Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2008

ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΔΑΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ!

Η διαδικασία κατάρτισης του Κτηματολογίου
χαρίζει στην κυριολεξία σε ιδιώτες
χιλιάδες στρέμματα δασικών εκτάσεων,
ανεξάρτητα εάν οι τίτλοι που παρουσιάζονται
είναι έγκυροι.
Μάλιστα, ακόμα κι αν το Δημόσιο
εμφανίσει τίτλους για μια έκταση
που διεκδικείται από ιδιώτες,
τότε αυτή καταγράφεται ως ιδιωτική!!!Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία
της Διεύθυνσης Δασικών Χαρτών
του τμήματος Δασικού Κτηματολογίου:

Κατά τις πρώτες κτηματογραφήσεις 331 περιοχών
που έγιναν με ένα κύριο
και δύο πιλοτικά προγράμματα
από το 1995 έως το 2003,
σε δεκάδες Δήμους της χώρας
ενεγράφησαν οι ιδιώτες ως δικαιούχοι
σε δασικές εκτάσεις,
ανεξάρτητα από την εγκυρότητα του τίτλου,
ακόμα και σε περιπτώσεις
που το Δημόσιο είχε υποβάλει δήλωση
γι' αυτές τις εκτάσεις!
Το Δημόσιο ενεγράφη ως δικαιούχος
μόνο στις περιπτώσεις που δεν είχε υποβληθεί
δήλωση από ιδιώτη.
Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία σύνταξης
του Κτηματολογίου που είναι σε εξέλιξη,
είναι αβέβαιο, όχι μόνο αν θα προλάβει
το Δημόσιο να κάνει δηλώσεις,
αλλά και αν θα έχουν συνταχθεί
οι δασικοί χάρτες και πώς,
που θα του επιτρέπουν να κατοχυρώσει
τη δημόσια δασική περιουσία...

Τώρα καταλαβαίνουμε,
γιατί το ενδιαφέρον των ΜΜΕ,
έχει στραφεί αποκλειστικά
και μόνο στη μονή Βατοπεδίου..
Διότι,εκτός από πολιτικό θέμα,
πρέπει να συγκαλυφθεί ακόμη
μια μεγάλη απάτη που γίνεται αυτές τις μέρες,
στις πλάτες των Ελλήνων φορολογουμένων..
Διαβάστε τη συνέχεια...
RE paidia eimaste sovaroi?
eleos!
uparxei kanena mathhma pou na dhmiourghthhke eidika kai akrivws apo to vivlio tou Tade??? h akoma einai swsto na kanei kapoios mathhma antigrafontas ena sugkekrimeno vivlio(einai teleios autos pou to grafei?)? h einai swsto na ftiaxnoun ta panepisthmia mathhmata pou na einai sta oria enos vivliou (sugkekrimenou kai mallon tou didaskontos)? uparxei kanena kefalaio pou na to grafei akrivws to idio ena vivlio opws to grafei o kathhghths? uparxei mono mia alhtheia? theos einai autos pou egrapse to vivlio h autos pou to didaskei?luphthhte me

anti na noiazeste gia kaluteres vivliothhkes kai prosvash sto intrenet gia na vrhte thn ALHTHEIA sas noiazei an tha vgalei to vromiko xrhma o kathhghths kai an tha parete to ena h to allo vivlio!!!diekdikiste na exei to kathe panepisthmio tis shmeiwseis tou ektupomenes gia kathe mathhma tou kai diavaste autes kai
PARTE TO IDIO VIVLIO POU PERNATE MEXRI TWRA pou tha einai sthn lista KAI VALTE TO EKEI POU TO VAZATE MEXRI TWRA, opou to vazate. Διαβάστε τη συνέχεια...

Όλοι ....σιώπησαν!

Στην αρχή ήταν ένας, μετά δύο, έγιναν τρείς και ορισμένοι τους ανέβασαν σε δεκατρείς. Ωστόσο εντός μίας εβδομάδας, από Παρασκευή σε Παρασκευή, δεν έμεινε κανένας πια που να συγκαταλέγεται στην συνομοταξία των ανταρτών.

Μία ομιλία και ένας μονόλογος ήταν αρκετά για να μετατρέψουν την ανέξοδη κακοφωνία σε αδιέξοδη βουβαμάρα. Ο Ευάγγελος Αβέρωφ πολλά χρόνια μετά τον θάνατο του εξακολουθεί να είναι απόλυτα επίκαιρος. Η θεωρία (αν όχι δόγμα) της Στάνης με τα πρόβατα και τους κακούς λύκους που καραδοκούν, πιάνει τόπο και το 2008.

