Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Αναμένοντας τις πράξεις...


Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η διακαναλική συνέντευξη του Γιώργου Παπανδρέου στο Ζάππειο κι είναι ίσως η πρώτη φορά που προέκυψαν τόσες ειδήσεις.

Πριν από αυτό , να υπογραμμίσουμε ότι ίσως να είναι τελικά καλύτερη μια διακαναλική συνέντευξη Τύπου παρά 5 διαφορετικές συνεντεύξεις σε 5 διαφορετικά κανάλια που διαρκούν συνολικά 5 ώρες και ουσιαστικά επαναλαμβάνονται τα ίδια ερωτήματα !

Να προσθέσουμε επίσης ότι πλέον δεν έχει κάποια αξία ο σχολιασμός της εμφάνισης του Γιώργου Παπανδρέου . Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και καιρό σταθερός στο λόγο του , έχει συνειδητοποιήσει ότι θα κληθεί να αναλάβει την διακυβέρνηση του τόπου και δεν επιδιώκει να "εντυπωσιάσει" ή να "συσπειρώσει" το ακροατήριο του.

Στην ουσία των τοποθετήσεων του , ο Γιώργος Παπανδρέου αναφέρθηκε για πρώτη φορά στη δομή της νέας του κυβέρνησης .

Ανακοίνωσε τη δημιουργία 4 νέων υπουργείων :


1.Υπ.Περιβάλλοντος , Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής . Σωστή κι αναμενόμενη κίνηση.

2. Υπ. Υποδομών . Πρόκειται για το παλιό ΥΠΕΧΩΔΕ χωρίς όμως τις αρμοδιότητες για το Περιβάλλον ενώ παράλληλα...


...ενσωματώνεται και το Υπ. Μεταφορών . Μοιάζει σωστή κίνηση καθώς το Υπ. Μεταφορών τα τελευταία χρόνια ασχολείται αρκετά με μεγάλα δημόσια έργα όπως αντίστοιχα και του πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ υλοποίησε αρκετά έργα σχετικά με τις Μεταφορές.

3. Υπ. Προστασίας του Πολίτη . Ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε ότι το υπουργείο αυτό θα είναι υπεύθυνο για την δημόσια ασφάλεια , την πολιτική προστασία και την πυρόσβεση . Εδώ μένει να δούμε στην πράξη το πως θα λειτουργήσει το συγκεκριμένο υπουργείο καθώς πολλά θα εξαρτηθούν από το πόσο θα διαχωριστούν οι αρμοδιότητες του από το Υπ. Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης.

4. Αυτόνομο Υπ. Οικονομίας το οποίο θα ασχολείται με τη δημοσιονομική πολιτική και θα απολαμβάνει της αρωγής μια επιτροπής οικονομολόγων διεθνούς βεληνεκούς . Είναι ίσως η σημαντικότερη σημερινή εξαγγελία του Παπανδρέου . Κι αυτό θα το κρίνουμε στην πράξη καθώς τώρα είναι λίγο δύσκολο να καταλάβουμε τον τρόπο λειτουργίας του νέου μοντέλου.

Ταυτόχρονα , ο Παπανδρέου υποσχέθηκε μια κυβέρνηση με λιγότερα μέλη από την σημερινή. Μένει να δούμε πώς θα επιτευχθεί αυτό με τόσα νέα Υπουργεία .

Πέρα από αυτά , ο Παπανδρέου δεσμεύτηκε να εξετάσει το καθεστώς των golden boys που ισχύει σήμερα ενώ προχώρησε και σε μια δήλωση με αρκετές "αναγνώσεις" σχετικά με τον Σταύρο Δήμα , τον Τάκη Αράπογλου και τους υπόλοιπους γαλάζιους αξιωματούχους λέγοντας πώς "όλοι θα κριθούν".

Αυτές ήταν τα νέα στοιχεία που ακούσαμε σήμερα .

Ο Παπανδρέου μοιάζει να έχει στο μυαλό του κάποιες συγκεκριμένες κατευθύνσεις για αυτά που θέλει να κάνει . Φέρνει έναν διαφορετικό αέρα σε σχέση με τη στασιμότητα και την καταστροφολογία της Νέας Δημοκρατίας .

Όλοι κι όλα θα κριθούν στην πράξη...

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΠΟΤ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε.

Δυνατό ΚΚΕ, δυνατός ο λαός!




Διαβάστε τη συνέχεια...

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΣΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ

Διαβάστε τη χθεσινή ομιλία του Κώστα Καραμανλή στη Λιβαδειά:

"Πολίτες της Λιβαδειάς,
Πολίτες της Βοιωτίας,

Μαζί θα προχωρήσουμε. Μαζί θα πάμε τη Χώρα στο μέλλον. Ο όγκος, ο παλμός, το πάθος της σημερινής συγκέντρωσης δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία. Η νίκη έρχεται. Η νίκη είναι πια στα χέρια μας. Συνεχίζουμε όλοι και όλες μαζί. Συνεχίζουμε ασταμάτητα, ακούραστα, αποτελεσματικά. Με προσήλωση στο στόχο μας. Με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας. Με σιγουριά για το αποτέλεσμα.

Η Λιβαδειά στέλνει σήμερα το δικό της μήνυμα. Η Βοιωτία δείχνει καθαρά το δρόμο του μέλλοντος. Επιλέγει σιγουριά, ασφάλεια, σταθερότητα. Επιλέγει την Παράταξη της ευθύνης. Επιλέγει τη Νέα Δημοκρατία. Η συσπείρωσή μας είναι πια ζωντανή πραγματικότητα. Απ’ όπου πέρασα, αυτό το μήνυμα πήρα. Σήμερα το βεβαιώνετε όλες και όλοι εσείς. Οι μικροί και μεσαίοι επιχειρηματίες, οι αγρότες, οι επαγγελματίες, οι εργαζόμενοι. Το βεβαιώνετε εσείς, οι νέες και οι νέοι της Ελλάδας. Εσείς, η ψυχή της Κοινωνίας μας. Εσείς, το αύριο της Πατρίδας μας.

