Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2009

ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

Σήμερα πραγματοποιήθηκαν και οι κληρώσεις των Ευρωπαϊκών διασυλλογικών οργανώσεων, για τις περισσότερες ελληνικές ομάδες η κλήρωση είχε θετική έκβαση.

Champions League:
Ο Ολυμπιακός θα έχει αντίπαλο στην Τετάρτη προκριματική φάση, την Σέριφ Τίρασπολ άγνωστη και μικρής εμβέλειας ομάδα, προσοχή θα χρειαστεί στον ψυχολογικό τομέα κυρίως, προκειμένου οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού να μην απολέσουν τη σοβαρότητα τους.

Ο Παναθηναϊκός από την άλλη, η μοναδική ελληνική ομάδα που δεν είναι ευχαριστημένη από τη σημερινή ημέρα, θα αντιμετωπίσει την Ατλέτικο Μαδρίτης. Δύσκολη ομάδα με ιδιαίτερα στοιχεία, τα τεχνικά χαρακτηριστικά που διαθέτει και την ταχύτητα στην επίθεση, βασικό της όπλο ο Αργεντινός επιθετικός, Aguero.
Το τριφύλλι καλείται για μια ακόμη φορά να επιδείξει την ευρωπαϊκή του μαεστρία και να ανατρέψει, τις δυσοίωνες γι αυτόν, προβλέψεις.

Europa League:
Ο ΠΑΟΚ θα έχει απέναντι του στον τρίτο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης, την ολλανδική Χέρενφεν . Ομάδα στα "μέτρα" του Δικεφάλου, πιστεύουμε όμως ότι η πρόκριση, θα έρθει στο δεύτερο εκτός έδρας παιχνίδι και όχι από ένα αποτέλεσμα πρόκρισης του πρώτου παιχνιδιού στην Τούμπα.

Η ΑΕΚ έχει απέναντι της την Ρουμανική Βασλούι. Εύκολη ομάδα και λογικά δεν θα χρειαστεί μεγάλη καταβολή προσπάθειας από τους κιτρινόμαυρους για να προκριθούν στην επόμενη φάση. Προσοχή όμως και εδώ, να διατηρηθεί η σοβαρότητα αντιμετώπισης του αντιπάλου σε υψηλά επίπεδα. Διαβάστε τη συνέχεια...

ΥΠΟΠΤΗ ΚΙΝΗΣΗ...

Και το ΛΑΟΣ δημοσίευσε ανακοίνωση για το κλείσιμο του Troκtiko.

Ύποπτη κίνηση...το λέμε διότι αφενός η ανακοίνωση όπως θα δείτε είναι μια σειρά και αφετέρου έγινε μετά από πολύ μεγάλη καθυστέρηση σε σχέση με την εξέλιξη της υπόθεσης.

Πιστεύουμε ότι η ανακοίνωση αυτή δημοσιεύτηκε αποκλειστικά για να εξυπηρετήσει επικοινωνιακούς χειρισμούς.

Ιδού και η ανακοίνωση(η οποία δημοσιεύτηκε πρώτα στο Troκtiko) :
"Η Επιλεκτική φίμωση των bloggers αποδεικνύει τη Δημοκρατική νοοτροπία της Κυβέρνησης."


Απόστολος Μπαμίχας

Γραμματέας Κ.Ε. ΛΑ.Ο.Σ Διαβάστε τη συνέχεια...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗ - ΖΟΥΡΑΡΗ!

"ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

7/8/09

Η Νέα Τάξη, δεν άντεξε στην πολύπλευρη και ελεύθερη διακίνηση πληροφοριών που συντελείται στο διαδίκτυο. Έτσι, με μια κίνηση επίδειξης δύναμης, έπεισε την Google να κλείσει το μεγαλύτερο ενημερωτικό blog της ελληνικής μπλογκόσφαιρας, το troktiko. Μια κίνηση που θα ήταν αδιανόητη στο πλαίσιο των προστασιών που παρέχει τόσο το ελληνικό όσο και τα περισσότερα συντάγματα του «πολιτισμένου κόσμου», για την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και πληροφοριών, έγινε πραγματικότητα έτσι απλά. Και... για μια ακόμη φορά, κάποιοι αποφάσισαν σε αυτόν τον τόπο «για μας, χωρίς εμάς». Μπαίνουμε σε ολοένα και περισσότερο σκοτεινές εποχές. Το παγκόσμιο σύστημα χειραγώγησης συνειδήσεων και οι ντόπιοι αντιπρόσωποί του, δείχνουν αποφασισμένοι να λιώσουν οτιδήποτε είναι έξω από το politically correct τους. Ο λαός πρέπει να βλέπει τα δικά τους κανάλια, να τρώει από τα δικά τους σουπερ μάρκετ, να του παραδίδει τα δημόσιά του έργα εν λευκώ, να διαβάζει τις δικές τους εφημερίδες, να σέρνεται πίσω από τα δικά τους πολιτικά κατασκευάσματα. Δεν είναι όμως έτσι, επειδή έτσι νομίζουν. Και άλλες πολλές φορές στην ιστορία τους οι ανθρώπινες κοινωνίες οδηγήθηκαν από τα εκάστοτε αφεντικά, σε τέτοιου τύπου αδιέξοδα. Πάντοτε όμως μια χούφτα «ελεύθερων και ωραίων» τους ανέτρεπε τους σχεδιασμούς τους. Έτσι και σήμερα, οι νέοι άνθρωποι ιδιαίτερα που βρήκαν διέξοδο στο διαδίκτυο, καλούνται να ανατρέψουν τα σχέδιά τους. Υπάρχουν τρόποι και το ξέρουμε. Και οι τρόποι θα βρεθούν".