Εν αρχή ην Τατούλης. Αρκάς με υψίφωνους τόνους πολιτικής κριτικής. Μετά από μία τρίμηνη διαδικασία συνεχούς αντιπαράθεσης με τον πυρήνα του Μαξίμου και την τελική αποχώρηση από το πολιτικό προσκήνιο της Μάρας Ζαχαρέα, ο Πρωθυπουργός του έκανε το χατίρι, εμμέσως φυσικά, να θυσιάσει τον Γιώργο Βουλγαράκη. Λίγο αργότερα ο Πέτρος Τατούλης έθεσε εαυτόν θεωρητικά εκτός Νέας Δημοκρατίας με την παρέμβαση του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, αλλά για δύο μόνον εικοσιτετράωρα, όσα χρειάστηκαν για να αναλάβει χρέη κομματικού παιδονόμου ο κ. Γιώργος Σουφλιάς. Πιστός στην παράδοση των Θετταλών, ο Σαρακατσάνος, έπεισε τον Αρκά πολιτικό να του δηλώσει πώς «δεν θα είναι αυτός που θα ρίξει την Κυβέρνηση» δήλωση αρκετή για να λάβει συγχωροχάρτι.

Ο δεύτερος ήταν ο κ. Γιάννης Μανώλης, ευέξαπτος σε ότι αφορά το δίκαιο των εργαζομένων και λάβρος κατά του Γιώργου Αλογοσκούφη. Λέγεται μάλιστα ότι ήταν εκείνος στο καφενείο της Βουλής που έσπευσε να εναγκαλιστεί τον Δαϊλάκη και να του απευθύνει το ερώτημα «Μήπως πρέπει τώρα να σε ακολουθήσω;».

Μετά την ομιλία του πρωθυπουργού στη Κ.Ε. της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Μανώλης ξέχασε ως διά μαγείας το τι τον χωρίζει από τον κ. Αλογοσκούφη επιλέγοντας συνειδητά το τι τους ενώνει. Η επιλογή του είναι σοφή αφού αυτό που τους ενώνει είναι η διατήρηση της Κυβέρνησης στην εξουσία. Μόλις χθες, ο κ. Μανώλης αγωνιζόταν να αλλάξει το περιεχόμενο συνέντευξης του προκειμένου ν να μην ερεθίσει το Μαξίμου. Τελικά η συνέντευξη του στο συγκεκριμένο μέσο έγινε αγνώριστη. Ο κ. Μανώλης διέφυγε τον κίνδυνο ως γνήσιος απόγονος των Αχαιών.

Ο τρίτος της «παρέας» ήταν ο Σταύρος Δαϊλάκης εκ Δράμας, sui generis βουλευτής κατά τους συναδέλφους του. Προσπάθησε μετ’ επιτάσεως να ξεκλέψει τηλεοπτικό χρόνο για να τα βάλει με τους Ρουσόπουλο και Αγγέλου. Το μόνον που κατάφερε ήταν να προκαλέσει την διαγραφή του. Όταν το συνειδητοποίησε παρακάλεσε γονυπετής να επιστρέψει. Το σκηνικό μύριζε στήσιμο από κακό σκηνοθέτη, αλλά στο σημερινό πολιτικό θέατρο παραλόγου (όχι του πρωτότυπου αλλά του κακοχωνεμένου), ακόμη και ένας κακός σκηνοθέτης μπορεί να στήσει «γεγονότα» τύπου Δαϊλάκη προκειμένου να εμπεδωθεί ο τάχα κίνδυνος να πέσει η Κυβέρνηση.

Στην ουρά της ομάδας των «ανταρτών» ο κ. Μιχαλολιάκος που περιόρισε την ιδιόμορφη ανταρσία του σε μία δωδεκάωρη μόνον αντιπαράθεση και μία δεκάλεπτη δημοσιότητα δικαιώνοντας για άλλη μία φορά τον Άντυ Γουόρχωλ.

Ο κ. Ρεγκούζας εκ Θεσσαλονίκης, περιορίστηκε σε ήσσονος σημασίας κραυγές τόσο χαμηλού βεληνεκούς, που στην καλύτερη περίπτωση «πέρασε» ως μονόστηλο στις εφημερίδες.

