Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Σάββατο 4 Απριλίου 2009

Η ΠΕΙΝΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

Την ίδια στιγμή που οι ηγέτες της G-20 καθόριζαν τα νέα πακέτα ενίσχυσης του κεφαλαίου, ο Ζακ Ντιούφ, επικεφαλής του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ-FAO, προειδοποιούσε ότι ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα πεινάσουν κατά τη διάρκεια του 2009.

Ο Ντιούφ απηύθυνε τις προειδοποιήσεις αυτές κατά τη διάρκεια της Συνόδου για την Πολιτική Τροφίμων υπό την αιγίδα του ΟΗΕ στη Μπανγκόκ, όπου και παρουσίασε την έκθεση του FAO όπου αναφέρεται ότι οι τιμές των βασικών ειδών τροφίμων έχουν αυξηθεί κατά 30% την τριετία 2005 έως 2008 ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τουλάχιστον 963.000 εκατομμύρια άνθρωποι ή ένας στους 7, θα είναι θύματα του υποσιτισμού αυτή τη χρονιά που διανύουμε.

Στις ΗΠΑ, τουλάχιστον 6 εκατομμύρια οικογένειες θα αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο να χάσουν το σπίτι τους εξαιτίας της κρίσης, της δυσπραγίας και της ανεργίας καθώς ένας στους δέκα δανειολήπτες αντιμετωπίζουν άμεσα τον κίνδυνο της κατάσχεσης αναφέρει έκθεση της οργάνωσης Neighbor Works. Την ίδια στιγμή, η εικόνα γίνεται ακόμη πιο ζοφερή από τα νέα στοιχεία για την ανεργία που ανακοινώθηκαν για το μήνα Μάρτη όπου καταδεικνύει ότι η αμερικανική οικονομία συνεχίζει να χάνει μαζικά θέσεις εργασίας, οι καταστάσεις μισθοδοσίας στο δευτερογενή και τριτογενή τομέα μειώθηκαν κατά 663.000 το Μάρτιο. Συνολικά στις ΗΠΑ έχουν χαθεί τους τελευταίους 16 μήνες πάνω από 5 εκατομμύρια θέσεις εργασίας, με περισσότερο από τα 2 εκατομμύρια να σημειώνονται στο τελευταίο τρίμηνο. Επίσης, ο δείκτης ανεργίας ενισχύθηκε κατά 0,4% στο 8,5%, που είναι το υψηλότερο επίπεδο από το Νοέμβρη του 1983.

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!

Ολα άψογα τα βρήκε στην εφημερία του «Σισμανόγλειου» νοσοκομείου, ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος, που το επισκέφτηκε απροειδοποίητα - όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του - την Τετάρτη το βράδυ. «Παρατήρησα ωστόσο, ότι χρειάζονται και κάποιες βελτιώσεις, κυρίως στο κομμάτι που αφορά στην υποδοχή του κόσμου, έτσι ώστε από την ώρα που ο ασθενής μπαίνει σε ένα νοσοκομείο, να αισθάνεται και να διαπιστώνει, ότι εκεί τον υποδέχονται με πολλή προσοχή και με σεβασμό στην αξιοπρέπειά του». Το «Σισμανόγλειο» είναι το μοναδικό νοσοκομείο στο Λεκανοπέδιο Αττικής που έχει και τμήμα υποδοχής και - στα πλαίσια του νέου συστήματος των εφημεριών - συνεφημερεύει με τον «Ευαγγελισμό». Δεν διαβαίνει λοιπόν ο υπουργός Υγείας κι απ' τον «Ευαγγελισμό» να δει, πως τα φορεία - ράντζα δηλαδή - φτάνουν μέχρι και το ...Κολωνάκι; `Η να βρει διπλάσιους αρρώστους απ' όσους τα κρεβάτια, στα ράντζα της ψυχιατρικής κλινικής... Διαβάστε τη συνέχεια...

ΒΡΟΧΗ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ !

Στην έγκριση ενός ακόμη γενετικά τροποποιημένου οργανισμού, του κραμβόσπορου Τ45, προχώρησε πριν από λίγο καιρό η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, παρέχοντας για μια δεκαετία την άδεια εισαγωγής του προϊόντος που παράγεται στον Καναδά, στα κράτη - μέλη της ΕΕ. Η έγκριση χορηγήθηκε για τη χρήση σε τρόφιμα και ζωοτροφές, χωρίς προς το παρόν, να επιτρέπεται η καλλιέργεια του εν λόγω μεταλλαγμένου φυτού στα κράτη - μέλη της Κοινότητας. Πλέον τα μεταλλαγμένα προϊόντα που κυκλοφορούν στα κράτη - μέλη της ΕΕ και στη χώρα μας φυσικά, με τη «βούλα» της Επιτροπής είναι δεκάδες, με τις ελληνικές κυβερνήσεις, τόσο τη σημερινή της ΝΔ όσο και την προηγούμενη του ΠΑΣΟΚ, να δηλώνουν μεν στα ...λόγια την «ευαισθησία» τους στο θέμα, ακολουθώντας όμως μια πολιτική που κάθε άλλο παρά αποτρέπει την είσοδό τους στη χώρα μας. Αναλόγως κινήθηκαν και οι δηλώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σ. Χατζηγάκη στο πρόσφατο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ, κατά τη διάρκεια του οποίου δήλωσε ότι «η ελληνική κυβέρνηση επιδεικνύει ιδιαίτερη ευαισθησία στο θέμα και τόνισε ότι το σύνολο σχεδόν των Ελλήνων πολιτών απορρίπτει τόσο την καλλιέργεια όσο και την εμπορία των οργανισμών αυτών». Μόνο που στην πραγματικότητα, τα μεταλλαγμένα βρίσκονται εδώ και χρόνια στα ράφια των σούπερ - μάρκετ, χωρίς να τηρούνται ούτε καν οι στοιχειώδεις κανόνες που προβλέπουν οι κοινοτικοί κανονισμοί, όπως η αναγραφή της ύπαρξης γ.τ.ο (γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί) στη συσκευασία του προϊόντος. Και χωρίς, φυσικά, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου να λαμβάνει το παραμικρό μέτρο, για την εφαρμογή ακόμη και αυτού του κανονισμού - κοροϊδία. Διαβάστε τη συνέχεια...

ΦΟΒΕΡΟΣ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ!

Διαβάστε τη συνέχεια...

60 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑΤΟ - μέρος Β'

«Κόκκινη προβιά»

Το ΝΑΤΟ έχει τη δική του συμβολή και στην εμπέδωση της "δημοκρατίας" στην Ελλάδα. Χαρακτηριστική η υπόθεση της «Κόκκινης προβιάς».

Η υπόθεση ξεκινά τη δεκαετία του '50, όταν η CΙΑ στήνει σε πανευρωπαϊκό επίπεδο μιαν απίστευτη τρομοκρατική - παρακρατική επιχείρηση, στο όνομα της αντιμετώπισης του «κομμουνιστικού κινδύνου». Η επιχείρηση γίνεται γνωστή στην Ιταλία με τον κωδικό «Γκλάντιο». Στην Ελλάδα, το παράρτημα της «Γκλάντιο» ονομάζεται «Κόκκινη προβιά».

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Σπίγκελ, που το Νοέμβρη του 1990 αποκάλυψε την υπόθεση, ο παρακρατικός μηχανισμός του ΝΑΤΟ συμπεριλάμβανε κρύπτες με χιλιάδες όπλα που είχαν τοποθετηθεί κάτω από δημόσια κτίρια ή ακόμα και εκκλησίες, και έναν αριθμό «εκπαιδευμένων» να αναλάβουν δράση εφόσον το απαιτούσε η εσωτερική κατάσταση στην Ελλάδα.

Η συμφωνία της «Κόκκινης προβιάς» υπογράφηκε στις 25 Μάρτη του 1955 από τον πρωθυπουργό Παπάγο και το στρατηγό της CΙΑ Τράσκοτ. Πρόσχημα, βέβαια, ο «κομμουνιστικός κίνδυνος». Η παρακρατική ομάδα στην Ελλάδα αποτελούσε, σύμφωνα με το Σπίγκελ, «μια από τις πιο σκληρές ομάδες μάχης του ΝΑΤΟ».

