Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΙΔΙΟ!

Όλα ήρθαν όπως τα εκτιμήσαμε...

Εκλογές στις 4 Οκτωβρίου, τι σημαίνει όμως αυτό;

Καταρχάς επί της ουσίας, ο κ. Καραμανλής αποδέχεται με την προκήρυξη των εκλογών, χωρίς φυσικά να το παραδέχεται επισήμως, την πολίτικα, στρατηγική επικράτηση του ΠΑΣΟΚ.

Αποδείχνει πως δεν έχει τις δυνάμεις να Κυβερνήσει ούτε να αντιμετωπίσει τον βασικό του αντίπαλο, τον Γ. Παπανδρέου.

Δευτέρων, το ΠΑΣΟΚ έχει ως βασικό του Αντίπαλο στην επικείμενη προεκλογική εκστρατεία, τον ίδιο του τον εαυτό. Κυνηγά την αυτοδυναμία, κυνηγά να ξεπεράσει τον εαυτό του.

Του δίνεται η τελευταία ευκαιρία να αποδείξει...ότι διαφέρει επί της ουσίας από τη Δεξιά. Αν δε τα καταφέρει...

ύστερα έρχεται το τέλος...!

Τέλος...το μεγάλο ερώτημα, που θέσαμε και το πρωί(εδώ) είναι:
Για τον ελληνικό λαό τι μπορεί να αλλάξει από μια νέα διακυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ;

Θα πάψει να δέχεται τα βάρη του κεφαλαίου...θα πάψει να ζει υπό το βάρος της οικονομικής ένδειας και της διεφθαρμένης πολιτειακής ζωής του τόπου.

ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ;

Όπως κι αν έχει, εμείς εδώ θα είμαστε...και θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε και να καταγράψουμε την εκλογική αυτή εκστρατεία σε όλα της τα σημεία.

Θα είμαστε όμως εδώ και την 5η Οκτωβρίου, για να σχολιάσουμε και να κρίνουμε τις πολιτικές επιλογές της νέας Κυβέρνησης...!

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ - ΣΥΡΙΖΑ

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ - ΣΥΡΙΖΑ
"Η κυβέρνηση Καραμανλή κατέρρευσε υπό το βάρος της αδιέξοδης πολιτικής της" τόνισε ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας επεσήμανε πως "η χώρα οδηγείται σε εκλογές υπό τη πίεση των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων που θέλουν νωπή λαϊκή εντολή για ένα από τα δύο κόμματα, προκειμένου να εφαρμοστεί ένα ακόμη πιο σκληρό και επώδυνο πρόγραμμα αντιλαϊκών μέτρων" πρόσθεσε ακόμη "η κοινωνική συναίνεση σε αυτή την πολιτική έχει προ πολλού τελειώσει".

"Η κοινωνία ζητάει μια πραγματική αλλαγή και όχι απλώς κυβερνητική εναλλαγή με συνέχιση της ίδιας πολιτικής", επισήμανε ότι "η απάντηση στην κρίση δεν είναι η πολιτική της ΝΔ που τα έδωσε όλα στους βιομήχανους και στους τραπεζίτες, αφήνοντας τη κοινωνία να βυθίζεται στην εργασιακή ανασφάλεια και στη φτώχεια", αλλά "ούτε η πολιτική που εξαγγέλλεται από το ΠΑΣΟΚ που υπόσχεται ότι τα πάντα μπορούν να αλλάξουν χωρίς τομές και ρήξεις με το οικονομικό κατεστημένο".

"Η μόνη απάντηση στη κρίση", σημείωσε ο κ. Τσίπρας...

... "είναι ένα προοδευτικό πρόγραμμα που θα οικοδομήσει μια ασπίδα αλληλεγγύης και κοινωνικής προστασίας".

Χαρακτήρισε δε το Συνασπισμό Ριζοσπαστικής Αριστεράς "δύναμη ελπίδας, ανανέωσης και αποτελεσματικών αγώνων, που θα είναι ισχυρή και παρούσα στις εξελίξεις".