Φίλες και Φίλοι,


Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αποφεύγει τον διάλογο. Δεν δέχτηκε μία δεύτερη τηλεοπτική αναμέτρηση. Αποφεύγει τις πρόσωπο με πρόσωπο συνεντεύξεις με δημοσιογράφους. Αυτή η τελευταία πρακτική είναι πρωτάκουστη. Γιατί όμως αποφεύγει τον διάλογο; Διότι υπάρχουν ερωτήματα που δεν μπορεί να απαντήσει. Ερωτήματα καταλυτικά για την αξιοπιστία των οικονομικών του θέσεων.

Ερώτημα πρώτο: Πού θα βρει τα πάνω από 10 δις ευρω που στοιχίζουν οι ανεύθυνες υποσχέσεις, οι ανεύθυνες παροχές του;

Ερώτημα δεύτερο: Οι παροχές αυτές δεν θα εκτινάξουν το δημόσιο χρέος και το έλλειμμα, καθιστώντας το πρόβλημα εκρηκτικό; Αν συμβεί αυτό, η χώρα δεν θα μπει σε μια πολύ σοβαρή οικονομική περιπέτεια, δανειζόμενη, σε πρώτη φάση, με δυσβάσταχτους όρους; Στη συνέχεια δεν θα κινδυνεύει να αντιμετωπίσει προβλήματα δανεισμού;

Ερώτημα τρίτο: Πόσο θα αυξηθεί η φορολόγηση όλων των πολιτών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, για να καλυφθούν οι αλόγιστες αυτές παροχές;

Ερώτημα τέταρτο: H πλήρης απουσία σχεδίου και η αδυναμία λήψης δύσκολων αναγκαίων και άμεσων μέτρων, δεν θα οδηγήσει σε ραγδαία οικονομική επιδείνωση, καθιστώντας αναπόφευκτα υπέρμετρα σκληρά μέτρα που θα ακολουθήσουν;

Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες,

Το μεγάλο διακύβευμα αυτών των εκλογών είναι η Οικονομία μας. Αυτή είναι η πιο επείγουσα εθνική υπόθεση. Η αλήθεια είναι γνωστή σε όλους. Η Οικονομία μας…
- πιέζεται έντονα από την παγκόσμια κρίση.
- Αντιμετωπίζει σοβαρές αντιξοότητες από τις διαρθρωτικές αδυναμίες του παρελθόντος.
- Επιβαρύνεται δυσβάσταχτα από το δημόσιο χρέος, που άφησαν πίσω τους οι Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.

Πήραν, το 1981, το χρέος λιγότερο από 2 δις ευρώ και το παρέδωσαν, το 2004, κοντά στα 200 δις ευρώ. Εκατό φορές περισσότερο. Μόνο οι τόκοι του κοστίζουν σήμερα στους φορολογούμενους ένα δισεκατομμύριο ευρώ το μήνα. Αυτή είναι και η βασική αιτία των ελλειμμάτων. Αυτή είναι η κεντρική αιτία για την αύξηση του χρέους τα τελευταία χρόνια. Οι τόκοι και οι υποχρεώσεις που άφησαν πίσω τους οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.

Ας μην ψάχνουν λοιπόν για συνένοχους και, κυρίως, ας μην παριστάνουν τους καταγγέλλοντες. Τα αίτια βρίσκονται στις ανεύθυνες πολιτικές του παρελθόντος τους.

Ανευθυνότητα στα οικονομικά, ανευθυνότητα και στα κοινωνικά. Είχαν πάρει την ανεργία στο 3% και την άφησαν στο 11,3%. Δεν μπορεί λοιπόν, ούτε να αγνοούν, ούτε να προσποιούνται ότι αγνοούν τα προβλήματα. Δεν μπορούν, από τη μία να δηλώνουν ότι χρειαζόμαστε πάνω από 10 δις για το έλλειμμα και, την ίδια στιγμή, να μοιράζουν υποσχέσεις που κοστίζουν ακόμη περισσότερα.

- Τα όσα ψελλίζουν για φόρους στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα είχαν εξαιρετικά αρνητικές επιπτώσεις, τόσο στην ανάπτυξη, όσο και στην απασχόληση.
- Τα όσα διατυμπανίζουν για φόρους σε επιχειρήσεις, τάχα, της Εκκλησίας είναι τουλάχιστον περίεργα. Δεν μπορούν να μιλούν για αύξηση των φόρων και να μη λένε, ούτε πόσο θα τους διόγκωναν, ούτε σε ποιούς θα τους φόρτωναν. Τα όσα υπόσχονται είναι λόγια «κούφια». Είναι ακάλυπτες επιταγές.
• Μιλούν για αλλαγές στο Ασφαλιστικό, αλλά δεν λένε τίποτε συγκεκριμένο.
• Μιλούν για επανακρατικοποιήσεις, αλλά δεν εξηγούν, ούτε από πού θα βρουν τους πόρους, ούτε τί θα κάνουν με τους εργαζόμενους.
• Αμφισβητούν μεγάλες ενεργειακές συμφωνίες της Χώρας, αλλά δεν εξηγούν το «γιατί».
• Μιλούν για κοινωνική εργασία, αλλά δεν λένε, ούτε τί σημαίνει, ούτε τί συνεπάγεται.

Δεν παρουσιάζουν κανένα σχέδιο πολιτικής. Καμιά σοβαρή πρόταση. Στην πραγματικότητα δεν είναι έτοιμοι για τίποτα. Είναι ανέτοιμοι. Και αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο. Το πρόγραμμα ΠΑΣΟΚ είναι κενό. Και το κενό σημαίνει περιπέτεια.


