Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2008

Τα προβληματα της χωρας δεν ειναι ο Ρουσοπουλος.

Δηλώσεις στελεχών της ΝΔ :
ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ: Η επίδειξη πλούτου από υπουργούς δεν συνάδει με τις αξίες μας.
ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΟΚΚΙΝΟΥΛΗΣ: Ο Ρουσόπουλος στη ΝΔ είναι όπως η τρίχα στο προζύμι.
ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΑΣΙΚΑΣ: Θα είναι χαρακίρι για τον Καραμανλή αν δεν απομακρύνει τον εκπρόσωπο.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΑΓΚΑΣ: Η κυβέρνηση θα πέσει από Θόδωρο.
Θα αναρωτηθεί ο κάθε καλόπιστος πολίτης και καλά φεύγει ο Ρουσόπουλος από τη κυβέρνηση,θα σταματήσει αυτόματα η ακρίβεια που θερίζει; Οι θεσμοί που έχουν κλονιστεί ανεπανόρθωτα(Δικαιοσύνη-ανεξαρτησία δικαστών) θα αποκατασταθούν;
Τα ανοιχτά εθνικά μας θέματα θα κλείσουν με νίκες σε όλα τα επίπεδα;Όπως πάντα στη χώρα της υπερβολής ασχολούμαστε με τα μικρά και ανούσια χωρίς πυξίδακάνοντας βήματα προς τα πίσω όταν άλλοι λαοί κάνουν τεράστια άλματα προς τα μπροστά.
Μήπως είναι ώρα να ξυπνήσουμε;
Διαβάστε τη συνέχεια...

"Γκρεμίζεται" μέρα με τη μέρα το ΕΣΥ


"Να ξέρει όλος ο κόσμος ότι στην Σπάρτη λειτουργεί ο Καιάδας. Βρισκόμουν στην Σπάρτη μαζί με το παιδί μου που ήταν άρρωστο πήγαν στο νοσοκομείο της Σπάρτης. Όταν μπήκα μέσα στις 2 το πρωί μου είπαν ότι δεν υπήρχε παιδίατρος. Να το μάθει ο κόσμος για να ξέρει τι γίνεται."

Αυτά είναι τα σοβαρά προβλήματα. Πας σε ένα μεγάλο νοσοκομείο και δεν έχει παιδίατρο; Είναι απλό. Έχουν εγκαταλείψει το ΕΣΥ για να ενισχύσουν τους μεγαλοεπιχειρηματίες που έχουν τα ιδιωτικά ιατρικά κέντρα. Η ευθύνη είναι απόλυτα του υπουργού υγείας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου που δεν έχει βάλει σε μια σειρά τα νοσοκομεία της χώρας. Ένα-ένα κλείνουν λες και πρόκειται για μπακάλικα!
πηγή:troctiko
Διαβάστε τη συνέχεια...

"ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ"

Μπορεί να διαφωνούν σε όλα σχεδόν, αλλά τουλάχιστον οι πολιτικοί μας συμφωνούν σε κάτι. Ότι αυτή η εβδομάδα θα είναι από τις πλέον προβληματικές της περιόδου διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και από τις πιο ενδιαφέρουσες μετά την αλήστου μνήμης περίοδο του 1989.

Πρωταγωνιστές, πάντως, θα είναι η Μαριέττα Γιαννάκου, ο Αντώνης Σαμαράς, ο Σταύρος Δήμας, ο Θόδωρος Ρουσόπουλος και σε ρόλο guest star οι Παυλόπουλος, Σουφλιάς, Αλογοσκούφης και Μεϊμαράκης.

Το κυρίαρχο ζήτημα που απασχολεί το επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίμου αλλά και τον ίδιο τον Κώστα Καραμανλή είναι πως όλες οι επόμενες κινήσεις που έχουν σχεδιαστεί, συζητηθεί και αποφασιστεί έχουν ήδη προεξοφληθεί από την «πολιτική αγορά» και ως εκ τούτου η ίδια η πολιτική κεφαλαιοποίηση τους έχει καταναλωθεί ήδη. Με λίγα λόγια και για να ομιλούμε με όρους χρηματιστηρίου, όπως απαιτούν και οι καιροί, πολιτικοί ελιγμοί, όπως ο ανασχηματισμός, έχουν ήδη εξατμίσει τη δυναμική τους πριν καν ανακοινωθούν.