Καταλήγοντας κάλεσε "τον κόσμο της αριστεράς και της οικολογίας, τους προοδευτικούς πολίτες, να αγωνιστούμε όλοι μαζί, στη πρώτη γραμμή, για να αποτρέψουμε τα σχέδια της συντηρητικής οπισθοδρόμησης και να εγγυηθούμε θετική διέξοδο από τη κρίση, με ισχυρή τη παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές".

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ - ΛΑΟΣ


ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ - ΛΑΟΣ

Στα δύσκολα ο πρωθυπουργός "διάλεξε την απόδραση", τόνισε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ, Γιώργος Καρατζαφέρης, σχολιάζοντας το μήνυμα του Κώστα Καραμανλή.

Ο Γ. Καρατζαφέρης χαρακτήρισε "αδύναμο" τον κ. Καραμανλή ενώ υπογράμμισε ότι "ευτυχώς για την παράταξη και την χώρα υπάρχουν εφεδρείες".

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ - ΚΚΕ

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ - ΚΚΕ
"Καλή ευκαιρία για να τους χαλάσουμε τα σχέδια.

"Ούτε η ΝΔ ούτε το ΠΑΣΟΚ είναι σε θέση να πάρουν μέτρα υπέρ του λαού, δεν θέλουν, δεν μπορούν, και με αυτή την έννοια η μόνη ελπίδα που έχει ο λαός είναι να τους χαλάσει τα σχέδια, να καταδικάσει και τους δυο, να τους αποδυναμώσει και να φέρει το λαό, το λαϊκό κίνημα ένα βήμα μπροστά, σε θέση επίθεσης για να αντιμετωπίσει τη νέα λαίλαπα που έρχεται".


Ακόμη, δήλωσε ότι για να γίνει δυνατός, ο λαός...

..."μία βασική προϋπόθεση είναι να βγει από τις εκλογές δυνατό το ΚΚΕ". Για το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, είπε ότι "αδύνατοι και οι δυο τους, δεν είναι σε θέση, δεν μπορούν, δεν θέλουν να δώσουν λύση στα προβλήματα, γιατί πριν απ’ όλα εφαρμόζουν, όπως γίνεται και σε όλα τα κράτη - μέλη της ΕΕ, την ίδια στρατηγική, την ίδια επιλογή, που είναι απολύτως ενταγμένη στη λογική του μεγάλου κεφαλαίου, του ελληνικού και του ευρωπαϊκού".

Κλείνοντας, τόνισε: "Επομένως, ναι, είναι καλή ευκαιρία η κάλπη να δώσει κάτι καινούργιο, που δεν το έδωσαν οι ευρωεκλογές".

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ - ΠΑΣΟΚ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΠΑΣΟΚ
"Ήρθε η ώρα να αποφασίσουμε για το αύριο των παιδιών μας.

Ήρθε η ώρα για μια νέα αρχή, νέα πορεία. Η κυβέρνηση κατέρρευσε κάτω από το βάρος των αδιεξόδων που η ίδια δημιούργησε.

Δεν τίμησε την διπλή λαική εντολή και δεν τήρησε αυτονόητες αρχές και αξίες. Έχει αποκλειστικά την ευθύνη για την βαριά κρίση που περνάει η χώρα Σήμερα δεν αναμετριούνται τα κόμματα αλλά δύο διαφορετικές αντιλήψεις και πολιτικές.


Η δική μας πρόταση για το μέλλον της Ελλάδας χτίζει ένα...


