Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2008

Εκρηκτική κατάσταση στα νοσοκομεία!

Στην πεπατημένη των ρυθμίσεων με τους προμηθευτές και τους φαρμακοποιούς προχωρά η κυβέρνηση, στέλνοντας για μια ακόμη φορά το λογαριασμό στα λαϊκά στρώματα

Η πολιτική της υποχρηματοδότησης των δημόσιων νοσοκομείων και της μετακύλησης των οικονομικών βαρών στα ασφαλιστικά ταμεία τα έχει οδηγήσει σε λειτουργική απορύθμιση λόγω των τεράστιων κενών σε προσωπικό και υποδομές, καθώς και σε απειλές από τους απλήρωτους προμηθευτές ότι θα διακόψουν την παροχή των απαραίτητων υλικών. Η ίδια πολιτική, της εμπορευματοποίησης των υπηρεσιών Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλισης, οδηγεί στο «στράγγισμα» του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων στο Δημόσιο (ΟΠΑΔ), με συνέπεια να σταματήσουν τα φαρμακεία της Αττικής την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων και οι γιατροί να ζητούν την πληρωμή των εξετάσεων των ασφαλισμένων.

Την εκρηκτική αυτή κατάσταση η κυβέρνηση επιχειρεί να τη διαχειριστεί με την πεπατημένη των επί μέρους ρυθμίσεων των χρεών και υποσχέσεις για κάλυψη των κενών στα νοσοκομεία, σταθερά στην προοπτική να «πληρώσουν και τα ασφαλιστικά ταμεία τα χρέη τους προς τα νοσοκομεία». Δηλαδή, να σφίξει ακόμα πιο πολύ η θηλιά της λιτότητας στα ασφαλιστικά ταμεία και να απαλλαγεί ο κρατικός προϋπολογισμός και απ' τις ελάχιστες υποχρεώσεις του για τη λειτουργία των νοσοκομείων.

Οι ρυθμίσεις συμφωνήθηκαν σε χτεσινή συνάντηση του υπουργού Υγείας, Δ. Αβραμόπουλου, με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Προμηθευτών Εμφυτεύσιμου Ορθοπεδικού Υλικού (ΠΑΣΥΠΟΥ) και τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κ. Λουράντο. Μετά τη συνάντηση ο Δ. Αβραμόπουλος ανακοίνωσε ότι τα χρέη θα ρυθμιστούν με άμεση νομοθετική ρύθμιση και θα πληρωθούν σε τρεις δόσεις, με την πρώτη δόση να καταβάλλεται μέχρι το τέλος του 2008. Οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΥΠΟΥ ανακοίνωσαν ότι δε θα προχωρήσουν στην απόσυρση των παρακαταθηκών και των εργαλείων από τα δημόσια νοσοκομεία.

Η ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση θα αφορά τους πάσης φύσεως προμηθευτές των νοσοκομείων, προς τους οποίους οι συνολικές οφειλές ανέρχονται σε 4,68 δισ. ευρώ. Από αυτά, το 42% είναι για φάρμακα, το 33,5% για ορθοπεδικά υλικά και τα υπόλοιπα για άλλα υλικά. Ωστόσο, χτες ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προμηθευτών Επιστημών και Υγείας, που προμηθεύουν τα νοσοκομεία με ιατροτεχνολογικά προϊόντα (δηλαδή, κάθε είδους υγειονομικό υλικό πλην φαρμάκων), ανακοίνωσε ότι τα νοσοκομεία τους χρωστούν 4,5 δισ. ευρώ και γι' αυτό θα αρχίσουν ομαδικές αγωγές εναντίον τους.

