Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2009

ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΑΛΛΑ ΑΚΕΦΑΛΟΣ

Η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Συνασπισμού ενέκρινε την εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα για την κατάθεση του ψηφοδελτίου στον Αρειο Πάγο και από τις ένδεκα συνιστώσες που αποτελούν τον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να υπάρχει επικεφαλής.

Ο Τσίπρας τόνισε ότι είναι ανάγκη ο ΣΥΝ να παραμείνει ενωμένος και σημείωσε ότι αυτό που προέχει τώρα είναι η εκλογική μάχη.

Αντιπροσωπεία του ΣΥΝ μετέβη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στα Εξάρχεια για τη λήψη των τελικών αποφάσεων, ενώ τις θέσεις της αναμένεται να αποσαφηνίσει και η Ανανεωτική Πτέρυγα του Συνασπισμού.


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΠΡΟΣ ΔΙΑΣΠΑΣΗ Ο ΣΥΡΙΖΑ

Σε μία ώρα περίπου η ψηφοφορία στην νέα πρόταση Τσίπρα. Αυτή την στιγμή το πιο πιθανό είναι να οδηγηθεί ο Συρίζα σε διάσπαση. Ο Τσίπρας προσπαθεί να πείσει ότι δεν τον νοιάζει η καρέκλα. Ο Αλαβάνος λέει ότι δεν τον νοιάζει η καρέκλα, τελικά ποιον νοιάζει η καρέκλα.

Και ο Κουβέλης διαφωνεί με τον Τσίπρα...

Η πρόταση Τσίπρα:

Δεν θα υπάρχει αρχηγός, όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές να εκλεγούν με σταυρό προτίμησης,

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας να συγκροτηθεί από προσωπικότητες και διανοούμενους, που θα είναι εκτός των κομματικών σχηματισμών του ΣΥΡΙΖΑ.


απο το:troktiko


Διαβάστε τη συνέχεια...

Η ΠΡΩΤΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ:
"Α-Μ-Ε-Τ-Α-Ν-Ο-Η-Τ-Ο-Σ: ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΟΥ ΑΣΦΥΚΤΙΑ. ΠΑΓΩΜΑ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΒΥΘΙΖΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΕ ΥΦΕΣΗ.

Α-Ν-Α-Ξ-Ι-Ο-Π-Ι-Σ-Τ-Ο-Σ: ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΞΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο,ΤΙ ΕΛΕΓΕ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ.

Α-Ν-Η-Μ-Π-Ο-Ρ-Ο-Σ: ΕΡΜΑΙΟ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΙΠΑΝ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ «ΣΚΛΗΡΟΣ» ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΤΟΣ. ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ ΕΣΤΩ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.

Παρακολουθήσαμε την ομιλία του απερχόμενου πρωθυπουργού χτες στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Κανένα όραμα, κανένα σχέδιο. Με πολύ απλά λόγια τι είπαν οι επικοινωνιολόγοι στον κ. Καραμανλή να λέει, τι θα λέει από εδώ και πέρα, και ποια είναι η αλήθεια:

Πρώτον, μας είπε: «Όλα πήγαιναν καλά μέχρι που ήρθε η διεθνής κρίση». Πρόβλημα: όλοι οι Έλληνες ξέρουν ότι η Ν.Δ. μας έβαλε σε οικονομική κρίση, πριν τη διεθνή κρίση.

Έτσι είναι φυσικά, αν έτσι του είπαν να νομίζει. Το πρόβλημα είναι ότι, για παράδειγμα...

- Η Ν.Δ. «γονάτισε» τη μέση ελληνική οικογένεια πριν από τη διεθνή κρίση. 555 ευρώ η πρόσθετη μηνιαία επιβάρυνσή της την τετραετία 2004-2008 από την ανεξέλεγκτη ακρίβεια, από την αύξηση ΦΠΑ, από τα αλλεπάλληλα χαράτσια σε καύσιμα, κινητά και ακίνητα (ΕΤΑΚ), από τις αυξήσεις σε τιμολόγια ΟΤΕ-ΔΕΗ-ΕΥΔΑΠ.

- Η Ελλάδα έπεσε σε ρυθμό ανάπτυξης από την 4η θέση της Ε.Ε. το 2003 στην 9η το 2008. Δηλαδή οι μηχανές της οικονομίας μας άρχισαν να σβήνουν πριν τη διεθνή κρίση.

