Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2009

Έκαναν ειρηνική κατάληψη στο "the mall"

ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΑΙΞΑΝ ΤΑ ΜΜΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΛΑΤΣΗ

Ότι φοβάται να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΜΕ το έκαναν στις 30-12-2008, το πρωί, 150 μαθητές που μπήκαν στο "the mall" του Λάτση και έκαναν ειρηνική κατάληψη!

Το είδατε πουθενά; Ακούσατε τίποτα; Μην ενοχληθεί ο Λάτσης και η παρέα. Η μεγάλη οικογένεια.
Το σύνθημα που δονούσε το εμπορικό κέντρο ήταν ένα: "Αφήστε τα ψώνια και βγείτε στα μπαλκόνια"!!!

Μέσα στο mall. Και δεν το έμαθε κανείς. Οι μαθητές έκαννα ρόμπα όλα τα συνδικάτα. Ούτε μαγαζιά έκλεισαν ούτε έβγαλαν τον κόσμο έξω. Ξεφτίλισαν όλους τους συνδικαλιστές και τα ΜΜΕ. Δεν είχαν κάμερες μαζί γιατί κανείς δεν θα το έβγαζε το θέμα. Άντε να τα βάλεις με τον Λάτση. Μόνο οι μάγκες μαθητές το έκαναν. Ειρηνικά και με πρόσωπα. Χωρίς κουκούλες.
30/12/2008

πηγή:Troκtiko
Διαβάστε τη συνέχεια...

ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΝΤΑΞΕΙ, το καταλάβαμε. Η κυβέρνηση θα πάρει αντιλαϊκά οικονομικά μέτρα το 2009, όχι επειδή θέλει το κακό μας, αλλά γιατί είναι «υπεύθυνη» και δεν μπορεί να μας κακομάθει.

Ήταν σαφέστατος ο πρωθυπουργός στο σχετικό του μήνυμα, το οποίο διάνθισε με τη γνωστή κινδυνολογία για την επερχόμενη καταστροφική οικονομική κρίση.

Διότι πώς να το κάνουμε, δεν μπορεί να καίγεται ο πλανήτης ολόκληρος και εμείς να ζητάμε αυξήσεις μισθών, παροχές Υγείας και Ασφάλισης, Πρόνοια, πολιτική προστασία και ό,τι άλλο «μας κατέβει».

Πρέπει, προφανώς, να σοβαρευτούμε και να δείξουμε «υπεύθυνη στάση», όπως η κυβέρνησή μας.

Μάλιστα, ο Αλογοσκούφης το έχει προχωρήσει περισσότερο το πράγμα. Μας προτρέπει να μην προσπαθούμε να αποφύγουμε τους φόρους και ει δυνατόν να ...«καρφώνουμε» και το γείτονα όταν το κάνει.

ΒΕΒΑΙΩΣ, ΤΟ ΠΑΣΟΚ έχει τις ...ενστάσεις του. Μας λέει ότι πρέπει να συμπεριφερθούμε
Δεν παζαρεύω!ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, αφού όμως πρώτα η χώρα αποκτήσει μια κυβέρνηση «με σχέδιο».

Δηλαδή ...αυτούς. Τους καλύτερους στο σχεδιασμό, τους έχοντες «πράσινα» «σοσιαλιστικά» οράματα.

Τότε, μάλιστα, θα αξίζει τον κόπο η λιτότητα, θα έχουν νόημα οι αυξημένοι φόροι που θα πληρώνουμε και ουσία το ξεπούλημα οποιασδήποτε περιουσίας έχει απομείνει στο Δημόσιο.

ΤΕΛΙΚΑ όλοι ...κάτι θέλουμε από τη νέα χρονιά. Όμως ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν άλλαξαν καθόλου τις αναζητήσεις τους. Συνεχίζουν να ψάχνουν για ...ηλίθιους.

Κι όταν δεν τους βρίσκουν προσπαθούν να τους δημιουργήσουν. Οι ψευτοκαυγάδες, οι άνευ ουσίας σκανδαλολογίες, τα «λίφτινκ» των ανασχηματισμών πού αλλού μπορούν να στοχεύουν;

Στο να εναλλάσσονται «μπλε» και «πράσινοι» στην εξουσία, ώστε να «περνούν αυτοί καλά» κι εμείς όσο χειρότερα γίνεται...
Διαβάστε τη συνέχεια...

