Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2008

Aπίστευτο...!!!

Καρδιά 4χρονου μεγαλώνει στο στομάχι τουΤον τρόπο με τον οποίο θα βοηθήσουν ένα 4χρονο αγόρι που η καρδιά του μεγαλώνει σχεδόν έξω από το δέρμα του ψάχνουν οι γιατροί σε νοσοκομείο της Κίνας.

Οι παλμοί της καρδιάς του Ζανγκ Γουεϊγιουάν μπορούν να γίνουν ορατοί ακόμη και με γυμνό μάτι καθώς η καρδιά του μεγαλώνει μπροστά από το στομάχι του και καλύπτεται με μία μόνο λεπτή στρώση δέρματος.

Εξετάζεται το ενδεχόμενο ο μικρός να υποβληθεί σε επέμβαση για να τοποθετηθεί η καρδιά στη σωστή της θέση. Είναι όμως μία απόφαση που οι γιατροί του νοσοκομείου Shengjing στην επαρχία Χετάι, δεν μπορούν να πάρουν πολύ εύκολα καθώς είναι πολύ επικίνδυνη η κατάστασή του.

Σε όλη του τη ζωή ο Ζανγκ είναι αναγκασμένος να φοράει προστατευτικά και παραπάνω ρούχα για να μην τραυματιστεί, ενώ ποτέ του δεν θα μπορέσει να παίξει με άλλα παιδιά. Οι γονείς του είναι ρακοσυλλέκτες και δεν είχαν λεφτά για να τον πάνε στο νοσοκομείο νωρίτερα.

«Δεν φωνάζει και δεν διαμαρτύρεται ποτέ. Αυτό μας κάνει να αισθανόμαστε πιο ένοχοι που δεν έχουμε τον τρόπο να τον βοηθήσουμε», ανέφερε ο πατέρας του.

Μόνο 90 ανάλογες περιπτώσεις έχουν υπάρξει στον κόσμο μέχρι σήμερα.

«Δυστυχώς τα περισσότερα παιδιά που έχουν γεννηθεί με αυτό το πρόβλημα πεθαίνουν. Είναι απαραίτητο η καρδιά να προστατευθεί και το μικρό αυτό αγόρι κινδυνεύει από οποιοδήποτε χτύπημα στο στήθος», ανέφερε ο Τόμας Μουρ, ρεπόρτερ σε θέματα υγείας του Sky News.

Διαβάστε τη συνέχεια...

O 5os προϋπολογισμός της Νέας Δημοκρατίας (Μέρος 3ο)

Δαπάνες

Ενδεικτικό για την κατάσταση που έχουν συνδιαμορφώσει οι εκάστοτε κυβερνήσεις είναι και το γεγονός ότι η εξυπηρέτηση του κρατικού χρέους -τόκοι και χρεολύσια - θα φτάσει στο ιλιγγιώδες ύψος των 41,15 δισ. ευρώ. Με απλά λόγια: Το 67,5% από το σύνολο των φορολογικών εσόδων του 2009 θα πάει στα χαρτοφυλάκια των μεγαλοδανειστών του δημοσίου, δηλαδή κυρίως σε ντόπιες και ξένες τράπεζες και άλλους ρεντιέρηδες των χρηματαγορών.

Ο,τι απομένει έρχεται να υποχρηματοδοτήσει το σύνολο των αναγκών για δαπάνες που αφορούν στην ασφάλιση και κοινωνική προστασία, μισθούς και συντάξεις, τα κάθε είδους λειτουργικά έξοδα... Ετσι, σύμφωνα με το νέο προϋπολογισμό:

  • Οι πρωτογενείς δαπάνες (που αφορούν στα κάθε είδους λειτουργικά έξοδα και δεν περιλαμβάνουν τα τοκοχρεολύσια) διαμορφώνονται σε 53,98 δισ. ευρώ (από 49,16 δισ. ευρώ) με αύξηση 9,8%.
  • Το κονδύλι για αποδοχές και συντάξεις αναμένεται να διαμορφωθεί στα 25,19 δισ. ευρώ. Οι δαπάνες για μισθούς στην κεντρική διοίκηση (μαζί με τις νέες προσλήψεις, την ωρίμανση, κλπ.) αναμένεται να αυξηθούν 10,2% και για συντάξεις του δημοσίου (συνυπολογιζόμενης της αύξησης του αριθμού των συνταξιούχων) κατά 12,7%.
  • Το κονδύλι για ασφάλιση, περίθαλψη, κοινωνική προστασία διαμορφώνεται σε 14,46 δισ. ευρώ (από 12,8 δισ. ευρώ) με αύξηση 12,9%.
  • Αλλες δαπάνες: Οι επιχορηγήσεις σε φορείς του δημοσίου παίρνουν αύξηση μόλις 4,5% και διαμορφώνονται σε 2,58 δισ. ευρώ.
  • Κρατικό χρέος: Το κονδύλι για τόκους φτάνει σε 12 δισ. ευρώ (από 11,3 δισ.) με αύξηση 6,2%. Για χρεολύσια θα δαπανηθούν 29,16 δισ. ευρώ (από 26,28 δισ.) με αύξηση 11%.
Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com