Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009

Η συνεδρίαση της επιτροπής συνεδρίου στη ΝΔ

απο το:Troκtiko

Πρώτος πέρασε το κατώφλι της Ρηγίλλης ο κ. Σαμαράς, ο οποίος επεσήμανε, μετά τη συνάντηση, πως το ρεύμα για ενότητα-ιδεολογική θωράκιση-οργανωτική επανίδρυση είναι πανίσχυρο.

Όπως ανέφερε, είναι καθολική απαίτηση να δοθεί δικαίωμα ψήφου στα μέλη του κόμματος, στην κορυφαία διαδικασία της εκλογής αρχηγού. Παράλληλα, τάχθηκε υπέρ της διάρκειας του συνεδρίου πάνω από μία ημέρα και της τροποποίησης του καταστατικού, έτσι ώστε να δοθεί το δικαίωμα ψήφου για την εκλογή του προέδρου στα μέλη του κόμματος.

Σημείωσε, ακόμη, ότι θα πρέπει να έχουν δικαίωμα ψήφου ακόμη και εκείνοι οι οποίοι θα εγγραφούν τις επόμενες τρεις εβδομάδες, μετά το συνέδριο. Ο νέος αρχηγός θα πρέπει να συγκαλέσει τακτικό συνέδριο θέσεων και ιδεολογίας το δυνατόν συντομότερο, μέχρι την άνοιξη του 2010, κατέληξε ο κ. Σαμαράς.

Η κα Μπακογιάννη, από την πλευρά της,...

...κατέθεσε δύο προτάσεις. Πρώτον, το συνέδριο του κόμματος να πραγματοποιηθεί κανονικά στις 7 Νοεμβρίου και να εκλέξει πρόεδρο, ο οποίος θα δεσμευτεί να ξεκινήσει άμεσα τις διαδικασίες για εκλογές από τη βάση του κόμματος.

Ως δεύτερη λύση, η κ. Μπακογιάννη προτείνει την άμεση σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας για την εκλογή προέδρου και γραμματέα, οι οποίοι θα «τρέξουν» τις διαδικασίες για εκλογή προέδρου σε τρεις μήνες και πάλι από τη βάση.

Μέχρι στιγμής την υποψηφιότητά του έχει ανακοινώσει μόνον ο κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, αλλά σήμερα αναμένεται να πράξουν το ίδιο και η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο Αντώνης Σαμαράς.

Με ενδιαφέρον αναμένεται και η στάση του Ευάγγελου Μεϊμαράκη ο οποίος έχει αρχίσει κύκλο επαφών με τους προαλειφόμενους υποψήφιους. Χθες, συναντήθηκε με την κ. Μπακογιάννη και τον κ. Αβραμόπουλο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Μεϊμαράκης ανακοίνωσε σήμερα πως δεν σκοπεύει να παραστεί στη συνεδρίαση της Επιτροπής Συνεδρίου.

Από την πλευρά του ο κ. Αβραμόπουλος συναντήθηκε επίσης με τους κ.κ. Μητσοτάκη και Έβερτ.

Στη ΝΔ προέκυψαν χθες νέες εστίες αντιπαράθεσης, καθώς ξέσπασε διαφωνία και για το χρόνο διεξαγωγής του συνεδρίου. Ειδικότερα ο κ. Μεϊμαράκης τάχθηκε ανοικτά κατά της διεξαγωγής έκτακτου συνεδρίου σε μια μόνον ημέρα και πρότεινε την ανάδειξη μεταβατικής ηγεσίας (από την Κ.Ο) για τη διοργάνωση συνεδρίου αργότερα με τη συμμετοχή της βάσης.

Με την άποψη αυτή διαφώνησε ο κ. Σιούφας που προήδρευσε χθες της πρώτης συνεδρίασης της Οργανωτικής Επιτροπής για το έκτακτο συνέδριο. Από την πλευρά του ο κ. Αβραμόπουλος υποστήριξε ότι αν υπάρξει ομοφωνία μπορεί να παρακαμφθεί το καταστατικό. Ανάλογη θέση διατύπωσε και ο κ. Σαμαράς, ενώ η κ. Μπακογιάννη δηλώνει πρόθυμη να σεβαστεί κάθε συμφωνία.

Διαβάστε τη συνέχεια...

"ΔΥΝΑΜΙΚΗ" ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ!

"Η παρέμβασή μου σήμερα σε εσάς, αυτό το ρόλο παίζει, να δείξουμε ότι είμαστε εδώ, είμαστε αντιπολίτευση, δίνουμε τη μάχη", δήλωσε μιλώντας στον Citty ο Αντ. Σαμαράς.

