Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2008

ΠΑΡΑΒΙΑΣΑΝ ΤΟ ΑΣΥΛΟ...ΑΙΣΧΟΣ!





Στις 2:00 στον άνω πεζόδρομο των προπυλαίων στην οδό Ακαδημίας αστυνομικοί έκαναν παραβίαση του Πανεπιστημιακού ασύλου λίγο πιο μετά στα Εξάρχεια ο Ευάγγελος Αντώναρος έφαγε γιαούρτωμά από αναρχικούς.

ΠΗΓΗ:troktiko





Διαβάστε τη συνέχεια...

Επιστημονικές υπερβάσεις!

Επιστήμονες από το Texas A & M University κατάφεραν να δημιουργήσουν νανοσύρματα από DNA, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή μικροσκοπικών υπολογιστών ή ιατρικών μηχανημάτων.

Το εντυπωσιακότερο όμως είναι το ότι κατάφεραν να το κάνουν αυτό, με πολύ απλό και φτηνό τρόπο. Η τεχνική αυτή θα μπορούσε να δώσει μια αξιοσημείωτη ώθηση στην κατασκευή μικροσκοπικών υπολογιστών και ιατρικών συσκευών οι οποίες θα μπορούν να εισχωρούν στο σώμα και να θεραπεύουν ακόμα και καρκινικούς όγκους.

Συγκεκριμένα η διαδικασία είναι πολύ πιο απλή από ότι θα μπορούσαν να φανταστούν ακόμα και οι ίδιοι. Ουσιαστικά βάζουν σε ένα γυάλινο δοχείο το DNA και μια χημική ουσία , ανακατεύουν καλά και στη συνέχεια το διάλυμα το εκθέτουν σε υπεριώδη ακτινοβολία. Η τεχνική ουσιαστικά δεν χρησιμοποιεί την πληροφορία που περιέχει το DNA . Το DNA ουσιαστικά είναι το μόριο το οποίο περιέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την δημιουργία της ζωής. Έχει την μορφή μιας μακριάς και λεπτής αλυσίδας.Οι επιστήμονες αγνόησαν το γεγονός ότι περιέχει την πληροφορία της ζωής και το χρησιμοποίησαν περισσότερο σαν μια βάση, έναν σκελετό , πάνω στον οποίο προσπάθησαν να χτίσουν κάτι διαφορετικό. Το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν η δυνατότητα να συνδέεται με άλλα μόρια, και θα δούμε παρακάτω γιατί.

Αρχικά οι επιστήμονες ανακάτεψαν το DNA με κάδμιο (το οποίο είναι ένα μέταλλο) και αφού ακολούθησαν την διαδικασία που προαναφέραμε το εξέθεσαν σε υπεριώδες φως. Το κάδμιο υπό το υπεριώδες φως είχε την τάση να προσκολληθεί κάπου. Και αφού το μοναδικό διαθέσιμο μόριο ήταν το DNA συνδέθηκε σε αυτό. Ελέγχοντας την συγκέντρωση του διαλύματος σε κάδμιο, οι επιστήμονες μπορούσαν να ελέγξουν το πάχος του σύρματος που κατασκευαζόταν.

Λόγω του ότι το υπεριώδες φως έχει την ιδιότητα να καταστρέφει το DNA , και για να αποφευχθεί πιθανή ζημιά, χρησιμοποιήθηκε υπεριώδες φως χαμηλής έντασης. Η όλη διαδικασία είναι και απλή και φθηνή μιας και δεν απαιτεί ειδικές συνθήκες πίεσης και θερμοκρασίας, αλλά αυτές που επικρατούν σε ένα κανονικό δωμάτιο.

