Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

"ΤΟ ΕΙΧΑ ΠΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ..."

Παρακάτω διαβάζουμε ένα πολύ σημαντικό μέρος της συνέντευξης του Ανδρέα Βγενόπουλου στο LIFO.

Περιεχόμενο αυτού του αποσπάσματος η υπόθεση του Χρηματιστηρίου το 1999-2000:

"Το 1999, τον καιρό που γινότανε αυτό το χυδαίο πράγμα στη Σοφοκλέους, εσείς ήσασταν εκεί;

Εγώ ήμουν στο χρηματιστήριο.

Βγάζατε κέρδη;

Βγάλαμε κέρδη.


Δεν αισθανόσασταν ότι γίνεται κάτι ανήθικο, ότι κλέβουμε λίγο και το παγκάρι του φτωχού;

Τον Οκτώβριο του 1999 είχα κάνει μια συνέντευξη στον κύριο Πάνο Παναγιωτόπουλο... η οποία ξεκίνησε για να κρατήσει μισή ώρα και κράτησε τεσσεράμισι, από την αγανάκτηση των τηλεθεατών, εις την οποία επεξήγησα ότι το χρηματιστήριο ήταν φούσκα, ότι δεν έχει καμία λογική η αποτίμηση των μετοχών και ότι ο κόσμος θα χάσει τα λεφτά του. Τους είχα φέρει πολύ συγκεκριμένα παραδείγματα, μου είχαν επιτεθεί μέσω της τηλεόρασης όλοι οι κερδοσκόποι εκείνης της εποχής που τους χαλούσα το παιχνίδι, αλλά εγώ το έλεγα και επέμενα και τελικώς δικαιώθηκα. Είχαμε κάνει και δημόσιες ανακοινώσεις ότι σταματάμε να έχουμε πλέον έκθεση στις ελληνικές μετοχές διότι είναι υπερτιμημένες. Το είχα πει δημόσια αυτό το πράγμα. Δεν έκλεισα το στόμα μου προκειμένου να μεγιστοποιήσω τα κέρδη. Προφανώς κέρδισα και προφανώς είχαμε τοποθετήσεις στο χρηματιστήριο οι οποίες πήγαν εξαιρετικά καλά.

Νιώθατε καλά τότε με τα κέρδη αυτά;

Όχι, δεν ένιωθα καθόλου καλά και γι' αυτό τον λόγο κάναμε αυτού του είδους τις δημόσιες παρεμβάσεις.

Παρεμβάσεις ναι, αλλά τα λεφτά ερχόντουσαν.

Και τι να κάνω; Να μην πάρω τα χρήματα για τους μετόχους μου όταν εκείνη την περίοδο...

Ήταν τα χρήματα που έχανε εκείνη τη στιγμή η μάνα μου από το νησί.

Και τι να κάνω εγώ; Αν η μάνα σας με είχε πάρει ένα τηλέφωνο να με συμβουλευτεί, θα της έλεγα να μη βάλει τα χρήματα της.

Δεν μιλάω για τη μάνα μου όμως τώρα.

Έλεγα σε όλους τους επενδυτές τότε: «Μπαίνετε σε μια δραστηριότητα που δεν τη γνωρίζετε. Είναι σαν εγώ να αποφασίσω ξαφνικά, χωρίς να ξέρω, να παίξω χόκεϊ επί πάγου. Στον ίδιο αυτό τομέα που εσείς προσπαθείτε να βγάλετε χρήματα, δραστηριοποιούνται όλα τα μεγαθήρια του κόσμου, όλοι οι μεγάλοι διεθνείς επενδυτικοί οίκοι, που για να κάνουν αυτήν τη δουλειά έχουν 3.000 άτομα επαγγελματίες με PHD, αναλυτές, traders...» και τους έλεγα ότι «Στο τέλος της ημέρας, ποιος νομίζετε ότι θα κερδίσει και ποιος θα χάσει; Εσείς θα χάσετε. Μην ασχολείστε. Αντιμετωπίστε διαφορετικά αυτό το παιχνίδι».

