Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Σάββατο, 14 Μαρτίου 2009

ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ...ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ!

«Κατ' εξαίρεση» εισφορές στο «πακέτο» των κατ' εξαίρεση αποζημιώσεων έβαλε η κυβέρνηση μπας και βγάλει κι από... τα ψίχουλα ξίγκι. Ο ΕΛΓΑ έβαλε 3% εισφορά στις στρεμματικές αποζημιώσεις που ξεκίνησαν να δίνονται τις προηγούμενες μέρες σε σπαράγγια, βαμβάκι, καπνό, καλαμπόκι σιτηρά και ρύζι. Ετσι, αντί 45 ευρώ το στρέμμα, για παράδειγμα στο βαμβάκι, δόθηκαν 43,60 ευρώ το στρέμμα κι από τα 425 εκατ. ευρώ του δανείου που πήρε ο ΕΛΓΑ για να πληρώσει, θα παρακρατήσει τα 12,7 εκατ. ευρώ για ασφαλιστική εισφορά. Ομως αυτή η εισφορά μπαίνει στα τιμολόγια πώλησης και όχι στις όποιες αποζημιώσεις. Και η κοροϊδία στην προκειμένη περίπτωση γίνεται ακόμα μεγαλύτερη. Γιατί με άλλα λόγια: Η κυβέρνηση έβαλε εισφορά στις υποτιθέμενες ψευτοπαροχές της, προς τους αγρότες!
Διαβάστε τη συνέχεια...

Επιστημογραφία

CERN(ανανεωμένο)

Το CERN βρίσκεται στα γαλλοελβετικά σύνορα δυτικά της Γενεύης και περίπου 6.500 επιστήμονες που χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις του CERN, εκπροσωπεύουν 500 πανεπιστήμια και 80 εθνότητες. Ιδρύθηκε το 1954 και από τότε έχουν γίνει εκεί πολλά πειράματα τα οποία έχουν συνεισφέρει πολλά στην εξέλιξη της επιστήμης και την καλυτέρευση της ζωής. Το ποιο πρόσφατο είναι το πείραμα για την αρχή του σύμπαντος το οποίο είναι ένα από τα πιο πολύπλοκα και σημαντικά πειράματα που έχουν γίνει στην ιστορία της ανθρωπότητας. Στο CERN οι τεχνολογίες που αναπτύσσονται για να αναβαθμίσουν τα υπάρχοντα τεχνικά μέσα όπως οι ακτινογραφίες οι οποίες παλιότερα ήταν θανατηφόρες ενώ τώρα φιλτράρονται και μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε προς όφελος μας, επίσης αναπτύσσονται καινούργιες θεραπείες οπως η Τομογραφία Εκπομπής Ποζιτρονίων (Positron Emission Tomography, ΡΕΤ) είναι μια δυναμική μέθοδος ραδιοφαρμακευτικής διάγνωσης, η ανάπτυξη της οποίας οφείλεται στο CERN και στο Νοσοκομείο του Καντονιού της Γενεύης επίσης το ΡΕΤ επιτρέπει την ανίχνευση μεταβολών σε ιστούς και όργανα που συνδέονται με ασθένειες, πολύ πριν εμφανιστούν σοβαρά συμπτώματά τους! Στο CERN εκτός από πειράματα επιστήμης εργάζονται περιστασιακά επιστήμονες όπως ο Τιμ Μπέρνερς Λι ο οποίος είναι ο επινοητής του Παγκόσμιου Ιστού. Η ύπαρξη του CERN για κάποιους είναι άνευ σημασίας ενώ θα έπρεπε να ενημερωνόμαστε για ότι γίνετε εκεί και ειδικά για το πείραμα που ανέφερα πιο πάνω δηλαδή το πείραμα για την αρχή του σύμπαντος για το οποίο έχω να πω ότι δεν θα καταστρέψει τον πλανήτη ή κάτι ανάλογο αλλά θα μας δώσει πολλές πληροφορίες για τα σωματίδια που πρωτοσχηματίστηκαν και βεβαίως για την σκοτεινή ύλη που αποτελεί το 22% του κόσμου που περιβάλει τον πλανήτη μας ενώ το 4% μόλις είναι αυτό που αποκαλούμε ορατό. Το CERN κατά την γνώμη μου είναι ένα από τα σημαντικότερα κέντρα έρευνας και παρέχει τεχνολογικά επιτεύγματα μοναδικά στον πλανήτη όποτε είναι σημαντικό να ενημερωνόμαστε γιατί μας αφορά.


