Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2009

ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ

Ξεχάσαμε να σας πούμε ότι επιτέλους, μετά από ένα μακρύ διάστημα, ανανεώσαμε και πάλι το web κανάλι μας, peiratiko89, στο YouTube.

Σκοπεύουμε να το ανανεώνουμε ανα 2-3μέρες, Θεού θέλοντος!

Ελπίζουμε να το πραγματοποιήσουμε κιόλας.


Επισκεφτείτε το σας περιμένει!
Διαβάστε τη συνέχεια...

ΜΑΖΙ ΜΕ ΣΑΣ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΟΙΟΤΙΚΑ

Οι εκλογές τέλειωσαν και τώρα έχουν ξεκινήσει οι αναλύσεις και τα σχόλια.

Το Πειρατικό χθες ξεπέρασε πραγματικά τον εαυτό του. Προσπάθησε να ενημερώσει όσο τον δυνατόν πιο έγκυρα τους αναγνώστες του. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι μάλλον κάτι καλό κατάφερε.

Επιδιώξαμε να σας δώσουμε ότι καλύτερο τις προηγούμενες 2 μέρες και η ανταμοιβή σας γι αυτό ήταν γενναία. Πραγματικά νοιώθουμε ότι οι Ευρωεκλογές μας "μεγάλωσαν", μας ωρίμασαν. Μακάρι να μπορούσαμε να συνεχίσουμε στους ίδιους ρυθμούς.

Δυστυχώς όμως, δεν έχουμε, προς το παρόν, τις δυνάμεις εκείνες που θα μας επέτρεπαν καθημερινά, έναν ρυθμό ανανέωσης όπως το χθεσινό και ζητούμε συγνώμη αν απογοητεύουμε μερικούς από εσάς με αυτό.

Από σήμερα κιόλας επιστρέψαμε σε πολύ μικρότερο αριθμό αναρτήσεων. Θα προσπαθήσουμε από αύριο να ξεφύγουμε από το κλίμα των εκλογών και των αριθμητικών υπολογισμών προκειμένου να περάσουμε ξανά στα σημαντικά της ζωής, που σχετίζονται άμεσα με την πολιτική!

Θα προσπαθήσουμε τις λίγες αναρτήσεις να τις καλύψουμε από την ουσία των ειδήσεων που θα σας μεταφέρουμε. Θα παλέψουμε να αντισταθμίσουμε την ποσότητα με την ποιότητα.

Για να τα καταφέρουμε θέλουμε οπωσδήποτε την βοήθεια σας! Με τα σχόλια σας, τις ειδήσεις σας, την κριτική σας και τη συνεχή παρακολούθησή του blog μας.

Σας ευχαριστούμε για όλα..!
Πειρατικός
Διαβάστε τη συνέχεια...

ΓΑΛΛΙΑ: ΑΝΕΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΣΑΡΚΟΖΙ

Με διαφορά φαίνεται, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, να επικρατεί το κυβερνών δεξιό κόμμα UMP του Προέδρου Σαρκοζί στην ευρωπαϊκή κάλπη, που σημαδεύτηκε, όπως αναμενόταν και από τις δημοσκοπήσεις, από αποχή ρεκόρ, που έφθασε το 59,5%, δύο ποσοστιαίες μονάδες περισσότερο από την αποχή στις εκλογές του 2005. Ενώ οι θριαμβολογίες στα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος είχαν, ήδη, ξεκινήσει, κατήφεια επικρατούσε στους Σοσιαλιστές, οι οποίοι δεν κατάφεραν να κεφαλοποιήσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια, και φέρονται να συγκεντρώνουν 16,8%.

Και το σκηνικό για τους Σοσιαλιστές γίνεται χειρότερο, αν σκεφτεί κανείς ότι με βάση τα πρώτα αποτελέσματα, διαγκωνίζονται με τους Οικολόγους του Ντανιέλ Κον Μπετί, που εμφανίζονταν να συγκεντρώνουν 16,2%, αποτελώντας τη μεγαλύτερη έκπληξη της χτεσινής διαδικαιας. Το κεντροδεξιό Δημοκρατικό Κίνημα του Μπαϊρού φαίνεται τελικά να πέφτει στο 8,5% και να χάνει καθαρά την τρίτη θέση που του έδιναν οι περισσότερες δημοσκοπήσεις. Την ίδια στιγμή, το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο του Ζαν Μαρί Λεπέν συγκεντρώνει 6,5% ενώ ένα ακόμη κόμμα εξίσου ακραίο - δεξιό συγκεντρώνει το 4,8%, του ευρωσκεπτικιστή ντε Βιλιέ, Λιμπερτάς.