Ξεκίνησε η μοιρασιά του κρατικού πακέτου

Σε 2,6 τρισ. ευρώ - 20% του ΑΕΠ - φτάνουν οι ενισχύσεις στις τράπεζες στην ΕΕ των «27»



από το πακέτο με τα 28 Στην ενεργοποίηση της ρύθμισης για την πολύπλευρη ενίσχυση του τραπεζικού κεφαλαίου, προχώρησε η κυβέρνηση. Ηδηδισ. ευρώ διοχετεύτηκαν σε 2 τράπεζες - σύμφωνα με τις πληροφορίες σε Γιούρομπανκ και Τράπεζα Πειραιώς - πάνω από 2 δισ. ευρώ με τη μορφή των ειδικών κρατικών ομολόγων.

Οι τραπεζίτες παίρνουν τα ειδικά κρατικά ομόλογα με μηδενικά επιτόκια, για να τα χρησιμοποιήσουν ως ενέχυρο στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα απ' όπου, με την ομπρέλα του κράτους, θα αντλήσουν σχετικά φτηνό χρήμα για να το μοσχοπουλήσουν στη συνέχεια - με τη μορφή δανείων - στην πελατεία τους. Το συγκεκριμένο κομμάτι των κρατικών ενισχύσεων φτάνει συνολικά σε 8 δισ. ευρώ.

Ακόμη 5 δισ. ευρώ προβλέπεται να δοθούν για την κεφαλαιακή ενίσχυση των τραπεζών με τη συμμετοχή του κράτους στο μετοχικό κεφάλαιό τους και ακόμη 15 δισ. ευρώ με τη μορφή άμεσων εγγυήσεων της κυβέρνησης για την άντληση ρευστότητας από τις τράπεζες.

Η εφαρμογή του κυβερνητικού σχεδίου για την «ενίσχυση της ρευστότητας» ήταν το αντικείμενο συνάντησης που είχαν ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γ. Προβόπουλο. Η κυβέρνηση διαπιστώνει την «ομαλή εφαρμογή του». Από την πλευρά τους, οι επιμέρους μερίδες του τραπεζικού κεφαλαίου ετοιμάζονται να ξεκοκαλίσουν κρατικό χρήμα και ενισχύσεις και από τους τρεις προβλεπόμενους άξονες. Σε αυτό το πλαίσιο, μέσα στο Γενάρη προγραμματίζουν τις γενικές συνελεύσεις των μετόχων τους, προκειμένου να προχωρήσουν σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου με την έκδοση προνομιούχων μετοχών που θα αγοραστούν από το κράτος. Σύμφωνα με τη νομοθετική ρύθμιση, η μετοχική κολεγιά κράτους και τραπεζών θα κρατήσει μέχρι το τέλος του 2009, χωρίς βέβαια να αποκλείεται το ενδεχόμενο παράτασης, στο βαθμό που αυτό κριθεί αναγκαίο.

Σε αυτό το πλαίσιο, η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας έχει δρομολογήσει τη διαδικασία έκδοσης προνομιούχων μετοχών ύψους 350 εκατ. ευρώ, ενώ σε αντίστοιχη διαδικασία βρίσκεται και ο λοιπός «ανταγωνισμός».

Πακτωλός ενισχύσεων στην ΕΕ

Ενα γιγαντιαίο κρατικό σχέδιο για τη διάσωση του εκμεταλλευτικού συστήματος ξεδιπλώνεται το τελευταίο διάστημα συνολικά για τα κράτη της ΕΕ. Στόχος τους, η επάνοδος σε όρους «ομαλότητας», που όταν επέλθει θα σημάνει την αύξηση του βαθμού της εκμετάλλευσης για τα εργαζόμενα και λαϊκά στρώματα. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία η ΕΕ των «27» θα μοιράσει για τις τράπεζες συνολικά 2,58 τρισ. ευρώ, ποσό που φτάνει στο 20% του ΑΕΠ που θα παραχτείΗΠΑ - σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο - διαμορφώνεται σε 700 δισ. δολάρια ή στο 4,8% του ΑΕΠ.

