Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

Η "ΔΟΥΛΕΙΑ"...

"Είμαι αποφασισμένος να τελειώσω τη δουλειά", δήλωσε ο Μπάρακ Ομπάμα μετά το πέρας του "πολεμικού συμβουλίου" που συνεδρίασε προχτές στο Λευκό Οίκο, με κύριο αντικείμενό του τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν.

Ως "δουλειά" νοείται, φυσικά, ο βομβαρδισμός αμάχων, η εισβολή και η κατοχή μιας τρίτης χώρας, η αποστολή επιπλέον 40.000 στρατιωτών (δε γίνονται από μόνες τους αυτές οι "δουλειές"), η υποστήριξη κυβερνήσεων - μαριονετών κλπ.

Εχει πέσει με τα μούτρα στη "δουλειά", λοιπόν, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ. Και όχι μόνο αυτό, αλλά για να περιγράψει τις ενασχολήσεις του, μεταχειρίζεται και τις σωστές λέξεις ("δουλειά").

Aλλωστε τα συνηθίζουν κάτι τέτοια οι βραβευθέντες με το Νόμπελ Ειρήνης...


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ;

Κάθε άλλη αναφορά στην "κοινωνική αλληλεγγύη" τους, περιττεύει. Προσέξτε:

Τα 45 λεπτά έως 1 ευρώ ημερησίως που το ΠΑΣΟΚ θα "προσφέρει" κατ' άτομο στους αναξιοπαθούντες, τους φτωχούς και τους πολύτεκνους αυτής της χώρας, ήτοι σε 2,5 εκατομμύρια ανθρώπους, δεν ξεπερνούν εν συνόλω το 1 δισ. ευρώ.

Ε, λοιπόν, το ποσό αυτό ισούται με τα καθαρά κέρδη (για την ακρίβεια τα κέρδη είναι κατά τι μεγαλύτερα: 1,01 δισ. ευρώ!) της Εθνικής τράπεζας, για το 9μηνο του 2009!

Με άλλα λόγια, μέσα σε 9 μήνες μία και μόνο τράπεζα έχει ενθυλακώσει (σύμφωνα με τα όσα η ίδια ανακοίνωσε) τόσα καθαρά κέρδη, όσα η κυβέρνηση διατυμπανίζει ότι θα "διαμοιράσει", εφάπαξ, σε 2,5 εκατομμύρια Ελληνες, ως "βοήθημα"...

...Ο,τι δηλαδή "αναλογεί", με τη μορφή "χάρης", "φιλανθρωπίας", "ελεημοσύνης" σε εκατομμύρια εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους, κι όλα αυτά επενδυμένα με την κραυγαλέα υποκρισία της "κοινωνικής ευαισθησίας"!

H πολιτική τους τα εγγυάται και τα εξασφαλίζει ως καθαρό κέρδος για μερικές δεκάδες μεγαλομετόχους!

Αυτά συμβαίνουν εν μέσω οικονομικής κρίσης. Που σημαίνει ότι όλα εξελίσσονται όπως και κατά τη διάρκεια της προηγούμενης παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Τότε που ο Μπρεχτ, γράφοντας την "Οπερα της Πεντάρας", στα 1928, είχε βάλει τον ήρωά του να ρωτά:

"Ποιος είναι μεγαλύτερος εγκληματίας, αυτός που ληστεύει μια τράπεζα, ή αυτός που την ιδρύει;".

Διαβάστε τη συνέχεια...

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ...

Με την Απογευματινή έχουμε να ασχοληθούμε αρκετό καιρό.

Σήμερα μοιάζει να βρίσκεται σε άλλο κόσμο, αν και στη Δεξιά πλευρά έχει και μια συνέντευξη του Άρη Σπηλιοτόπουλου.

Δεν είμαστε σίγουροι ότι σημαίνει κάτι αυτό, αλλά μη ξεχνιόμαστε. Εφημερίδα της Δεξιάς είναι, η οποία πηγαίνει σε εκλογές την Κυριακή.

Δεν νομίζουμε ότι θα θέλετε να συνεχίσουμε με τον σχολιασμό της Απογευματινής.

Για τη ΝΔ λίγα λόγια τώρα.

Όπως έχουν τα πράγματα, ο Σαμαράς φαίνεται να κάνει την μεγάλη έκπληξη, αλλά επιφυλασόμεθα, διότι δεν γνωρίζουμε το μέγεθος της συμμέτοχης.

Επίσης δεν γνωρίζουμε τι θα ακουστεί μετά τις εκλογές για πιθανές νοθεύσεις επί της διαδικασίας.

Δεν αποκλείουμε να κερδίσει η Ντόρα, αλλά θεωρούμε επικρατέστερο τον Σαμαρά.

Μια εκλογική διαδικασία με λιγότερα από 150.000 άτομα πάντως θα δημιουργήσει έντονους τριγμούς στην ΝΔ κι όχι μόνο για την αμφισβήτηση του αποτελέσματος.

Θα έχει ενδιαφέρον η συνέχεια...!


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ...

Φυσικά όλα τα έντυπα βρίσκονται σχεδόν στο ίδιο πορτραίτο.

Και τα Νέα σήμερα μιλούν ακριβώς όπως μιλάει και το Βήμα. Δύσκολα θα ξεμπερδεύσουμε με δαύτους, δύσκολα δε θα πείσουν τον λαό να κάτσει "φρόνημα"!

Όλη η Βδομάδα πάλι αναλώθηκε στο πότε και με ποιο τρόπο έρχεται η χρεοκοπία στην Ελλάδα, και πως βρισκόμαστε οικονομικά, αν όχι στο γκρεμό στο χείλος του.

Ο Προβόπουλος και ο Παπακωνσταντίνου όπως και σήμερα βλέπετε παίζουν καθημερινά σε εφημερίδες και κανάλια...ο ένας λέει γνωρίζατε τα πραγματικά μεγέθη και ο άλλος κάνει τον έκπληκτο!

Ευελπιστούμε την άλλη εβδομάδα να αλλάξει το κύριο θέμα ενασχόλησις τον ΜΜΕ, όχι για τίποτα άλλο, αλλά να έχουμε και μεις να σχολιάσουμε κάτι...!


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΚΡΑ(Χ) ΡΕ ΚΡΑ(Χ)!

Είναι πλέον προφανές πως έχουν βαλθεί τα Μέσα να θέσουν την χώρα σε κατάσταση οικονομικού συναγερμού.

Φυσικά υπάρχει συγκεκριμένη στόχευση, οργανωμένη απέναντι στο κοινωνικό ρεύμα που φαίνεται να έρχεται.

Η λέξη "κραχ" ακούγεται σαν να είναι τόσο κοντά όσο τίποτα, μην φοβηθείτε αν σε μερικές εβδομάδες μας πουν ότι η χώρα έχει πέσει σε "κραχ".

Όσο υπάρχουν δεκάδες δις τα όποια πηγαίνουν από το Δημόσιο στα χέρια των οικονομικά ισχυρών.

Όσο υπάρχουν δεκάδες δις ευρώ στα χέρια ενός κύκλου ανθρώπων, όλα όσα λέγονται, για όλα όσα θέλουν να μας πείσουν σχετικά με τον δημοσιοοικονομικό εκτροχιασμό της χώρας...καλό θα ήταν να μη κομπιάσουμε.

Πρέπει όλοι να κυνηγήσουμε εκείνα που μας αναλογούν...ούτε ευρώ λιγότερο.


Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com