Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2008

17 Νοέμβρη 1973 - Δεν ξεχνώ

[clip_image001.jpg] Διαβάστε τη συνέχεια...

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ Ή ΧΩΡΙΣ?

Και μετά το ψήφισμα που κατέθεσε η Ενωτική Αυτόνομη Κίνηση Οδοντιατρικής στην τελευταία Γ.Σ. του Συλλόγου Φοιτητών της Οδοντιατρικής ΑΠΘ, σειρά πήραν τα internet-ικά "στέκια" και συγκεκριμένα το forum της ΔΑΠ Οδοντιατρικής ΑΠΘ στο οποίο άνοιξε μια συζήτηση περί δημοκρατικού και αντιδημοκρατικού μέτρου.

Είναι σαφές πως με την πρόταση, από την ΕΑΚΟ για αλλαγή του τρόπου διαχείρισης και λειτουργίας του Συλλόγου Φοιτητών, οι αντιδράσεις... των κομματικών παρατάξεων θα ήταν έντονες και … μαζικές. Αυτό που δεν αντιλαμβάνεται κανείς είναι το γιατί οι φοιτητές δεν βλέπουν το συμφέρον τους. Γιατί δεν αναλογίζονται το πως θα ήταν η καθημερινή φοιτητική τους ζωή στη Σχολή αν δεν υπήρχαν οι παρατάξεις (κομματικές ή μη) σε αυτή. Αν εξέλεγαν κάθε χρόνο άτομα που θα ασχολούνταν με την οργάνωση του Συλλόγου και την διευθέτηση των όποιων προβλημάτων ανέκυπταν.

Δεν μίλησε κανείς για … κατάργηση των κομματικών παρατάξεων. Αλλά αυτοί στο μυαλό τους συνδέουν την απαγκίστρωση από τις εκλογές ως κατάργηση. Αγαπητοί κομματικοί συνδικαλιστές, αν παύει η ύπαρξη σας με την αλλαγή και μόνο του τρόπου εκλογών, αν έχετε ταυτίση την "προσφορά" σας και την "ενασχόλησή" σας με τα κοινά σε εκλογικό παιχνίδι και αν δουλεύεται απόκλειστικά και μόνο για αυτό τότε το πρόβλημα είναι δικό σας. Είναι της βάσης με την οποία έχετε θέση ως προϋπόθεση της ύπαρξής σας.

Η ΔΑΠ και η ΠΑΣΠ και η κάθε παράταξη … θα μπορούσε να έχει την σύστασή της, την λειτουργία της, την όποια ενασχόλησή της με το Σύλλογο … εκτός της ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ του. Αυτό θα το αναλάμβαναν αυτοί που θα συγκέντρωναν την ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ των σταυρών στις Φοιτητικές Εκλογές. Όπως και σε… κάθε ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΧΩΡΑ που υποστηρίζετε ότι είμαστε… και τόσο κόπτεστε για την εφαρμογή των κοινοτικών οδηγιών.

Η συζήτηση έχει πάρει μπρος και αυτό είναι το μόνο θετικό για την πορεία των πραγμάτων και την αλλαγή του τρόπου λειτουργίας και οργάνωσης του Συλλόγου Φοιτητών Οδοντιατρικής ΑΠΘ.
πηγή:troktiko
Διαβάστε τη συνέχεια...

Ξεκίνησαν από σήμερα οι εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο


Τέθηκαν σε εφαρμογή τα μέτρα της Τροχαίας για τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο κέντρο της Αθήνας, για την 35η επέτειο του Πολυτεχνείου. Τα μέτρα θα είναι σε ισχύ έως και την Δευτέρα ενώ οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύουν έως και την Κυριακή.

Στις 9 το πρωί άνοιξαν οι πύλες του Πολυτεχνείου και άρχισε ο τριήμερος εορτασμός. Αθηναίοι κάθε ηλικίας περνούν για να αφήσουν ένα λουλούδι στο μνημείο του Πολυτεχνείου, ενώ φόρο τιμής απέτισε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ. Παράλληλα το μεσημέρι μια ομάδα φοιτητών βγήκε από το Πολυτεχνείο και έκανε πορεία στο κέντρο της Αθήνας, διαμαρτυρόμενη για την ακρίβεια. Το κτίριο του ιστορικού ιδρύματος θα περιφρουρείται μέρα και νύχτα από φοιτητές, καθηγητές και εκπροσώπους κοινωνικών φορέων, για την ομαλή διεξαγωγή των εκδηλώσεων.

Οι πύλες του Πολυτεχνείου θα κλείσουν την Δευτέρα στις 14:00 το μεσημέρι και θα ακολουθήσουν εκδηλώσεις που θα ολοκληρωθούν στις 15:00 με την έναρξη της καθιερωμένης πορείας προς την Αμερικανική Πρεσβεία.