Ποιο ήταν λοιπόν το πρώτο δείγμα γραφής της αντιπολίτευσης που θα κάνει η ΝΔ;

Το μόνο "ψεγάδι" που βρήκε ο φερόμενος ως υποψήφιος αρχηγός της ΝΔ στα πρώτα βήματα της κυβέρνησης και τη σύνθεση του Υπουργικού Συμβουλίου, ήταν ότι η διάσπαση του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.

"Θεωρώ ότι την ώρα της φουρτούνας ο καπετάνιος πρέπει να έχει όλα τα εργαλεία στα χέρια του για να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες της κρίσης", είναι η ένσταση του Αντ. Σαμαρά, ο οποίος υπερασπίστηκε το υπερυπουργείο Οικονομίας γιατί μέσα από αυτό μπορεί, η κυβέρνηση, να εκτιμήσει "με ποιον τρόπο θα δώσει τα λεφτά στην αγορά, πώς θα κάνει τη συζήτηση με τις τράπεζες, τι σχέση και ποιος θα έχει με τον Προβόπουλο...".

Αν αυτή είναι αντιπολίτευση τότε ποια είναι η συμπολίτευση;


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ

Συνεχίζει αδιάκοπτα το ΒΗΜΑ, να στηρίζει τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ.

Σήμερα μας ενημερώνει για "Δείγμα γραφής από την πολη", αναφερόμενο στην χθεσινή συνάντηση Παπανδρέου - Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη.

Λίγο πιο κάτω διαφημίζει τις διαφανείς προσλήψεις Διοικητικού Προσωπικού που πρόκειται να γίνουν πρώτη φορά μετά από χρόνια με νέο, πιο αξιοκρατικό τρόπο.

Αν κι έχουμε ακούσει πολλά και γι' αυτό, αλλά ας πάει στο παλιάμπελο...!

Συνεχίζοντας με το ΒΗΜΑ, διακρίνουμε πάνω δεξιά ένα βαρύγδουπο τίτλο για της επιχειρήσεις σκούπα, που διενεργεί η αστυνομία στα Εξάρχεια, τις τελευταίες 2ημεέρες

Αγωνίζεται...για την κρατική διαφήμιση, για να δούμε τι θα καταφέρει τελικά!


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ...!

Το θέμα που σήμερα που έρχεται να αντιπολιτευθεί η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ, έκανε το γύρο της blogoσφαιρας χθες.

Το θίξαμε κι εμείς χθες, εδώ, είναι όντως πολύ σοβαρό ζήτημα κι είπαν αρκετοί, ότι η νέα Κυβέρνηση, ξεκίνησα άσχημα στο Υπουργείο Παιδείας.

Μπορείτε να διαβάσετε όμως και την απάντηση της Άννας Διαμαντοπούλου εδώ.

Αν δεν επαναλειτουργήσουν, σύντομα τα τμήματα της λεγόμενης, ενισχυτικής διδασκαλίας, το ΠΑΣΟΚ, ορθά, θα χρεωθεί την πρώτη του διευκόλυνση, σε ιδιοκτήτες φροντιστηριακών μονάδων.

Πρόκειται μάλιστα για ένα πρόγραμμα που είχε επεκταθεί στο χώρο της εκπαίδευσης το τελευταίο διάστημα και βοηθούσε αρκετά, μαθητές με οικονομικά προβλήματα.

Αναμένουμε...!


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ;

Τα ΝΕΑ σήμερα, "βάζουν" πρωτοσέλιδο τις εσωτερικές διαμάχες, που λαμβάνουν χώρα, στην ΝΔ.

"Κρυφή συμφωνία Καραμανλή-Ντόρας"!

Αν όντως ευσταθεί η είδηση αυτή τότε θα έχουμε, πολύ σημαντικές τριβές στο εσωτερικό της ΝΔ. Θα υπάρξουν αντιδράσεις που εύκολα μπορούν να μετατραπούν σε διασπαστικές διεργασίες.

Εμείς πολύ πριν την 4η Οκτώβρη, είχαμε δηλώσει ότι ο δρόμος της Ντόρας θα είναι πολύ δύσκολος για την κατάληψη της αρχηγίας στην ΝΔ.

Είναι πολλοί εκείνοι που θα αποχωρήσουν, από την παράταξη σε τέτοια περίπτωση και μάλιστα συστρατευμένοι!

Που είναι το Δαχτυλίδι;


Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com