Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

"ΦΟΥΣΚΑ"

"Οπως είδατε και στη Γερμανία το σκάνδαλο της Siemens κουκουλώθηκε, δεν αποκαλύφθηκε".

Την τύχη που (θα) έχει και στη χώρα μας η υπόθεση των μιζών της Siemens προς τα δύο μεγάλα κόμματα προδιέγραψε ο Γ. Αλογοσκούφης, διαπιστώνοντας το προφανές, αυτό δηλαδή που ο λαός από την πρώτη στιγμή έχει αντιληφθεί.


Η καραμπινάτη και ομολογημένη αυτή υπόθεση παροχής "μαύρου χρήματος" ύψους πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ προς τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ από τη γερμανική εταιρεία - κολοσσό, έχει ήδη θαφτεί βαθιά από τους δύο μονομάχους.


Οι ηγεσίες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ παριστάνουν τον ανήξερο για το "φόνο", ενώ δε διστάζουν να εμφανίζονται και τιμητές της διαφάνειας και της ηθικής, φροντίζοντας βέβαια να παραγραφούν οι ποινικές ευθύνες των δικών τους υπουργών κ.ο.κ.

Με δεδομένη, λοιπόν, τη βούλησή τους να κουκουλώσουν την υπόθεση, το ερώτημα που προκύπτει είναι προς τι η τεράστια επικοινωνιακοπολιτική φούσκα με αφορμή τις δοσοληψίες του Μιχ. Χριστοφοράκου με τη γερμανική δικαιοσύνη;

Η απάντηση δεν μπορεί να αναζητηθεί παρά μόνο στο ότι η υπόθεση αυτή είναι εξαιρετικά "πιασιάρικη" για να σηκωθεί ένας τεράστιος κουρνιαχτός που θα καλύψει για κάμποσο καιρό τα πάντα στην πολιτική "επικαιρότητα".


Εξέλιξη που αναμφίβολα είναι πολύ βολική για τους διαχειριστές της κυρίαρχης πολιτικής, γιατί αλλιώς θα 'πρεπε να υπερασπίζονται και να απολογούνται για τη νέα φοροεπιδρομή ή την κατεδάφιση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη...
Διαβάστε τη συνέχεια...

ΤΑ ΕΧΟΥΝ "ΧΑΣΕΙ" ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ!

Στις 25/6/2009, την περασμένη Πέμπτη, δηλαδή, μεταξύ του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ και των δημοσιογράφων, διημείφθη ο εξής διάλογος:

Δημοσιογράφος: "Μιλάμε για ένα εκατομμύριο μάρκα, τα οποία υποτίθεται ότι έφυγαν από τα ταμεία της Ζήμενς και πήγαν στις τσέπες του κ. Τσουκάτου, ο οποίος λέει ότι τα ενεχείρισε στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ. Είναι δυνατόν οι Ορκωτοί Λογιστές να βρουν ένα τέτοιο αποδεικτικό στοιχείο για μια τέτοια υπόθεση;"

Παπακωνσταντίνου: "(...) το αποτέλεσμα αυτού του ελέγχου είναι δημόσιο, γιατί το δημοσιοποιεί η ίδια η Βουλή των Ελλήνων (...) κάθε πολιτικό κόμμα έχει δυο τρόπους για να δει τι συμβαίνει. Ο πρώτος είναι αυτός που έχει ορίσει η Πολιτεία, που είναι η Βουλή των Ελλήνων να κάνει όλους τους ελέγχους.

Και ο δεύτερος είναι αυτό το οποίο κάναμε εμείς οι ίδιοι, κάνοντας έναν εσωτερικό έλεγχο. Από τον εσωτερικό έλεγχο, δεν μας προέκυψε οποιαδήποτε εισροή αυτών των χρημάτων. Και το ΠΑΣΟΚ δεν έχει διπλά ταμεία. Τελεία".