Η ανακάλυψη είναι μοναδική και πολύ σημαντική μιας και με αυτήν τη διαδικασία ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή μικροσκοπικών συσκευών και υπολογιστών . Ποιος ξέρει ίσως τελικά τα ρομπότ του μέλλοντος να έχουν μέσα τους κάποιο τμήμα DNA…

Δεν είναι ειρωνικό; Θέλουμε να δημιουργήσουμε εξ’ ολοκλήρου μηχανές που να μιμούνται τον άνθρωπο, αλλά τελικά δεν θα αποφύγουμε να αναγκαστούμε να δώσουμε το DNA, που σε εμάς δημιουργεί τη ζωή και καθορίζει τη μορφή της , για να το χρησιμοποιήσουν τα ρομπότ του μέλλοντος για τη μεταφορά ρεύματος και δεδομένων…
Share This PostΜπορεί κάτι τέτοιο σε πολλούς να φάνταζε πολύ μακρινό, αλλά έγινε. Είναι πραγματικότητα. Ο πρώτος έστω και πρωτόγονος εγκέφαλος που συνδέθηκε με ένα ρομπότ είναι πλέον γεγονός. Είναι ένα σημαντικό βήμα, ένα άλμα για την ρομποτική.

Η είδηση αφορά λοιπόν ένα ρομπότ το οποίο συνδέθηκε για πρώτη φορά με ζωντανά εγκεφαλικά κύτταρα και το όνομα αυτού Gordon. Οι επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Reading στην Αγγλία, κατάφεραν να συνδέσουν σε ένα μικρό ρομπότ εγκεφαλικά κύτταρα ποντικιού τα οποία είχαν καλλιεργήσει πρώτα, με σκοπό όχι την τεχνητή νοημοσύνη, αλλά για να μελετήσουν τον τρόπο με τον οποίο αποθηκεύονται οι αναμνήσεις στον εγκέφαλο.
Επιπλέον η μελέτη των εγκεφαλικών κυττάρων, θα μπορέσει να βοηθήσει στην μάχη κατά νευροεκφυλιστικών παθήσεων όπως το Alzheimer.

Ο εγκέφαλος είναι από τα λιγότερο ερευνημένα όργανα του ανθρώπινου σώματος και κρύβει ακόμα πολλά μυστικά. Για τις περισσότερες παθήσεις που τον αφορούν γνωρίζουμε ελάχιστα. Μια μελέτη όπως αυτή που περιγράφουμε θα μπορέσει να δώσει απαντήσεις αλλά και να πυροδοτήσει έρευνες για νέα φάρμακα ή θεραπείες.

Η όλη διαδικασία σύνδεσης μεταξύ ρομπότ και εγκεφαλικών κυττάρων έχει ως εξής:

Αρχικά οι επιστήμονες πήραν εγκεφαλικά κύτταρα από έμβρυα ποντικών. Στη συνέχεια τα διαχώρισαν μεταξύ τους με τη βοήθεια ειδικών ενζύμων. Τα μεμονωμένα νευρικά κύτταρα, τοποθετήθηκαν σε μια πλάκα 8Χ8 εκατοστών με το απαραίτητο θρεπτικό υλικό για την ανάπτυξή τους και πάνω στην οποία υπήρχε μία διάταξη 60 ηλεκτροδίων. Τα ηλεκτρόδια καθώς αναπτύσσονται τα εγκεφαλικά κύτταρα πάνω στην ειδική πλάκα, ουσιαστικά θα παίξουν τον ρόλο των νεύρων που θα μεταφέρουν προς το ρομπότ εντολές για την κίνηση (το ρομπότ κινείται σε τροχούς) αλλά και για να εισέρχονται τα ερεθίσματα από το περιβάλλον προς τον εγκέφαλο από τους αισθητήρες του ρομπότ. Επισημαίνεται ότι το ρομπότ κινείται και λειτουργεί αποκλειστικά μέσω του εγκεφάλου.
Λόγω του ότι ο εγκέφαλος για να αναπτυχθεί και να παραμείνει ζωντανός χρειάζεται ειδικές συνθήκες (θερμοκρασία κτλ.) το όλο σύστημα με τα εγκεφαλικά κύτταρα και την πλάκα είναι τοποθετημένο σε ένα κουτί όπου υπάρχουν ελεγχόμενες συνθήκες. Για να αλληλεπιδράσει ο εγκέφαλος με το ρομπότ, χρησιμοποιείται η τεχνολογία Bluetooth.