O πρύτανης του ιδρύματος αλλά και μέλη της συντονιστικής επιτροπής του εορτασμού, με επίσημο "διάβημα", ζήτησαν από το γραμματέα του ΠΑΣΟΚ να πείσει τη Νεολαία του Κινήματος να παραδώσει την ιστορική σημαία του ιδρύματος που έχει στην κατοχή της, με σκοπό να εκτεθεί σε ειδικό μουσειακό χώρο στο Πολυτεχνείο.

Διαβάστε τη συνέχεια...

Κύριοι του ΠΑΣΟΚ τι συμβαίνει με σας;

Κύριοι του ΠΑΣΟΚ τι συμβαίνει με τη θέση σας για τα 28 δις ΕΥΡΩ;

Αν κατάλαβα καλά, η πολιτική πρότασή σας είναι να δοθούν αυτά τα χρήματα (που είναι χρήματα των φορολογουμένων) στις τράπεζες, αλλά με νομοθετική ρύθμιση που θα εγγυάται τη σωστή διάθεσή τους.

Αυτή λοιπόν είναι η θέση σας; Τότε που...
είναι ο σοσιαλισμό σας; Δηλαδή η κοινωνική σας πολιτική δεν θα εφαρμόζεται πλέον από το κράτος και τη λαϊκή πολιτική εξουσία αλλά θα αφήνεται να εφαρμοστεί μέσω του ιδιωτικού τομέα από τους μάνατζερς των ιδιωτικών επιχειρήσεων;

Καλά, δεν είδατε το ομολογημένο από τον ίδιο πάθημα του Πόλσον; που ανακάλυψε ότι ήταν λάθος του να στηρίζει ο λαός τις υπό κατάρρευση επιχειρήσεις και σπεύδει είτε να αγοραστούν μετοχές των επιχειρήσεων αυτών, που σημαίνει μερική κρατικοποίηση (άκουσον άκουσον στη Μέκκα του καπιταλισμού), είτε να διοχετεύσει το ίδιο το κράτος τα χρήματα κατευθείαν για την ενίσχυση της αγοράς;

Εδώ έχουμε δύο κρατικές τράπεζες και με ένα μικρό ποσό (από τα 28 δις) μπορεί το κράτος να αποκτήσει και το πλειοψηφικό πακέτο της Εθνικής και μέσω των κρατικών τραπεζών να διαθέσει τα 28 δις ΕΥΡΩ κατευθείαν το ίδιο στην ενίσχυση της αγοράς και στην αντιμετώπιση με ανθρώπινο πρόσωπο του αδύναμου πολίτη.

Αυτό δεν το σκεφτήκατε ή δεν σας ενδιαφέρει;

Εντάξει, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποφάσισε να αυτοκτονήσει πολιτικά, παρασέρνοντας και τους 151 βουλευτές της (εσύ κ. Τατούλη έφυγες νωρίς), μ’ εσάς όμως φίλοι του ΠΑΣΟΚ τι συμβαίνει; Μήπως νομίζετε ότι την κυβέρνηση δεν την εκλέγουν οι πολίτες αλλά οι τραπεζίτες; Ή μήπως νομίζετε ότι ξεχάσαμε την προ πενταετίας μόλις διακυβέρνησή σας που καταδικάστηκε από τον ελληνικό λαό.

Μπορεί αυτή την εποχή τα γκάλοπ να δείχνουν μία μικρή άνοδο του ΠΑΣΟΚ, αλλά ο λαός δεν ξεχνά. Αυτό άλλωστε ήταν και το αγαπημένο σας σύνθημα.

Διαβάστε τη συνέχεια...

17 Νοέμβρη 1973 - Δεν ξεχνώ

Διαβάστε τη συνέχεια...

"ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ" στην Ελληνική Κυβέρνηση!

Στον αέρα βρίσκεται η μεταφορά 2500 μαθητών με αναπηρία καθώς τα Υπουργεία Παιδείας και Οικονομικών δεν φρόντισαν να αποπληρώσουν σχετικά κονδύλια προηγουμένων περιόδων... Αποτέλεσμα; Οι μαθητές με αναπηρία δεν ταλαιπωρούνται πλέον μόνον από τις ελλείψεις των σχολείων.. αλλά δεν μπορούν καν να φτάσουν στην πόρτα εισόδου τους!!!
Μπράβο στα δυο Υπουργεία και στους διορισμένους Υπουργούς του Κώστα Καραμανλή...Γιώργο Αλογοσκουφη και Ευριπίδη Στυλιανίδη.

Για ακόμη μια φορά, δείχνουν το πραγματικό πρόσωπο της Ελληνικής Κυβέρνησης και Κράτους, όσον αφορά ένα τόσο ευαίσθητο θέμα, απαξιώνοντας για ακόμη μια φορά τον θεσμό της παιδείας, αλλά και το δικαίωμα για πρόσβαση στη μόρφωση μαθητών με ειδικές ικανότητες.
Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com