...μεγάλο όραμα που μπορούμε να κάνουμε πράξη μαζί. Έχουμε την γνώση την πολιτική βούληση ,ξέρουμε τα προβλήματα και έχουμε προτείνει λύσεις που σέβονται το βιος του Ελληνικού λαού. Λύσεις που υπηρετούν τον πολίτη και όχι μικροπολιτικά και ισχυρά συμφέροντα των λίγων. Έχουμε σχέδιο ανάπτυξης εξόδου από την κρίση που μαστίζει την ζωή των πολιτών. Έχουμε την δύναμη και την τόλμη να συγκρουστούμε με κάθε κατεστημένο που κρατάει την χώρα καθηλωμένη.

Απευθύνομται σε όλους τους Έλληνες, τώρα είναι η ώρα να πάμε μπροστά.

Η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει. Σας καλώ να συμβάλουμε όλοι σε μια εθνική προσπάθεια για την ενότητα των Ελλήνων που θα βασίζεται στις αξίες και αρχές που όλοι μοιραζόμαστε. Μαζί μπορούμε και μαζί θα πετύχουμε".

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΠΡΟΒΛΕΨΙΜΟΣ...

"(...)Τα θεμέλια μιας οικονομίας χτίζονται με έναν τρόπο. Διαρθρωτικές αλλαγές με νέες δομές που διασφαλίζουν την οικονομική ανάπτυξη(...)Αλλά έπρεπε να υπάρχει το κατάλληλο πολιτικό περιβάλλον το οποίο δεν υπάρχει. Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ έχει επανειλημμένως δηλώσει ότι θα προκαλέσει εκλογές και θα εκβιάσει εκλογές κατά του Παπούλια με μικροπολιτική σκοπιμότητα(...)Οι πολίτες έχουν να διαλέξουν ανάμεσα στον δύσκολο δρόμο που είναι η διέξοδος από την κρίση και την άλλη πλευρά. Ο εύκολος δρόμος είναι η επιλογή της ανευθυνότητας(...) Με πίστη στις ευθύνες μας θα δώσουμε την μάχη να βγάλουμε την χώρα από την δύσκολη οικονομική κρίση.

Ζητώ νωπή εντολή για να αντιμετωπίσουμε την κρίση και να δημιουργήσουμε γερές βάσεις για την οικονομία."


Όπως σας τα γράψαμε το μεσημέρι(με κάποιες φραστικές διαφοροποιήσεις) (δείτε εδώ) ... πραγματικά, πρόδηλα, προβλέψιμος ο Πρωθυπουργός...!


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ...ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Ούτε στο διάγγελμα που σηματοδοτεί πιθανότατα το κύκνειο άσμα της κυβέρνησης του δεν κατάφερε να εκπλήξει ο Κώστας Καραμανλής.

Για ακόμα μια φορά μίλησε για την οικονομική κρίση , τον δρόμο της "υπευθυνότητας" , τις "μη ευχάριστες" λύσεις κτλ... Λιβάνισε για αρκετά λεπτά την "αποτελεσματική" οικονομική πολιτική των τελευταίων 5,5 ετών !

Το διάγγελμα διήρκεσε περίπου 10-12 λεπτά.
Άκεφος , εκνευρισμένος και με ύφος σχεδόν απειλητικό κατηγόρησε για όλα το ΠΑΣΟΚ ενώ απέφυγε να σχολιάσει τη στάση που κράτησαν τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας τις τελευταίες μέρες.

Το μόνο νέο ήταν η προκήρυξη εκλογών για την 4η Οκτωβρίου. Η προεκλογική περίοδος μόλις ξεκίνησε και θα είναι ιδιαίτερα έντονη .

Ετοιμαστείτε για ένα κλίμα ανάλογο της περιόδου 1989-90.


Αύριο μιλάει ο Γιώργος Παπανδρέου στο Θησείο με αφορμή την επέτειο της 3ης Σεπτεμβρίου ενώ η ΔΕΘ αναμένεται και επίσημα να είναι καθαρά προεκλογική.

Να θυμάστε πάντως ότι ποτέ η Δεξιά στην Ελλάδα δεν έπεσε εύκολα...


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΑΠΟΨΕ ΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ...;

Λοιπόν έχουμε νέες πληροφορίες...

