Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

ΛΙΓΟ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ...

Διαβάζουμε απο το in.gr:

"Το εννεάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβριου 2009 το ταμειακό έλλειμμα ήταν 10% και η δυναμική, δυστυχώς, είναι να αγγίξει το 12% στο τέλος του έτους δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου".

θυμάστε μια σχετική ερώτηση του κ. Παπανδρέου, στον κ. Καραμανλή στο debate των εξι πολιτικών αρχηγών;

Σας τη θυμίζουμε, δώστε έμφαση στο 4:43 του αποσπάσματος:


Στο συνέδριο της ΝΔ, καλό θα ήταν να εξεταστούν τέτοιες συμπεριφορές, λίγο ειλικρίνεια δε βλάπτει...!


Διαβάστε τη συνέχεια...

42 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΤΣΕ

Διαβάζουμε απο το Βικιπαίδεια:

"Ο Ερνέστο Γκεβάρα ντε λα Σέρνα (Ernesto Guevara de la Serna) (14 Ιουνίου[1][2] 1928 στο Ροζάριο, Αργεντινή; † 9 Οκτωβρίου 1967 στη Λα Χιγκέρα, Βολιβία), γνωστός ως Τσε Γκεβάρα, ήταν Αργεντινός γιατρός, Μαρξιστής - Λενινιστής επαναστάτης, ένας από τους αρχηγούς των ανταρτών στην Κούβα και πολιτικός. Συμμετείχε στο κίνημα της 26ης Ιουλίου που πέτυχε την ανατροπή του δικτατορικού καθεστώτος του Φουλχένσιο Μπατίστα στην Κούβα, αρχικά προσφέροντας τις ιατρικές γνώσεις του και αργότερα ως διοικητής των ανταρτών, ενώ υπήρξε μέλος της επαναστατικής κουβανικής κυβέρνησης προωθώντας ριζικές μεταρρυθμίσεις. Το 1965 πιστός στην νίκη της επανάστασης στην Κούβα έφυγε με στόχο την οργάνωση νέων επαναστατικών κινημάτων στο Κονγκό και αργότερα στην Βολιβία, όπου τραυματίστηκε, συνελήφθη και δολοφονήθηκε ενώ ήταν στο κρεβάτι.

Όπως και ο Μάο Τσετούνγκ, ο Ερνέστο Γκεβάρα ανάπτυξε θεωρίες πάνω στην στρατηγική και την τακτική του μοντέρνου ανταρτοπόλεμου και προσπάθησε να εφαρμόσει τις επαναστατικές του θεωρίες στην πράξη. Ο Γκεβάρα αποτέλεσε και αποτελεί σύμβολο για τα επαναστατικά και προοδευτικά κινήματα σε όλο τον κόσμο".

Η συνέχεια εδώ.

Δείτε το video:




Διαβάστε τη συνέχεια...

ΣΤΙΣ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ Η ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ

απο το:fimotro

Στις 15 Δεκεμβρίου, ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια, παραπέμπονται να δικαστούν ενώπιον του Πρωτοβάθμιου Κακουργιοδικείου οι δύο ειδικοί φρουροί που κατηγορούνται ως υπεύθυνοι για το θάνατο του μαθητή, που είχε γίνει αιτία να ξεσπάσουν μεγάλα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας. Η δίκη προσδιορίστηκε να διεξαχθεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Χαλκίδας για λόγους ασφαλείας.

Ο 15χρονος είχε πέσει νεκρός το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου του 2008 από τις σφαίρες του ειδικού φρουρού Επ. Κορκονέα που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, ενώ ο συνάδελφός του, παρών στο τραγικό περιστατικό, Βασ. Σαραλιώτης για απλή συνέργεια.