Ας σημειωθεί ακόμα: Ενας από τους αξιωματικούς των μυστικών υπηρεσιών, που γνώριζαν ακριβώς τα καθήκοντα και το δυναμικό των κρυφών μονάδων της ΝΑΤΟικής «Κόκκινης προβιάς», ήταν ο συνταγματάρχης Γεώργιος Παπαδόπουλος...

Χούντα

Η δικτατορία των συνταγματαρχών ήταν ένα από τα «εξαιρετικά» δημιουργήματα του ΝΑΤΟ και των Αμερικανών. Το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ ήταν αυτοί που σχεδίασαν και οργάνωσαν το πραξικόπημα. Το πλήθος των παραστρατιωτικών οργανώσεων που είχαν διαβρώσει το στρατό και δρούσαν στη χώρα, όπως ο περιβόητος ΙΔΕΑ, που κορυφαίο του στέλεχος ήταν ο Γ. Παπαδόπουλος, ήταν δικά τους δημιουργήματα.

Αναφορικά με τη στάση της Ουάσιγκτον και του ΝΑΤΟ στη χούντα των συνταγματαρχών, αποκαλυπτικό είναι το τηλεγράφημα της 13ης Γενάρη 1968 του Στέιτ Ντιπάρτμεντ προς τον τότε Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα:

«1. Αποφασίσαμε να κινηθούμε βραχυπρόθεσμα προς μία σχέση συνεργασίας με το καθεστώς της Αθήνας. Το σχέδιό μας είναι πρώτον να συμβουλευτούμε εντός της βδομάδας στην Ουάσιγκτον με τους εκπροσώπους του ΝΑΤΟ και έπειτα να σας εξουσιοδοτήσουμε να κάνετε επίσημο τηλεφώνημα στον Πιπινέλι. Η τυπική επαφή με τους υπουργούς της χούντας δε θα πρέπει να εξουσιοδοτηθεί για την ώρα αλλά είναι ορατή ως το επόμενο βήμα (...)».

Από «Σεπτεμβριανά» μέχρι Μαδρίτη

Στα «καλά» του ΝΑΤΟ θα πρέπει, μεταξύ άλλων, να προστεθούν και οι σφαγές των Ελλήνων στην Κωνσταντινούπολη το 1955 όπου και πάλι το ΝΑΤΟ δηλώνει «παρών» με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζ. Ντάλες, να στέλνει επιστολή στην Αθήνα καλώντας την να μην αντιδράσει και να επιδείξει πνεύμα καλής θέλησης «χωρίς χρονοτριβή (για) την ενότητα της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, που κλονίστηκε με την επιδείνωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων». Οσο για τα Ιμια και τις «γκρίζες ζώνες» στο Αιγαίο, αυτά ήρθαν να επικυρωθούν με τη ΝΑΤΟική συμφωνία της Μαδρίτης, το 1997.

Αν θα ήθελε λοιπόν κάποιος να περικλείσει σε μια φράση την εμπειρία της Ελλάδας από τη συμμετοχή της στο ΝΑΤΟ, είναι ότι δεν υπάρχει στιγμή της ελληνικής ιστορίας από την είσοδο της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ που ο απάνθρωπος, αυτος, οργανισμός να μην έχει παίξει το ρόλο του υπονομευτή της δημοκρατίας στο εσωτερικό της χώρας και της έκθεσης του τόπου στους κινδύνους που συνεπάγεται η εμπλοκή στην πολεμική συμμαχία, την οποία παρεμπιπτόντως οι κυβερνήσεις του δικομματισμού υπηρετούν, διατηρώντας ελληνικό στρατό υπό τις διαταγές του ΝΑΤΟ σε Κοσσυφοπέδιο, Βοσνία και Αφγανιστάν.

