται η πολυδιάστατη Εξωτερική Πολιτική της Πατρίδας μας.
- Πλήττεται η διεθνής αξιοπιστία της Χώρας.
- Πλήττεται η δυνατότητά μας να προσελκύουμε ξένες επενδύσεις.

Ελληνίδες, Έλληνες,

Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η παγκόσμια κρίση, είπαμε όλη την αλήθεια. Κινηθήκαμε έγκαιρα με συγκεκριμένα μέτρα για…
- τους καταθέτες,
- τους δανειολήπτες,
- τη ρευστότητα της Οικονομίας.

Βάλαμε σε εφαρμογή συγκεκριμένες δράσεις…
- για ευαίσθητους τομείς.
- Για την απασχόληση.
- Για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.
Δρομολογήσαμε νέες πολιτικές εξυγίανσης του Δημόσιου Τομέα.

Καταρτίσαμε -και το κατέθεσα στη ΔΕΘ- συγκροτημένο σχέδιο σε τρεις άξονες:
- Περιορισμός των δημόσιων δαπανών.
- Πόλεμος στη φοροδιαφυγή.
- Νέες διαρθρωτικές αλλαγές.
Και όλα αυτά σε δύο χρόνια. Η Ελλάδα του 2011 να είναι απαλλαγμένη από τις συνέπειες της διεθνούς συγκυρίας. Να είναι απαλλαγμένη από αδυναμίες και παθογένειες του παρελθόντος. Να είναι στις πρώτες χώρες που θα ξεφύγουν από την κρίση. Να κάνουμε, τελικά, τη διεθνή κρίση εθνική ευκαιρία.

Ανέλυσα τις βασικές προτεραιότητές μας για την προοπτική αυτή. Από τη νέα θητεία μας, η λειτουργία του Κράτους παίρνει καινούρια μορφή. Πρώτον: Με τη νέα διοικητική οργάνωση της Χώρας. Και δεύτερον: Με την αναμόρφωση του Κυβερνητικού Σχήματος. Δημιουργούνται…
- χωριστό Υπουργείο Δημόσιας Διοίκησης.
- Αυτόνομο Υπουργείο Περιβάλλοντος.
- Ενιαίο Υπουργείο Υποδομών, στο οποίο εντάσσονται και οι Μεταφορές.
- Ισχυρό Υπουργείο Υγείας, στο οποίο επανεντάσσονται οι υπηρεσίες Κοινωνικής Ασφάλισης.

Ανέπτυξα, παράλληλα, με ξεκάθαρο τρόπο, τις αλλαγές που προωθούμε για την αναζωογόνηση της ανάπτυξης. Ένα ξεκάθαρο ρεαλιστικό σχέδιο, που οδηγεί στην Ελλάδα του 2011. Μια Ελλάδα όπου υπάρχει:
- Ταχεία εφαρμογή του ΕΣΠΑ, με το 80% των πόρων του στην Περιφέρεια.
- Πλήρης εφαρμογή του Εθνικού Χωροταξικού Σχεδιασμού.
- Ολοκλήρωση με ταχείς ρυθμούς του Κτηματολογίου.
- Ολοκλήρωση του μεγαλύτερου προγράμματος δημοσίων έργων που γνώρισε ποτέ ο Τόπος.
- Απελευθέρωση κλειστών επαγγελμάτων.
- Πλήρης απλοποίηση των διαδικασιών για την ίδρυση επιχειρήσεων.
- Υποστήριξη των επενδύσεων σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.
- Επένδυση στην Ψηφιακή Εποχή.

Έχουμε, ήδη, δρομολογήσει και γίνονται πράξη στο επόμενο διάστημα...
- η ουσιαστική αυτονόμηση του Λυκείου,
- η καθιέρωση νέου εξεταστικού συστήματος,
- η εφαρμογή ολοκληρωμένου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας στην Υγεία.