To παραπάνω, επώνυμο(!), δελτίο τύπου είναι η επίσημη θέση του κόμματος των Παπαθεμελή - Ζουράρη...ναι, όντως καλά διαβάσατε!

Δεν είμαστε σε καμία περίπτωση υποστηρικτές του κόμματος των δυο κυρίων, μάλιστα από πολιτικής πλευράς δεν βρίσκουμε το παραμικρό σημείο τομής...!

Να ρωτήσουμε εμείς κάτι τώρα...;
To KKE και ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν πήραν χαμπάρι τίποτα που να συνέβη γύρω τους;;;
Διαβάστε τη συνέχεια...

ΣΕ ΑΡΜΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΝΑΤΟ...ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Η ανάγκη συντονισμού του βηματισμού με τις αλλαγές που έγιναν πρόσφατα στην ηγεσία του ΝΑΤΟ επέβαλε, όπως ομολογείται, τις έκτακτες αλλαγές στην ηγεσία των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και μάλιστα πέντε μήνες νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Κατά τη χτεσινή συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Αμυνας(ΚΥΣΕΑ) υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κ. Καραμανλή, αποφασίστηκαν οι αποστρατείες του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Δ. Γράψα, στον οποίο απένειμε τον τίτλο του επίτιμου αρχηγού ΓΕΕΘΑ, και του αρχηγού ΓΕΣ, αντιστρατήγου Δ. Βούλγαρη. Παράλληλα, το ΚΥΣΕΑ επέλεξε ως νέο αρχηγό ΓΕΕΘΑ τον πτέραρχο (Ι) Ι. Γιάγκο, ως νέο αρχηγό ΓΕΣ τον αντιστράτηγο Φρ. Φραγκούλη και ως νέο αρχηγό ΓΕΑ τον αντιπτέραρχο (Ι) Β. Κλόκοζα. Επίσης, νέος Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ) και διοικητής του ΝΑΤΟικού Κέντρου στη Λάρισα, CAOC-7, τοποθετήθηκε ο αντιπτέραρχος (Ι) Ι. Πατσαντάρας. Στο Πολεμικό Ναυτικό παραμένει αρχηγός του ΓΕΝ ο αντιναύαρχος Γ. Καραμαλίκης.

Το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε ακόμα την τοποθέτηση του μέχρι σήμερα διοικητή του Γ' Σώματος Στρατού / NDC- GR, αντιστράτηγου Π. Γιαννόπουλου, στη θέση του Β' υπαρχηγού ΓΕΕΘΑ και του μέχρι σήμερα διοικητή της Σχολής Εθνικής Αμυνας (ΣΕΘΑ), αντιστράτηγου Κ. Θεοφανίδη, στη θέση του διοικητή του Γ' Σώματος Στρατού / NDC- GR. Τα καθήκοντα του Γενικού Επιθεωρητή Στρατού (ΓΕΠΣ) θα ασκεί, παράλληλα με τα σημερινά του, ο διοικητής της 1ης Στρατιάς, αντιστράτηγος Σ. Νάσης. Ακόμα το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε την τοποθέτηση του μέχρι σήμερα Β' Υπαρχηγού ΓΕΕΘΑ, αντιπτέραχου (Ι) Κ. Καλαμάτα, στη θέση του διοικητή της Σχολής Εθνικής Αμυνας (ΣΕΘΑ) και την τοποθέτηση του μέχρι σήμερα υποδιοικητή της ΣΕΘΑ, Υποπτέραρχου (Ι) Κ. Ιατρίδη, στη θέση του διοικητή Αεροπορικής Υποστήριξης (ΔΑΥ).

Να σημειωθεί ότι η αιφνιδιαστική ανακοίνωση των παραπάνω αλλαγών προκάλεσε ποικίλα ερωτήματα και σχόλια, ενώ είχαν κυκλοφορήσει και φήμες περί παραίτησης του Δ. Γράψα, πράγματα που επιχείρησε να διασκεδάσει ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ε. Μεϊμαράκης, ορίζοντας τον απερχόμενο αρχηγό ΓΕΕΘΑ ως άτυπο σύμβουλό του. Πάντως, σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, η επιτάχυνση των αλλαγών κατά πέντε μήνες αποδίδεται στην ανάγκη συντονισμού της θητείας των αρχηγών των ελληνικών γενικών επιτελείων με τη θητεία των αντίστοιχων ομολόγων τους των άλλων χωρών - μελών του ΝΑΤΟ.