Όλα αυτά, βεβαίως, έγιναν και γίνονται επειδή αυτή είναι η θέληση της άρχουσας τάξης της Ελλάδας. Άλλοτε, με πρόσχημα τη «συλλογική ασφάλεια» και άλλοτε με πρόσχημα την "τρομοκρατία" . Η ουσία είναι ότι η άρχουσα τάξη και τα κόμματά της ενσωμάτωσαν την Ελλάδα, στη συμμαχία του ΝΑΤΟ, για να ενισχύσουν την εξουσία τους εξασφαλίζοντας μοχλούς καταστολής του λαϊκού κινήματος.

Διαβάστε τη συνέχεια...

60 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑΤΟ

Σήμερα έχουμε... "γιορτή". Είναι η επέτειος των 60 χρόνων του ΝΑΤΟ. Από αυτά, τα 57 η Ελλάδα αποτελεί μέλος του. Ο χρόνος είναι αρκετός για έναν απολογισμό...

Κορέα

Η επέμβαση του ΝΑΤΟ στην Κορέα τη δεκαετία του '50 βάφτηκε και με ελληνικό αίμα. Ο ελληνικός λαός, από την πρώτη στιγμή ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟ, γνώρισε τις συνέπειες της εμπλοκής του τόπου στον πολεμοχαρή οργανισμό. Τα θύματα Ελλήνων, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ήταν από τον Στρατό 183 νεκροί και 610 τραυματίες και οι απώλειες της Αεροπορίας 12 νεκροί και 4 χαμένα αεροσκάφη.

Κύπρος

Το έγκλημα της Κύπρου, το 1974, έχει τη σφραγίδα του ΝΑΤΟ.

Αντί οποιασδήποτε άλλης αναφοράς, θα περιοριστούμε στα στοιχεία που προέκυψαν από την ανάκριση που διεξήχθη στη Βουλή το 1987, για το «φάκελο της Κύπρου».

Το ΝΑΤΟ λοιπόν και οι Αμερικάνοι:

  • Ηταν αυτοί, που σχεδίασαν το πραξικόπημα κατά του Μακάριου - όπως ομολόγησε ο επικεφαλής του πραξικοπήματος στην Κύπρο, ο Γεωργίτσης - και οι συνταγματάρχες το εκτέλεσαν ώστε να δοθεί το πρόσχημα για την τουρκική επέμβαση στο νησί.
  • Ηταν αυτοί, που ασκούσαν «φορτική πίεση» - όπως ομολόγησε ο «πρωθυπουργός» Κόλλιας - για την αποχώρηση των ελληνικών στρατευμάτων κατά τη διάρκεια της προέλασης των τουρκικών δυνάμεων.
  • Ηταν αυτοί, που μέσω του 6ου Αμερικανικού Στόλου, της βρετανικής αεροπορίας και των βρετανικών ναυτικών δυνάμεων, έπαιξαν ρόλο προγεφυρώματος - όπως ομολόγησε ο τότε αρχηγός ΓΕΑ Παπανικολάου - για την εισβολή των τουρκικών δυνάμεων στο νησί και την αναχαίτιση των ελληνικών δυνάμεων σε περίπτωση που αυτές «εκινούντο».
  • Ηταν αυτοί, που - όπως ανέφερε ο αντιστράτηγος του ΑΕΔ Μπίτος - σε τηλεφωνικές επικοινωνίες του Κίσινγκερ με τον Ετσεβίτ, του έδωσαν την «άδεια» να βυθίσει το ελληνικό αρματαγωγό που βρέθηκε στην περιοχή.
Γιουγκοσλαβία

Η Ελλάδα αποτέλεσε το 1999 το προκεχωρημένο φυλάκιο του ΝΑΤΟ κατά τη διάρκεια της θηριωδίας ενάντια στη Γιουγκοσλαβία. Στρατιωτικές βάσεις, λιμάνια, αεροδρόμια, ολόκληρο το ελληνικό έδαφος παραδόθηκε στη ΝΑΤΟική συμμορία για να φέρει σε πέρας το έγκλημα. Παρότι η τότε κυβέρνηση ισχυριζόταν ότι «δεν συμμετείχε» στους βομβαρδισμούς και τη στρατιωτική περικύκλωση της Γιουγκοσλαβίας, τα επίσημα στοιχεία αναφέρουν ότι μόνο από τη Θεσσαλονίκη με κατεύθυνση το Κοσσυφοπέδιο πέρασε η ακόλουθη ΝΑΤΟική δύναμη πυρός: 1.000 αεροσκάφη, 420 πλοία, 510 σιδηροδρομικοί συρμοί, 1.400 φάλαγγες οχημάτων διαφόρων τύπων, 40.000 οχήματα και 60.000 στρατιώτες...