Βάλαμε σε εφαρμογή αποφασιστικό σχέδιο για την ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας του πολίτη. Είναι απόφασή μας να μπει τέλος σε μια σειρά θλιβερά φαινόμενα:

Δεν θα γίνονται ανεκτές καταλήψεις, βανδαλισμοί, καταστροφές σε Σχολεία και Πανεπιστήμια.

Δεν μπορεί να λειτουργεί το Πανεπιστημιακό Άσυλο σαν ασυλία στο έγκλημα και την καταστροφική μανία των λίγων.

Δεν μπορούν μερικές δεκάδες διαμαρτυρόμενοι…
- να κλείνουν δρόμους,
- να παραλύουν την οικονομική ζωή και
- να ταλαιπωρούν εκατομμύρια άλλους.

Εγκληματικές δραστηριότητες, οποιασδήποτε μορφής, θα αντιμετωπίζονται αμείλικτα. Δεν πρόκειται να υπάρχει καμία ανοχή στο έγκλημα. Καμία ανοχή στην εξτρεμιστική δράση.

Καμία ανοχή στους εχθρούς της Δημοκρατίας και της ασφάλειας του πολίτη. Όποιοι κι αν είναι, δεν πρόκειται να διαφύγουν. Θα εντοπιστούν και θα συλληφθούν. Το κουβάρι της αποκάλυψής τους άρχισε, ήδη, να ξετυλίγεται.

Σε ό,τι αφορά τα ζητήματα μεταναστών: Η Ελλάδα σέβεται τους μετανάστες, που εργάζονται νόμιμα στη Χώρα μας και επιδιώκει την κοινωνική τους ενσωμάτωση. Δεν ανέχεται, όμως, εστίες παρανομίας. Δεν ανέχεται τους σύγχρονους, αδίσταχτους δουλέμπορους. Οι θέσεις μας είναι ξεκάθαρες.

Η αποφασιστικότητά μας είναι δεδομένη. Η Ελλάδα βγαίνει μπροστά. Η Ελλάδα του 2011 είναι κοντά. Το σχέδιό μας είναι ρεαλιστικό. Γι΄ αυτό προσφέρει αληθινή ελπίδα. Η Ελλάδα φτάνει στο 2011 απελευθερωμένη από τα ελλείμματα. Φτάνει στο 2011 λύνοντας εκκρεμότητες δεκαετιών. Φτάνει με σταθερή Οικονομία, σε τροχιά μακροχρόνιας ανάπτυξης. Εξασφαλίζει, έτσι, καλύτερες συνθήκες για την καθημερινότητα κάθε πολίτη. Εξασφαλίζει βασικές προϋποθέσεις, αναγκαίες για την πρόοδο και την ευημερία. Για όλα αυτά είμαι απόλυτα αισιόδοξος. Μπορούμε να τα καταφέρουμε! Και θα τα καταφέρουμε όλοι μαζί.

Αθηναίες, Αθηναίοι,

Το επόμενο διάστημα επιφυλάσσει σοβαρές προκλήσεις για τις εθνικές μας υποθέσεις.

Στο θέμα των Σκοπίων: Αποδείξαμε στο Βουκουρέστι ποιοί ξέρουν, ποιοί τολμούν, ποιοί μπορούν να ορθώνουν το ανάστημα της Χώρας. Στα εθνικά μας ζητήματα τραβήξαμε μία δυνατή κόκκινη γραμμή. Και από τη γραμμή αυτή δεν κάνουμε πίσω ούτε ένα βήμα. Δεν υποχωρούμε ούτε ένα βήμα!

Στα θέματα που εγείρονται από την Τουρκία: Παραβιάσεις, προκλήσεις, απειλές δεν μας πτοούν. Δεν αλλάζουν το καθεστώς στο Αιγαίο. Δεν παραχωρούμε τίποτα!

Τονίζω, άλλη μια φορά, ότι ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της Τουρκίας εξαρτάται από τέσσερις κρίσιμες λέξεις: «Πλήρης συμμόρφωση – πλήρης ένταξη». Η Άγκυρα έχει αναλάβει, όπως κάθε υποψήφιο κράτος, ρητές υποχρεώσεις στην Ε.Ε..

