Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

ΞΕΠΕΣΜΟΣ


Ο Τσουκάτος λέει: Τα έδωσα στο ΠΑΣΟΚ...


Το ΠΑΣΟΚ λέει: Δεν πήρα τίποτα, πάμε σε εξεταστική επιτροπή!

Η ΝΔ λέει: Είναι ένοχο μόνο το ΠΑΣΟΚ, όχι σε εξεταστική!


Το ΠΑΣΟΚ λέει: Να μας απαντήσει η ΝΔ για τα εκατομμύρια που πήγαν σε αυτήν από την Mayo!


Ο Ξεπεσμός του πολιτικού μας συστήματος (ιδίως του δικομματισμού) δε δείχνει να έχει τέλος..
.! Διαβάστε τη συνέχεια...

Η ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΝΕΜΕΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ

Διαβαζουμε το κυριο αρθρο της σημερινης εκδοσης της εφημερίδας Καθημερινή με τιτλο, "Δικαιοσυνη αποτελεσματικη":

"Η αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην απονομή δικαιοσύνης σε μεγάλες υποθέσεις στην Ελλάδα έχει φτάσει στο απροχώρητο. Στις ΗΠΑ ο κ. Μέιντοφ συνελήφθη τον Δεκέμβριο μόλις αποκαλύφθηκε η απάτη του και εντός έξι μηνών του απαγγέλθηκε η ποινή που θα εκτίσει. Στην Ελλάδα δυστυχώς οι υποθέσεις αργούν να φτάσουν στο ακροατήριο, οι πρωταγωνιστές συλλαμβάνονται με εξαιρετικά μεγάλη καθυστέρηση, αφού έχουν εξαντλήσει όλα τα περιθώρια συγκάλυψης του εγκλήματος, και η κοινή γνώμη δικαιολογημένα οργίζεται. Δικαστές, νομικοί και πολιτικοί θα πρέπει να καθήσουν σε ένα τραπέζι, αφού μελετήσουν ξένα συστήματα, και να συμφωνήσουν στο τι πρέπει να αλλάξει άμεσα, ώστε η απονομή δικαιοσύνης να είναι αποτελεσματική και άμεση."

Σε αυτό το κομμάτι που εξετάζει η εφημερίδα, έχει απόλυτο δίκιο

Η διαδιακσί απονομής της Δικαιοσύνης στη χώρα μας θυμίζει μάλλον Κολομβία, καμία σχέση με ένα υγιές και ανεπτυγμένο κράτος.

Αλλά ποιος μας εξασφαλίζει, ότι ακόμα και όταν η δάφνες της Δικαιοσύνης απονέμονται σε εύλογο χρονικό διάστημα, θα είναι πλήρως αξιόπιστες και αντικειμενικά εξαγώγιμες;

Ποιος μας εξασφαλίζει σε ένα κράτος που η διαφθορά είναι "πετσωμένη" μέσα του, που ένας οποιασδήποτε κύριος Σανιδάς "τιμωρεί" τις λαϊκές διεκδικήσεις, υποταγμένος στα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, ότι η Δικαιοσύνη θα απονέμεται με βάση το "κοινό καλό" και το "κοινωνικό δίκαιο";

Συμπέρασμα:
Υποταγμένη Δικαιοσύνη, στην ίδια κατεύθυνση του υποταγμένου Κράτους στα προαναφερθέντα συμφέροντα, δεν έχει τη δύναμη να αποδώσει Ορθά και με βάση τις κοινωνικές ανάγκες, το Δίκιο, όσο σύντομα κι αν μπορεί νατο απονέμει!

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ...!


Οποιος επιχειρεί να συνδέσει την απόφαση για την απαγόρευση του καπνίσματος με την ανάπτυξη, την εξέλιξη και την πορεία προς τα εμπρός, είναι βέβαιο ότι επιλέγει λάθος επιχειρήματα.