γράφει ο ΣτΑσΙνΟς
Διαβάστε τη συνέχεια...

EΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΩΝ

από τον:dr.Seeng

Διαβάστε τη συνέχεια...

Ο ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ...;

Δεν είχαμε καταλάβει καλά - τελικά - ποιες ήταν οι διαφορές στην εξωτερική πολιτική ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Ευτυχώς βρέθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μας τα εξήγησε.

Η κυβέρνηση - λέει - ακολουθεί την τακτική της απραξίας σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ που κάνει ό,τι μπορεί για να έχει η Ελλάδα δυναμική παρουσία και να διεκδικεί.

Επί της ουσίας λοιπόν η εξωτερική πολιτική είναι θέμα σπιρτάδας, σβελτάδας, ταχύτητας και έντονης δραστηριότητας. Χρειάζεται αυτοί που την ασκούν να είναι σε ...καλή φυσική κατάσταση.

Βεβαίως υπάρχει και αυτή η μικρο-λεπτομέρεια του προσανατολισμού της, όμως αυτό μάλλον δεν έχει καμία δουλειά στη δικομματική τους αντιπαράθεση. Γιατί να ...συζητάμε τα δεδομένα.

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΑΛΛΟΘΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ

Τη δράση των κουκουλοφόρων, αλλά και του οργανωμένου εγκλήματος χρησιμοποιεί η κυβέρνηση, προκειμένου να δώσει ώθηση στα σχέδιά της για θωράκιση των μηχανισμών καταστολής, συρρίκνωση των ατομικών δικαιωμάτων και χτύπημα του λαϊκού κινήματος.

Η τρομο-λαγνεία και το κλίμα ανασφάλειας που καλλιεργείται συστηματικά, με τη «φιλική» συνδρομή των ΜΜΕ, με αφορμή τα προβοκατόρικα χτυπήματα των κουκουλοφόρων και τα φαινόμενα εγκληματικότητας, αποτελούν «βούτυρο στο ψωμί» της κυβέρνησης που καιρό τώρα επιχειρεί να εξασφαλίσει τη συναίνεση της κοινωνίας στη λήψη αυταρχικών μέτρων, με σταθερό στόχο το κοινωνικήδιαμαρτυρία. Ήδη η κυβέρνηση έχει προαναγγείλει την κατάργηση της ανωνυμίας στα καρτοκινητά, συμμορφούμενη με τις επιταγές των ευρω-τρομονόμων για φακέλωμα των πάντων. Επίσης, ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης Χρ. Μαρκογιαννάκης έχει προαναγγείλει τη χρήση πυροσβεστικών αντλιών κατά των διαδηλώσεων, λειτουργία και επέκταση των χαφιεδοκαμερών κ.ο.κ. Από την άλλη, η κυβέρνηση καλύπτει πλήρως τα συνεχή κρούσματα αστυνομικής αυθαιρεσίας και βίας σε βάρος μεταναστών και όχι μόνο, ενώ ενθαρρύνει και τη χρήση όπλων από την πλευρά των αστυνομικών στο όνομα της αντιμετώπισης της εγκληματικότητας. Χαρακτηριστική από την άποψη αυτή είναι η χτεσινή τοποθέτηση του Χρ. Μαρκογιαννάκη στη Βουλή, που πρόσφερε πλήρη κάλυψη στα όργανα της τάξης που είχαν κακοποιήσει πρόσφατα Αφγανό μετανάστη στο Αστυνομικό Τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να αναπαραγάγει προκλητικούς ισχυρισμούς, όπως ότι ο μετανάστης ήταν μεθυσμένος!

Την ίδια στιγμή ωστόσο η κυβέρνηση δηλώνει ότι δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπιστεί η εγκληματικότητα, κατεβάζοντας εντέχνως τον πήχη για τις διωκτικές αρχές και τις δυνάμεις ασφάλειας. «Το έγκλημα δεν μπορεί να σταματήσει να υπάρχει, μην έχουμε καμία ψευδαίσθηση», δήλωσε χαρακτηριστικά χτες ο Ευ. Αντώναρος, όταν κλήθηκε να σχολιάσει την τραγική κατάληξη που είχε ληστεία στο Βύρωνα. Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com