Ιράκ

Παρούσα η Ελλάδα και στο επόμενο έγκλημα του ΝΑΤΟ. Αυτή τη φορά ενάντια στο Ιράκ. Οι αριθμοί το αποδεικνύουν:

Κατά το κρίσιμο διάστημα της επίθεσης στο Ιράκ (20 Μάρτη - 30 Απρίλη), 5.270 αεροσκάφη του ΝΑΤΟ με κατεύθυνση το Ιράκ προσγειώθηκαν ή περνώντας από τον εθνικό εναέριο χώρο μας, έδωσαν αναφορά πορείας στη Σούδα! Ανάμεσά τους 3.963 μεταφορικά και 307 μαχητικά. Επίσης σταθερά κάθε μέρα απογειώνονταν ή προσγειώνονταν από τη Σούδα πάνω από 20 κατασκοπευτικά, ηλεκτρονικού πολέμου, ιπτάμενα τάνκερ και ραντάρ, ανθυποβρυχιακά και άλλα αεροσκάφη.

Οσο για το ναυτικό σκέλος της βάσης, από την αρχή του 2003 που άρχισε η προετοιμασία μέχρι το τέλος των επιχειρήσεων έδεσαν στη Σούδα και υποστηρίχτηκαν (με πυρομαχικά, καύσιμα, τρόφιμα, συντήρηση κλπ.) 196 πλοία - ανάμεσά τους δυο αεροπλανοφόρα, 16 υποβρύχια (και πυρηνοκίνητα), 56 φρεγάτες κ.ο.κ. Αν, δε, πάμε πιο πίσω, στην αφετηρία της αμερικάνικης αντιτρομοκρατικής εκστρατείας (11/9/2001), τα πλοία ξεπερνούν τα 750...

Οι αριθμοί αυτοί οδήγησαν ακόμα και τον Μπους, σε ειδική τελετή που έγινε στις ΗΠΑ να ανακηρύξει την Ελλάδα τέταρτη σε σημασία σύμμαχο χώρα των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ, από την άποψη της συνεισφοράς της στην εισβολή στο Ιράκ...

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΝΕΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ

Συγκεκριμένες δεσμεύσεις για Αφγανιστάν, Μ. Ανατολή, ενεργειακά, επιθυμεί να ακούσει από τον Ελληνα πρωθυπουργό ο Αμερικανός πρόεδρος

Η πιο ενεργός συμμετοχή της χώρας μας στα σχέδια των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής αναμένεται να τεθεί επί τάπητος στη συνάντηση που θα έχουν σήμερα το μεσημέρι στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ οι Κ. Καραμανλής και Μπ. Ομπάμα.