- Η Ελλάδα έπεσε 32 θέσεις σε ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, πριν τη διεθνή κρίση.

- Το έλλειμμα του προϋπολογισμού το 2008 ξέφυγε πάνω από το 5% (όταν μίλαγαν για 1,6%) πριν τη διεθνή κρίση.

- Η ακρίβεια θέριεψε, η αισχροκέρδεια φούντωσε και αποκτήσαμε το 2008 την 4η ακριβότερη βενζίνη (προ φόρων) και το 3ο ακριβότερο καλάθι τροφίμων στην Ευρώπη, πριν τη διεθνή κρίση.

- Ο ίδιος ο υπουργός οικονομίας ομολόγησε την αποτυχία του δηλώνοντας «πιάσαμε πάτο στα έσοδα» (Ιούλιος 2008), πριν τη διεθνή κρίση.


Δεύτερο, μας είπε: «Πάλι καλά που κάναμε μεταρρυθμίσεις και η διεθνής κρίση δεν μας χτύπησε όσο άλλες χώρες». Πρόβλημα: που ζει; Ποιες μεταρρυθμίσεις; Ποιο «νοικοκύρεμα» της οικονομίας; Τα γεγονότα 6 χρόνια τώρα μιλάνε από μόνα τους...

1. Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα είναι η χώρα με το χειρότερο συνδυασμό ελλείμματος και δημόσιου χρέους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η μοναδική χώρα χωρίς προϋπολογισμό. Δηλαδή...

- Το έλλειμμα έχει ξεφύγει τελείως. Σύμφωνα με τέως υπουργούς της ίδιας της παρελθούσας κυβέρνησης, το έλλειμμα έχει ξεπεράσει το 7% μπορεί και 8%, όταν στον προϋπολογισμό του 2009 μιλούσαν για 2,7%. Σύμφωνα με στοιχεία της ίδιας της Τράπεζας της Ελλάδας το ταμειακό έλλειμμα τον Ιούλιο έφτασε τα 18 δις ευρώ (δις περισσότερο ακόμη και από τη χρονια που διοργανώναμε Ολυμπιακούς Αγώνες!) και ξεπερνά το 7% του ΑΕΠ. Ένα έλλειμμα που προβλεπόταν να είναι γύρω στα 14 δις ευρώ για όλο το έτος και είναι περίπου 18 δις ευρώ στο πρώτο εξάμηνο.

- Το δημόσιο χρέος έχει εκτοξευτεί κατά 100 δις ευρώ από τότε που ανέλαβαν το 2004! 10.000 ευρώ επιπλέον χρέος σε κάθε Έλληνα και Ελληνίδα. Και μέσα στο 2009 έχουν ήδη, σε ένα οκτάμηνο, δανειστεί αυτά που προβλέπονταν στον προϋπολογισμό του 2009 να δανειστούν όλο το χρόνο και 12 δις περισσότερα!!

2. Γιατί έγιναν όλα αυτά; Διότι έξι χρόνια τώρα δεν έγινε κανένα «νοικοκύρεμα» της οικονομίας. Αντίθετα...

- Αντί για «μικρότερο κράτος» μέσα σε 5,5 χρόνια ίδρυσαν και βόλεψαν φίλους και «κολλητούς» σε 32 νέες Ομάδες Εργασίας, 102 νέες Διευθύνσεις, 232 νέα Τμήματα, 285 νέες Ειδικές Υπηρεσίες, 435 νέες Επιτροπές!"

- Αντί για πάταξη της εισφοροδιαφυγής, αυτή εκτοξεύτηκε από 2,7 δις το 2003 σε 7 δις το 2008.

- Αντί για καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, οι ανείσπρακτοι φόροι εκτοξεύτηκαν από 11 δις το 2003 σε 30 δις το 2009 (αύξηση σχεδόν 300%!).

3. Συμπέρασμα: ό,τι και να λέει τώρα για μείωση σπατάλης και πόλεμο κατά της φοροδιαφυγής ο κ. Καραμανλής, τα γεγονότα των 6 χρόνων μιλάνε από μόνα τους. Και προκαλούν θυμηδία για αυτά που υπόσχεται...


Τρίτον, μας είπε: «Τα επόμενα 2 χρόνια είναι πολύ δύσκολα. Χρειάζονται πολύ δύσκολα μέτρα και όποιος σας λέει το αντίθετο θα καταστρέψει την ελληνική οικονομία». Πρόβλημα: Μιμείται τα «παπαγαλάκια» της καταστροφής που κατηγορούσε. Και το χειρότερο: Θέλει να στείλει και πάλι το λογαριασμό στην μέση ελληνική οικογένεια, ως υπηρέτης των μεγάλων συμφερόντων.

