Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ Ο ΛΙΑΡΕΛΗΣ

Δεν πρόκειται να σχολιάσουμε περαιτέρω, την συνέντευξη του κ. Καραμανλή στον κ. Λιαρέλη.

Αλλά δεν μπορούμε να μη σχολιάσουμε, ότι ο δημοσιογράφος του ΑΝΤ-1, πραγματοποιεί μια εξαιρετικά σοβαρή συνέντευξη, γεμάτη με ερωτήσεις ουσίας.

Έχει δυσκολέψει πολύ των Πρωθυπουργό και είναι εμφανές κι από τις απαντήσεις αλλά και τις κινήσεις δυσανασχέτησης του.

Πραγματικά δεν θα είχαμε κανένα δισταγμό να θέσουμε τον κ. Λιαρελη ως το πλέον σοβαρό δημοσιογράφο της Ελληνικής τηλεόρασης, δεν έχει καμιά διάθεση αβροφροσύνης προς των Πρωθυπουργό.

Διαβάστε τη συνέχεια...

153+ ΒΛΕΠΟΥΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΟΙ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΑ


Επειδή πάρα πολλά λέγονται για την περίφημη αυτοδυναμία του πρώτου κόμματος, στις εκλογές που έρχονται, σας έχουμε τις εξής πληροφορίες.

Δυο από τις γνωστές εταιρίες δημοσκοπήσεων θεωρούν ότι το ΠΑΣΟΚ θα καταλάβει, σαν πρώτο κόμμα, περισσότερες από 153έδρες. Με τάση να ακουμπήσει τις 156-157.

Μια επίσης γνωστή ερευνητική εταιρία, στις προβλέψεις της δίνει ως κατώτατο όριο για το πρώτο κόμμα...153έδρες.

Τα επιτελεία των δυο, του δικομματισμού, σας γράψαμε ήδη ότι θεωρούν λήξαν(εδώ) το ζήτημα της αυτοδυναμίας, βέβαια στο ΠΑΣΟΚ, κυνηγούν μια, καλά, άνετη αυτοδυναμία.

Εμείς αυτά έχουμε να σας πούμε...

Οι εκλογές όμως βρίσκονται 19μέρες μακρυά...υπομονή, στην πολιτική γίνονται πολλά ακόμη και εντός 19ωρών.


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΟΙ "ΜΑΓΚΕΣ"

Στη Νέα Δημοκρατία, όλοι όσοι κόπηκαν από τις λίστες υποψηφίων, ζητούν το λόγο και απειλούν με αποκαλύψεις.

Σιγά ρε "μάγκες", τώρα που χάσατε την καρέκλα θυμηθήκατε να εγκαλείτε το κόμμα σας, για σχέσεις διαπλοκής με συμφέροντα;

Τόσον καιρό που ήσασταν Υπουργοί μιας Κυβέρνησης, όπως αυτής των τελευταίων 5,5ετών, τίποτα δε σας ενόχλησε, τίποτα δε σας φάνηκε διαπλεκόμενο;

Οι περισσότεροι από εσάς, έπρεπε να βρίσκεστε στον Κορυδαλλό, είστε επίορκοι από τον Ελληνικό λαό, μαζί και το κόμμα σας που επί χρόνια σας καλύπτει.

Λοιπόν στο καλό...πολύ φθηνά τη βγάλατε κι αυτή τη φορά!


Διαβάστε τη συνέχεια...

"ΠΗΡΕ ΚΕΦΑΛΙΑ..."

Σήμερα δε θα μπούμε στον κόπο να σχολιάσουμε το Ομηρικό, "Πήρε κεφάλια ο Καραμανλής".

Νομίζουμε η προηγουμένη δημοσίευση μας, καλύπτει ακόμη κι αυτό τον τίτλο.

Εμείς θα σταθούμε, στην επιβλητική "γαλάζια" διαφήμιση στο κάτω μέρος του εξωφύλλου, της Απογευματινής.

Όλες οι "ανεξάρτητες" Δεξιές εφημερίδες, τυγχάνουν να έχουν το 1/3 του σημερινού τους εξωφύλλου, ακριβώς ίδιο.

Τι να πει κάνεις...σε μια χώρα με την κομματίλα σαν ευλογιά, στο εγκέφαλο μας!


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΔΙΑΛΥΣΗ

Προσυπογράφομαι, το παρακάτω άρθρο των Νέων, με τα παρρησίας!

"ΤΑ ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας που ανακοινώθηκαν χθες στάθηκαν αφορμή για να αποτυπωθεί με τον πιο καθαρό τρόπο το κλίμα διάλυσης που επικρατεί.

Ο κ. Καραμανλής για μια ακόμα φορά δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί ούτε καν στις προσδοκίες που ο ίδιος είχε δημιουργήσει.

ΕΙΝΑΙ χαρακτηριστική η υπόθεση του Βατοπεδίου για την οποία, ως φαίνεται, ένας και μόνο βρέθηκε εκτός λίστας, ο πρώην υφυπουργός Πέτρος Δούκας. Αντιθέτως, οι συνάδελφοί του υπουργοί που συμμερίζονταν τις ευθύνες- φρόντισαν όμως στο διάστημα που μεσολάβησε να κρατήσουν χαμηλό προφίλ- συμμετέχουν κανονικά.

ΣΤΟΥΣ κομμένους και ένας πρώην υπουργός ο οποίος βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα για υποθέσεις που όμως όλες εκδηλώθηκαν πριν από το 2007, χωρίς αυτό να είναι εμπόδιο για τη συμμετοχή του στις προηγούμενες εκλογές.