Πολίτες της Λιβαδειάς,
Πολίτες της Βοιωτίας,

Κρίνονται, στο διάστημα που ακολουθεί, οι αντοχές της Οικονομίας μας. Κρίνεται η δυνατότητά μας να περιορίσουμε τις επιπτώσεις της κρίσης. Κρίνεται η αποφασιστικότητά μας να προλάβουμε το τρένο της ανάκαμψης. Είναι επιτακτική ανάγκη να πάρουμε, χωρίς καμιά καθυστέρηση, δύσκολες αποφάσεις σε τρεις άξονες:
- Να μειώσουμε δραστικά τις δημόσιες δαπάνες.
- Να κερδίσουμε τον πόλεμο απέναντι στη φοροδιαφυγή.
- Να προωθήσουμε διαρθρωτικές αλλαγές, για να δημιουργήσουμε νέες δομές ανάπτυξης και προόδου.

Παρουσίασα, με σαφήνεια, όλα τα δύσκολα μέτρα που χρειάζονται. Κατέθεσα συγκροτημένο πλαίσιο αναγκαίων διαρθρωτικών αλλαγών.
• Άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων.
• Αποκρατικοποιήσεις και στρατηγικές συμμαχίες.
• Πλήρης απλοποίηση της διαδικασίας ίδρυσης επιχειρήσεων.
• Συνέχιση της Ασφαλιστικής Μεταρρύθμισης.
• Θέσπιση Ολοκληρωμένου Συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
• Αναμόρφωση του Λυκείου και νέο εξεταστικό σύστημα.
• Ενιαία Αρχή για την καταβολή των μισθών όλων των δημόσιων υπαλλήλων.
• Κατάργηση ή συγχώνευση φορέων του Δημοσίου.
• Νέα Διοικητική Δομή της Χώρας.
• Αναμόρφωση του Κυβερνητικού Σχήματος.

Είπαμε όλη την αλήθεια για το σήμερα. Καταθέσαμε πλήρες Σχέδιο για το αύριο. Θέλουμε να ξέρουν οι πολίτες, τόσο τις δυσκολίες, όσο και τις δυνατότητες της Οικονομίας μας. Θέλουμε να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος. Και αυτό είναι ιδιαίτερα κρίσιμο στη σημερινή δυσμενή συγκυρία. Αν δεν πάρουμε, σήμερα, τα αναγκαία μέτρα…
- οι δυσκολίες θα μεγαλώνουν,
- τα προβλήματα θα διογκώνονται,
- οι συνέπειες θα γίνονται αβάσταχτες.

Θέλουμε να είναι η Πατρίδα μας στις πρώτες χώρες του νέου κύματος ανάπτυξης. Θέλουμε να είμαστε στους νικητές του 2011. Θέλουμε να μετατρέψουμε τη διεθνή κρίση σε εθνική ευκαιρία. Μπορούμε να εξασφαλίσουμε μια δυναμική επανεκκίνηση. Μπορούμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις μακροχρόνιας ανάπτυξης. Μπορούμε να χτίσουμε μια νέα προοπτική.

Πολίτες της Λιβαδειάς,
Πολίτες της Βοιωτίας,

Γνωρίζω τις ανάγκες και τα αιτήματά σας. Είναι στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων μας. Η εκπλήρωση τους δεν είναι υπόσχεση. Είναι εξέλιξη που προετοιμάστηκε και δρομολογήθηκε.

Πρώτ’ απ’ όλα, είναι βέβαιο ότι στην αναπτυξιακή προοπτική ολόκληρης της Κεντρικής Ελλάδας συμβάλλουν αποφασιστικά οι δύο μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι:
• Ο οδικός άξονας της Κεντρικής Ελλάδας, που δημιουργείται από την αρχή και ο Κεντρικός Οδικός Άξονας της Χώρας (η ΠΑΘΕ) που αναβαθμίζεται ριζικά.

Ιδιαίτερη σημασία για την περιοχή έχουν:
• Ο άξονας Σχηματάρι – Χαλκίδα, που ήδη παραδόθηκε στην κυκλοφορία.
• Ο άξονας Καναβάρι – Θίσβη, που ήδη κατασκευάζεται.
• Η επέκταση του προαστιακού σιδηροδρόμου, που ήδη λειτουργεί ως τη Χαλκίδα.
• Η σιδηροδρομική σύνδεση της Θήβας με τον Πειραιά, για την οποία έγινε σχετική μελέτη.

Στο χώρο της Παιδείας, η κατασκευή νέων αιθουσών έβαλε τέλος στη διπλοβάρδια, ενώ προχωρά η Ψηφιακή Εκπαίδευση.

Στο χώρο του Πολιτισμού, θυμίζω τα έργα στα Μουσεία της Χαιρώνειας, της Θήβας και των Δελφών. Αλλά και τη δημιουργία του Καινοτομικού Κέντρου Ιστορικής Ενημέρωσης των Θερμοπυλών.

Στο χώρο της Υγείας…
- υπήρξαν έργα επέκτασης και εκσυγχρονισμού στις μονάδες όλης της Περιφέρειας.
- Δημιουργήθηκε ειδική μονάδα άμεσης αντιμετώπισης οδικών ατυχημάτων.
- Δημοπρατήθηκε το νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας.

Οι Δήμοι και οι Κοινότητες της Βοιωτίας χρηματοδοτήθηκαν από το πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ» με 40 εκ. ευρώ για 240 έργα.

Δόθηκε λύση στο πιεστικό πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στη Στερεά Ελλάδα, καθώς έκλεισαν πάνω από 100 χωματερές και έγιναν σύγχρονοι ΧΥΤΑ. Έγιναν εκτεταμένα αρδευτικά και αντιπλημμυρικά έργα. Εδώ στη Λιβαδειά, τον Ορχομενό, το Σωληνάρι, τη Χαιρώνεια, το Καλαπόδι, την Υλίκη.