Διάγγελμα του Πρωθυπουργού μεταξύ 7-9 το βράδυ αναμένεται να προσδιορίσει την πολιτική ατζέντα των επόμενων ημερών.

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι θα προκηρύξει εκλογές, στις 4 Οκτωβρίου, με την αιτιολογία ότι:

"Η παρατεταμένη εκλογολογία εν μεσώ οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, που επιδιώκει το ΠΑΣΟΚ, δεν ευνοούν τον τόπο και την οικονομική ανάπτυξη. Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον Έλληνα και την Ελληνίδα, ζητάμε την ανανέωση της εμπιστοσύνης τους, προκειμένου να προχωρήσουμε κάτω από ένα ευρύ κλίμα κοινωνικής συναίνεσης, στις τομές εκείνες που θα φέρουν τον τόπο σε πορεία οικονομικής και κοινωνικής ανάτασης και στην τελική έξοδο από την παγκόσμια κρίση και την παρατεταμένη πολιτική αβεβαιότητα, που κάποιοι καλλιεργούν προς όφελος ιδιοτελών μικροπολιτικών συμφερόντων."

Αυτές θα είναι οι βασικές γραμμές του διαγγέλματος του Κ. Καραμανλή, όπως μαθαίνουμε.

Εν αναμονή των εξελίξεων...


Διαβάστε τη συνέχεια...

Μαζί με τα πρωτοβρόχια , ήρθαν και οι "τρομοκράτες"...

Είναι λίγο-πολύ γνωστό ότι το "παρακράτος" είναι γέννημα-θρέμμα της γνήσιας κρατικής εξουσίας.

Αυτός είναι εξάλλου και ο βασικός λόγος που μοιάζουν σε πολλά και κυρίως στις μέρες και τις ώρες λειτουργίας.

Φαίνεται λοιπόν ότι το παρακράτος στην Ελλάδα είχε κι αυτό ανάγκη από διακοπές και μετά από ένα ήρεμο καλοκαίρι επέστρεψε μαζί με τα πρωτοβρόχια...

Οι "τρομοκράτες" δεν έδρασαν ολόκληρο το καλοκαίρι που τα μέτρα ασφαλείας είναι πιο χαλαρά , ίσως και για μην βλάψουν τον τουρισμό μας...

Έδρασαν σήμερα . Λίγες ώρες ή μέρες πριν την τελική ανακοίνωση των αποφάσεων του πρωθυπουργού .

Τα χτυπήματα είναι φυσικά "συμβολικά" . Χρηματιστήριο λόγω οικονομικής κρίσης και Υπ.Μακεδονίας λόγω ΔΕΘ .

Λογικά θα έρθει και μια προκήρυξη από κάποια "Σέχτα" ή "Λαϊκή Δράση" ή από το νεοσύστατο "Συνδικάτο Προλετάριων Εκδικητών" που θα απειλεί θεούς και δαίμονες...

Έτσι θα σου φανεί λογικό να μπουν κάμερες και στην κρεβατοκάμαρα σου . Το πολύ-πολύ να αναπαράγεις το είδος κάτω από τα σεντόνια . Μικρό το κακό . Θα είσαι τουλάχιστον ασφαλής.

Επίσης , θα σου φανεί λογικό...

...να μην ασχοληθεί κανείς με τις φωτιές και την Siemens . Πάνω από όλα η ασφάλεια του πολίτη . Το πολύ-πολύ να μην βρίσκεις ούτε δέντρο να κάνεις την ανάγκη σου στις εθνικές οδούς . Μικρό το κακό . Θα είσαι τουλάχιστον ασφαλής .


Και μην τολμήσεις να παραπονεθείς για την ΕΛ.ΑΣ που δεν πιάνει τους τρομοκράτες . Δέρνει τους φοιτητές , τους αγρότες και τους συνταξιούχους . Δεν έχει χρόνο . Μικρό το κακό. Δεν θα γίνεις τουλάχιστον κομμουνιστής..