Στη διάρκεια της συνάντησης της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας με τους προμηθευτές και τους φαρμακοποιούς, η ηγεσία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), με τη συμμετοχή Διοικητικών Συμβουλίων των σωματείων, έκανε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας ζητώντας συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, από την οποία προέκυψε η αναγνώριση εκ μέρους του ότι αυτή τη στιγμή για να λειτουργήσουν στοιχειωδώς τα δημόσια νοσοκομεία χρειάζεται η πρόσληψη 18.000 εργαζομένων, πρωτίστως νοσηλευτών. Αν και αποκαλυπτική, πρόκειται για υποτιμημένη εκτίμηση αφού, με τους υπάρχοντες μόνο, ξεπερασμένους κανονισμούς, υπολογίζεται ότι χρειάζονται πάνω από 25.000 νοσηλευτές. Οσον αφορά στην ένταξη των εργαζομένων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά ο υπουργός υποστήριξε ότι έχει στείλει ήδη τρεις επιστολές προς συναρμόδιους συναδέλφους του, με τις οποίες τάσσεται υπέρ. Διαβάστε τη συνέχεια...

ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΣΚΟΤΕΙΝΑ


Παίζεται τις τελευταίες μέρες ένα κακοστημένο θέατρο από την κυβερνητική παράταξη σε μια προσπάθεια αντεπίθεσης τουλάχιστον στο επίπεδο των εντυπώσεων στο σκάνδαλο τουΒατοπεδίου.

Με την απαξίωση συλλήβδην των μαρτύρων κατηγορίας, θεωρεί η κυβέρνηση ότι θα απεμπλακεί από το σκάνδαλο το οποίο την στέλνει express στα έδρανα της αντιπολίτευσης.


Όπλο τους το DVD-προϊόν υποκλοπής. Πήραν το κολάϊ φαίνεται. Πάλι καλά που δεν ξεκίνησε πάλι καμιά κουβέντα για το ποιός είναι ο κομιστής...

Αμέσως άρχισαν να πανηγυρίζουν οι δεξιοί , βρήκαν το όπλο στη μάχη του καφενείου! Βλέπε τον κ.Σταύρου που δήλωσε στη ΝΕΤ ότι το ΠΑΣΟΚ κάλεσε την Σωτηροπούλου και άρα αυτό φταίει! Του το χάλασε λίγο ο Αλαβάνος που παραδέχθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ την κάλεσε για μάρτυρα... Όχι ότι σημαίνει κάτι αυτό.

Η κ. Σωτηροπούλου μάθαμε ότι κατέβηκε ως υποψήφια στον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης με τον συνδυασμό του κ.Γαρούφα (ΝΔ)! Το ίδιο και ο "σύντροφος-εκβιαστής" Κουκοβίνος!

Και να'ταν μόνο αυτό ; Η μάρτυς την οποία επικαλέστηκε η κ. Σωτηροπούλου και την οποία δασκαλεύανε επί 3 ημέρες, είναι στέλεχος της Τ.Ο. της ΝΔ στην Καλαμαριά!

Χθες στην εξεταστική επιτροπή, μάθαμε ότι η εν λόγω μάρτυς , η κ.Κάνου ήταν η "Αζέλ", "χορεύτρια οριεντάλ" στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδούσε ο νομάρχης-ζορό Ψωμιάδης! Το οποίο κέντρο ήταν στην ιδιοκτησία του κ. Καραμπέρη (επίσης γαλάζιος)! Ο οποίος Καραμπέρης ήταν φίλος του "επιχειρηματία"-κομιστή τουDVD κ. Πάπιστα! Και ναι , σωστά μαντέψατε ! Κι αυτός ήταν γαλάζιος !

Όλος αυτός ο γαλάζιος συφερτός λοιπόν έβγαλε τα μαχαίρια και άρχισαν να αλληλοκατηγορούν ο ένας τον άλλο! Το ωραίο είναι πως όλοι (λένε πως) έχουν και από μια συζήτηση μαγνητοσκοπημένη ή ηχογραφημένη!

Τόση εμπιστοσύνη μεταξύ φίλων;

Αλλά στα κυκλώματα της νύχτας, των νονών και της μαφίας δεν υπάρχουν φιλίες!


Νομίζω πως αρκετά τράβηξε η όλη ιστορία με τα dvd. Εάν στη ΝΔ πιστεύουν πως θα καταφέρουν ακόμα μια φορά να ξεγελάσουν τον κόσμο, αυτοί είναι οι γελασμένοι!

Και μία απορία ...

Όταν κάποιος εκβιάζει κάποιον άλλον απαιτώντας ωμά ακίνητα και αμοιβές ...

