Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΓΙΑ ΤΟ DEBATE KAI TON K. ΣΗΜΙΤΗ

Η σχετική ανακοίνωση του ΛΑΟΣ:

"Ερωτηθείς από δημοσιογράφους σχετικά με το debate μεταξύ των πολιτικών αρχηγών και τις εξελίξεις στα ψηφοδέλτια των άλλων κομμάτων, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης δήλωσε:

Γ. Καρατζαφέρης: Το debate ανάμεσα στους δύο πολιτικούς αρχηγούς μπορεί να είναι χρήσιμο για το δικομματισμό δεν είναι όμως για τη Δημοκρατία και τη κοινή γνώμη. Εμείς προτείνουμε ο κάθε ένας απ΄ τους πέντε πολιτικούς αρχηγούς να έχει επί μιάμιση ώρα πέντε δημοσιογράφους απέναντί τους που θα επιλέγει η Ένωση Συντακτών και θα απαντά σε όλες τις ερωτήσεις για να αποδείξει τις γνώσεις του, την εμπειρία του, τις προτάσεις του και τις σκέψεις του για όλη τη χώρα.Φοβούμαι όμως ότι κάποιοι δεν αισθάνονται αρκετά ασφαλείς σε μια τέτοιου είδους ανάκριση. Εμείς επιμένουμε στο πλάτεμα της Δημοκρατίας.

Επιπλέον, ερωτηθείς για τον κ. Σημίτη, ο κ. Καρατζαφέρης
δήλωσε:

Γ. Καρατζαφέρης: Ο κ. κ. Σημίτης, ο κ. Α. Παπαδόπουλος, ο κ. Χρ. Βερελής, ο κ. Α. Αλαβάνος, η κ. Α. Μπενάκη και ποιος ακόμα ξέρει ποιοι άλλοι φεύγουν απ΄ το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Είναι μια σημαντική απώλεια για τη Βουλή των Ελλήνων. Φεύγουν όχι γιατί
τους αρνήθηκε τη ψήφο ο Ελληνικός λαός αλλά απ΄ το καπρίτσιο των ηγεσιών των κομμάτων τους. Πιστεύω πως χρειάζεται περισσότερο θάρρος και κατανόηση για τις ανάγκες που έχει η εποχή. Η εποχή χρειάζεται την πείρα και όχι τους πειραματισμούς".

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΑΝΑΠΑΝΤΕΧΗ ΕΚΠΛΗΞΗ!

Πραγματικά η έκπληξη που μας επιφύλασσε σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου, με την οριστική απομάκρυνση του Κώστα Σημίτη από τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ, ήταν αναπάντεχη!

Πολύ θετική κίνηση, μετά τον αρνητισμό που εξέπεμψαν τα ψηφοδέλτια που ανακοινώθηκαν χθες.

Επιτέλους, "μυρίζει" κάτι καινούργιο, κάτι φρέσκο στο πολιτικό σκηνικό...

Περιμένουμε με αγωνία τις επόμενες μέρες, αλλά κυρίως τις μέρες, πέρα από τις 5 Οκτωβρίου...

Ευελπιστούμε η απομάκρυνση προσώπων να απομακρύνει ταυτόχρονα και τις πολιτικές που με συνέπεια υπηρέτησαν τα πρόσωπα εκείνα..!


Διαβάστε τη συνέχεια...

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΗ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑΣ

Η σχετική ανακοίνωση της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ:

"Με αφορμή ορισμένα δημοσιεύματα σχετικά με τα ενδεχόμενα σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας, προκαλείται σύγχυση σε σχέση με τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι τοποθετήσεις και τα δημοσιεύματα αυτά αδιαφορούν για το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συλλογικά επεξεργαστεί και διαμορφώσει ένα συνεκτικό πρόγραμμα ριζοσπαστικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων. Για το σήμερα και για το αύριο. Εφικτών και ρεαλιστικών αλλά με αριστερό πρόσημο. Σε σύνδεση με μια άλλη πορεία της κοινωνίας.