Γιατί, σαφώς και το κάπνισμα κάνει κακό στην υγεία, ωστόσο η απαγόρευσή του είναι μία υπόθεση με πολύ μακρινό παρελθόν. Τόσο μακρινό που για να περάσει είχε πάρει τη μορφή του "Διατάγματος ελέω Θεού".

Του πότε είναι το σχετικό διάταγμα; Του 1856. Η διαφορά με τη σημερινή απαγόρευση είναι ότι η εφαρμογή της τώρα ξεκινάει την 1η του Ιούλη, ενώ επί ...Οθωνος ξεκίναγε στις 31 του ίδιου μήνα.

Για την ιστορία το Διάταγμα έχει ως εξής:

"Περί απαγορεύσεως του καπνίζειν εντός των δημοσίων γραφείων και καταστημάτων

ΟΘΩΝ

ΕΛΕΩ ΘΕΟΥ

ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Θέλοντες να προλάβωμεν όσον ένεστι τα εξ ενδεχομένων πυρκαϊών δυστυχήματα, επί τη προτάσει του Ημετέρου επί των Εσωτερικών Υπουργού, απεφασίσαμεν και διατάττομεν.

Α'. Απαγορεύεται η χρήσις του καπνίζειν είτε διά καπνοσυρίγκων (τσιμπουκίων), είτε διά σιγάρων, εις πάντας εν γένει τους υπαλλήλους και υπηρέτας του Κράτους εντός των δημοσίων γραφείων και καταστημάτων.

Β'. Η απαγόρευσις αύτη επεκτείνεται και εις πάντα άλλον προσερχόμενον εις τα ειρημένα καταστήματα και γραφεία χάριν υποθέσεως ή άλλης τινος αιτίας.

Γ'. Ο Ημέτερος επί των Εσωτερικών Υπουργός θέλει δημοσιεύσει και εκτελέσει το παρόν Διάταγμα.

Εν Αθήναις, την 31 Ιουλίου 1856

Εν ονόματι του Βασιλέως

Η Βασίλισσα

ΑΜΑΛΙΑ"

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΟΛΟ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Νέα προσέγγιση του θέματος της περίφημης κρίσης από τον υπουργό Οικονομίας. Όπως είπε χτες (με μπόλικη αισιοδοξία) "κάθε περίοδος κρίσης κρύβει και ευκαιρίες"!

Μόνο που δε μας είπε και τίποτε καινούριο. Το γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά, γιατί η σημερινή δεν είναι και ...πρώτη οικονομική κρίση στη σύγχρονη ιστορία.

Το θέμα είναι στο για ποιους είναι οι ευκαιρίες αυτές. Σίγουρα όχι για τους εργαζόμενους που πάνω τους στρέφεται όλο το βάρος της υπόθεσης αυτής.

Αντιθέτως, οι εταιρείες, οι πολυεθνικές, οι εφοπλιστές και όλοι οι σχετικοί έχουν κάθε ευκαιρία μπροστά τους.

Και τις εργασιακές σχέσεις να απορυθμίσουν περισσότερο (χωρίς φυσικά να διορθώσουν την κατάσταση όταν "περάσει" η κρίση) και με τις ασφαλιστικές εισφορές να ξεμπερδεύουν και φοροαπαλλαγές να πάρουν και επιδοτήσεις και γενικώς ό,τι χρειαστούν.

Τώρα, αν κάποιοι απ' αυτούς θα βγουν περισσότερο κερδισμένοι και κάποιοι λιγότερο ή καθόλου είναι θέμα ...δικό τους και θα το ανακαλύψουν σφαζόμενοι μεταξύ τους.

Ομως, όταν πρόκειται να ενταθεί η εκμετάλλευση του λαού, πάντα θα συμφωνούν και πάντα θα βρίσκουν τη χρυσή τομή.

Ενώνονται πάντα εναντίον μας άλλωστε...

Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com