Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

ΜΙΑ ''ΚΡΥΦΗ'' ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΣΤΟΝ "ΑΕΡΑ"...

Tα παρακάτω στοιχεία προέρχονται από μια "κρυφή" δημοσκόπηση, αποκλειστικά για τα
γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη, από έγκυρη, όπως μας λένε οι πληροφορίες μας εταιρία δημοσκοπήσεων.

Πρόκειται για δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε με κάλπη σε δείγμα άνω των 1000 ατόμων.

Κομμα % έδρες

ΠΑΣΟΚ 37,60 => 148

Ν.Δ. 32,83 => 94

Κ.Κ.Ε. 9,34 => 26

ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 6,38 => 19

ΛΑ.Ο.Σ. 4,67 => 13

Οικολόγοι Πράσινοι 2,85 => 0

Λοιπά 4,42% και Λευκά/Άκυρα 1,91%

Τα στοιχεία της έρευνας φαίνονται λογικά. Παρατηρείται η διαφορά των δυο μεγάλων κομμάτων στο 4,77%.

Επίσης αρκετά υψηλά, σε σχέση με τις εκλογές του 2007, κινούνται τα ΚΚΕ και ΛΑΟΣ. Το Πρώτο δείχνει να μην απειλείται από τον ΣΥΡΙΖΑ και το δεύτερο σημειώνει μια σημαντικότατη δημοσκοπική πρόοδο σε σχέση με τα υπολοιπα κόμματα

Η βουλή είναι πεντακομματική, με το ΠΑΣΟΚ, ακόμη χωρίς αυτοδυναμία, αλλα ελπίζει όσο οι Οικολόγοι δεν "αγγίζουν" το 3%.


Θέλουμε να στηριχτούμε στις πηγές μας, άλλα όπως είναι φυσικό διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας, τόσο για το περιεχόμενο της δημοσκόπησης(το οποίο βέβαια δείχνει αρκούντως λογικό), όσο και για την προέλευση της έρευνας(αν και οι συγκεκριμένες πηγές μας έχουν δικαιώσει και παλαιότερα).


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΚΑΙ Η ΔΕΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ

Ο υπουργός Ανάπτυξης εξηγεί χωρίς περιστροφές το ρόλο της ΔΕΗ στον τομέα των ...συνεργασιών με επιχειρηματικούς ομίλους

Νέες προκλητικές δηλώσεις, με τις οποίες αναδεικνύει τον τομέα της ηλεκτροπαραγωγής σε «πίτα για φάγωμα», έκανε χτες ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης, μιλώντας σε ντόπιους και ξένους παράγοντες της ενέργειας σε εκδήλωση του «Εκόνομιστ», προσκαλώντας τους στο «φαγοπότι». Ταυτόχρονα, φρόντισε για την πλήρη πολιτική κάλυψη της διοίκησης της ΔΕΗ και των σχεδίων της για τη νέα φάση, έμμεσης ιδιωτικοποίησης της Επιχείρησης μέσω συνεργασιών, όπου σε πολλές νέες μονάδες έχει μειοψηφική συμμετοχή. Επισήμανε, χαρακτηριστικά, ότι στο διαρκώς μεταβαλλόμενο τοπίο «προφανώς χωρούν συνεργασίες της ΔΕΗ με ιδιώτες επενδυτές, και προσωπικά θεωρώ ότι, με βάση τα δεδομένα της ευρύτερης περιοχής, η ΔΕΗ μπορεί και πρέπει να παίξει για λογαριασμό της Ελλάδας πρωταγωνιστικό ρόλο στα Βαλκάνια. Η κυβέρνηση θα τη στηρίξει στις κινήσεις της αυτές».

Οσο για την πρόσκληση προς τους ιδιώτες ηλεκτροπαραγωγούς, τόνισε ότι «αντί να δίνουμε έμφαση στο πώς θα μοιραστεί η πίτα, θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι η πίτα πρέπει να μεγαλώσει, και μάλιστα σημαντικά στα επόμενα χρόνια». Είχε προηγηθεί η δήλωσή του ότι «οι ενεργειακές επενδύσεις πρέπει να αυξηθούν κατά 15%-20% από τα σημερινά επίπεδα», καθώς και ότι η κυβέρνηση προωθεί σημαντικές επενδύσεις στον τομέα των ηλεκτρικών δικτύων και υλοποιεί πολιτική προσέλκυσης επενδύσεων. Τα ξεκάθαρα μηνύματα προς το ενεργειακό κεφάλαιο, σε συνδυασμό με τη νέα τιμολογιακή πολιτική που προωθεί η κυβέρνηση, προδιαγράφουν το νέο καθεστώς της εξαιρετικά υψηλής επιβάρυνσης των νοικοκυριών, που βρίσκεται πολύ κοντά.

Διαβάστε τη συνέχεια...

Επιστημογραφία

ΗΛΙΟΣ

Ο Ήλιος είναι ένας από τους κύριους λόγους για την ανάπτυξη και την επιβίωση της ζωής στη Γη. Ο Ήλιος είναι ένας νάνος και αποτελείτε κατά 74% από υδρογόνο 24% από άζωτο και το υπόλοιπο είναι διάφορα ιχνοστοιχεία και στοιχεία όπως σίδηρος άνθρακας νικέλιο και άλλα.