Παρόλα αυτά το Μαξίμου γνωρίζει πως το αργότερο έως το τέλος της άλλης εβδομάδας και σε άμεση εξάρτηση με το τι ακριβώς θα διαδραματιστεί την ερχομένη Τετάρτη και Παρασκευή στο Κοινοβούλιο, όπου θα συζητηθούν και ψηφιστούν οι δύο προτάσεις περί σύστασης Εξεταστικής ή Προανακριτικής Επιτροπής ή και των δύο παράλληλα (αφού στην Ελλάδα όλα μπορούν να συμβούν), ο πρωθυπουργός είναι αναγκασμένος να προβεί σε ορισμένες κινήσεις κλειδιά, ώστε να «δανειστεί» λίγο ακόμη πολιτικό χρόνο.

Οι σύμβουλοι του κ. Καραμανλή έχουν καταλήξει πως ο πολιτικός χρόνος που διασφάλισε ο πρωθυπουργός προ δεκαπενθημέρου με εκείνη την παρατεταμένη αντεπίθεση του προς το κόμμα του, την Κοινοβουλευτική Ομάδα και λιγότερο προς την Κοινωνία έχει ήδη εξανεμιστεί με τις τελευταίες ραγδαίες εξελίξεις με την υπόθεση Βατοπεδίου και κυρίως την παραίτηση των δύο Εισαγγελέων που λειτούργησε ως ομολογία της εξάρτησης της Δικαιοσύνης από πολιτικά κέντρα. Με αυτήν την έννοια και με δεδομένο το ενδεχόμενο η Κυβέρνηση να υποστεί και περαιτέρω φθορά στη Βουλή αυτήν την εβδομάδα, ο πρωθυπουργός δεν μπορεί παρά να χρησιμοποιήσει το χαρτί του ανασχηματισμού για να ξεφύγει από την πολιτική λαβή που τον στριμώχνει στο καναβάτσο. Ο πρωθυπουργός είναι και ο πρώτος που αντιλαμβάνεται πως το πολιτικό όφελος από μία τέτοια αναγκαστική κίνηση θα είναι εξαιρετικά περιορισμένο, και στον χρόνο και όσον αφορά τις εντυπώσεις.

Είναι λοιπόν υποχρεωμένος να χρησιμοποιήσει τα καλά χαρτιά του, αφού δεν διαθέτει πια «άσους στο μανίκι».

Επικοινωνιακό τρικ

Ο Κώστας Καραμανλής είναι διατεθειμένος να χρησιμοποιήσει όλες τις εφεδρείες του και να ρίξει στη μάχη όλο το υλικό που έχει στη διάθεσή του. Οι εφεδρείες αυτές έχουν ονοματεπώνυμο: Μαριέττα Γιαννάκου, Σταύρος Δήμας, Αντώνης Σαμαράς, καθώς και ορισμένοι νέοι βουλευτές που σηματοδοτούν την μη διαπλεκόμενη πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, εντάσσονται στις σκέψεις που αυτή τη στιγμή απασχολούν το πρωθυπουργικό επιτελείο.