Θέλουμε για άλλη μια φορά να τονίσουμε:

Ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνίζεται μέσα στην κοινωνία, στα κινήματα και τους θεσμούς, στη βάση αυτού του Προγράμματος.

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ με σαφήνεια από την Ιδρυτική του διακήρυξη και με όλες τις μέχρι σήμερα αποφάσεις του έχει τοποθετηθεί και δεσμευθεί ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο προγραμματικής σύγκλισης και κυβερνητικής συνεργασίας ή ακόμη και «ανοχής» στα κόμματα που είναι υπεύθυνα για την αντιλαϊκή πολιτική. Αυτό σαφώς αφορά και το ΠΑΣΟΚ...

Η κρίση, η φτώχεια, η κοινωνία των 600 ευρώ, η κατάργηση των δικαιωμάτων στην εργασία, στην παιδεία, την υγεία και την ασφάλιση, η δραματική υποβάθμιση του περιβάλλοντος, η αντιλαϊκή πολιτική συνολικά, είναι αποτέλεσμα και των δικών του πολιτικών. Τόσο αυτών που εφάρμοσε όσων και αυτών που προτίθεται να εφαρμόσει αν γίνει κυβέρνηση. Σταθερός του προσανατολισμός υπήρξε και παραμένει η ικανοποίηση των απαιτήσεων του ΣΕΒ, των τραπεζιτών, των πολυεθνικών (της SIEMENS περιλαμβανομένης), του ΝΑΤΟ, του Συμφώνου Σταθερότητας, του κ. Μπαρόζο και του (σοσιαλδημοκράτη) κ. Αλμούνια.

Το δίλημμα της ακυβερνησίας, που τίθεται είτε από αυτούς που προωθούν την αυτοδυναμία είτε αυτούς που θέλουν τη συγκυβέρνηση των δύο μεγάλων κομμάτων, είναι υποκριτικό. Γιατί ο στόχος τους είναι η υφαρπαγή της ψήφου του λαού, προκειμένου να εξαπολύσουν ένα νέο κύμα επίθεσης στους εργαζόμενους και τη νεολαία. Γιατί γνωρίζουν ότι, αν στην πολιτική σκηνή υπάρχει μια σύγκλιση, αυτή αφορά τις πολιτικές των δύο μεγάλων κομμάτων, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Σήμερα ο λαός έχει ανάγκη από ισχυρή αντιπολίτευση. Σε σύνδεση με τους αγώνες, τις αγωνίες αλλά και την αγανάκτηση του λαού.

Ισχυρή αντιπολίτευση για την αλλαγή των συσχετισμών και όχι για την εναλλαγή κεντροαριστερής ή κεντροδεξιάς διαχείρισης της κρίσης.

Ισχυρή αντιπολίτευση για τα συμφέροντα των λαϊκών στρωμάτων και όχι μαξιλαράκι για να επιβληθούν των οικονομικά ισχυρών".

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΑΝΤΙΟ ΣΑΣ...!


ΟΣΟ ΧΑΝΕΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΙΟ ΤΟΥ ΤΟΣΟ ΚΕΡΔΙΖΕΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΟΥ ΠΕΤΑΞΕ ΕΞΩ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Όλα εδώ πληρώνονται. Ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ δεν...βράζει καθόλου.Ο Σημίτης και ο Παπαντωνίου με ευτελιστικό τρόπο έμειναν εκτός ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ. Ο πρώην πρωθυπουργός πρέπει να είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός που δεν μπαίνει σε λίστα και ενώ το ήθελε. Το χρηματιστήριο και τα εκατομμύρια κόσμου που έχασαν τα χρήματα τους δεν ξεχνούν!

Οι δύο ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ της κλοπής του χρηματιστηρίου του...


1999 θα καθίσουν στον καναπέ και δεν θα είναι υποψήφιοι ούτε επικρατείας ούτε στις λίστες. Άντε γιατί ο κόσμος κατάλαβε πολλά. Σπίτια σας όλοι, ένας-ένας όλοι θα πάρετε.

απο το:troktiko



Διαβάστε τη συνέχεια...