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΜΕΛΕΤΗΜΕΝΑ...

Κονδύλια 296 εκατομμυρίων ευρώ για δημόσια έργα εξήγγειλε το ΥΠΕΧΩΔΕ, που, ως γνωστόν, συνεχίζει ακάθεκτο το έργο του εκσυγχρονισμού της χώρας. Πολλά τα λεφτά...

Κι όπου υπάρχουν πολλά λεφτά, εκεί και ο ...ιδιώτης (στην προκειμένη οι μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες) για να τα πάρει.

Ετσι, λοιπόν, θα πληρώσουμε μια φορά από τα χρήματα του Ελληνα φορολογούμενου, θα πληρώσουμε (από την ίδια πάντα πηγή) τα πανωπροίκια και τις καθυστερήσεις και στο τέλος θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε ...μέσω διοδίων.

Ολα μελετημένα...


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ "ΕΡΓΟ";

Δεν ξέρουμε αν ο Καραμανλής θα προκηρύξει εκλογές. Αλλά ξέρουμε ότι όλα όσα πλασάρονταν μέχρι τώρα σαν "θεσμική σοβαρότητα", "πολιτική υπευθυνότητα" και "εθνικό συμφέρον", πάνε περίπατο.

Οι ίδιοι που ως σήμερα μας έλεγαν ότι όλοι οι παράγοντες απαγορεύουν την "αναμπουμπούλα" των εκλογών, από το "σεβασμό στο Σύνταγμα" μέχρι την οικονομική κρίση και από τη στενά κομματική λογική που λέει ότι δεν πας σε εκλογές για να τις χάσεις μέχρι την επίκληση της ...γρίπης, είναι οι ίδιοι που, τώρα, σπρώχνουν σε πρόωρες εκλογές.

Είτε αυτές τελικά προκηρυχτούν, είτε όχι, το κλίμα έχει διαμορφωθεί. Και είναι τούτο το γεγονός μια ασφαλής απάντηση στο διαρκές (και τάχα μου αναπάντητο) ερώτημα "ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο".

Τον κυβερνούν αυτοί που τον κυβερνούσαν πάντα...

...Εκείνοι, δηλαδή, που ουδόλως ιδρώνει το αυτί τους όταν ενίοτε οι διαχειριστές των υποθέσεών τους "λεονταρίζουν" και που μπορεί πότε πότε να πετούν και καμιά ατάκα περί "νταβατζήδων" ή, όπως οι προηγούμενοι, περί "κέντρων".

Επομένως, είτε με εκλογές τον Οκτώβρη, είτε προς το Μάρτη, ένα είναι βέβαιο. Θα καλέσουν το λαό και πάλι για να τον χρησιμοποιήσουν σαν χειροκροτητή της διατήρησης ή της εναλλαγής των ρόλων (ή ακόμα και του μοιράσματος του ρόλου από κοινού σε δυο "πρωταγωνιστές") στο πλαίσιο, όμως, του ίδιου "έργου".

Αλλά το θέμα είναι να αλλάξει το "έργο"...

Διαβάστε τη συνέχεια...

4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Πρόκειται για την πλέον πολυσυζητημένη, πολιτικά, ημερομηνία του τελευταίου μήνα...

Θα γίνουν τελικά οι εκλογές στις 4 Οκτωβρίου;


Έχει αποφασίσει ο Πρωθυπουργός ποιο θα είναι το επόμενο, πολιτικό του, βήμα;


Η δική μας εκτίμηση(πάντα με κίνδυνο να εκτεθούμε ανεπανόρθωτα) είναι ότι ο Πρωθυπουργός δύσκολα θα ξεφύγει από την προκήρυξη των εκλογών στις 4 Οκτωβρίου...!

Ξέρει ότι γι' αυτόν προσωπικά είναι η βέλτιστη λύση!



Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com