Το ζήτημα ωστόσο δεν είναι το ποιοι θα χρησιμοποιηθούν, αλλά το τίνος περιεχόμενου θα είναι ο Ανασχηματισμός. Ορισμένοι στενοί συνεργάτες προωθούν την άποψη πως η μεταβολή του κυβερνητικού επιτελείου θα πρέπει να στηθεί γύρω από Υπερυπουργούς - Τομεάρχες. Αυτοί θα πρέπει να είναι σύμφωνα με την γνώμη των παραπάνω κύκλων οι Γιώργος Σουφλιάς, Προκόπης Παυλόπουλος και Γιώργος Αλογοσκούφης. Άμεσοι συνεργάτες του κ. Αλογοσκούφη επέμεναν το Σαββατοκύριακο πως ο «Τσάρος» μένει και μάλιστα ενισχυμένος παρά το γεγονός ότι ο ίδιος θα ήθελε πάρα πολύ να αποχωρήσει και να «καταφύγει» σε ένα ήσυχο υπουργείο όπως αυτό του «Πολιτισμού». Για κακή του τύχη, σημειώνουν οι συνεργάτες του, ο Κώστας Καραμανλής δεν επιθυμεί με κανέναν τρόπο να στείλει αρνητικά για την χώρα μηνύματα στα οικονομικά κέντρα λήψης αποφάσεων (Βρυξέλλες , Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και εταιρείες αξιολόγησης) αλλάζοντας υπουργό επί των Οικονομικών την περίοδο σύνταξης του Προϋπολογισμού και εν μέσω οικονομικής κρίσης. Θα ήταν ανεύθυνο και το Μαξίμου το ξέρει, καταλήγουν οι παραπάνω κύκλοι.

Παραμένοντας στον Τομέα των Οικονομικών, οι συνεργάτες του κ. Αλογοσκούφη προεξοφλούν την «θυσία» του Χρήστου Φώλια που αίρει τις αμαρτίες της Κυβέρνησης και που θα αντικατασταθεί από κάποιον που θα τελεί υπό τις διαταγές του «Τσάρου» χωρίς αντιπερισπασμούς και προβλήματα.

Το αίνιγμα του Θεόδωρου.

Ο Θόδωρος Ρουσόπουλος, που σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες έχει ήδη θέσει στη διάθεση του πρωθυπουργού την παραίτησή του, αναμένεται εκτός απροόπτου να μετακινηθεί σε ένα υπουργείο «χαμηλής έντασης», είτε στο «Πολιτισμού», είτε στο νεογέννητο «Περιβάλλοντος». Με αυτήν την έννοια ο Ρουσόπουλος «προστατεύεται», αλλά και το Μαξίμου «αυτοπροστατεύεται», απομακρύνοντας από τα ενδότερα των έσω τον «μαύρο πρόβατο» της υπόθεσης Βατοπεδίου. Επί της ουσίας πρόκειται για έναν ελιγμό που θέλει και την πίττα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο. Βεβαίως όλα τα παραπάνω θα ισχύσουν υπό έναν όρο. Πως την επομένη Παρασκευή δεν θα υπάρξουν «εκπλήξεις» στη Βουλή με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ να υπερισχύει και τον Θόδωρο Ρουσόπουλου να συμπεριλαμβάνεται στην «Ομάδα των Τριών» που θα ανακριθούν ως ύποπτοι κακουργήματος. Σε μία τέτοια περίπτωση τόσο ο Υπουργός Επικρατείας, όσο και ο Υφυπουργός Εξωτερικών Πέτρος Δούκας θα υποβάλλουν αμέσως τις παραιτήσεις τους και δεν θα συμμετέχουν λογικά στο επόμενο κυβερνητικό σχήμα.

Η Ντόρα φεύγει μόνον αν το επιθυμεί

Η Υπουργός Εξωτερικών έχει το ελεύθερο να διαλέξει αν θα παραμείνει ή αν θα επιλέξει άλλο (σημαντικό) Υπουργείο. Άλλωστε οι λεπτομέρειες συζητήθηκαν πολύ πρόσφατα κατά την περίεργη ως προς το περιεχόμενο της συνάντηση του Κώστα Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου, όπου πραγματοποιήθηκε μία γενικότερη κουβέντα για το Βατοπέδι, τον Κυριάκο (με την άρση της ασυλίας του λόγω υπεξαίρεσης), τη Ντόρα και τα μελλούμενα. Με δεδομένο ότι το «Μακεδονικό» δεν πρόκειται να συζητηθεί σοβαρά τουλάχιστον μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Προέδρου των ΗΠΑ (Ιανουάριος 2009) η Ντόρα Μπακογιάννη μπορεί και να διαλέξει να μετακινηθεί αν και οι κακές γλώσσες επιμένουν πως το Μαξίμου θα προτιμούσε να αφήσει την σημερινή υπουργό Εξωτερικών να πιει το ποτήρι του «Μακεδονικού» μέχρι τον πάτο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται ως προς την φθορά του πολιτικού της κεφαλαίου, αν και εφόσον τα πράγματα δεν εξελιχθούν απολύτως θετικά για την ελληνική πλευρά.