Από την άποψη της σχέσης με τα παραγόμενο ΑΕΠ «πρωταθλήτριες» αναγορεύονται εκείνες οι κυβερνήσεις και κράτη, όπου καταγράφονται οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι στην απρόσκοπτη λειτουργία του εκμεταλλευτικού«ιρλανδικό θαύμα» αυτή τη φορά γίνεται πράξη με την κυβέρνηση της χώρας να διαθέτει 400 δισ. ευρώ, ποσό που φτάνει στο 215%, (υπερδιπλάσιο) από το ΑΕΠ της χώρας για το 2009! Ακολουθούν η Σουηδία (47,7% του ΑΕΠ), Ολλανδία (36,3%), Αυστρία (34,2%), Αγγλία (33,8%). Στο μέσο της λίστας, σε σχέση με το παραγόμενο ΑΕΠ, βρίσκονται οι ισχυροί της ευρωζώνης: Γερμανία με 500 δισ. ευρώ (19,5% του ΑΕΠ) και Γαλλία με 360 δισ. ευρώ (18% του ΑΕΠ). συστήματος. Σε αυτό το πλαίσιο, το λεγόμενο

Από τα παραπάνω συνάγεται ότι ο κοινωνικά παραγόμενος πλούτος είναι άφθονος και υπεραρκετός, ώστε να καλύψει όλες τις σύγχρονες ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων. Αυτή η πραγματικότητα είναι που έρχεται σε πλήρη αντίθεση και ρήξη με την εφαρμοζόμενη πολιτική συνολικά από την ΕΕ και τις κυβερνήσεις του Διαβάστε τη συνέχεια...

ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΟΥΣΙΑ ΟΝΟΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

Στο αστερισμό της αποπροσανατολιστικής ονοματολογίας, ελέω επικείμενου ανασχηματισμού, κινείται η κυβέρνηση της ΝΔ. Ωστόσο αυτό δεν αλλάζει την ουσία της εφαρμοζόμενης αντιδραστικής πολιτικής και την ανάγκη ανατροπής της.

Δημοσιεύματα μιλούν για μετάθεση Αλογοσκούφη με αναπλήρωσή του στο υπουργείο Οικονομίας από Μπακογιάννη ή Παπαθανασίου. Απομάκρυνση των υφυπουργών του, αλλά και της πολιτικής ηγεσίας του Ανάπτυξης. Φημολογείται ακόμα η απομάκρυνση Κοντού και Κιλτίδη από το Αγροτικής Ανάπτυξης, όπως και του Δούκα από το Εξωτερικών λόγω εμπλοκής τους στο σκάνδαλο Βατοπεδίου. Γράφονται σενάρια και για απομάκρυνση του Λιάπη από το Πολιτισμού, λόγω σχέσεών του με το πρώην αφεντικό της «Ζήμενς» Μιχ. Χριστοφοράκου. Παρελθόν λέγεται ότι αποτελεί και ο Τζίμας από το Μακεδονίας - Θράκης.

Ως επανακάμψαντες στο κυβερνητικό σχήμα προβάλλονται ο Σαμαράς (για Ανάπτυξης ή Αγροτικής Ανάπτυξης), ο Π. Παναγιωτόπουλος (ίσως και ως κυβερνητικός εκπρόσωπος), ο παλιότερα αποπεμφθείς από το Δημόσιας Τάξης Χρ. Μαρκογιαννάκης και η Μ. Γιαννάκου (στο Υγείας, αν αλλάξει υπουργείο ο Αβραμόπουλος). Εξάλλου φημολογείται ότι «σπάει» το υπερυπουργείο Εσωτερικών, με θέση εκεί να προορίζεται για Μεϊμαράκη ή Ζαγορίτη.

Βέβαια, όλη αυτή η σχηματολογία και ονοματολογία αναπαράγεται και χρησιμοποιείται μήπως και καλύψει την ουσία: τη διατήρηση της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής, πάντα σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων και των συμφερόντων τους. Αλλωστε πέρα από πρόσωπα και τις αλλαγές τους, η στρατηγική είναι σαφής και προωθείται αδιάκοπα, με τον έναν ή τον άλλο υπουργό, κάθε γαλαζοπράσινης διακυβέρνησης και των παραφυάδων τους.

Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com