Η απόσταση μεταξύ Ήλιου και Γης είναι περίπου 149600000 χιλιόμετρα και το φως την καλύπτει αυτή την απόσταση σε 8 λεπτά και 19 δευτερόλεπτα. Το κίτρινο χρώμα που βλέπουμε στην πραγματικότητα δεν υπάρχει αλλά βλέπουμε αυτό λόγο της σκέδασης του φωτός όταν εισέρχεται στην ατμόσφαιρα της γης. Στην επιφάνεια του νάνου έχουμε θερμοκρασίες της τάξης τον 5500 βαθμών Κελσίου και το χρώμα που εκπέμπεται είναι λευκό επειδή το φως περιέχει όλα τα χρώματα δηλαδή όλες τις συχνότητες.

Το φως και γενικά η ενέργεια που εκπέμπεται από τον Ήλιο οφείλεται στην πυρηνική σύντηξη δηλαδή την δημιουργία πυρήνων Ηλίου από πυρήνες Υδρογόνου από αυτή την διαδικασία παίρνουμε τεράστια ποσά ενέργειας περισσότερα και από πυρηνική σχάση και χωρίς τα πυρινηκά κατάλοιπα που καταστρέφουν το περιβάλλον και γι' αυτό προσπαθούμε να πραγματοποιήσουμε την πυρηνική σύντηξη στη Γη γιατί σίγουρα είναι η λύση σε κάθε ενεργειακό πρόβλημα που υπάρχει και φυσικά.

Το μέγεθος του Ήλιου είναι: μέση διάμετρος: 1,392 × 10 9 m, Ισημερινή ακτίνα: 6,955 × 10 8 m, Έκταση: 6,0877 × 10 18 m², Μάζα: 1,9891 × 10 30 kg και Μέση πυκνότητα: 1,408 × 10 3 kg / m³. Η ηλικία του Ήλιου είναι περίπου 4,57 δισεκατομμύρια χρόνια και βρίσκεται περίπου στο μέσον της ζωής του, κάθε δευτερόλεπτο πάνω στην επιφάνεια του Ήλιου μετατρέπονται 4 εκατομμύρια τόνοι ύλης σε ενέργεια μαζί με νετρίνα και ηλιακή ακτινοβολία και υπολογίζεται μέχρι σήμερα έχουν μετατραπεί 100 Γης-μάζες σε ενέργεια.

Ο Ήλιος είναι ένα πολύπλοκο ουράνιο σώμα αλλά είναι ένα μόνο από τους χιλιάδες νάνους που υπάρχουν στον γαλαξία μας.

γράφει: ο ΣτΑσΙνΟς
Διαβάστε τη συνέχεια...

"EKTATA ΜΕΤΡΑ"

«Οι έκτατες συνθήκες επιβάλλουν έκτακτα μέτρα» σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή...

Θα συμφωνήσουμε αλλά... από την ανάποδη. Πράγματι, οι συνθήκες επίθεσης από παντού εναντίον του εισοδήματος, της ασφάλισης, των εργασιακών δικαιωμάτων απαιτούν «έκτακτα μέτρα».

Από την πλευρά των εργαζομένων όμως, που το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να αναπτύξουν - εκτάκτως - τους αγώνες τους. Μαζικά και δυναμικά.

Και για να καταλαβαίνουμε τι λέμε, όταν η κυβέρνηση μιλάει για έκτακτες συνθήκες εννοεί ότι τα μονοπώλια δεν κερδίζουν όσα θέλουν, τη στιγμή που θέλουν. Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο.

Οσο γι' αυτό το «δε θα υπάρξουν νέοι φόροι» έχει καταντήσει ανέκδοτο πια. Το να αυξάνεις τους υπάρχοντες δεν αποτελεί δηλαδή νέα φορολογία;

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟΚΥΡΗΞΕΙ ΠΟΛΕΜΟ

Και αστυνομικα σκυλιά θα φέρει στο κέντρο της Αθήνας ο Χρ. Μαρκογιαννάκης, και οχήματα που θα ρίχνουν νερό στις διαδηλώσεις, και άλλα πολλά που μας τα ...φυλάει για έκπληξη.

Ετσι, τουλάχιστον, τα είπε στη Βουλή και πολύ φοβούμαστε ότι είναι αξιόπιστος. Γιατί, όταν πρόκειται για τους αγώνες των εργαζομένων, δε φείδονται εξόδων και μέσων.

Απλά, αναρωτιόμαστε τι έχει ακόμη το οπλοστάσιό τους! Γιατί οι άνθρωποι είναι προφανές ότι θεωρούν τον εαυτό τους ...σε πόλεμο.

Οποιος αμφισβητεί την πολιτική τους, πρέπει να πατάσσεται αποφασιστικά και άμεσα και, κυρίως, προτού συμπαρασύρει και άλλους μαζί του.

Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com