Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

..."ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΛΟΥΣΙΜΟ"

Σας δημοσιεύουμε συγκεκριμένα στοιχεία για τη φορολογική πολιτική του δικομματισμού:

Το 2000 ο φόρος των φυσικών προσώπων αντιστοιχούσε στο 51,81% των συνολικών άμεσων φόρων.


Το 2004 είναι η χρονιά που φεύγει το ΠΑΣΟΚ και αναλαμβάνει η ΝΔ. Ο φόρος των φυσικών προσώπων από το 51,81% που ήταν μέσα στην πενταετία της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ εκτοξεύεται στο 62%, για να ακολουθήσει μια νέα εκτόξευση στα χρόνια της Νέας Δημοκρατίας και από το 62% να φθάσει στο 69% το 2008.

Θέλετε να δούμε τη μείωση των φόρων των μεγάλων επιχειρήσεων;

Το 2000, κατά τη διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, κατά 48,19% συμμετείχαν τα νομικά πρόσωπα στους συνολικούς άμεσους φόρους.

Ποιο ήταν το ποσοστό συμμετοχής, όταν το ΠΑΣΟΚ παρέδωσε το τιμόνι στη Νέα Δημοκρατία;


Από το 48% είχαν περιοριστεί στο 37,76%, για να ακολουθήσει νέα μείωση στα χρόνια της Νέας Δημοκρατίας και να κατέβει ακόμη πιο κάτω, στο 30,96%.


Δηλαδή, αυτά που άρχισε ο ένας τα συνέχισε ο άλλος.


Συνεχίστε, πιείτε λίγο ακόμη αίμα(όσο έχει απομείνει) από τον κατακαημένο "λαουτζίκο"...!

Εμείς από το Πειρατικό ευχόμαστε σε όλους του Έλληνες καλό κουράγιο, αλλά και "καλό λούσιμο"! Διαβάστε τη συνέχεια...

ΘΑ ΜΑΣ ΖΗΤΟΥΝ ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ!

Εγκρίθηκε χτες από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο Κοινοτικός Κώδικας Θεωρήσεων, δηλαδή κοινοί κανόνες για τις διαδικασίες και τις συνθήκες έκδοσης των θεωρήσεων βραχείας διαμονής (βίζες).

Χαρακτηριστικό είναι ότι από αυτόν που υποβάλλει αίτηση για βίζα απαιτείται μεταξύ άλλων: Έγγραφο που να φανερώνει το σκοπό του ταξιδιού, απόδειξη ότι διαθέτει επαρκή μέσα στέγασης και διαβίωσης, καθώς και πληροφορίες σχετικά με την πρόθεσή του να εγκαταλείψει την επικράτεια της σχετικής συνθήκης, πριν τη λήξη της βίζας.

Κατά την πρώτη υποβολή αίτησης τα κράτη - μέλη θα συλλέγουν δακτυλικά αποτυπώματα και θα τα εισάγουν μαζί με τη φωτογραφία του αιτούντα στο σύστημα VIS (Visa Information System). Πρόκειται για ένα σύστημα πληροφοριών για τις θεωρήσεις σχετικά με τις ανταλλαγές δεδομένων και βιομετρικών αναγνωστικών στοιχείων μεταξύ των κρατών - μελών, όπου τα κράτη - μέλη θα έχουν αυτόματη πρόσβαση σε πληροφορίες για όλα τα άτομα που έχουν υποβάλλει αίτηση θεώρησης.

Τα δεδομένα τους θα διατηρούνται στο σύστημα για 5 χρόνια. Αυτό το σύστημα πληροφοριών η ΕΕ φιλοδοξεί να αποτελέσει τη μεγαλύτερη βάση προσωπικών δεδομένων (απροκάλυπτου φακελώματος) όλων των πολιτών τρίτων χωρών. Αυτή τη στιγμή είναι εγκατεστημένο σε επίπεδο κράτους - μέλους και θα λειτουργήσει σε κεντρικό επίπεδο μέχρι τις αρχές του 2010. Η πρώτη περιοχή που θα αφορά το σύστημα VIS είναι η Βόρεια Αφρική.

Ο Κοινοτικός Κώδικας Θεωρήσεων εφιστά την προσοχή στα κράτη - μέλη να ερευνούν εξονυχιστικά, μήπως ο αιτών τη βίζα "παρουσιάζει κίνδυνο παράνομης μετανάστευσης ή κίνδυνο για την ασφάλεια των κρατών - μελών". Στο πλαίσιο των κοινών συνόρων και της φύλαξής τους προβλέπεται ακόμα η δημιουργία Κοινών Κέντρων Αιτήσεων σε διάφορα κράτη - μέλη, κυρίως σε αυτά που συνορεύουν με τρίτες χώρες, αλλά και τη συνεργασία με οικονομικούς μεσολαβητές για τη φιλοξενία των αιτήσεων, όπως ιδιωτικά διοικητικά πρακτορεία, εταιρείες μεταφορών ή ταξιδιωτικά γραφεία!

Ο Κοινοτικός Κώδικας (3625/09) θα ενσωματωθεί στη νομοθεσία των κρατών.

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΕΦΥΓΕ Ο ΜΙCHAEL JACKSON

Μόλις πριν λίγο πληροφορηθήκαμε το θάνατο του Μichael Jackson.
Πέθανε γύρω στις 1.00 τα ξημερώματα, το μεγαλύτερο ταλέντο της μουσικής σκηνής, έφυγε...
Πλήρωσε το τίμημα του να πηγαίνει κάποιος κόντρα με τη φύση...κρίμα!
ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ!
Διαβάστε τη συνέχεια...

ΦΟΡΟΙ...

Και στο τέλος, όλοι φορολογήθηκαν! Πλούσιοι και φτωχοί, βιομήχανοι και εργαζόμενοι, πολυεθνικές και μικρομεσαίοι. Απαντες βάζουμε τον οβολό μας για να περάσει η κρίση!

Κάπως έτσι μας τα λένε οι κυβερνώντες. Σαν εθνική θυσία παρουσιάζουν τη φοροεπιδρομή τους κι όποιος διαφωνεί σχεδόν διαπράττει το αδίκημα της ...εσχάτης προδοσίας.

Ακόμα όμως και τα δικά τους στοιχεία να θεωρήσουμε ως αληθινά (που δεν είναι) από τη φορολογία στα σκάφη και τα δίλιτρα αυτοκίνητα βγάζουν περίπου 150 εκατομμύρια ευρώ.

Από τα υπόλοιπα μέτρα (που αφορούν τα συνήθη φορολογικά υποζύγια) βγάζουν περίπου 2 δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτή είναι η ...δίκαιη κοινωνική κατανομή.

Βέβαια, μέσα στο σχετικό χαμό ξέχασαν να αναφέρουν και μια τροπολογία που πέρασαν στα μουλωχτά. Μία που φοροαπαλλάσσει τις ναυτιλιακές εταιρείες και τις περίφημες "οφ σορ" από φόρους που πλήρωναν έως σήμερα.

Προφανώς, οι κυβερνώντες εκτίμησαν ότι οι εφοπλιστές και όσοι χρησιμοποιούν αυτές τις "οφ σορ" είναι ...φτωχοί άνθρωποι και δε χρειάζεται να επιβαρυνθούν παραπάνω.

Κρίμα να τους στενοχωρήσουμε τέτοιους δύσκολους καιρούς, που φοβούνται ότι ίσως τα κέρδη τους μειωθούν λιγουλάκι.

Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com