1. Εδώ πλέον έχουμε φτάσει στον απόλυτο παραλογισμό. Ο άνθρωπος και το κόμμα που μας κατηγορούσαν πριν από δύο μήνες με τηλεοπτικά σποτάκια ότι «παπαγαλίζουμε» την καταστροφή όταν μιλάμε για την κρίση, μιλάνε τώρα σαν κανονικότατα «παπαγαλάκια» της καταστροφής. Δεν βγάζει άκρη. Έχουν ξεφύγει εντελώς.

2. Το ακόμη χειρότερο είναι ότι ο κ. Καραμανλής παρουσιάζεται υπηρέτης των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων. Θέλει και πάλι να στείλει το λογαριασμό στη μέση ελληνική οικογένεια που ήδη ασφυκτιά. Δεν είπε κουβέντα για το κοινωνικό κράτος, για αναδιανομή, για κοινωνική δικαιοσύνη. Μίλησε μόνο για πάγωμα μισθών και συντάξεων, κάτι που είναι ο σίγουρος τρόπος να βυθιστεί ακόμη περισσότερο η οικονομία στην ύφεση.

3. Είναι αμετανόητος, είναι αναξιόπιστος και τελείως ανήμπορος. Αντί να ορθώσει το ανάστημά του, αντί να μιλήσει με ειλικρίνεια έστω μία φορά στον πολίτη, έγινε πάλι έρμαιο στα χέρια επικοινωνιολόγων που τον συμβούλεψαν να παίξει και πάλι την παράσταση του «σκληρού», την παράσταση «χρήσιμος και όχι ευχάριστος» μπας και πείσει κανέναν ότι αυτή τη φορά εννοεί όσα λέει. Αλλά δεν πείθει πλέον κανέναν.

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΝΤΡΟΠΗ!


Μην περιμένετε να διαβάσετε την παραμικρή κριτική για τα λεγόμενα του πρωθυπουργού στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ !

Αρνούμαστε να σχολιάσουμε ένα στημένο show πολιτικών και δημοσιογράφων.

Μια συνέντευξη με τις δύσκολες ερωτήσεις για τον πρωθυπουργό να χάνονται ανάμεσα στις επιθέσεις φιλίας διαφόρων ΜΜΕ όπως του Αδέσμευτου Τύπου και της ΕΡΤ3.

Για ακόμα μια φορά , οι Έλληνες δημοσιογράφοι αποδείχθηκαν ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ !

Ούτε ένας δημοσιογράφος δεν τόλμησε να ρωτήσει :

1. Για τις τραγικές ευθύνες του κρατικού μηχανισμού στις πυρκαγιές της Ανατ.Αττικής.

2. Για τον ξυλοδαρμό των αγροτών στο λιμάνι του Πειραιά.

3. Για τα σενάρια διαδοχής στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας.

4. Για το κλείσιμο της Βουλής και την παραγραφή των σκανδάλων.

5. Για τα γεγονότα του Δεκεμβρίου

6. Για το σκηνικό τρόμου που έχουν στήσει οι Τούρκοι στο Αιγαίο δεν τον πίεσε κανείς ! Μόνο μια ερώτηση και μια άθλια απάντηση Καραμνλή !

7. Για τις εξελίξεις στο Μακεδονικό.

8. Κανείς δημοσιογράφος δεν τόλμησε να αναφέρει έντονα έστω κι ένα όνομα εκ των "Τσιτουρίδης" , "Δούκας" , "Ρουσόπουλος" , "Μαγγίνας" κτλ

9. Κανείς δεν θύμισε στον πρωθυπουργό ότι έχει ήδη συντριβεί μια φορά στην κάλπη των Ευρωεκλογών.

10. Γύρισε και είπε ο "καταλληλότερος" ότι δεν είχε ακούσει στις 7 Ιουνίου ότι το ΠΑΣΟΚ θα προκαλούσε σίγουρα εκλογές με αφορμή την εκλογή του ΠτΔ . Κανείς δεν ήξερε ότι το έχει δηλώσει ο Ρέππας από τον Ιανουάριου του 2009 ;

11. Κανείς δεν τον ζόρισε για την Siemens .

12. Κανείς δεν ανέφερε το όνομα "Σανιδάς".