Οφείλει, προπάντων, να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της προς την Κύπρο:
- Να συμβάλει σε μια λειτουργική και βιώσιμη λύση.
- Να φύγουν οι κατοχικές δυνάμεις.
- Να πέσει και το τελευταίο τείχος της βίας, που απέμεινε σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Σε όλα αυτά, η στάση του ΠΑΣΟΚ είναι απρόβλεπτη. Οι αντιλήψεις τους απεικονίζονται…
- στις πιέσεις του Αρχηγού του για το Σχέδιο Ανάν!
- Στους χειρισμούς που έκαναν για τα Ίμια.
- Στη δήλωση της Μαδρίτης.
- Στην παράδοση Οτσαλάν.
- Στη διγλωσσία τους για τον ελληνοτουρκικό αγωγό.

Και κάτι ακόμα. Για τον αγωγό Μπουργκάς–Αλεξανδρούπολη. Ο Αρχηγός του ΠΑΣΟΚ -σε ό,τι κι αν προσβλέπει- οφείλει να σκεφτεί και πάλι τα πράγματα. Δέκα χρόνια υπουργός Εξωτερικών έπρεπε να το ξέρει: Οι διεθνείς συμφωνίες πρέπει να τηρούνται.

Οι Έλληνες στηρίζουν την πολυδιάστατη Εξωτερική Πολιτική μας. Οι Έλληνες βάζουμε, πάνω από όλα, το συμφέρον της Πατρίδας μας.

Οι Έλληνες, πάνω από το εθνικό συμφέρον, δεν δέχονται καμιά σκοπιμότητα.

Ελληνίδες, Έλληνες,

Η εμπιστοσύνη σας μου δίνει την δύναμη: Να σηκώνω το πολιτικό βάρος, να αψηφώ το προσωπικό κόστος και να αντιμετωπίζω τις δυσκολίες, με ένα και μόνο γνώμονα: Το εθνικό συμφέρον.

Φιλοδοξία μου είναι,…
- να μπορούν οι Έλληνες να πραγματοποιούν τις δικές τους φιλοδοξίες.
- Να έχουν οι νέοι μας τη δυνατότητα να πετυχαίνουν τα όνειρά τους.
- Να μην κουβαλάνε τα δικά μας χρέη.

Υποστήριξα, από την αρχή, ότι η πρόοδος της Χώρας προϋποθέτει διαρθρωτικές αλλαγές. Συνάντησα, σε όλα, τη στείρα αντίδραση ΠΑΣΟΚ. Συνάντησα απέναντι μου συνδικάτα, που αντιμάχονταν κάθε αλλαγή. Συνάντησα απέναντί μου ιδεοληψίες μιας άλλης εποχής.

Μικροκομματικές αντιλήψεις εκτός τόπου και χρόνου.
• Στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, το ΠΑΣΟΚ ήταν απέναντι.
• Στην ασφαλιστική Μεταρρύθμιση, παρέλυσαν την πρωτεύουσα.
• Στην Ενεργειακή Πολιτική της Χώρας, προβάλλουν ανατρεπτικές αμφισβητήσεις.

Για μένα μετράει μόνο ένα: Υπηρετώ εκείνα που βοηθούν την Πατρίδα μας. Ωφελούν τη νέα γενιά. Υπηρετούν το κοινωνικό καλό. Προάγουν τα εθνικά μας συμφέροντα.

Νεοδημοκράτισσες, Νεοδημοκράτες,

Παλεύουμε μαζί, χρόνια τώρα. Δώσαμε, μαζί με εκατομμύρια άλλους, πολλούς αγώνες:
- Για τη Δημοκρατία!
- Για την ευρωπαϊκή μας πορεία!
- Για την Κύπρο και τη Μακεδονία!
- Για τα δίκαια του Ελληνισμού!