Θυμίζω ακόμη:
- Την άμεση καταβολή των κοινοτικών επιδοτήσεων, αλλά και των αγροτικών αποζημιώσεων, που τριπλασιάστηκαν σε σχέση με την τελευταία περίοδο ΠΑΣΟΚ.
- Τις έκτακτες αποζημιώσεις 14 εκ. ευρώ για τις ζημιές του 2008, στις ελιές, τα δημητριακά, το βαμβάκι.
- Την ουσιαστική στήριξη σε νέους αγρότες, σε σχέδια βελτίωσης και βιολογικές καλλιέργειες.
Στις άμεσες προτεραιότητές μας είναι:
- Η διεύρυνση του προγράμματος προβολής των αγροτικών μας προϊόντων στις ξένες αγορές.
- Η μείωση του κόστους της αγροτικής κατοικίας.
- Η χορήγηση ευνοϊκών δανείων σε αγρότες, κατά το πρότυπο όσων ισχύουν σήμερα για τους νέους αγρότες.
- Η βελτίωση των υπηρεσιών υγείας στις αγροτικές περιοχές.
- Συνολικά οι αγρότες μας, στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο, θα έχουν άμεσες κοινοτικές ενισχύσεις 18 δις ευρώ.

Η Βοιωτία έχει μπροστά της μια νέα προοπτική. Υπογραμμίζω ότι, από το νέο Κοινοτικό Πλαίσιο, η Στερεά Ελλάδα ενισχύεται με πόρους που φτάνουν τα 2,4 δις.

Καταρτίσαμε, επιπλέον, Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα για τη δημιουργία βασικών υποδομών σε περιοχές με ειδικά προβλήματα.

Η Βοιωτία απέκτησε αναβαθμισμένο δίκτυο φυσικού αερίου και επενδύει στην αιολική ενέργεια. Η ευρύτερη περιοχή εντάσσεται πλέον στον τουριστικό χάρτη της Χώρας.
Θυμίζω…
- τα έργα στο χιονοδρομικό του Παρνασσού,
- τον «έξυπνο οικισμό» στην Αράχωβα,
- το πρόγραμμα ανάπτυξης του Αν. Παρνασσού.

Το σχέδιο που δρομολογήσαμε περιλαμβάνει τους οδικούς άξονες…
- από το Νεοχωράκι στην Τανάγρα,
- από το Δίστομο στην Αταλάντη και
- από τα Δερβενοχώρια στην Ελευσίνα.

Άμεσης προτεραιότητας είναι η ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων και τα ζητήματα που αφορούν στην ποιότητα του πόσιμου νερού: Αντιδράσαμε άμεσα στα προβλήματα που εντοπίστηκαν στον Ασωπό.
- Έγινε καθαρισμός της κοίτης του και εντοπίστηκαν οι αγωγοί της μόλυνσης.
- Ανατέθηκε στο Πολυτεχνείο μελέτη για την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης βιομηχανικών αποβλήτων.
- Υδροδοτήθηκαν, από την ΕΥΔΑΠ, οι Δήμοι Οινοφύτων, Σχηματαρίου, Τανάγρας, Αυλίδας.
- Συστάθηκε και λειτουργεί Περιφερειακή Διεύθυνση Υδάτων.
- Γίνεται συστηματική παρακολούθηση της ποιότητας των νερών. Απόφασή μας είναι να αντιμετωπίζεται ριζικά κάθε παρόμοιο πρόβλημα.

Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες,

Ζήτησα νωπή εντολή για να βάλω τέλος στον εκβιασμό του ΠΑΣΟΚ σε βάρος ολόκληρης της Χώρας. Ζητώ νωπή λαϊκή εντολή για να βγάλουμε τη Χώρα από τη διεθνή κρίση. Ζητώ νωπή λαϊκή εντολή για να εξασφαλίσουμε στέρεες βάσεις για μακροχρόνια ανάπτυξη.

Είπα ξεκάθαρα το σχέδιό μας. Το περιεχόμενο και το χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή του. Το ΠΑΣΟΚ είχε -και έχει πάντα- μια άλλη τακτική. Προεκλογικά να είναι ευχάριστο και μετεκλογικά «ας γίνει ό,τι να ’ναι»!! Είναι μια κορυφαία διαφορά μας. Το ΠΑΣΟΚ εκφράζει ένα τεράστιο κενό. Κανένας δεν ξέρει, ούτε τις θέσεις, ούτε τις προθέσεις του.
- Λένε και ξελένε.
- Πέφτουν, διαρκώς, σε αντιφάσεις.
- Περιορίζονται σε εκθέσεις ιδεών.
- Μοιράζουν κούφιες υποσχέσεις.

Και ρωτώ: Χτίζεται αισιοδοξία σε κινούμενη άμμο; Χτίζεται αισιοδοξία, με άρνηση της διεθνούς πραγματικότητας; Χτίζεται αισιοδοξία, με εξωπραγματικά ευχολόγια; Κάτω από τις σημερινές διεθνείς περιστάσεις δεν μπορεί να υπάρχει καμία αμφιβολία. Πραγματική αισιοδοξία χτίζεται...
- μόνο με δύσκολες αποφάσεις.
- Μόνο με ρεαλιστικό σχέδιο.
- Μόνο με σταθερή πυξίδα πορείας.

Εμείς θα βγάλουμε τη Χώρα από την κρίση. Εμείς θα χτίσουμε τη νέα προοπτική για την Πατρίδα μας. Εμείς θα οδηγήσουμε την Οικονομία στη δυναμική επανεκκίνηση του 2011. Και σας ζητώ, πάρτε τις εξελίξεις στα χέρια σας. Πάρτε το μέλλον στα χέρια σας. Πάρτε τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στα χέρια σας. Με συστράτευση. Με συσπείρωση. Με συμμετοχή. Προσωπικά είμαι -και θα είμαι- στην πρώτη γραμμή των κοινών μας αγώνων.