Οι αντάρτες

Όπως ήταν φυσικό οι λεγόμενοι «αντάρτες χωρίς αντάρτικο» της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας αναθάρρησαν την εβδομάδα που μας πέρασε παρατηρώντας τον πρωθυπουργό να ελίσσεται μεταξύ Σκύλλας (Οικονομία) και Χάρυβδης (Βατοπέδι) προσπαθώντας να ισορροπήσει. Οι δημοσκοπήσεις επιβεβαίωσαν πως ο Κώστας Καραμανλής απώλεσε ό,τι κέρδισε μετά την αντεπίθεσή του. Οι αντάρτες σκέφθηκαν πως δεν είναι και πάλι σε θέση να τους απειλήσει σοβαρά. Και είχαν δίκιο, αφού ο πρωθυπουργός φρόντισε από τις Βρυξέλλες να τους θωπεύσει τα ώτα προχωρώντας σε μία έκρηξη εσωκομματικής δημοκρατικότητας με την περίφημη ρήση «δεν είπαμε να βάλουμε και φίμωτρο». Αυτή η φράση ήρκεσε για τον Πέτρο Τατούλη και τον Θανάση Γιαννόπουλο, για να επανέλθουν στα μετερίζια της διακριτικής ή αδιάκριτης (όπως το πάρει κανείς) αλλά πάντα εποικοδομητικής κριτικής. Ένα είναι σίγουρο. Πως αν την επομένη Παρασκευή ο πρωθυπουργός αναγκαστεί να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή (αν η ψηφοφορία για την Προανακριτική Επιτροπή εξελιχτεί αρνητικά για τη Νέα Δημοκρατία) ο κ. Τατούλης και ο κ. Γιαννόπουλος δε θα ρίξουν την Κυβέρνηση. Πρόκειται περισσότερο για ένα θέατρο σκιών, παρά για πολιτική διαμάχη.

Διαβάστε τη συνέχεια...

Ερώτηση-Βόμβα Καρχιμάκη για την Ολυμπιακή!



ΕΡΩΤΗΣΗ

Για τον κ. Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών
Η περίπτωση των Ολυμπιακών Αερογραμμών αποτελεί άλλη μια εγκληματική και συστηματική υπονόμευση δημοσίου Οργανισμού στα πλαίσια ενός σχεδίου γενικευμένου ξεπουλήματος δημόσιας περιουσίας. Ο εθνικός αερομεταφορέας, που...