Το Συμβούλιο Εφετών που επικύρωσε το βούλευμα του πρωτοβάθμιου Συμβουλίου για την παραπομπή των κατηγορουμένων σε δίκη, κάνει λόγο για «ενσυνείδητη αδιαφορία» που επέδειξε ο Επ. Κορκονέας ο οποίος «ενώ προέβλεψε ως ενδεχόμενη συνέπεια των πυροβολισμών του τη θανάτωση κάποιων από τα άτομα, δεν απώθησε από τη συνείδησή του την εξεικόνιση του συγκεκριμένου εγκληματικού αποτελέσματος, αλλά επιδοκίμασε τη θανάτωση προσώπου»...

Ευθύνες όμως αποδίδει το δικαστικό συμβούλιο και στο Βασ. Σαραλιώτη επισημαίνοντας ότι η συμπεριφορά του «δεν υπολείπεται σε ποινική απαξία, καθώς και αυτός αγνόησε την εντολή του Κέντρου Άμεσης Δράσης και χωρίς να συντρέχει σοβαρός λόγος έκανε αρχικά χρήση χειροβομβίδας κρότου-λάμψης», ενώ χαρακτηρίζει «ενεργητική» την παρουσία του «και με εμφανή τα στοιχεία που υποδηλώνουν αυτονομία σκέψης και διακριτή πρωτοβουλία στη λήψη των αποφάσεων, όπως η συμμετοχή του στις αντεγκλήσεις και στην ανταλλαγή ύβρεων».

Τονίζει επίσης το Συμβούλιο ότι «όχι μόνο δεν απέτρεψε το συνάδελφό του από την επίμεμπτη ενέργεια, αλλά διατήρησε τη θέση του παραπλεύρως αυτού, έχοντας μάλιστα θέσει το χέρι του στη θήκη του όπλου που έφερε, ενώ είχε χαρακτηριστική στάση ετοιμότητας και επίδειξης ισχύος».

Οι συνήγοροι των δύο κατηγορουμένων έχουν ζητήσει να μεταφερθεί η δίκη σε άλλη περιφέρεια που να απέχει περισσότερο από την Αθήνα.

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΣΤΟΝ "ΑΕΡΑ" Η ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ

Στον "αέρα" βρίσκεται το πρόγραμμα Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης (ΠΔΣ) στα σχολεία, σύμφωνα με σχετικό έγγραφο του υπουργείου Παιδείας.

Οι διαδικασίες πρόσληψης παγώνουν και το υπουργείο καλεί να μην προχωρήσει η υλοποίηση του προγράμματος. Να υπενθυμίσουμε ότι στην ΠΔΣ εργάζονται στην πλειοψηφία τους ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί, ενώ το πρόγραμμα αυτό καθεαυτό αποτελεί μια διαχείριση της αμάθειας μέσα στα σχολεία.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αντί να πληρώσει τα δεδουλευμένα περίπου ενάμιση χρόνου στους ωρομίσθιους της ΠΔΣ, προχωρά σε αυτή την κίνηση.

Το υπουργείο Παιδείας το Σεπτέμβρη, επί ΝΔ, είχε καλέσει τους εκπαιδευτικούς να καταθέσουν αιτήσεις για το πρόγραμμα, ενώ η πρόσληψη στην ΠΔΣ γινόταν από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και όχι από τον ενιαίο πίνακα, ενισχύοντας τους ρουσφετολογικούς μηχανισμούς.

Ολα τα παραπάνω...

...επιβεβαιώνουν την ανάγκη, οι εκπαιδευτικοί να αντισταθούν στον κατακερματισμό του εκπαιδευτικού έργου, στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις και στο καθεστώς ομηρίας που βρίσκονται οι ωρομίσθιοι καθηγητές.

Η λύση μπορεί να είναι το ενιαίο σχολείο που θα ολοκληρώνει το παιδαγωγικό και μορφωτικό του έργο με το πρόγραμμά του μέσα στην τάξη.

Παράλληλα, οι εκπαιδευτικοί πρέπει να δουλεύουν σταθερά και μόνιμα, χωρίς ελαστικές εργασιακές σχέσεις και αξιοπρεπείς μισθούς.

Οι πληροφορίες όμως θέλουν το πρόγραμμα της ΠΔΣ να διακόπτεται λόγω έλλειψης κονδυλίων κι όχι επειδή η νέα κυβέρνηση έσκυψε πάνω στις ανάγκες του σχολείου και των εκπαιδευτικών...