Απευθύνομαι σε όλους τους πολίτες. Απευθύνομαι σε όλους εκείνους, με τους οποίους δώσαμε κοινές μάχες παλεύοντας για τις ίδιες αξίες. Ο αγώνας είναι κοινός. Είναι αγώνας της Παράταξης των μεγάλων εθνικών επιλογών. Είναι αγώνας για το εθνικό συμφέρον.

Δεν χωρούν, τις ώρες αυτές, δεύτερες σκέψεις. Συνεχίζουμε όλοι μαζί! Με περηφάνεια για όσα μας ενώνουν. Με βαθιά συναίσθηση εθνικής ευθύνης. Με τη σιγουριά ότι «ναι» θα νικήσουμε.

Συνεχίζουμε αγωνιστικά, δυνατά, αισιόδοξα. Η νίκη είναι στα χέρια μας. Καμία ψήφος χαμένη. Καμιά ψήφος χαρισμένη. Μπορούμε να νικήσουμε. Θα νικήσουμε. Πάμε λοιπόν όλες και όλοι μαζί. Πάμε δυνατά. Πάμε αισιόδοξα".

Διαβάστε τη συνέχεια...

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗ ΘΕΑΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Παρακολουθείστε τη χθεσινή ομιλία του Γ. Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη:




Διαβάστε τη συνέχεια...

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Παρακολουθήστε την ομιλία του Αλ. Τσίπρα στη χθεσινή κεντρική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κοτζιά:





Διαβάστε τη συνέχεια...

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟΝ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ

Η χθεσινή συνέντευξη Καρατζαφέρη στον Νίκο Χατζηνικολάου:

Δημοσιογράφος: Να καλησπερίσουμε τον Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. τον κύριο Γ. Καρατζαφέρη.
Κύριε Πρόεδρε καλησπέρα σας. Θέλω να ξεκινήσω ζητώντας το σχόλιό σας, την πρόβλεψή σας για την επόμενη μέρα. Πως βλέπετε να εξελίσσεται το
σκηνικό στις 5 Οκτωβρίου;
Γ. Καρατζαφέρης: Με την φιλότιμή προσπάθεια του κυρίου Καραμανλή πιστεύω ότι ο κύριος Παπανδρέου μπορεί να φθάσει στην πολυπόθητη για αυτόν αυτοδυναμία. Δεν μπορεί να είσαι πρωθυπουργός της χώρας, να έχεις εκλογές σε δέκα ημέρες και να επιτρέπεις να σου βουλιάζει μια μεγάλη ναυτιλιακή εταιρεία και η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία. Δεν είναι ευφυές.

Δημοσιογράφος: Καλά πως θα μπορούσε να παρέμβει; Ελεύθερη οικονομία έχουμε. Δεν είμαστε ΣΟΒΙΕΤ.
Γ. Καρατζαφέρης: Κύριε Χατζηνικολάου, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι στα χέρια σου! Δεν το αφήνεις. Μην κοροϊδευόμαστε τώρα. Και τέσσερις ημέρες πριν τις εκλογές διπλασιάζει τα διόδια; Δηλαδή οποιοσδήποτε πάει την Κυριακή να ψηφίσει θα βρίζει τον Καραμανλή. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο κύριος Καραμανλής τα κάνει αυτά. Από έλλειψη στοιχειώδους ευφυΐας ή είναι μέσα στο πρόγραμμα...άντε να βγει ο Γιώργος Παπανδρέου να τα παρατήσουμε; Μου έλεγε σήμερα άνθρωπος εις το «κλειστό κύκλωμα» της Ρηγίλλης, ότι η ατμόσφαιρα που αναδύεται από εκεί είναι του... «άντε να τελειώνουμε». Ε, ας το ομολογήσουν επιτέλους ότι έχουν σηκώσει λευκή πετσέτα και μην
παιδεύουν τον κόσμο. ’κουγα τόση ώρα την ανάλυση του κύριου Αλογοσκούφη....

Δημοσιογράφος: Λέτε δηλαδή ότι κύριος Καραμανλής θέλει να κερδίσει ο κύριος Παπανδρέου;
Γ. Καρατζαφέρης:

Το προωθεί.

Δημοσιογράφος: Είναι βαριά κουβέντα αυτή.Γ. Καρατζαφέρης: Μα τι βαριά κουβέντα; Αυτή είναι η αλήθεια. Όλα αυτά πότε ξαναέγιναν μεταξύ προεκλογικής περιόδου και διαλύσεως της Βουλής; Να φεύγουν δέκα στελέχη πρώτης γραμμής, μεταξύ αυτών ξάδελφος του Πρωθυπουργού και να τον καταγγέλλει. Είναι μερικά πράγματα τα οποία δεν καταπίνονται. Εγώ πιστεύω ότι ο κύριος Καραμανλής εξασφάλισε μεταξύ των Ευρωεκλογών και τώρα 70 ημέρες κάποια προνόμια για τον εαυτό του και λέει, το κόμμα ας πάει όπου θέλει. Αυτή είναι η αλήθεια.

Δημοσιογράφος: Τι προνόμια δηλαδή; Γ. Καρατζαφέρης: Το ακαταδίωκτο κύριε Χατζηνικολάου.

Δημοσιογράφος: Τι εννοείτε; Ότι υπήρξε παρασκηνιακή συμφωνία Καραμανλή - Παπανδρέου;
Γ. Καρατζαφέρης: Πιστεύω πως ναι.

Δημοσιογράφος: Το ακαταδίωκτο για ποιο πράγμα; Για τις υποθέσεις της πενταετίας του;
Γ. Καρατζαφέρης: Βεβαίως. Γιατί, τι άλλαξε μέσα σε 70 ημέρες;

Δημοσιογράφος: Είναι πολύ βαρύ αυτό, να λέγεται.
Γ. Καρατζαφέρης: Το βλέπω να έρχεται. Και το λέω ευθέως. Βλέπω Πρωθυπουργό τον Παπανδρέου, Πρόεδρο της ΝΔ την κα Μπακογιάννη και βλέπω το Μάρτιο, αν ο κ. Παπούλιας δεν αντέξει στις πιέσεις που δέχεται, να είναι υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο κ. Καραμανλής. Τα τρία τζάκια μοίρασαν για άλλη μια φορά τους ρόλους, ερήμην του ελληνικού λαού και νομίζω πως δεν είναι καθόλου έντιμο και καθόλου κομψό.