Στην άλλη πλευρά του πολιτικού φάσματος, το Μέτωπο της Αριστεράς, όπου συμμετέχουν το Γαλλικό ΚΚ και το Κόμμα της Αριστεράς, συγκέντρωνε, στα πρώτα αποτελέσματα 6,3% ενώ το Νέο Αντικαπιταλιστικό Κόμμα του Ολιβιέ Μπεζανσενό έπεφτε στο 4,8% παρά το γεγονός ότι οι αρχικές δημοσκοπήσεις του έδιναν μεγαλύτερο ποσοστό. Τέλος, η τροτσκιστική Εργατική Λίγκα θ' αρκεστεί, όπως φαίνεται, στο 1,2%.

Υπενθυμίζεται ότι το μέτρο εκλογής ευρωβουλευτή στη Γαλλία είναι 4% και μετά τη διεύρυνση της ΕΕ, αντί για 78 βουλευτές η Γαλλία εκλέγει 72.

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ

Καλή σας μέρα!

Μερικά συμπεράσματα για τις χθεσινές Ευρωεκλογές:

Αρχικά να σημειώσουμε ότι η διαφορά, μεταξύ των δυο κομμάτων εξουσίας, "έκατσε" στο 4,5%. Καταγεγραμμένα αναμενόμενη ως το κατώτατο όριο από την δημοσκόπηση που σας
παρουσιάσαμε χθες το πρωί
(δείτε εδω).

Μια καθαρή νίκη του ΠΑΣΟΚ, που όμως δεν του έδωσε κάποια σημαντική αύξηση στην εκλογική του δύναμη. Αυτό είναι και το πρώτο στοιχείο. Δυσαρέσκεια αποτυπώνεται λοιπόν και ως προς το ΠΑΣΟΚ, στο οποίο χρεώνουν την βάρβαρη πολιτική της 8τιας Σημίτη κι έτσι δεν το εμπιστεύεται ο λαός.

Η ΝΔ από την άλλη κατέγραψε ένα ποσοστό εντός των προβλέψεων, ένα από τα πιο χαμηλά όλων των εποχών. Οι αντιλαϊκές πολιτικές τιμωρούνται, πάντα, είτε νωρίτερα είτε αργότερα από το αναμενόμενο. Η δεξιά παράταξη έχει πολλά να σκεφτεί για την επόμενη μέρα...


Αριστερά στο χείλος του γκρεμού. Το ΚΚΕ παρά την καταγεγραμμένη, θετική αξιολόγηση από τους πολίτες όσο αναφορά τη στάση του, στα γεγονότα του Δεκέμβρη, αλλά και στο αγροτικό, κατάφερε να χάσει δυνάμεις. Δεν αξιοποίησε αυτή την τάση, παρά ασχολήθηκε με τον Πάγκαλο και τον Καραντζεφέρη.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ τα γράφαμε και χθες, πολύ δύσκολες ώρες αυτές που περνά. Καιροσκοπισμός και τυχοδιωκτισμός χαρακτήρισαν τη στάση του στα περισσότερα ζητήματα που προέκυψαν από τις Εθνικές εκλογές του 2007 κι έπειτα.
Έτσι τιμωρήθηκε αυστηρά!

Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ. Κοιμώμενη κάτω από το βαρύ πάπλωμα της κομματικής ανάδειξής, προτίμησε να δουλέψει είτε για τη καρέκλα είτε για το κόμμα. Ξέχασε να διαμορφώνει της επιλογές της σύμφωνα με τις λαϊκές ανάγκες, ενώ ουκ ολίγες φορές εμφανίστηκε με υψηλά αποθέματα έπαρσης, να αυτοπροσδιορίζεται ως σοφότερη όλων.

Για το ΛΑΟΣ τα είπαμε και χθες, ελπίζουμε το ποσοστό του να μην καταγράφει μια μόνιμη στροφή της κοινωνίας προς την συντήρηση, απλά να είναι η "τιμωρία" κάποιων παραδοσιακών ψηφοφόρων της ΝΔ για την προσκείμενη προς αυτούς παράταξη.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι
τώρα, μας φαίνεται ότι μετά τις Ευρωεκλογές θα ξεφουσκώσουνεξολοκλήρου, ο χρόνος θα δείξει.


ΛΟΙΠΑ 7.2%
. Η μεγαλύτερη άνοδος σε καταγεγραμμένο μέγεθος σε σχέση με τις Ευρωεκλογές
του 2007. Κρατήστε το...! Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com