Το πείραμα προς το παρόν έχει στεφθεί με επιτυχία και μέσα στις πρώτες μέρες (το πείραμα ξεκίνησε την Τετάρτη) ο εγκέφαλος έχει δώσει σημεία ζωής, και τα κύτταρα αναπτύσσονται κανονικά. Σύμφωνα με τους επιστήμονες το ρομπότ (ή Cyborg αν προτιμάτε) μπορεί κατά κάποιον τρόπο να μαθαίνει από μόνο του. Εάν για παράδειγμα κινείται και χτυπήσει πάνω κάποιο αντικείμενο, λαμβάνει ένα ηλεκτρικό ερέθισμα και σταδιακά μαθαίνει να το αποφεύγει.

Αυτή τη στιγμή ο εγκέφαλος του ρομπότ έχει περίπου 100.000 νευρώνες.

Οι επιστήμονες προκειμένου να εξετάσουν διαφορετικές πτυχές του εγκεφάλου, έχουν προετοιμάσει αρκετούς τέτοιους εγκεφάλους οι οποίοι μπορούν να συνδέονται κατά βούληση όποτε οι επιστήμονες το επιθυμούν με το σώμα του Gordon, καθένας εκ των οποίων έχει καλλιεργηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε κάποιες αντιδράσεις ή λειτουργίες να ενισχύονται ή να αποδυναμώνονται. Έτσι κάθε ένας έχει διαφορετική συμπεριφορά και ανταπόκριση στα ερεθίσματα.

Είναι ένα τεράστιο βήμα, το οποίο θα ακολουθήσουν άλλα πολλά. Το τι μας επιφυλάσσει το μέλλον κανείς δεν μπορεί να το προβλέψει. 10 χρόνια πριν το παραπάνω άρθρο θα ακουγόταν σαν φάρσα.

Σήμερα είναι πραγματικότητα.
Share This Post Διαβάστε τη συνέχεια...

ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΑ ΑΝΩΤΑΤΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ! ! !

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Από τη μια συνδιοργανώνει πανάκριβα σεμινάρια με μια ιδιωτική εταιρεία κι από την άλλη «διαρρέει» σε ιδιωτικό κολέγιο προσωπικά στοιχεία των φοιτητών του!

Νέο παράδειγμα επιχειρηματικής δραστηριότητας και συναλλαγής με επιχειρήσεις δίνει το Πανεπιστήμιο Πειραιά, που στήνει «μαγαζί» με την εταιρεία πιστοποιήσεων «Cisco» και διοργανώνει σεμινάρια προετοιμασίας για την απόκτηση μιας πιστοποίησης που παρέχει η εταιρεία σχετικά με σχεδιασμό, εγκατάσταση, λειτουργία και συντήρηση δικτύων! Το σύνολο των σεμιναρίων κοστίζει 2.400 ευρώ!

Οπως ενημερώνει ανακοίνωση του Κέντρου Ερευνών Πανεπιστημίου Πειραιά, το πανεπιστήμιο θα λειτουργήσει ως «επίσημη δικτυακή ακαδημία» της εταιρείας και «μέσω του Πανεπιστημίου Πειραιώς θα λειτουργήσουν τμήματα που θα προετοιμάζουν τους ενδιαφερόμενους για την απόκτηση της πιστοποίησης "CCNA Exploration" της "Cisco"».

Δηλαδή, το πανεπιστήμιο διαθέτει τους χώρους του και παίρνει μέρος στη διαφήμιση και υλοποίηση πανάκριβων σεμιναρίων κατάρτισης σε εργαζόμενους και νέους, προκειμένου να διεκδικήσουν την πιστοποίηση από τη συγκεκριμένη εταιρεία.

Εκδήλωση - παρουσίαση του συγκεκριμένου σεμιναρίου έγινε στο Τμήμα Διδακτικής Τεχνολογίας και Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου, όπου οι καθηγητές προέτρεψαν τους φοιτητές να το παρακολουθήσουν και να πάρουν την πιστοποίηση...