13. Κανείς δεν τον ρώτησε για την ανεπάρκεια του κράτους που επέτρεψε στον Χριστοφοράκο και στον Καραβέλα να κάνουν διακοπές στο εξωτερικό !!!

- Ντροπή και αίσχος στους βουλευτές που εξελίχθηκαν σε κάφρους ΟΝΝΕΔιτες και ΔΑΠιτες και χειροκροτούσαν κάθε τόσο τον πρωθυπουργό σε μια επίσημη συνέντευξη Τύπου !

Μην μας ζητάτε λοιπόν να σχολιάσουμε το στημένο show που παρακολουθήσαμε..

Ντροπή !

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ

"Αυτό που έχουν ανάγκη πρώτα απ' όλα οι νέοι αγρότες και συνολικά η φτωχή και μεσαία αγροτιά είναι κατώτερες εγγυημένες τιμές για την παραγωγή τους που να διασφαλίζουν το εισόδημά τους και απαλλαγή από τη νέα ΚΑΠ, που τους οδηγεί στο ξεκλήρισμα και όχι μόνο επαγγελματικές σχολές που τους υποσχέθηκε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και που γι' αυτά δεν είπε κουβέντα.

Η φτωχή και μεσαία αγροτιά πρέπει να τιμωρήσει τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ψηφίζοντας ΚΚΕ, ψηφίζοντας ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής."


Πιστεύουμε ότι η πρόταση του ΚΚΕ, ως προς τις κατώτερες εγγυημένες τιμές, είναι εξαιρετικά θετική καθώς και ρεαλιστική. Θα έπρεπε να διερευνηθεί από τα επιτελεία των κομμάτων εξουσίας και γιατί όχι να εφαρμοστεί σε κάποιες περιπτώσεις προϊόντων που έχουν απαξιωθεί(σ.σ. σταφύλι).


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΑΛΥΨΑΤΕ ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Σήμερα η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία δημοσιεύει, συνέντευξη του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου(διαβάστε την εδώ).
Εμείς κρατήσαμε, την πιο ουσιαστική ερώτηση, από εκείνες που έγιναν στον κ. Παπανδρέου και φυσικά την απάντηση που έδωσε:

* Εγκαλείτε τη Ν.Δ. ότι ξεπούλησε δημόσια περιουσία. Εσείς ως κυβέρνηση θα πάρετε πίσω τον ΟΤΕ, την Ολυμπιακή, τα λιμάνια;

" Η Ν.Δ. υπηρέτησε και υπηρετεί πιστά το χρεοκοπημένο μοντέλο της παράδοσης των πάντων στις ανεξέλεγκτες δυνάμεις της αγοράς, της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας σε ιδιωτικά συμφέροντα, χωρίς αρχές και εξασφαλίσεις. Η πολιτική της συνιστά αναχρονισμό, διότι το μοντέλο αυτό κατέρρευσε με τη διεθνή οικονομική κρίση και έχει πια εγκαταλειφθεί και από τις περισσότερες ευρωπαϊκές συντηρητικές κυβερνήσεις. Δικός μας γνώμονας είναι το δημόσιο συμφέρον - και με βάση αυτό έχουμε τοποθετηθεί με σαφήνεια για την ανάγκη να υπάρχει ένας δημόσιος έλεγχος στις βασικές υποδομές της χώρας. Με αυτή την αρχή αλλά και λαμβάνοντας υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε περίπτωσης θα πορευτούμε, εξαντλώντας κάθε περιθώριο αναστροφής ή βελτιώσεων των συμφωνιών που έκανε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας".

Τι σημαίνει βελτίωση ή αναστροφή;...

Είτε αναλαμβάνεις εκ νέου ως κράτος τον απόλυτο έλεγχο των βασικών δομών της Δημόσιας Περιουσίας, είτε τις αφήνεις στα χέρια των ιδιωτών.

Πιθανή βελτίωση δηλαδή στην συμφωνία που έχει γίνει για την Ολυμπιακή, τι θα μπορούσε να περιλαμβάνει;
Πρόκειται για εταιρία που ανήκει στον κ. Βγενόπουλο, για να καταφέρεις να την αποσπάσεις και να την διαχειριστείς πρέπει να την αγοράσεις.

Δεν είναι δυνατόν να ζητάς βελτιώσεις κάνοντας τον manager σε μια ξένη εταιρία.