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ...!

Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ, φαίνεται να αρχίζει να διαισθάνεται τι έρχεται, φαίνεται να έχει καταλάβει τι ήταν εκείνο που πέρασε την 4η Οκτώβρη.

Σήμερα καταγράφει απλά τα τεκταινόμενα στην σκακιέρα της ΝΔ. Έχει "μουδιάσει" η εφημερίδα.

Προβλήματα πολλά στο εσωτερικό της Δεξιάς παράταξης. Τα οποία βγάζει προς τα έξω και η εφημερίδα, με το μούδιασμα που γράψαμε παραπάνω.

Η κρίση ταυτότητας την εποχή που περνάμε σε μια Ευρωπαϊκή, νεοσυντηριτική παράταξη είναι μεγάλο ζήτημα. Αυτό δείχνει να το καταλαβαίνει η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ.


Αυτά παθαίνει όποιος εμπαίζει το λαό!



Διαβάστε τη συνέχεια...

ΕΜΕΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ...

"Πρώτα εισπράξεις και μετά παροχές", μας λέει η Ελευθεροτυπία.

Επειδή το έχουμε ξαναδεί αυτό το έργο, με τις κυβερνήσεις να παραμένουν για ολόκληρο το διάστημα της διακυβέρνησης τους μόνο στις εισπράξεις...να κρατήσουμε μικρο καλάθι εμείς;

Όπως κι αν έχουν τα πράγματα η Ελευθεροτυπία συνεχίζει με ποιο διακριτικό τρόπο από το ΒΗΜΑ, να στηρίζει τη νέα Κυβέρνηση, να στηρίζει την πολίτικη της.

Δεν διαφοροποιείται λοιπόν ιδιαίτερα από τις υπόλοιπες φιλοκυβερνητικές εφημερίδες.

Εμείς παρακολουθούμε...



Διαβάστε τη συνέχεια...

"ΟΜΟΡΦΙΕΣ"

Στην ΝΔ οι "ομορφιές" συνεχίζονται!

Η Ντόρα Μπακογιάννη θέλει να εκλεγεί ο αρχηγός από την βάση του κόμματος, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος θέλει διευρυμένο σώμα και ο Αντώνης Σαμαράς βολεύεται σε κάθε εκδοχή του πράγματος.

Οχι πως τους νοιάζουν τα "μετρημένα κουκιά" και οι εσωκομματικές ισορροπίες, για λόγους ...ενίσχυσης της δημοκρατίας και των θεσμών το παλεύουν το πράγμα.

Πάντως αν ακολουθηθεί η λύση Αβραμόπουλου, μοιάζει με επανάληψη των εξελίξεων στο ΠΑΣΟΚ όταν είχε χάσει τις τελευταίες εκλογές, απλά σε μπλε φόντο.

Λέτε η μακροπρόθεσμη "συνταγή" της εναλλαγής του δικομματισμού, να θεωρείται πλέον δεδομένη και το κάθε κόμμα να την ακολουθεί με την σειρά του;

Ποιος ξέρει...


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΠΕΦΤΕΙ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΑ!


Συνεχίζει την ανοιχτή στήριξη, στη Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, το ΒΗΜΑ.

Έχει πέσει πολύ χαμηλά.

Σήμερα ακόμη μια φορά επιτίθεται στην απερχόμενη κυβέρνηση, με ιδιαιτέρως άκομψο τρόπο
.

Ας του πει κάποιος ότι τους έχουν πάρει μερικοί χαμπάρι, να σταματήσουν να παίζουν με τη νοημοσύνη των αναγνωστών τους.

Οι οποίοι έχουν ήδη αρχίσει να ψάχνουν για άλλες πορτοκαλιές!


Αλήθεια αν κυβερνούσε ποτέ το ΚΚΕ, το ΒΗΜΑ, τι θα έκανε...θα έβαφε κόκκινο το εξώφυλλο του;




Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com