Είμαστε περήφανοι για τις μάχες που δώσαμε. Είμαστε περήφανοι για τις μάχες που δίνουμε. Συνεχίζουμε με το ίδιο πάθος. Συνεχίζουμε αποφασιστικά γιατί πιστεύουμε στην Ελλάδα.

Συνεχίζουμε, μαζί, για να βγάλουμε την Πατρίδα μας από την παγκόσμια κρίση. Είμαι -και το ξέρετε- στην πρώτη γραμμή των κοινών μας αγώνων. Δεν συμβιβάστηκα και ούτε συμβιβάζομαι! Συνεχίζουμε όλες και όλοι μαζί με επιμονή, με αποφασιστικότητα, με μαχητικότητα. Πάμε λοιπόν όλες και όλοι μαζί. Ενωμένοι! Αποφασισμένοι! Αισιόδοξοι! Καμία ψήφος χαμένη. Καμία ψήφος χαρισμένη. Η νίκη είναι στα χέρια μας. Πάμε μαζί για τη νίκη. Προχωρούμε όλες και όλοι μαζί. Καλή δύναμη. Με τη νίκη. Σας ευχαριστώ όλους.

Την Κυριακή αποφασίζουμε υπεύθυνα. Αποφασίζουμε για την Πατρίδα μας. Αποφασίζουμε για εμάς. Για τις οικογένειές μας. Για τα παιδιά μας.

Είναι μια τεράστια ευθύνη.

Σας είπα όλη την αλήθεια. Χωρίς δισταγμό. Σας μίλησα απ’ την καρδιά μου. Όπως έμαθα να κάνω πάντα. Αυτός είμαι. Και το ξέρετε. Γι’ αυτό σας ζητώ να δώσουμε τα χέρια όλοι μαζί.

Σας ευχαριστώ.

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΑΠΟ ΤΟ 2000...ΣΤΟ 2009


Χαλαρή η επικαιρότητα σήμερα και συνεχίζουμε να σας θυμίζουμε πρωτοσέλιδα από παλαιότερες εκλογικές αναμετρήσεις..

Σάββατο 8 Απριλίου , πριν τις εκλογές του 2000.

Η Απογευματινή εμφανίζεται σίγουρη για την επιτυχία της Νέας Δημοκρατίας....

Ο Καραμανλής θα γίνει τελικά ο πρώτος πρωθυπουργός που ανέλαβε μόλις για 3 ώρες την διακυβέρνηση της χώρας...

από την:Παραπολιτική

Εδώ χθες κορόιδευε τον ίδιο της τον εαυτό, τότε θα διέθετε τις αναστολές εκείνες που θα την διατηρούσαν συγκρατημένη...!



Διαβάστε τη συνέχεια...

ΟΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ

Πιστεύουμε ότι έχουν περάσει οι μέρες και όλοι μας γνωρίζουμε τι θα βγάλει αύριο η κάλπη, κατά ένα μεγάλο μέρος.

Όποιος δεν κατανοεί το κλίμα, μάλλον εθελοτυφλεί και έχει τεράστιο εσωτερικό πρόβλημα.

Εμείς καθ' όλη την προεκλογική περίοδο που πέρασε, καθημερινά σχεδόν, δημοσιεύαμε θέσεις και ανακοινώσεις όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων(δεν είχαμε χρόνο για τα κόμματα εκτός βουλής, μας συγχωρείτε).

Θέλαμε να ήμασταν περισσότερο αντικειμενικοί, αλλά σε πολλές περιπτώσεις δεν το καταφέραμε, τα συναισθήματα βλέπετε είναι πολλές φορές δύσκολο να τα παρακάμψεις.

Ευελπιστούμε ο κ. Παπανδρέου να φανεί τολμηρός, να φανεί δυναμικός και να μην φανεί υπηρέτης των συμφερόντων, που στο κάτω κάτω, δεν τον πολέμησαν και λίγο.

Επίσης ελπίζουμε, ο λαός να πάψει να βρίσκεται σε λήθαργο, να οργανωθεί με βάση τις ανάγκες του και να είναι έτοιμος την στιγμή εκείνη που το καπιταλιστικό τρένο, θα περνά από πάνω του, για να τον πολτοποιήσει.