ΕΚΠΛΗΞΗ ΑΠΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ...ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ!!!


Εκτός ψηφοδελτίων ΠΑΣΟΚ θα είναι τελικά ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

Μεγάλη έκπληξη! Μπράβο κ. Παπανδρέου!

Αρνήθηκε ο πρώην Πρωθυπουργός, την πρόταση του Γ. Παπανδρέου, να βρεθεί στις λίστες της Α' Πειραιά και έτσι τον πέταξε έξω!

Πολύ καλή κίνηση...συγχαρητήρια!

Λέτε να συνέρχεται σιγά σιγά ο Παπανδρέου...;


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: "ΚΑΘΑΡΑ ΛΕΦΤΑ, ΚΑΘΑΡΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ"

Από την χθεσινή ομιλία του Γ. Παπανδρέου, στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ:




Διαβάστε τη συνέχεια...

"ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ"

Δεν πιστεύουμε να θέλετε, να σχολιάσουμε την χθεσινή συνέντευξη του Πρωθυπουργού, από τον super duper, δημοσιογράφο της Ελληνικής τηλεόρασης...

...Γιάννη Πρετεντέρη...!

Ντροπή και για τους δυο!

Κυρίως όμως για τον Πρωθυπουργό, ο οποίος συνεχίζει ακόμη και την ύστατη στιγμή που βρίσκετε στην εξουσία, να παίζει τη γνωστή επιθεώρηση...

...της "Σοβαρότητας και της Υπευθυνότητας"!

Με guest star, τον κάθε λογής δημοσιοκάφρο, απεσταλμένο "αδελφοκυβερνητκών" μέσων.


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΑΛΗΣΤΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Και τώρα θα δείτε πώς δίνονται οι εκλογικές μάχες , ξέσπασε ο κ. Καραμανλής, καθώς ολοκλήρωσε την ομιλία του στο Αιγάλεω (εκεί ακριβώς ήταν που άρχισε να λύνει και τη γραβάτα, δίνοντας το σάλπισμα της γενικής αντεπίθεσης).

Ωραίες εικόνες.

Πάλι καλά, δηλαδή, που δεν είχε απέναντί του την Εθνική του μπάσκετ, όταν σε μια αντίστοιχη στιγμή έξαψης και πάθους, τους είπε εκείνο το αμίμητο: "Ελάτε τώρα να πάρουμε ένα μεζέ, να θυμόμαστε τη στιγμή"...


Διαβάστε τη συνέχεια...

Η ΤΙΜΗ...

Ο κ. Σημίτης τίμησε τη χώρα και το ΠΑΣΟΚ θα τιμήσει τον κ. Σημίτη.

Κάπως έτσι το είπε σε μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις του ο κ. Παπανδρέου όταν ρωτήθηκε για την συμμετοχή του πρώην πρωθυπουργού στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ.

Και βέβαια δεν στερείται σημασίας να αξιολογηθεί από τους ψηφοφόρους, το γεγονός ότι ο κ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ θεωρούν "τιμή" για τη χώρα τα "ευχαριστούμε τις ΗΠΑ", την υπόθεση Οτσαλάν, την περίοδο του χρηματιστηρίου, το σαμποτάζ στα λάστιχα των τρακτέρ των αγροτών, τα "όποιος έχει στοιχεία να πάει στον εισαγγελέα" κλπ., κλπ.

Αλλά στο θέμα του κ. Σημίτη, υπάρχει και μία ακόμα διάσταση: Την "τιμή" που αποκόμησε η Ελλάδα κατά την περίοδο της διακυβέρνησης Σημίτη, ο κ. Παπανδρέου δεν την είχε αντιληφθεί όταν πριν μερικούς μήνες τον έθεσε εκτός της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ;

`Η μήπως ενόψει της επιχείρησης ανακατάληψης της κυβερνητικής "κουτάλας", εκείνο που υπερισχύει (ενδεικτικό των "αρχών" που πρεσβεύει το ΠΑΣΟΚ) είναι το "όλα έχουν την τιμή τους";...


Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com