... σήμερα πωλείται, παραδόθηκε στην Κυβέρνηση Καραμανλή από τις προηγούμενες Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ με συμφωνημένο και βιώσιμο σχέδιο εξυγίανσής τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πέρα από την υπονόμευση σε Ευρωπαϊκό επίπεδό από την ίδια την Κυβέρνηση Καραμανλή του σχεδίου αυτού, με προφανή ευθύνης της πολιτικής ηγεσίας οι Ολυμπιακές Αερογραμμές φαίνεται να χρησιμοποιήθηκαν ως ένα πεδίο οργιώδους και παντελώς αδικαιολόγητης σπατάλης δημοσίου χρήματος από τις διορισμένες από την Κυβέρνηση Διοικήσεις.
Συγκεκριμένα, η μίσθωσης παλαιών αεροσκαφών, χωρίς τον απαραίτητο έλεγχο για την ασφάλεια των πτήσεων, και με υπέρογκα για την ποιότητα των αεροσκαφών τιμήματα αποτελεί μια διαχειριστική πράξη παντελώς αδικαιολόγητη, που ενισχύει τους προβληματισμούς για σκόπιμη, συστηματική και συνειδητή απαξίωση του εθνικού αερομεταφορέα προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων.
Αναλυτικά στο θέμα αυτό:
Α. Το Μάιο 2008 υπογράφηκε σύμβαση, μεταξύ των Ολυμπιακών Αερογραμμών και της αμερικάνικης εταιρίας A.C.G., μίσθωσης του αεροσκάφους SΧ-ΒLD 737-300, κατασκευής ’91-’92, με ημερομηνία παράδοσης την πρώτη βδομάδα Αυγούστου. Το μηνιαίο μίσθωμα ορίσθηκε 155.000 δολ. το μήνα και διάρκεια μίσθωσης 3-5 έτη. Δόθηκε με την υπογραφή της σύμβασης εγγύηση ποσού 310.000 δολ. Το αεροσκάφος παρελήφθη με 15 ημέρες καθυστέρηση, πέταξε 4-5 ημέρες στο τέλος Αυγούστου και έκτοτε λόγω τεχνικών προβλημάτων είναι καθηλωμένο στο έδαφος, ενώ οι Ο.Α. καταβάλλουν το μήνα 155.000 δολ. Εκτιμάται ότι για να είναι έτοιμο για πτήση θα απαιτηθεί πολύς χρόνος ακόμη (1 ή 2 μήνες).
Β. Τέλος Μαΐου 2008 μισθώθηκαν επίσης 2 αεροσκάφη από αμερικάνικη εταιρία δεσμευτικά για 5 χρόνια, που πριν, όπως έχει γραφεί στον Τύπο, μετέφεραν φυλακισμένους.
1. Το ένα SΧ-ΒΚU 737-400, κατασκευής 1991-92, παραλήφθηκε αφού δόθηκαν ως εγγύηση 1.200.000 δολ (6 μισθώματα επί 200.000, όταν η εμπορικώς αποδεκτή είναι 2 ή 3 μισθώματα). Το εν λόγω αεροσκάφος παρελήφθη εν γνώσει μη ύπαρξης απαραίτητων καλωδιώσεων και έχει προγραμματισθεί να καθηλωθεί στο έδαφος από 11.11.08 για τροποποίηση 1-2 μήνες, ενώ Θα πληρώνεται ο ιδιοκτήτης με 200.000 δολ. το μήνα.
2. Για το δεύτερο αεροσκάφος της ίδιας εταιρίας με πινακίδα SΧ- ΒΜD 737-400 κατασκευής 19991-92 δόθηκε εγγύηση το Μάρτιο ποσό 209.000 δολ. και τον Ιούνιο ’08 400.000 δολ. για να το παραλάβουν τον Αύγουστο. Ακόμη δεν έχει παραληφθεί. Περισσότερο από 2 εβδομάδες βρίσκεται στην Αμερική ομάδα με τεχνικούς και πιλότο για να το παραλάβουν. Έχουν γίνει δύο δοκιμαστικές πτήσεις και έχουν αποτύχει δύο διαφορετικοί κινητήρες. Η αμερικάνικη εταιρία ζητάει από τις Ο.Α. παράταση παράδοσης. Και τρίτος κινητήρας θα δοκιμασθεί. Κανείς δεν γνωρίζει πότε θα παραληφθεί αυτό το αεροσκάφος.