Έχουμε την ελπίδα ότι οι συνειδήσεις θα περάσουν μπροστά, δε θα μείνουν στα σημερινά επίπεδα, η λαϊκή συνείδηση μπορεί να γίνει εφόδιο για ένα αύριο γεμάτο δράση, γεμάτο κατακτήσεις.

Ας περάσουμε τώρα στις εκτιμήσεις μας:

ΠΑ.ΣΟ.Κ. 41,4-42,4% έδρες (153-156)

Ν.Δ. 35,7-36,7% (95-99)

Κ.Κ.Ε. 7,3-8,3% (20-23)

ΛΑ.Ο.Σ. 5,3-6,3% (15-18)

ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 3,2-4,2% (9-11)

Οικολόγοι Πράσινοι 1,9-2,4%

Λοιπά 2,8-3,8%

Σας προτρέπουμε τα παραπάνω να τα κρατήσετε σαν απλή ένδειξη, για του που θα κινηθούν τα ποσοστά των κομμάτων αύριο.

Τα τελικά και ασφαλή συμπεράσματα καλό θα ήταν, να τα εξάγουμε όλοι μας, αύριο βράδυ μετά τις 9...!

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΕΔΩ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ...!

Εμείς σας το είπαμε, μη λέτε ύστερα ότι δεν το ξέρατε...!

Το γράψαμε και στην προηγούμενη ανάρτηση μας, που σχολιάσαμε το ΚΑΡΦΙ.

Την τελευταία συνέντευξη της προεκλογικής περιόδου, αποφάσισε να δώσει ο Γιώργος Παπανδρέου...στα ΝΕΑ.

Μάλλον λογικό. Είναι η εφημερίδα εκείνη που με πρωταίτιο τον κ. Παπαχρήστο θα προσπαθήσει να αναδείξει της "θετικές πτυχές" της Κυβέρνησης Παπανδρέου, από τη Δευτέρα που μας έρχεται.

Η κρατική διαφήμιση βέβαια, ως επιβράβευση αυτών των προσπαθειών των ΝΕΩΝ, θα "πέφτει καρεκλοπόδαρα".

Επίσης παρατηρήστε, δεξιά κάτω από τον κεντρικό τίτλο της εφημερίδας...

..."τα 3 σενάρια αποχώρησης Καραμανλή".

Αυτός ο τίτλος "υπογράφει", το θέμα των επόμενων ημερών, των επόμενων μηνών.

Όλοι μας, ακόμη κι εμείς, καθημερινά θα επικεντρωνόμαστε στο πότε θα φύγει ο Καραμανλής, ποιος θα τον διαδεχθεί, με ποιο τρόπο, πόσα κιλά λιγότερα θα είναι ο διάδοχος και σε ποιον ευχήθηκε πρώτα ο Μητσοτάκης...!

Εδώ θα είμαστε...!



Διαβάστε τη συνέχεια...

ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΘΑ ΒΓΕΙ Ο ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ

Είναι η πρώτη φορά μετά από 1χρόνο και 1μήνα στην blogoσφαιρα, που ερχόμαστε να σχολιάσουμε τον κ. Κακαουνάκη και το ΚΑΡΦΙ.

Ιστορική στιγμή!(ίσως να μη ξαναγίνει)

Ο κ. Κακαουνάκης ποτέ δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλο του, πιστός στην κομματική γραμμή, πιστός στο Παπανδρεϊκό ρεύμα, χωρίς κολοτούμπες στα δύσκολα.

Είναι έξαλλου εκείνος που είπε δημοσίως το ρεαλιστικότατο..."εγώ δε λέω αλήθειες, αλλά τα λιγότερα ψέματα"!

Πιο πριν γράψαμε ότι το ΒΗΜΑ βρίσκεται υπό ντελίριο, για το ΚΑΡΦΙ...πραγματικά μας είναι δύσκολο να περιγράψουμε την συναισθηματική έξαρση που το επικαλύπτει...!