Το πανεπιστήμιο, πλήρως ενταγμένο στις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις, καυχιέται ότι προχωράει σε αυτή την μπίζνα «οδηγώντας τις εξελίξεις στο χώρο της αγοράς εργασίας». Στην πραγματικότητα, εκείνο που κάνει το Πανεπιστήμιο Πειραιά (και φυσικά δεν είναι το μόνο δημόσιο ίδρυμα που συνάπτει τέτοιες σχέσεις με επιχειρήσεις) είναι ότι προσαρμόζεται στη νέα πραγματικότητα της ΕΕ και της Μπολόνια: Σεμινάρια κατάρτισης, επιχειρήσεις στα πανεπιστήμια, πανάκριβα δίδακτρα...

Περίεργες διαφημιστικές κρούσεις δέχτηκαν φοιτητές και φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Πειραιά, από το ιδιωτικό μαγαζί - κολέγιο «Mediteranean College». Οπως καταγγέλλουν φοιτητές, δέχτηκαν τηλεφωνήματα εκ μέρους του συγκεκριμένου μαγαζιού, που τους ενημέρωνε ότι έχουν έκπτωση για τα μεταπτυχιακά που διοργανώνει. Σε ερωτήσεις των φοιτητών, από πού βρήκαν τα στοιχεία τους, η απάντηση των υπευθύνων ήταν ότι τους τα έδωσε το πανεπιστήμιο! Το Πανεπιστήμιο Πειραιά δηλαδή έδωσε έτοιμη πελατεία στο κολέγιο!

Τα παραπάνω περιστατικά, που έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά γεγονότων που αποδεικνύουν καθημερινά ότι τα δημόσια πανεπιστήμια λειτουργούν με επιχειρηματικά κριτήρια, αναδεικνύουν και τη στόχευση των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων που προωθούν ΕΕ - ΝΔ στην ανώτατη εκπαίδευση. Σε αυτό το σχήμα, οι φοιτητές είναι πελάτες ενός πανάκριβου συστήματος παροχής υπηρεσιών κατάρτισης και επανακατάρτισης.
Διαβάστε τη συνέχεια...

Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Μ . . . . . Σ !!!

Ψυχάρης - Πρετεντέρης και οι πλουσιοπάροχα αμοιβόμενοι γκαλοπατζήδες-παπατζήδες, επιχειρούν να επιβάλουν συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ...

Κι αυτή τη Κυριακή το "ΒΗΜΑ" είδε την πλάτη του "ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ"! Η προσπάθεια των Ψυχάρη-Πρετεντέρη, να οδηγήσουν -μέσα απο μπαράζ δημοσκοπήσεων και δημιουργία τεχνητού εκλογικού ντέρμπυ -σε συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ώστε να επιβάλουν στη συνέχεια τους διαδόχους του Καραμανλή και του Παπανδρέου, εξοργίζει τη κοινή γνώμη. Αποτέλεσμα οι αναγνώστες της Κυριακής να επιβραβεύουν το "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ". Υπάρχει μεγαλύτερη ήττα απ αυτή, για έναν Σταύρο Ψυχάρη; Με κομμένα τα φτερά και την Παναγιωταρέα στο πάνελ, μπορείς ν ανεβοκατεβάζεις κυβερνήσεις;
Μάλλον για tea time σας βλέπω σε κάποιο εκκεντρικό ΚΑΠΗ της Αιδηψού...
Διαβάστε τη συνέχεια...

Το εμπορικό έλλειμα στα ύψη!