Η συστηματική πρακτική της Κυβέρνησής σας να απαξιώνει οργανισμούς δημοσίου ενδιαφέροντος, που θα μπορούσε να εξυγιάνει, ζημιώνοντας το δημόσιο συμφέρον, διαταρράσσοντας τον ανταγωνισμό σε βάρος των τελικών καταναλωτών Ελλήνων πολιτών και οφελλώντας απροκάλυπτα όχι μόνο τους ιδιώτες ανταγωνισμές, αλλά και τους επίδοξους «αγοραστές» ενός αδικαιολόγητου ξεπουλήματος σε τιμή και με όρους ευκαιρίας, είναι σκανδαλώδης, καθώς στερείται κάθε ηθικού, πολιτικού ή άλλου ερείσματος στα πλαίσια των αρχών της χρηστής διοίκησης.
Μετά τα παραπάνω ερωτάστε :
1. Ενόψει πώλησης των Ο.Α. δικαιολογείται αυτή η βιασύνη για μίσθωση τόσο παλαιών αεροσκαφών με προβλήματα, επικίνδυνα για την ασφάλεια πτήσεων;
2. Επιτρέπεται η υπογραφή μίσθωσης χωρίς να προηγείται ο απαραίτητος έλεγχος;
3. Ποιος είχε συμφέρον να μισθωθεί όπως-όπως το SΧ-ΒLD 737- 300, πλην του ιδιοκτήτη που εισπράττει 155.000 $ το μήνα «βρέξει-χιονίσει», ενώ οι Ο.Α. επιβαρύνονται και με τα έξοδα επισκευής;
4. Γιατί δεν περίμεναν να παραλάβουν το SΧ-ΒΚU 737-300 αφού ο ιδιοκτήτης επισκεύαζε τα ελαττώματα;
5. Πώς έγινε και ενώ η αρχική συμφωνία για το 2ο αεροσκάφος ήταν για μίσθωση 2 ετών με μίσθωμα 200.000 το μήνα, λίγες μέρες πριν αλλάξει η διοίκηση (Ιούλιος ’08), συμφώνησαν τελικά για 5ετή δεσμευτική σύμβαση με 199.000 $ το μήνα, μίσθωμα 20.000-25.000 $ ακριβότερο από τις τιμές της αγοράς;
6. Τι είδε τελευταία στιγμή ο προηγούμενος Πρόεδρος των Ο.Α.;
7. Γιατί ανεχθήκατε να δίνονται τόσα χρήματα (209.000+400.000) για το αεροσκάφος SΧ-ΒΜD 737-400, άγνωστης καταλληλότητας;
8. Ποιος έχει συμφέρον, πλην του ιδιοκτήτη, να μισθώνεται τέτοιο αεροσκάφος, σαν να είναι το μοναδικό στον κόσμο;
9. Γιατί ενώ oι Ο.Α. κλείνουν ή πωλούνται, μισθώνονται τέτοια αεροπλάνα με 5ετείς συμβάσεις;
10. Όταν κ. Υπουργέ υποστηρίζετε ότι οι Ο.Α. επιβαρύνουν τον Έλληνα εργαζόμενο 1.500.000 € το μήνα, υπολογίζετε και αυτές τις «δαπάνες», δαπάνες που οφείλονται στην ανεπάρκεια των διορισμένων από την αρμόδια πολιτική ηγεσία διοικήσεων, αλλά και των πολιτικών προϊσταμένων τους;
11. Υπάρχουν πολιτικές, διαχειριστικές και άλλου είδους ευθύνες από αυτή σας την συμπεριφορά;
12. Με ποιο ηθικό, αλλά και πολιτικό έρεισμα εμμένει η Κυβέρνηση Καραμανλή σε συστηματικές και εκτεταμένες πρακτικές λεηλασίας του δημοσίου πλούτου και ζημίας του δημοσίου συμφέροντος, μέσα από μια μεθοδευμένη, όπως φαίνεται, απαξίωση δημοσίου ενδιαφέροντος Οργανισμών πριν από το ξεπούλημά τους σε τιμή ευκαιρίας και με επωφελείς όρους σε ιδιωτικά συμφέροντα;

Οι Ερωτώντες Βουλευτές
Νίκος Σηφουνάκης
Χάρης Τσιόκας
Γιάννης Σκουλάς
Γρηγόρης Νιώτης
Μιχάλης Καρχιμάκης

πηγή:troktiko

Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com