Δημοσιογράφος: Είναι ένα σενάριο, δεν προκύπτει από κάπου. Έχετε στοιχεία;
Γ. Καρατζαφέρης: Τους είδα και στο ντιμπέιτ, είμαι και εγώ σαν και εσάς, έμπειρος δημοσιογράφος. Σιαμαία, δίδυμα ήταν τα «παιδιά», δεν υπήρχε αντιπαλότητα. Πηγαίνανε σε προδιαγεγραμμένο σχέδιο. Και μην ξεχνάτε τούτο. Επί ένα χρόνο σε όλα τα κανάλια και σε όλα τα πρωτοσέλιδα, κυρίαρχο θέμα ήταν η Siemens. Φτάσαμε 4 ημέρες πριν τις
εκλογές και οι δυο πρωταγωνιστές δεν είπαν κουβέντα, σαν να μην υπήρξε Siemens.

Δημοσιογράφος: Είμαι ο μόνος δημοσιογράφος που ρώτησα, στην συνέντευξη τον Πρωθυπουργό.Γ. Καρατζαφέρης: Ακριβώς. Και γι΄ αυτό το λέω στο δικό σας δελτίο. Είναι δυνατόν να πάμε σε εκλογές και να μην ξέρουμε που πήγαν τα 100 εκατ. Ευρώ μίζες από τη Siemens που έβγαλε η γερμανική ανάκριση; Στήνουν ένα παιχνίδι στα μέτρα τους. Για
την οικονομία, άκουσα πριν τον κ. Αλογοσκούφη. Δεν λένε την αλήθεια στον κόσμο. Έχουμε δημόσια διοίκηση, όση του Βελγίου και της Ολλανδίας μαζί. Έχουμε περισσότερες συνταγές για φάρμακα, από την Ισπανία των 40 εκατ. κατοίκων. 500.000 κόσμος με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο μπήκαν στην δημόσια διοίκηση. Εάν η ΝΔ δεν είχε φορτώσει όλους αυτούς που δεν είναι καθόλου απαραίτητοι, δεν θα είχαμε αυτό το έλλειμμα. Επίσης, έχουμε έλλειμμα γιατί κάνουμε εξοπλισμούς για την Τουρκία. Να πάνε στην Ευρώπη να πουν την αλήθεια και να ζητήσουνε φύλαξη των συνόρων μας.

Δημοσιογράφος: Πείτε μου για την επόμενη μέρα;
Γ. Καρατζαφέρης: θα κάνουν κυβέρνηση οι δυο μεγάλοι. Εξυπηρετεί εξάλλου και τους Αμερικάνους που θέλουν να λύσουν το Κυπριακό, να τακτοποιήσουν το Αιγαίο και τα Σκόπια. Δεν ξέρω αν τους βγει. Πιστεύω ο Ελληνικός λαός έχει αφαιρέσει τσίμπλα από το μάτι και κερί από το αυτί και βλέπει την πραγματικότητα. Δεν θέλω να ξέρω τι θα συμβεί την επόμενη μέρα αν το ΠΑΣΟΚ δεν πάρει την αυτοδυναμία που τόσο προωθεί ο κ. Καραμανλής

Δημοσιογράφος: Εάν η ΝΔ χάσει τις εκλογές και τεθεί θέμα της γενικής ανασύνθεσης του κεντροδεξιού χώρου, εσείς θα μπείτε σε συζήτηση για την επανένωση του χώρου;
Γ. Καρατζαφέρης: Μοιραίως θα έρθουν αυτοί σε μια συζήτηση. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι μια σοβαρή αντιπολίτευση στο ΠΑΣΟΚ. Έχουν ήδη αρχίσει οι διώξεις και οι απειλές σε δημοσίους υπαλλήλους και λέω «μην τολμήσουν τον φασισμό, μην τολμήσουν να ανασυντάξουν τους «πρασινοφρουρούς». Αυτό που γίνεται σε στρατιωτικούς, αστυνομικούς, στις δημόσιες υπηρεσίες να το κόψουνε από τώρα. Αυτή η κατάσταση θα παταχθεί από μένα προσωπικά με τον τρόπο που ξέρει ο κ. Παπανδρέου.Φοβάμαι λοιπόν ότι έρχονται τα χειρότερα.

Δημοσιογράφος: Το αφήνετε ανοιχτό το θέμα της ανασύνθεσης, της παράταξης με την επανένωση Ν.Δ. και ΛΑ.Ο.Σ...
Γ. Καρατζαφέρης: Δεν είπα εγώ επανένωση. Εγώ είμαι παρών. Και όπως έχω μεγάλο στόμα όταν χρειάζεται έχω μεγαλύτερο αυτί όταν επιβάλλεται. Κάποιοι άλλοι δεν έχουν αυτιά και κάποιοι άλλοι χρησιμοποιούν ακραίες φράσεις και τις βρίσκουν μπροστά τους. Επιτέλους να καταλάβουν. Έχω πάει στον κ. Καραμανλή και το ξέρετε πολύ καλά εσείς κ.
Χατζηνικολάου και το ξέρετε καλύτερα από κάθε άλλον δημοσιογράφο γιατί η δική σας εφημερίδα η «Real News», την επόμενη μέρα από τη μέρα που πήγα στον κ. Καραμανλή, είχε όλο το ρεπορτάζ τι του είπα εκεί μέσα. Θυμηθείτε την φράση 162. Του είπα «Κώστα έχουμε 162, που η παράταξη δεν θα έχει ποτέ», μου λέει «ναι Γιώργο ούτε σε 15 χρόνια», του λέω «προχώρα, δεν θέλω Υπουργεία, δεν θέλω Αντιπροεδρία, δεν θέλω Γραμματεία, άλλαξε πολιτική μην παραδώσεις την χώρα στον Παπανδρέου. Έπεσα έξω ένα μήνα...»