ΤΙ συνέβη και τι σηματοδοτεί ο τωρινός αποκλεισμός του; Ο ίδιος δεν έδειξε διατεθειμένος να τον αποδεχθεί χωρίς να αντιδράσει και κατηγόρησε ουσιαστικά τον κ. Καραμανλή ότι είναι ενεργούμενο της διαπλοκής!

Ο,ΤΙ και αν εννοεί, η περίπτωσή του ενισχύει την αίσθηση ότι τελικώς στις αποφάσεις του Πρωθυπουργού πρυτάνευσαν εσωκομματικές σκοπιμότητες που καμία σχέση δεν έχουν με την κάθαρση που περίμεναν οι οπαδοί του κόμματος.

ΟΙ ίδιες σκοπιμότητες όλα δείχνουν ότι έχουν επικρατήσει και στη συγκρότηση του ψηφοδελτίου της Επικρατείας όπου κυριαρχούν οι βαρόνοι. Ο κ. Καραμανλής δεν άντεξε το βάρος της αντιπαράθεσης μαζί τους.

ΤΟ αποτέλεσμα όμως είναι ότι στις εκλογές η Νέα Δημοκρατία κατέρχεται ουσιαστικά χωρίς νέα πρόσωπα και με τα στελέχη της που υπηρέτησαν σε κυβερνητικά πόστα αποδεκατισμένα.

ΔΙΝΕΙ έτσι την αίσθηση ενός κόμματος που δεν πρόκειται να χάσει απλώς τις εκλογές, αλλά και να μπει σε μια βαθιά κρίση ταυτότητας και προσανατολισμού!"


Διαβάστε τη συνέχεια...

"ΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ"

Για παροχολογία που βάζει σε κίνδυνο την οικονομία της χώρας κατηγορεί η ΝΔ το ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας προπαγανδιστικά ότι η λογική του "δώστα όλα" είναι καταστροφική εν μέσω κρίσης.

Σε ποιες "παροχές" από αυτές που εξήγγειλε το ΠΑΣΟΚ αναφέρεται η ΝΔ; Ανάμεσα σε άλλες, αναφέρεται στη δέσμευση του Γ. Παπανδρέου από τη ΔΕΘ ότι, αν το ΠΑΣΟΚ κερδίσει τις εκλογές, θα δώσει αυξήσεις στους μισθούς πάνω από τον πληθωρισμό. Η ΝΔ, δηλαδή, καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ ότι "παροχολογεί" επικίνδυνα όταν υπόσχεται "αυξήσεις" στους μισθούς της τάξης των 30 λεπτών τη μέρα!

Σε τέτοια γελοία ποσά μεταφράζεται το "δώστα όλα" που επικαλείται η ΝΔ! Πέρα από τον απόλυτο ευτελισμό της προεκλογικής "αντιπαράθεσης" μεταξύ των δύο, τα επιχειρήματα και τα συνθήματά τους έρχονται να επιβεβαιώσουν και κάτι ακόμα:

Οτι στο πλαίσιο της στρατηγικής που υπηρετούν και οι δύο, τα 30 λεπτά αύξηση τη μέρα είναι το "ταβάνι" στις παροχές για τις οποίες μπορούν να δεσμευτούν προεκλογικά. Και, μάλιστα, το μισό κουλούρι "αύξηση" τη μέρα θεωρείται πολιτική του "δώστα όλα"!

Αυτή είναι η πολιτική τους. Αυτό το μέλλον ετοιμάζουν για τους εργαζόμενους από την επόμενη κιόλας μέρα των εκλογών.


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΨΑΧΝΟΜΑΣΤΕ

Διαβάζουμε σήμερα από τον Βηματοδότη:

"Σε εξέλιξη βρίσκεται η τιτανομαχία μεταξύ του κ. Κ. Σκανδαλίδη και της κυρίας Αννας Διαμαντοπούλου στην Α΄ Αθηνών. Μου λένε ότι ο πρώην Γραμματέας, πρώην υπουργός και μεγάλος ρομαντικός του ΠαΣοΚ (αφού έθεσε υποψηφιότητα για πρόεδρος του κόμματος το 2007) συγκέντρωσε χθες σε κεντρικό ξενοδοχείο πάνω από 2.500 ετεροδημότες της Α΄ Αθηνών (ψηφοφόροι της Α΄ Αθηνών που ζουν οπουδήποτε αλλού στο λεκανοπέδιο Αττικής εκτός από την Α΄ Αθηνών). Η δε Αννα με στρατό τετρακοσίων πολλαπλασιαστών (δηλαδή κομματικών που «τζιράρουν» 50-200 σταυρούς) εφαρμόζει στρατηγική «οτοστόπ για την πρωτιά» την οποία έχασε το 2007 από τον κ. Σκανδαλίδη για 1.500 ψήφους. Τι άλλο να προσθέσω; Ας νικήσει ο σοσιαλισμός".

Η μοναδική Ευρωπαϊκή χώρα, μετά και την Νότια Ιταλία, που διατηρεί την σταυροδοσία, στις εκλογικές αναμετρήσεις.

Μέσα από αυτό το σύστημα λένε έγκυροι, Πολιτικοί Επιστήμονες, στην Ιταλια αναπττυχθεικε και καλλιεργήθηκε η Μαφία και οι πελατειακές της σχέσης με τους πολιτικούς.

Οι ίδιοι επιστήμονες θεωρούν, άκρως απαραίτητη, της ριζική ανατροπή του σημερινού εκλογικού συστήματος, άμεσα και αποτελεσματικά.

Οι προτάσεις, πολλές, οι πολίτικοι που θα τις εξετάσουν...ψάχνονται!!!


Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com