Το βαρύ πυροβολικό των ανταρτών ο Βύρων Πολύδωρας μετά από μία κρίση και αυτή εικοσιτετραώρου διάρκειας και ενός ραντεβού στα τυφλά με τον κ. Γ Καρατζαφέρη στο φουαγιέ ενός θεάτρου στο Χαλάνδρι , συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις ξεχνώντας παρεμπιπτόντως αυτό που μόλις είχε δηλώσει δημοσίως «είμαι και εγώ παιδί του Κολοκοτρώνη».

Ο μόνος που απέμεινε να συνεχίσει στην άχαρη πορεία της εσωκομματικής κόντρας είναι ο κ. Φλωρίνης, άγνωστος μεταξύ αγνώστων βουλευτής Χαλκιδικής που για κάποιον λόγο πήρε το ζήτημα πατριωτικά. Πάντως ούτε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος ασχολείται μαζί του.

Η ανταρσία πνίγηκε στον βρόγχο της ανυποληψίας της. Κάπως έτσι μετά από χρόνια, ο παρατηρητής θα περιγράφει την μίνι εξέγερση των πάνω εδράνων της Βουλής κατά του πυρήνα του Μαξίμου. Ο Πρωθυπουργός με έναν νόμο που θα ακυρώνει όλες τις πράξεις ανταλλαγής της Μονής Βατοπεδίου, έναν νόμο για την προστασία των δανειοληπτών, ένα επίδομα θέρμανσης και πολλές φωνές μετ΄ απειλών, κατάφερε να συμμαζέψει το κοπάδι και να αποκαταστήσει την ισχύ των τσοπάνηδων, πάντα σύμφωνα με το δόγμα του Ευάγγελου Αβέρωφ.

Ο μοναδικός πλέον ορατός κίνδυνος είναι η πραγματική οικονομία, το επόμενο σκάνδαλο και η «Siemens». Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ.. Σίχατσεκ καταθέτει την Δευτέρα και γνωρίζει πολλά... Μόνον που οι ευθύνες στο θέμα αυτό είναι εντελώς μοιρασμένες μεταξύ της Χαριλάου Τρικούπη και της Ρηγίλλης, αλλά και της οδού Ηρώδου του Αττικού. Μένει και μία λεπτομέρεια. Πώς θα συμπεριφερθεί τελικά η Αραβαντινού που αναθάρρησε τελευταία. Οψόμεθα.

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΟΙ ΕΦΤΑ ΝΑΝΟΙ ΣΤΟ s/s CYRENIA

Εφτά. Σε παίρνει αριστερά, μην το ζορίζεις.
Μάτσο χωράνε σε μια κούφιαν απαλάμη.
Θυμίζεις κάμαρες κλειστές, στεριά μυρίζεις.
Ο πιο μικρός αχολογάει μ' ένα καλάμι.


Γυαλίζει ο Σήμ της μηχανής τα δυο ποδάρια.
Ο Ρέκ λαδώνει στην ανάγκη το τιμόνι.
Μ' ένα φτερό ξορκίζει ο Γκόμπυ τη μαλάρια
κι' ο στραβοκάνης ο Χαράμ πίττες ζυμώνει.


Απ' το ποδόσταμο πηδάν ως τη γαλέτα.
-Μπορώ ποτέ να σου χαλάσω το χατήρι ;
Κόρη ξανθή και γαλανή που όλο εμελέτα
ποιός ρήγα γιός θε να την πιεί σ' ένα ποτήρι ;


Ραμάν αλλήθωρε, τρελέ, που λύνεις μάγια,
κατάφερε το σταυρωτό του Νότου αστέρι
σωρός να πέσει, να σκορπίσει στα σπιράγια,
και πες του κάτω από ένα δέντρο να με φέρει.


Ο Τότ, του λείπει το ένα χέρι μα όλο γνέθει,
τούτο το απίθανο σινάφι να βρακώσει.
Εσθήρ, ποιά βιβλική σκορπάς περνώντας μέθη ;
Ρούθ, δε μιλάς ; Γιατί τρεκλίζουμε οι διακόσιοι ;


Κουφός ο Σάλαχ, το κατάστρωμα σαρώνει.
- Μ' ένα ξυστρί καθάρισέ με απ' τη μοράβια.
Μα είν' ένα κάτι πιο βαθύ που με λερώνει.
-Γιέ μου, που πας ;- Μάνα, θα πάω με τα καράβια.


Κι έτσι μαζί με τους εφτά κατηφοράμε.
Με τη βροχή, με τον καιρό που μας ορίζει.
Τα μάτια σου ζούνε μια θάλασσα, θυμάμαι ...
Ο πιο στερνός μ' έναν αυλό με νανουρίζει


Ποιητής: Ν. Καββαδίας Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com