Δημοσιογράφος: Μήπως φοβήθηκε ότι θα τον «ροκανίσετε» πολιτικά με τον τρόπο αυτόν;
Γ. Καρατζαφέρης: Συμφωνώ μαζί σας, εγώ λέω ότι είναι έτσι, προσχωρώ στην άποψή σας. Άρα προτίμησε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. από το ΛΑ.Ο.Σ. Προτίμησε τον Παπανδρέου από τον Καρατζαφέρη. Ας κρίνει η βάση της Ν.Δ. Η προτίμηση του κ. Καραμανλή προς τον Παπανδρέου φέρνει σε δύσμοιρη θέση όλους τους Νεοδημοκράτες. Εγώ θα πολεμήσω όμως για τους Νεοδημοκράτες. Δεν χρειάζεται να έχουν ψηφίσει το κόμμα μου για να τους υπερασπιστώ. Εγώ θα υπερασπιστώ όλους εκείνους οι οποίοι θα μπουν στο στόχαστρο των νέων πρασινοφρουρών. Δεν μπορεί η Ελλάδα, πριν ακόμα να αλλάξει η Κυβέρνηση, να απειλείται ο μισός πληθυσμός. Κατά τα άλλα, εάν η κατάσταση είναι εκεί που είναι, γιατί η Ν.Δ. εδώ και 5μιση χρόνια δεν μπόρεσε να ανατρέψει την πολιτική Σημίτη, συνέχισε την ίδια κακιά πολιτική και μας οδήγησε στον πάτο. Χρειάζονται άλματα για να μπορέσουμε την Δευτέρα να αλλάξουμε τα πράγματα και ο ΛΑ.Ο.Σ. θα είναι στη θέση εκείνη με την βοήθεια του ελληνικού λαού που να μπορεί να προτείνει αποφασιστικά μέτρα για να μπορεί να βγει η χώρα από το τέλμα.

Δημοσιογράφος: Κύριε Πρόεδρε, σας ευχαριστώ θερμά.
Γ. Καρατζαφέρης: Να είστε καλά, καλή συνέχεια.

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΑΡΣΕΝΑΛ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-0

Τα πιο σημαντικά στιγμιότυπα και τα γκολ από το χθεσινό παιχνίδι Άρσεναλ - Ολυμπιακός:




Διαβάστε τη συνέχεια...

ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ

Θίγει ένα πολύ σπουδαίο ζήτημα η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ σήμερα, στο κύριο άρθρο της:

"Οσοι ταξιδεύουν στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας ζουν το απόλυτο παράδοξο: Καλούνται να πληρώσουν διόδια «εδώ και τώρα» για δρόμους που θα γίνουν «αλλού και στο μέλλον». Με αυτή την πρωτοφανή πατέντα το ΥΠΕΧΩΔΕ παραχώρησε τα διόδια της Εθνικής Οδού σε εργολαβικές εταιρείες.


Παράγωγο αυτής της παράξενης παραχώρησης είναι οι διαδοχικές αυξήσεις που καλούνται να πληρώνουν οι χρήστες του δρόμου. Για παράδειγμα, στο κομμάτι Αθηνών - Λαμίας και μέσα σε 20 μήνες η αύξηση θα φτάσει το 57%! Κι όλα αυτά για έργα που θα χρησιμοποιήσουν άλλοι και φυσικά θα τα ξαναπληρώσουν άλλοι στις ίδιες εργολαβικές εταιρείες".

Θα περιμέναμε από την κυβέρνηση τελευταίες μέρες, πριν αφήσει το τιμόνι της διακυβέρνησης να ήταν περισσότερο
ευαίσθητη.

Αλλά το ξεπούλημα της Δημόσιας Περιουσίας δεν έχει stop!

Ακόμη λοιπόν και τώρα...όλα περνούν στα χέρια των κυρίαρχων οικονομικών δυνάμεων, εν προκειμένου σε μεγαλοεργολάβους!

Κι αυτός που καλείται να πληρώσει το τίμημα του ξεπουλήματος, είναι μόνο ένας...ο Ελληνικός λαός!



Διαβάστε τη συνέχεια...

"Κάλπη-τιμωρός"

Διαβάζουμε από την Ελευθεροτυπία:

"ΣΤΕΛΕΧΗ της Νέας Δημοκρατίας και μάλιστα υψηλόβαθμα, δεν είναι ικανοποιημένα από την αυτοκάθαρση, που έγινε με τους αποκλεισμούς από τα ψηφοδέλτια, τις αποχωρήσεις και τις παραιτήσεις βουλευτών από τη διεκδίκηση της επανεκλογής τους.

ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ καθαρά δήλωση του κ. Λευτέρη Ζαγορίτη, γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας. Είπε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο κ. Ζαγορίτης: «Για το ότι υπήρξαν προσωπικές συμπεριφορές, που δυσαρέστησαν τους νεοδημοκράτες, δεν φταίει η παράταξη». Και κάλεσε τους ψηφοφόρους «να μαυρίσουν εκείνους που είχαν αυτές τις προσωπικές συμπεριφορές και είναι στα ψηφοδέλτια».

ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ οι ψηφοφόροι...,

...που, παρά τη δυσαρέσκειά τους, θα ψηφίσουν τη Νέα Δημοκρατία, να κάνουν ό,τι δεν έκανε η ηγεσία του κόμματος και να ολοκληρώσουν την κάθαρση. Προφανώς, ο κ. Ζαγορίτης γνωρίζει ποιοι είναι αυτοί, που πέρασαν από το αρχηγικό κόσκινο του αποκλεισμού. Αφού τους γνωρίζει, όμως, γιατί το κόμμα δεν κίνησε έγκαιρα τις διαδικασίες για να τιμωρηθούν όλοι όσοι προκάλεσαν με τις προσωπικές τους συμπεριφορές;

ΓΙΑ ΤΙΣ συμπεριφορές που προκάλεσαν, όχι μόνο τους νεοδημοκράτες, αλλά όλους τους πολίτες, δεν έχουν ευθύνη μόνο συγκεκριμένα πρόσωπα, αλλά και η ηγεσία του κόμματος, που τις ανέχθηκε, δεν τις αξιολόγησε σωστά και αντέδρασε με μεγάλη καθυστέρηση, αφού είχε γίνει η ζημιά και η δυσαρέσκεια μετατράπηκε σε οργή.


ΕΠΟΜΕΝΩΣ, εκτός από τις συμπεριφορές αυτών που προκάλεσαν, υπάρχουν και οι συμπεριφορές της ηγεσίας, οι οποίες κρίθηκαν από τους πολίτες, οπότε οι δημοσκοπήσεις άρχισαν να δείχνουν όχι μόνο καθίζηση της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και πτώση της δημοτικότητας του αρχηγού της και πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, ο οποίος κρατούσε σταθερά την πρώτη θέση ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός.

ΘΕΛΕΙ ο κ. Ζαγορίτης να περιοριστεί το μαύρισμα σε αυτούς που προκάλεσαν, ώστε να ολοκληρωθεί από το εκλογικό σώμα η αυτοκάθαρση και να διασωθεί η παράταξη από τη συντριβή στις κάλπες. Η πολιτική ευθύνη, όμως, για πράξεις, λάθη, παραλείψεις και προσωπικές συμπεριφορές στελεχών και μάλιστα υπουργών, είναι αντικειμενική για τον πρωθυπουργό, ο οποίος παρακολουθεί και συντονίζει το έργο της κυβέρνησής του.


ΕΧΑΣΕ ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής τον έλεγχο της κυβέρνησής του, άφησε να δημιουργηθούν φέουδα και να παίζονται προσωπικά παιχνίδια σε βάρος της παράταξης και του ίδιου, ο οποίος είχε ζητήσει «σεμνότητα και ταπεινότητα» από τους υπουργούς. Επεσαν στο κενό οι συστάσεις του, όπως και η προειδοποίησή του για «μηδενική ανοχή». Απομένει στο εκλογικό σώμα, όπως ζητάει και ο κ. Ζαγορίτης, να κάνει πράξη τη «μηδενική ανοχή» στις κάλπες, για όλους. Και γι' αυτούς που προκάλεσαν και γι' αυτούς που ανέχτηκαν και πλήρωσε ο τόπος.

ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ μας σύστημα, όταν λειτουργεί, όπως τώρα, με αυτοδύναμες κυβερνητικές πλειοψηφίες, η πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης δεν καταλογίζεται στη Βουλή. Καταλογίζεται στην κάλπη. Με τα ψηφοδέλτια. Οχι με τους σταυρούς. Με το μαύρισμα της Ν.Δ".


Εξαιρετικά σωστό άρθρο, με πολύ ορθά συμπεράσματα.
Η Ελευθεροτυπία είναι εξάλλου από τις λίγες εφημερίδες, που κρατάει μέτρο και αφουγκράζεται το κοινωνικό έρεισμα.

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΥΣΤΑΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ...

Η υστάτη προσπάθεια του Αδέσμευτου, μοιάζει σαν το ύστατο χαίρε...

Όλοι στο στρατόπεδο της Δεξιάς, βλέπουν το τέλος να πλησιάζει.

Όπως το 2004 έτσι και σήμερα, το 2009, αυτή τη φορά η γαλάζια πλευρά, μοιάζει χωρίς κανέναν άσσο στο μανίκι της και χωρίς κανένα όραμα, να αποχαιρετά τη γλυκιά εξουσία.

Λίγοι κι εκείνοι που μένουν πιστοί, στη ΝΔ.

Ένας εκ των οποίων, ο κ. Ρίζος και ο Αδέσμευτος τύπος.

Σήμερα μιλάει για " Ντιμπέιτ του Πρωθυπουργού με τον λαό". Βέβαια τι κι αν οι συγκεντρώσεις της ΝΔ βρίσκονται σε ιστορικά χαμηλά προσέλευσης, τι κι αν 5,5χρόνια συνεχώς ο λαός ζητούσε "ντιμπέιτ" από τον Πρωθυπουργό...όλα τελειώνουν!

Το ξέρει καλά ο κ. Ρίζος, κι ετοιμάζεται για τις μέρες της αντιπολίτευσης!



Διαβάστε τη συνέχεια...

"ΖΑΛΑΔΕΣ"

"Ζαλάδες", ανακολουθίες και διαφόρου είδους εσωκομματικές τριβές στο χώρο της ΝΔ, μόλις 4μέρες πριν τις Εθνικές κάλπες.

Γράψαμε και χθες ότι επικοινωνιακά, το κάλεσμα του κ. Ζαγορίτη για μαύρισμα όσων είναι στα ψηφοδέλτια και έχουν εμπλακεί σε περίεργες υποθέσεις, ήταν βλακώδες!

Δε θέλουμε να πιστέψουμε ότι η χθεσινή παρέναιση του κ. Ζαγορίτη, όπως έντονα ακούγεται, ήταν η επίσημη γραμμή της κεντροδεξιάς παράταξης.

Δε θέλουμε να υιοθετήσουμε το "μόνοι τους έβαλαν τα χεράκια τους και έβγαλαν τα ματάκια τους".

Αξίζει όμως η διαπίστωση, ότι κάποιες μικρές, επί πλέον, απώλειες συσπείρωσης, δεν θα μπορέσουν να αποφευχθούν!

Τι φέρνει η ήττα...


Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com