Δεν μου απαντάτε. Τότε γινότανε ένα είδος κοινωνικής ληστείας - το παραδέχεστε;

Δεν θα έλεγα κοινωνικής ληστείας. Θα έλεγα ήταν μια κοινωνική παράκρουση. Πολλοί άνθρωποι πίστεψαν στον εύκολο πλουτισμό μέσα από το χρηματιστήριο".

Αποκαλυπτικός και ρεαλιστικός ο Α. Βγενόπουλος. Όλη η συνέντευξη εδώ.

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΚΕΝΤΑ "ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ" ΤΑ Α.Τ.!

Θα αποσύρει τις εξωτερικές φρουρές από τα αστυνομικά τμήματα ο Μ. Χρυσοχοΐδης, διότι (όπως είπε) είναι "κέντρα εξυπηρέτησης πολιτών" (δηλαδή ...ΚΕΠ) και όχι φρούρια!

Οφείλουμε να παρατηρήσουμε ότι έχει ένα δίκιο.

Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις πολιτών, όπως οι οικονομικοί μετανάστες, συλληφθέντες διαδηλωτές, μαθητές, φοιτητές, συνδικαλιστές, η ..."εξυπηρέτηση" έχει υπάρξει άμεση και με ιδιαίτερο ζήλο.

Ιδίως σε θέματα τρομοκράτησης, ξυλοδαρμών, συλλήψεων για συνδικαλιστική δράση, δεν παρατηρήθηκε η παραμικρή καθυστέρηση και κανένα γραφειοκρατικό κόλλημα.

Ολα γίνονται ταχύτατα ...

Μόνο όταν χρειάζεται να εκδοθεί κανένα διαβατήριο ή καμιά ταυτότητα, οι αναμονές και οι ουρές είναι τεράστιες...



Διαβάστε τη συνέχεια...

ΘΑ ΤΡΙΒΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ΜΑΣ!

Η Απογευματινή το μονό καλό που έχει, είναι ότι δεν κρύβεται πίσω από τα δάχτυλο της, μετά το 33% φυσικά.

Έχει πάρει χαμπάρι ότι ο λαός δεν δείχνει ούτε συγχώρεση, αλλά ούτε οίκτο στην Κεντροδεξιά εφημερίδα και για κανέναν υποψήφιο.

Έτσι τους παίζει όλους στα ίσια, χωρίς μια μέρα πριν τη συνεδρίαση της Κ.Ε. του κόμματος να κάνει τη δήθεν αδιάφορη, όπως τα περισσότερα μέσα, κυρίως για να μην τσαλακώσουν την Μπακογιάννη.

Πίσω από το δάχτυλο τους κρύβονται στην ΝΔ και με τον τρόπο που προχωρούν θα τρίβουμε τα μάτια μας, στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εκλογών.

Σίγουρα πάντως τα δεδομένα έχουν τροποποιηθεί αρκετά, μην ακούτε και μη βλέπετε τα παραδοσιακά ΜΜΕ.

Πολλά θα δουν τα ματάκια μας ακόμα...!



Διαβάστε τη συνέχεια...

ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΙ!

Να λοιπόν και ο Αδέσμευτος...σε ένα μικρο τετράγωνο πάνω από τον υπέρτιτλο, ανάμεσα σε πολλά περίστυλα της εφημερίδας, κάνει την αναφορά του στα εσωτερικά της ΝΔ.

Σαν να μη θέλει να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο θέμα, σαν κάτι να θέλει να κρύψει, σαν κάτι να μη θέλει να σχολιάσει.

Όσο αφορά τώρα των υπέρτιτλο της εφημερίδας και το θέμα που θίγει, είναι αρκετά σημαντικό και σοβαρό για εκατομμύρια εργαζόμενους.