Όταν ο εκβιαζόμενος δέχεται να δώσει στον εκβιαστή χρηματικά ποσά για να τον αφήσει ήσυχο ...


Τότε ο εκβιαζόμενος δεν έχει λερωμένη την φωλιά του ;;;

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΑ ΖΩΝΙΑΝΑ

Ολοκληρώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΔΕ που διενεργείτο επί μήνες για την αστυνομική επιχείρηση της 5ης Νοεμβρίου 2007 στα Ζωνιανά, προκειμένου να καταλογιστούν ευθύνες, εάν υπήρχαν τέτοιες, σε υψηλόβαθμους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ για την αποτυχία του σχεδίου και την αιματηρή κατάληξη της επιχείρησης.
Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, ο υπαρχηγός της ΕΛΑΣ Γρηγόρης Αναγνώστου, ο οποίος και είχε την ευθύνη της ολοκλήρωσης της ΕΔΕ και της σύνταξης του πορίσματος από τα τέλη Μαρτίου οπότε ανέλαβε καθήκοντα, παρέδωσε χτές το πόρισμα στον αρχηγό του Σώματος Βασίλη Τσιατούρα.
Ευθύνες φαίνεται ότι καταλογίζονται στον τότε Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Κρήτης, Αντώνη Βιτωράκη και στους δυο αξιωματικούς - επικεφαλείς της επιχείρησης ενώ από τον υπαρχηγό προτείνεται και για τους τρείς, προσωρινή παύση από τα καθήκοντα τους.
Διαδικαστικά, στην παραπάνω πρόταση θα πρέπει να γνωματεύει ο κ.Τσιατούρας και εφ’όσον συμφωνήσει να την επικυρώσει. Στην συνέχεια, θα μεταβιβαστεί στο πενταμελές Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΛΑΣ το οποίο και είναι αρμόδιο να επιβάλλει την ποινή που εκείνο θα αποφασίσει επί της προσωρινής παύσης. Φυσικά, θα κληθούν να παραστούν στην συνεδρίαση του Συμβουλίου κοι τρείς αξιωματικοί με τους νομικούς τους συμβούλους και να προβάλλουν τα επιχειρήματα τους επί της απόφασης.
Να σημειωθεί ότι, οι ανώτερες πειθαρχικές ποινές που προβλέπονται από τον Κώδικα της ΕΛΑΣ, είναι τριών βαθμίδων: η απόταξη (μάλλον απίθανο να ισχύσει στην παρούσα περίπτωση), η αργία με απόλυση που μπορεί να είναι από 2 έως έξι μήνες και η αργία με πρόσκαιρη παύση που μπορεί να έχει διάρκεια από 15 μέρες έως 4 μήνες.
Οι πειθαρχικές κυρώσεις ως φαίνεται δεν θα έχουν επιπτώσεις στον κ.Βιτωράκη καθώς έχει αποστρατευτεί, με τον βαθμό του αντιστράτηγου,ωστόσο οι άμεσα θιγόμενοι από την επιχείρηση της 5ης Νοεμβρίου 2007 μπορούν να προχωρήσουν σε ποινική διαδικασία εναντίον του. Ο πρώην γενικός αστυνομικός διευθυντής Κρήτης πάντως, έχει προσληφθεί από την ΕΛΑΣ ως καθηγητής σήμερα και διδάσκει “Αστυνομική Πρακτική” στην Σχολή Αξιωματικών της ΕΛΑΣ στην Αμυγδαλέζα Αττικής.
Στο πόρισμα, σύμφωνα με πληροφορίες, προβλέπεται και η οικονομική αποκατάσταση εφ’όρου ζωής του ειδικού φρουρού Στάθη Λαζαρίδη που ήταν και το θύμα της αστυνομικής επιχείρησης αφού τραυματίστηκε από σφαίρα καλάσνικοφ και του προκλήθηκαν ανεπανόρθωτες βλάβες. Κάνοντας η ΕΛΑΣ χρήση νομικού “παραθύρου”προτείνει να τεθεί σε μόνιμη διαθεσιμότητα, έτσι ώστε να καταβάλλεται κανονικά και χωρίς καμία περικοπή ο μηνιαίος μισθός του.
Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com