Αφήνουμε κατά μέρος το δεύτερο σκέλος της δήλωσης (τα περί "εσωτερικού ελέγχου" και τα περί μη ύπαρξης "διπλών ταμείων" από ένα κόμμα που αποδείχτηκε ότι κρατούσε "διπλά βιβλία" για το σύνολο της χώρας στο πλαίσιο της "δημιουργικής λογιστικής" του).

Κρατάμε το πρώτο σκέλος. Οπου τι λέει ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ; Οτι στην περίπτωση του κόμματός του, δεν υπάρχει τίποτα πιο αξιόπιστο, πιο δημόσιο και πιο διαφανές από τον έλεγχο των οικονομικών του εκ μέρους των Ορκωτών Λογιστών της Βουλής. Αυτά είπε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπακωνσταντίνου, ημέρα Πέμπτη.

Πέντε μέρες αργότερα, προχτές Τρίτη, βγήκε στο Mega ο Πάγκαλος.

Ρωτήθηκε τι έχει να πει, τώρα, που το ΚΚΕ έδωσε στη δημοσιότητα την έκθεση των Ορκωτών Λογιστών για τα οικονομικά του Κόμματος.(δείτε εδώ)

Ιδού τι απάντησε:

"Οι Ορκωτοί Λογιστές δεν ψάχνουν έσοδα και πηγές που δε δίνεις εσύ. Είναι γελοία αυτή η θέση. Δεν ξέρουμε ποιος δίνει και πόσα δίνει στο ΚΚΕ"!

Τι προκύπτει, λοιπόν; Ότι όταν οι εκθέσεις των Ορκωτών Λογιστών αφορούν στο ΠΑΣΟΚ, τότε (λέει το ΠΑΣΟΚ) αυτές οι εκθέσεις είναι φερέγγυες. Όταν, όμως, οι εκθέσεις των ίδιων Ορκωτών Λογιστών, αφορούν άλλους χώρους(όπως το ΚΚΕ), τότε οι εκθέσεις τους δεν είναι φερέγγυες, είναι "γελοία υπόθεση"!

Αυτές είναι αθλιότητες απο τη πλευρά του ΠΑΣΟΚ και του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου. Του ιδίου κυρίου που μόλις προχτές δήλωσε, αναφερόμενος στον Τσουκάτο:

"Αρα εάν του είπαν (του Τσουκάτου) πάρε μια σακούλα με λεφτά και πήγαινέ τα στο κόμμα σου, γιατί αυτό είναι παράνομο; Δεν είναι παράνομο»! (Θ. Πάγκαλος, συνέντευξη στο njoytv, 26/6/2009)"(δείτε την εδώ) .

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΜΕ "ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ" ΚΑΙ "ΔΙΑΛΟΓΟ"...ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ!

Ωστε "αλλαγές στην αγορά εργασίας μετά την κρίση" θέλει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, όπως είπε ο Γ. Παπαθανασίου. Ζήτησε, μάλιστα, "διάλογο" και "συναίνεση" από τους εργαζόμενους.

Κάτι μας λέει ότι αυτές οι αλλαγές δε θα συμπεριλαμβάνουν αύξηση των μισθών, κατοχύρωση του 8ωρου και ενίσχυση της Κοινωνικής Ασφάλισης. (Οτι, δηλαδή, χρειάζονται οι εργαζόμενοι "μετά την κρίση").

Προφανώς, στην αντίθετη κατεύθυνση, (Οτι, δηλαδή, χρειάζονται οι εργοδότες "μετά την κρίση").

Κι όταν όλα αυτά διανθίζονται με "διαλόγους" και "συναινέσεις", καταλαβαίνουμε όλοι πολύ καλά πού πάει το πράγμα!

Ευτυχώς όμως, έχουμε στον αντίποδα το Σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ και τον πρόεδρό του, που ήρθε με τον αέρα της Σοσιαλιστικής Διεθνούς από το Μαυροβούνιο...

Δε διαφωνούν με τα μέτρα που σχεδιάζει η κυβέρνηση (μη φθάνουμε και σε ακρότητες).

Ομως, θεωρούν ότι δεν μπορούν να εφαρμοστούν αυτά τα ίδια παρά μόνον από μια προοδευτική κυβέρνηση.

Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com