Επισημαίνουν δε το γεγονός ότι μόλις πριν λίγες μέρες ανέλαβε καθήκοντα ο νέος γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, ο οποίος αναμένεται να έρθει στην Αθήνα στις 26 του Αυγούστου, όπως πρόσφατα ανέλαβε καθήκοντα και ο νέος ΝΑΤΟικός αρχηγός των συμμαχικών δυνάμεων στην Ευρώπη. Μάλιστα, προβάλλεται και το πρωτοφανές επιχείρημα πως τάχα δε θα μπορούσαν οι ΝΑΤΟικοί αξιωματούχοι να είχαν συνομιλητές σε επίπεδο ηγεσίας των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων οι οποίοι θα ήταν στις τελευταίες μέρες της θητείας τους!

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ!

Χθες παρακολουθήσαμε όλοι μας, την άκρως αντιδραστική και αιφνίδια απόφαση για το κλείσιμο του Troκtiko, μια απόφαση που όπως ήταν λογικό έφερε πολλαπλές αντιδράσεις από την blogoσφαιρα και όχι μόνο.

Βέβαια δεν ήταν το πρώτο(και όπως φαίνεται ούτε το τελευταίο) blog το Τρωκτικό που δέχτηκε τον απροειδοποίητο αποκλεισμό του από το διαδίκτυο, επίσης ο χώρος των ιστολογίων δεν είναι ο ο μόνος που δέχεται επίθεση κατά το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης της άποψης.

Επίθεση διαρκείας, με τραγικές συνέπειες, δέχονται καιρό τώρα τα λαϊκά στρώματα. Μάλιστα με πρόφαση την παγκόσμια οικονομική κρίση η αντίδραση έχει επέλθει σε ηχηρό κατακραιούργημα των εργασιακών δικαιωμάτων(βαρέα και ανθυγιεινά, ηλικία συνταξιοδότησης κ.α.), ενώ στρώνει με κόκκινο χαλί το έδαφος για την εμπορευματοποίηση του χώρου της Ανώτατης Εκπαίδευσης(εξίσωση κολεγίων με Πανεπιστήμια - ΤΕΙ), όπως και του χώρου της υγείας.

Απέναντι σε αυτές τις πολιτικές που φέρνουν σε δύσκολη θέση κάθε πολίτη αυτής της χώρας, ήταν αναμενόμενο για τους εκπροσώπους της κυρίαρχης τάξης, να υπάρξουν μαζικές λαϊκές αντιδράσεις, με στόχο την εξασφάλιση των κοινωνικών κεκτημένων και την αποτροπή της εφαρμοζόμενης πολιτικής.

Σε αυτήν την κατεύθυνση ήρθαν να προστεθούν και τα blogs. Τα οποία μπορούν να είναι δημιούργημα του οποιοιδήποτε, όπως επίσης μπορούν να διασύρουν τον οποιαδήποτε!

Τα blogs έχουν την δυναμική να γίνουν Κοινωνικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, έχουν τη δυναμική να καταπνίξουν τα πολιτικοεκδοτικά συμφέροντα που ευδοκιμούν(αλλά είναι δέκτης κραυγαλέας αμφισβήτησης το τελευταίο χρονικό διάστημα) στη χώρα. Τα blogs έχουν τη δυναμική να γυρίσουν τα φώτα, στην πραγματική ενημέρωση, στην ενημέρωση της κοινωνίας υπό την κοινωνία! Αυτό τρομοκρατεί την άρχουσα τάξη, αφού τα υπό "κολιγιασμού" ΜΜΕ, τα δικά της παιδιά, γίνονται αντικείμενο αποστροφής.

Έτσι η αντιδραστική επίθεση κατά των blogs, ήταν μάλλον αναμενόμενη και ίσως καθυστερημένη.

Αν και δε μπορούμε να πούμε ότι μέχρι σήμερα, οι εκπρόσωποι του κεφαλαίου, έχουν αφήσει τα πράγματα στην τύχη τους. Δεκάδες, δεκάδες έχουν ξεφυτρώσει ανάμεσα μας ενημερωτικά blogs, οι κριτές των πάντων, που γράφουν για να κατευθύνουν εγκεφάλους, όπου κάποιοι γράφουν σε εκείνα, για να πάρουν το "παχουλό" μηνιάτικο τους από τον εργοδότη - επιχειρηματία τους. Με βασικό στόχο να ανατρέψουν το κοινωνικό έρεισμα και να διασύρουν, όπως ακριβώς έκαναν και με τα παραδοσιακά Μέσα, την διαδικτυακή ενημέρωση.

Όλα τα παραπάνω συγκλίνουν σε ένα και μοναδικό συμπέρασμα:
Τα λαϊκά στρώματα πρέπει σύντομα να οργανωθούν κάτω από ένα πέπλο, πολιτικής επιχειρηματολογίας με βάση, αποκλειστικά τις δικές τους ανάγκες και με σκοπό την ανατροπή των υπαρχόντων, αποτρόπαιων, κοινωνικοπολιτικών κεκτημένων!

Υ.Γ. Το Trokiko επέστρεψε δυναμικά, στο χώρο που μέχρι σήμερα το γνωρίσαμε. Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com