Στο 8μηνο έφτασε τα 30 δισ. ευρώ. Αυξήθηκε 20% το κονδύλι «τόκοι, μερίσματα, κέρδη» που πληρώθηκε σε κεφαλαιούχους του εξωτερικού

Με ρυθμό 3,8 δισ. ευρώ το μήνα διογκώνεται το εμπορικό έλλειμμα της χώρας, μια εξέλιξη που καταγράφει την εντεινόμενη ανισομέρεια στην ανταλλαγή εμπορευμάτων. Στο 8μηνο Γενάρης -Αύγουστος του 2008 ραγδαία επιδείνωση εμφανίζει τόσο το ισοζύγιο καυσίμων, όσο και οι εκροές κεφαλαίων που πληρώνονται σε κεφαλαιοκράτες άλλων κρατών με τη μορφή «τόκων, μερισμάτων και κερδών». Η συνεχιζόμενη κρίση και αναταράξεις οδηγούν σε παραπέρα αύξηση των επιτοκίων, γεγονός που σημαίνει ότι στο επόμενο διάστημα το Δημόσιο θα επιβαρυνθεί και με πρόσθετους τόκους που θα κατευθυνθούν στα χαρτοφυλάκια και των μεγάλων ξένων τραπεζών που λυμαίνονται το κρατικό χρέος της χώρας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, στο 8μηνο Γενάρης - Αύγουστος 2008 το εμπορικό έλλειμμα εμφανίζει αύξηση κατά 3,62 δισ. ευρώ και σε ποσοστό 13,8% συγκριτικά με το αντίστοιχο περσινό πεντάμηνο. Ανάλογες αρνητικές εξελίξεις καταγράφονται και στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών (δηλαδή στις κάθε είδους δοσοληψίες της χώρας με το εξωτερικό), όπου το έλλειμμα παρουσιάζει περίπου ισόποση αύξηση 13,6% σε σχέση με το περσινό 8μηνο. Η συγκυρία της κρίσης χαρακτηρίζεται από την έκρηξη της κερδοφορίας του ντόπιου εφοπλιστικού κεφαλαίου της ποντοπόρου ναυτιλίας. Οι εισροές κεφαλαίων στη χώρα για «μεταφορικές υπηρεσίες» (κυρίως από τους εφοπλιστές) έφτασαν σε 6,3 δισ. ευρώ (από 5 δισ. ευρώ). Είναι απόλυτα φανερό το γεγονός ότι οι μπίζνες ντόπιων μεγαλοεπιχειρηματιών με τους αντίστοιχους του εξωτερικού - ακόμη και εάν αυτές μειώνουν τα ελλείμματα όπως στην περίπτωση των εφοπλιστών - τίποτα το καλό δε συνεπάγονται για τα λαϊκά στρώματα και τις ανάγκες τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του 8μηνου Γενάρης - Αύγουστος 2008:

  • Το εμπορικό έλλειμμα διογκώθηκε σε 30,06 δισ. ευρώ - με 3,8 δισ. ευρώ το μήνα - από 26,4 δισ. ευρώ τον Αύγουστο του 2007. Οι εισαγωγές εμπορευμάτων διογκώθηκαν σε 13,2 δισ. ευρώ (από 11,2 δισ. ευρώ) με αύξηση 17,9%. Οι εξαγωγές σε 43,3 δισ. ευρώ (από 37,6 δισ. ευρώ) με αύξηση 16,6%.
  • Το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών έφτασε σε 22 δισ. ευρώ (από 19,4 δισ. ευρώ). Από τα επιμέρους στοιχεία ξεχωρίζει το κονδύλι «τόκοι, μερίσματα, κέρδη» που βγήκε από τη χώρα για να πληρωθεί σε «επενδυτές» του εξωτερικού. Το συγκεκριμένο διογκώθηκε σε 10,8 δισ. ευρώ (από 9 δισ. ευρώ) παίρνοντας αύξηση 1,8 δισ. ευρώ και σε ποσοστό 20%. Αντίστροφα τόκοι, μερίσματα και κέρδη που μπήκαν στη χώρα από την επιχειρηματική δράση ντόπιων κεφαλαιοκρατών στο εξωτερικό διαμορφώνονται σε 3,5 δισ. ευρώ.
Διαβάστε τη συνέχεια...

ΚΑΛΠΑΖΕΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ

«Ουσιαστικά, η αμερικανική οικονομία φαίνεται ότι έχει περάσει σε ύφεση». Η δήλωση αυτή έγινε την περασμένη Τετάρτη από την Τζάνετ Γιέλεν, επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας του Σαν Φρανσίσκο και μέλος της διοίκησης της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed). Ηταν η πρώτη φορά που η «καταραμένη» λέξη ακούστηκε από επίσημα αμερικάνικα χείλη. Μέχρι τότε, τόσο ο πρόεδρος της Fed, Μπεν Μπερνάκι, όσο και όλοι οι κυβερνητικοί παράγοντες προτιμούσαν τον όρο «επιβράδυνση» για να περιγράψουν την κατάσταση της οικονομίας των ΗΠΑ. Πάντως, η δήλωση της κυρίας Γιέλεν έγινε λίγες ώρες μετά τη νέα πτώση των χρηματιστηριακών δεικτών στη Νέα Υόρκη και τα άλλα μεγάλα Χρηματιστήρια, δηλαδή μετά την αποτυχία των αμερικάνικων και ευρωπαϊκών σχεδίων για τη διάσωση του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Μια από τις σημαντικότερες επιπτώσεις της εξελισσόμενης κρίσης τόσο στις ΗΠΑ, όσο και στις υπόλοιπες χώρες που επηρεάζονται λιγότερο ή περισσότερο από την κρίση αυτή, είναι η αύξηση της ανεργίας.

Την περασμένη Τετάρτη, ο επικεφαλής του Γραφείου Οικονομικού Ελέγχου της Νέας Υόρκης, Ουίλιαμ Τόμσον, δήλωσε ότι μέσα στα επόμενα δύο χρόνια θα καταστραφούν μόνο στη Νέα Υόρκη πάνω από 165.000 θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από τρεις μήνες η ίδια υπηρεσία είχε προβλέψει ότι η κρίση θα «στοιχίσει» 85.000 θέσεις εργασίας. Η διαφορά μεταξύ των δύο εκτιμήσεων οφείλεται στο ότι «η κρίση δεν αφορά μόνο στο χρηματοοικονομικό σύστημα, αλλά επεκτείνεται ταχύτατα σε όλους τους κλάδους της οικονομίας», όπως είπε ο Ουίλιαμ Τόμσον. Υπολογίζεται ότι από τις 165.000 θέσεις εργασίας που θα χαθούν την επόμενη διετία στη Νέα Υόρκη, οι 35.000 θα αφορούν στο τραπεζικό σύστημα και τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες γενικότερα. Οι υπόλοιπες 135.000 θέσεις θα «χαθούν» κυρίως στη βιομηχανία, στις κατασκευές και τον τουρισμό.

Στις 2 Οκτώβρη, ανακοινώθηκε από το Γραφείο Εργασίας των ΗΠΑ ότι το Σεπτέμβρη σημειώθηκε για 9ο διαδοχικό μήνα μείωση των θέσεων εργασίας (εκτιμήσεις για 105.000). Συνολικά, από το Γενάρη έως το Σεπτέμβρη, έχουν χαθεί πάνω από 700.000 θέσεις εργασίας, με την ανεργία να εκτοξεύεται στο 6,1%.

Από το Γραφείο Εργασίας των ΗΠΑ υπολογίζεται ότι ο συνολικός αριθμός των ανέργων είναι 9,5 εκατομμύρια και ότι το δωδεκάμηνο Σεπτέμβρης 2007 - Σεπτέμβρης 2008 προστέθηκαν στον κατάλογο περίπου 2,2 εκατομμύρια άνεργοι.

Ενα στοιχείο με ιδιαίτερη σημασία αφορά τους μακροχρόνια άνεργους (27 μήνες και πάνω), οι οποίοι υπολογίζονται στα 2 εκατομμύρια και αποτελούν το 21,1% του συνόλου των ανέργων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στους παραπάνω υπολογισμούς δεν περιλαμβάνονται οι άνεργοι στον αγροτικό τομέα των ΗΠΑ.

Τέλος, τα Οικονομικά Επιμελητήρια της Ευρωπαϊκής Ενωσης εκτιμούν ότι το ποσοστό ανεργίας στις ΗΠΑ θα εκτιναχτεί το 2009 στο 8%.

Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com