Μετά από κάμποσα, απαραδέκτως προσβλητικά πρωτοσέλιδα έναντι της ΝΔ, σήμερα γράφει ότι.."ξημερώνει νέα εποχή", με τις "156 έδρες" που θα καταλάβει το ΠΑΣΟΚ στη νέα Βουλή.

Το 156 δεν είναι τόσο υπερβολικό(μη βιαστείτε), διότι η εφημερίδα στο εσωτερικό της δημοσιοποιεί στοιχεία "κρυφών" δημοσκοπήσεων.

Κακαουνάκης είναι αυτός...και μάλιστα, τέτοια ώρα, τέτοια λόγια!

Τέλος να σημειώσουμε ότι το ΚΑΡΦΙ, μετά τα ΝΕΑ, θα είναι η επόμενη εφημερίδα που θα λάβει ένα μεγάλο μερίδιο από την κρατική διαφημιστική πίτα, από την 5η Οκτώβρη.

Έχεις πολύ δουλεία Γιώργο...!

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ...

Διαβάζουμε το κύριο άρθρο της Καθημερινής:

"Το πολιτικό μας σύστημα έχει φτάσει σε ένα αδιέξοδο και χρειάζεται άμεσα νέους ανθρώπους και νέες ιδέες. Θα πρέπει όλοι μας να έχουμε κατά νου αυτή τη μεγάλη ανάγκη όταν θα προσέλθουμε στις κάλπες την Κυριακή. Ας μην παρασυρθούμε από τα «κατεστημένα» και τα ειωθότα, από τα «ονόματα» και τις μιντιακές προσωπικότητες. Εδώ που έχουμε φτάσει, ενδεχομένως να μην βλάψει κανέναν το να αναλάβουμε κάποια ρίσκα στις επιλογές μας. Το Κοινοβούλιο χρειάζεται ανανέωση, μια και η ανακύκλωση μεταχειρισμένων πολιτικών υλικών έχει αποδειχθεί ότι δεν οδηγεί σε λύσεις".

Είναι μια εξαιρετικά σωστή επισήμανση, απο την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, οι οποία κρατάει γενικά μια στάση μετριοπάθειας απέναντι στην πολιτική ζωή το τελευταίο διάστημα.

Είναι ένα έντυπο που "χάρηκε" ιδιαίτερα όταν το 2004 επέστρεψε η ΝΔ στην εξουσία, αλλά δεν έγινε το ίδιο και το 2007, που η ΝΔ επικράτησε για 2η φόρα.

Γενικότερα η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, δεν υπέκυψε στην κρατική διαφήμιση επί κυβερνήσεως Κ. Καραμανλή. Πιστεύουμε λοιπόν και επί κυβερνήσεως Παπανδρέου η εφημερίδα θα σταθεί με αξιοπρέπεια απέναντι από τις εξελίξεις.

Από Δευτέρα(έχουμε πει επανειλημμένος) ξεκινά το πανηγύρι!


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΛΥΠΗΣΗ

To BHMA, βρίσκεται κάτω από ντελίριο...!

"Ψήφος αυτοδυναμίας...για ισχυρή Κυβέρνηση", μας γράφει στο πρωτοσέλιδο του.

Μην ξεγελιόμαστε, το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει στην εξουσία μετά 5,5χρόνια, το ΠΑΣΟΚ τη Δευτέρα θα βρεθεί στα έδρανα της Κυβέρνησης.

Ενώ ταυτόχρονα η ΝΔ και ο Κώστας Καραμανλής, θα ηττηθούν για πρώτη φορά μετά το 2000.

Θα είναι μια βαριά ή ακόμη πολύ βαριά ήττα, που ενδοπαραταξιακα θα φέρει αναταραχές και τριβές.

Αλλά εμείς δεν θα λυπηθούμε τη ΝΔ, δε θα λυπηθούμε μια τέτοια Κυβέρνηση.

Δικαίως κατρακύλησε...!


Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com