Η κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα σε ριζικές αλλαγές, στις εργασιακές σχέσεις.

Έχει υποσχεθεί κατάργηση της ενοικίασης των εργαζομένων ακόμη και το τέλος της χρήσης του μπλοκάκι...για να δούμε!

Ελπίζουμε να μη μας απογοητεύσει όπως στο ζήτημα των stage!


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ...!

Στο σημερινό Βήμα έχουμε πολλά να παρατηρήσουμε.

Ας ξεκινήσουμε από τον κεντρικό τίτλο της εφημερίδας και την "Κόκκινη γραμμή της Αθήνας στη συνάντηση Παπανδρέου - Γκρουέφσκι".

Χθες όντως είχαμε μια μικρής διάρκειας συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού, με τον Σκοπιανός ομόλογο του, αλλά ήταν αναγνωριστικής φύσεως για τη νέα Κυβέρνηση και χωρίς ιδιαίτερη σημασία.

Το παιχνίδι για τα Σκόπια και την ονομασία θα έχει πολύ σημαντικότερες στιγμές στη συνέχεια μέχρι και το τέλος του χρόνου.

Ως δεύτερο κυριότερο θέμα το Βήμα τοποθετεί την τρομοκρατία, με έναν ιδιότυπο τρόπο, καθώς κάνει αναφορά σε κοινωνικό μέτωπο ενάντια της και αναφαίρετε επίσης σε κινητοποίησης φορέων.

Τώρα τι να σχολιάσει κανείς...

...έχουν βγει δηλαδή τα σωματεία των εργαζομένων και καταδικάζουν την τρομοκρατία;

Διότι αυτοί είναι οι( στην πραγματικότητα) κοινωνικοί φορείς...! Το έγκλημα και τη βία τα καταδικάζουμε όλοι ανυπερθέτως...δεν χρειάζεται να κινητοποιηθεί κάποιος για να το αποδείξει.

Και τέλος, πολύ χαμηλά, βλέπουμε ένα μικρο γαλάζιο περίστυλο με θέμα..."Εκκλήσεις για εκεχειρία στην ΝΔ".

Κυριολεκτικά έχουν σβήσει τα ΜΜΕ, τη ΝΔ και τις εσωκομματικές διαμάχες που μαίνονται. Ακόμη και ο Χατζηνικολάου χθες έβγαλε το θέμα αυτό στις 8:44 σαν να έλεγε τα αθλητικά.

Το γιατί...μάλλον επειδή κατάλαβαν ότι οι κοκορομαχίες στα παράθυρα χωρίς ουσιαστικό πολιτικό περιεχόμενο, έκανα ζημιά στη ΝΔ, αλλά κυρίως στην Ντορούλα...!

Θα επανέλθουμε στο τελευταίο...!

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΣΤΗ ΡΙΖΑ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ...

Η Καθημερινή σήμερα σχολιάζει τα γεγονότα της τρομοκρατικής επίθεσης, ενώ έχει και ένα πολύ σημαντικό θέμα για το Πακιστάν και την εκεί κατάσταση.

"Οι τρομοκράτες ήθελαν νεκρούς" και αυτό είναι ένα γενικότερο συμπέρασμα το οποίο δύσκολα αμφισβητείτε.

Τώρα έχει αρχίσει μια κουβέντα γύρο από τα νέα μέτρα που σκοπεύει να πάρει η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Ανάμεσα σε αυτά η κατάργηση της σκοπιάς στα αστυνομικά τμήματα, ακόμη η οπλοκατοχή να θεωρείτε πλέον ως κακούργημα.

Δεν μπορούμε να κρίνουμε, ούτε φυσικά να σχολιάσουμε τα μέτρα αυτά αν δεν τα δούμε στην πράξη.

Το σίγουρο είναι ότι κανένα από αυτά τα μέτρα δε χτυπά τη ρίζα του προβλήματος... της που είναι ο προσανατολισμός Ελληνικής Αστυνομίας.


Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com