Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Σάββατο 30 Μαΐου 2009

TΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ;

«Η έννοιά μας και ο στόχος μας είναι η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων» δήλωσε χτες η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη - Πετραλιά από τη Λαμία, όπου εγκαινίασε τα νέα γραφεία του ΟΑΕΕ.

Μάλιστα το κυβερνητικό στέλεχος ισχυρίστηκε ότι «με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, αλλά και για την αντιμετώπιση της κρίσης δίνουμε πολύ μεγάλη έμφαση στους ελέγχους για την Επιθεώρηση Εργασίας».

Τι ακριβώς θεωρεί η υπουργός προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων;

Μήπως το ότι οι εργαζόμενοι, για να πάρουν σύνταξη, θα αναγκάζονται να δουλεύουν μέχρι τα 67 και τα 70 τους (ως αποτέλεσμα του νόμου 3655/08 ;

Μήπως το ότι οι εργαζόμενες μητέρες που δέχονται μεγάλη σωματική και ψυχική καταπόνηση λόγω των πολλαπλών υποχρεώσεων έχασαν το δικαίωμα να βγαίνουν νωρίτερα σε σύνταξη;

Μήπως το πετσόκομμα των ΒΑΕ που ετοιμάζει η κυβέρνηση και θα οδηγήσει σε ακόμα πιο μακρόχρονη έκθεση χιλιάδων εργατών σε ιδιαίτερα επικίνδυνες ουσίες και συνθήκες εργασίας;

Διαβάστε τη συνέχεια...

Η ΚΑΛΗ ΜΑΣ, Η Ε.Ε.

60 δισ. ευρώ πρόκειται να δαπανήσει - σύμφωνα με τον διοικητή της - η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προκειμένου, λέει, να στηρίξει τον τραπεζικό δανεισμό...

Δεν είναι και μικρό το ποσό φυσικά, αντιθέτως είναι αστρονομικό. Ομως, σκεφτείτε ότι η ...ποσότητα της τροφής είναι πάντα ανάλογη του ...θηρίου που έχεις να ταΐσεις.

Κι εδώ μιλάμε για τους μεγάλους ευρωπαϊκούς - και όχι μόνο - τραπεζικούς ομίλους. Που είναι μονίμως «πεινασμένοι».

Είναι ίσως μια ενδιαφέρουσα πληροφορία αυτή για όσους μας βομβαρδίζουν με απόψεις του είδους η ...καλή Ευρωπαϊκή Ενωση που δίνει λεφτά στη χώρα μας, κάνει έργα και επιδοτεί τους αγρότες.

Στην πραγματικότητα βλέπουμε ποιους επιδοτεί και γνωρίζουμε φυσικά από πού προέρχονται όλα αυτά τα χρήματα. Από τη φορολόγηση των Ευρωπαίων εργαζομένων.

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΑΞΙΖΕΙ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ!

Το θέμα που ξεκίνησε χθες μέσα από τα blogs
( δείτε εδώ ) πήρε τρομακτικές διαστάσεις και κατέληξε σε μια μεγάλη ήττα του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη.


Μετά το ψεύτικο γκάλοπ που δημοσίευσε το ΒΗΜΑ σχετικά με τις εντυπώσεις των πολιτών από το debate των πολιτικών αρχηγών , ο Γιώργος Παπαπανδρέου μέσω του Γιώργου Παπακωνσταντίνου ανακοίνωσε στο ΒΗΜΑ ότι αποσύρει τη συνέντευξη που θα δημοσιευόταν στο ΒΗΜΑ της Κυριακής .

Μιλάμε για μια συνέντευξη που θα βοηθούσε πάρα πολύ τον ΔΟΛ αλλά και τον ίδιο τον Παπανδρέου καθώς θα δημοσιευόταν την τελευταία Κυριακή πριν την εκλογική αναμέτρηση της 7ης Ιουνίου !

Με την κίνηση αυτή ο Παπανδρέου κάνει πράξη όλα αυτά που έλεγε τον τελευταίο καιρό περί ανεξαρτησίας της Πολιτικής από τα ΜΜΕ και οι περισσότεροι τον άκουγαν με δυσπιστία.

Ανάμεσα τους ήμασταν κι εμείς .

Ο...Γιωργάκης έγινε κύριος Γιώργος Παπανδρέου κι απαίτησε σεβασμό .

Η ζημιά στο κύρος του ΔΟΛ είναι τεράστια .

Το μεγάλο ερωτηματικό είναι η στάση που θα κρατήσει από εδώ και πέρα το συγκρότημα . Θα συγκρουστεί με τον Παπανδρέου ή θα προσπαθήσει να τον "ηρεμήσει" ;

Το σημαντικό είναι ότι η Πολιτική και οι πολίτες κέρδισαν μια ακόμα μάχη ενάντια στα διεφθαρμένα ΜΜΕ . Μια πρώτη νίκη ήταν το τελευταίο δίλεπτο του Αλέκου Αλαβάνου στο debate .

Η κίνηση Παπανδρέου σώζει την αξιοπρέπεια ενός κόμματος που άκουσε πολλά . Σώζει την αξιοπιστία ενός πολιτικού συστήματος που βρίσκεται σε ομηρία .

Ας ελπίσουμε ότι θα δούμε ανάλογες κινήσεις και στο μέλλον...
από την: Παραπολιτική

Πειρατικός: Λίγο υπερβολικό το σχόλιο της Παραπολιτικής για την "μάχη" που κέρδισαν οι πολίτες έναντι των διεφθαρμένων ΜΜΕ. Η επισήμανση, ότι ο Γ. Παπανδρέου μια εβδομάδα πριν τις εκλογές αποσύρει τη συνέντευξη του, από την μεγαλύτερη σε κυκλοφορία - μαζί με το Θέμα - Κυριακάτικη εφημερίδα είναι πολύ σωστή.

Μια κίνηση που του, "δωρίζει" απλόχερα τον σεβασμό μας.

Δεν φοβήθηκε το πολιτικό κόστος στην παρούσα φάση, εάν όμως οι δημοσκοπήσεις δεν ήταν το ίδιο ευνοϊκές;;;


Μένουμε εις το ακουστικό μας...

Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com