Παρά το γεγονός ότι η συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών είναι η πρώτη, ωστόσο δε θα είναι «εθιμοτυπική», αλλά αναμένεται να συζητηθούν συγκεκριμένα θέματα, με την πλευρά της κυβέρνησης των ΗΠΑ να προσδοκά συγκεκριμένες δεσμεύσεις εκ μέρους του Ελληνα πρωθυπουργού σε θέματα που έχει αναδείξει σε μείζονα (Αφγανιστάν, Μέση Ανατολή, ενεργειακά, τρομοκρατία, οικονομική κρίση κ.ά.). Η ελληνική κυβέρνηση επιδίωκε διακαώς τη συνάντηση, προκειμένου να εξισορροπήσει τις εντυπώσεις από το ταξίδι που θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα στην Τουρκία ο Αμερικανός πρόεδρος. Ωστόσο, θεωρείται εξαιρετικά αμφίβολο αν θα θέσει ο Κ. Καραμανλής και πολύ περισσότερο αν εισακουστούν οι θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης για Ελληνοτουρκικά, Κυπριακό, αλλά και ονομασία της ΠΓΔΜ, με δεδομένο ότι ήδη οι ΗΠΑ έχουν διαμηνύσει πως θέλουν να «απαλλάξουν» τις διμερείς θέσεις από αυτά τα «μη παραγωγικά» θέματα. Είναι χαρακτηριστικά τα όσα είπε πρόσφατα σε συνάντηση που είχε με διπλωματικούς συντάκτες ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα, επισημαίνοντας ιδιαίτερα την ανάγκη «να ξεπεράσει η Ελλάδα την αντίληψη ότι πάει "πακέτο" με την Τουρκία». Μάλιστα, ο Αμερικανός αξιωματούχος προσδιόρισε ως πιο σημαντικά ζητήματα στη νέα ατζέντα των ελληνοαμερικανικών σχέσεων τη «διμερή σύμπτωση συμφερόντων» στο Αφγανιστάν, στη Μέση Ανατολή, στην ενέργεια, την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, ενώ επανέφερε και το θέμα της τρομοκρατίας μέσω ...των μεταναστών, επειδή τάχα χρησιμοποιούν το ελληνικό έδαφος για «πέρασμα» για την Ευρώπη. Διαβάστε τη συνέχεια...

Η ΔΑΠ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ

Παράταση πήρε ακόμα μια φορά ο καθορισμός ημερομηνίας σπουδαστικών εκλογών, με ευθύνη της ΔΑΠ, που δεν υπέγραψε το πρακτικό για διενέργεια των εκλογών στις 13 Μάη μαζί με τις φοιτητικές εκλογές.

Στη χτεσινή μάζωξη της τεχνικής γραμματείας (των παρατάξεων δηλαδή που συμμετείχαν στο απερχόμενο ΚΣ της ΕΣΕΕ) η ΔΑΠ παρόλο που ξεκίνησε την τοποθέτησή της προτείνοντας τη διενέργεια σπουδαστικών εκλογών στις 13 Μάη, στη συνέχεια «τα γύρισε» και υποστήριξε ότι οι σπουδαστικές εκλογές έχουν γίνει ελάχιστες φορές το Μάη και πως πρέπει το απερχόμενο ΚΣ της ΕΣΕΕ να ελέγξει τι ακριβώς είχε γίνει εκείνες τις χρονιές...

Σημειώνουμε ότι στην προηγούμενη συνεδρίαση της τεχνικής γραμματείας η ΔΑΠ είχε διαφωνήσει με την πρόταση να διενεργηθούν οι εκλογές στην 1η Απρίλη. Πολλές ημερομηνίες διαθέσιμες δεν υπάρχουν (καθώς μεσολαβεί το Πάσχα και στη συνέχεια υπάρχει και η εξεταστική περίοδος). Αρνούμενη την 1η Απρίλη αντικειμενικά έσπρωχνε τα πράγματα στο Μάη. Τώρα γιατί της ξινίζει;

Επιπλέον, και στην τεχνική γραμματεία της ΕΦΕΕ, η ΔΑΠ ήταν εκείνη που έπαιξε καθοριστικό ρόλο για να αποφασιστεί ως ημερομηνία η 13η Μάη και μέχρι στιγμής δεν έχουν διενεργηθεί σπουδαστικές εκλογές σε διαφορετική ημερομηνία από εκείνη των φοιτητικών.

Εκείνο που φαίνεται είναι ότι ιδιαίτερα στα ΤΕΙ όπου τα προβλήματα είναι πιο οξυμένα, όπου οι σπουδαστές βιώνουν στο πετσί τους τις επιπτώσεις της εφαρμοζόμενης πολιτικής, η ΔΑΠ τρενάρει την κατάληξη της ημερομηνίας, γιατί ακριβώς δεν θέλει να απολογηθεί στους σπουδαστές για την πολιτική που στηρίζει, για την πολιτική που πλήττει τα συμφέροντα των σπουδαστών στις σπουδές, την εργασία κλπ.

Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com