Σαν να έρχεται στο σπίτι μου ο γείτονας που τον έχω ενημερώσει ότι θα παω διακοπές και εκείνος προσπαθεί να μου επιβάλει, ποια ρούχα θα πάρω μαζί μου...

Δεν μας κάλυψε ο κ. Παπανδρέου!

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΚΑΤΑΙΓΙΣΜΟΣ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ...3 ΒΑΣΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Καταιγισμός νέων δημοσκοπηκών ερευνών, όπως ήταν λογικό, σήμερα στις Κυριακάτικες εκδόσεις των εφημερίδων.

Εμείς έχουμε να παρατηρήσουμε 3 βασικά συμπεράσματα:

1. Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται μπροστά σε μια μεγαλειώδη επικράτηση, έναντι της ΝΔ. Η διαφορά είναι αρκετά μεγάλη...και όπως δείχνουν τα πράγματα δύσκολα καλύπτεται διότι το ΠΑΣΟΚ έχει δημιουργήσει αέρα νίκης.

2. Το ΚΚΕ κρατάει γερά την 3η θέση παρά την δημοσκόπηκη πρόοδο του ΛΑΟΣ και την υπερπροβολή που του παρέχουν αφειδώς τα ΜΜΕ. Δεν έχει όμως "κλειδώσει" η 3η θέση, για το Κ.Κ., ακόμη.

3. Ισχυρή αυτοδυναμία με περισσότερες από 153 έδρες είναι εφικτή για το ΠΑΣΟΚ, σε μια μόνο περίπτωση... εάν ο ΣΥΡΙΖΑ μείνει εκτός βουλής. Διαφορετικά δύσκολα θα αγγίξει την αυτοδυναμία, έστω και με 151 έδρες.

Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει τον μέσο όρο, όλων των δημοσκοπήσεων(κάποιες δεν αξίζουν ούτε την αναφορά που τους γίνετε βέβαια, αλλά τέλος πάντων, δεν ανοίγουμε το στόμα μας προεκλογικά):

Ν.Δ. 27,34%

ΠΑ.ΣΟ.Κ. 33,58%

Κ.Κ.Ε. 7,14%

ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 3,12%

ΛΑ.Ο.Σ. 5,42%

Οικολόγοι Πράσινοι 2,58%

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα

"Ο κ. Καραμανλής δεν μπόρεσε να πείσει σήμερα τους Έλληνες πολίτες ότι έχουν λόγο να του δώσουν μια τρίτη ευκαιρία.Σήμερα ζητάει ξανά «νωπή λαϊκή εντολή» για να κάνει αυτά που είχε πει ότι θα κάνει το 2004. Αυτά για τα οποία οι πολίτες του έδωσαν μια δεύτερη ευκαιρία το 2007.

Το 2009 όμως δεν είναι 2007 ούτε 2004. Η αξιοπιστία των λόγων και των εξαγγελιών του πρωθυπουργού κρίνεται από το έργο της κυβέρνησης τα τελευταία πεντέμισι χρόνια, που βρίσκεται στην εξουσία.Παραδίδει την οικονομία και τη χώρα συνολικά σε πολύ χειρότερη κατάσταση από ό,τι την παρέλαβε - και αυτό το γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες πολίτες.

Και για άλλη μια φορά δεν έχει το πολιτικό θάρρος να αναλάβει τις ευθύνες του - πάντα κάποιος άλλος φταίει. Επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους Έλληνες πολίτες, αντί να δώσει ελπίδα και προοπτική.Γι' αυτό και η σημερινή κυβέρνηση είναι το πρόβλημα και όχι η λύση στα προβλήματα των πολιτών.

Πόσες φορές ακούσαμε στο παρελθόν για μείωση σπατάλης;Πόσες φορές ακούσαμε για καταπολέμηση της φοροδιαφυγής;Πόσες φορές ακούσαμε για διαρθρωτικές αλλαγές;

Πεντέμισι χρόνια τώρα αφήνει ανεξέλεγκτη την πιο πελατειακή σπατάλη τη στιγμή που κόβει τις δημόσιες επενδύσεις και μειώνει τις δαπάνες της υγείας και της παιδείας, ως ποσοστό του ΑΕΠ.

Πεντέμισι χρόνια τώρα, χαρίζει φόρους στα υψηλά εισοδήματα, στους μεγαλομερισματούχους, στη μεγάλη ακίνητη περιουσία, ενώ στραγγαλίζει τη μέση ελληνική οικογένεια.Πεντέμισι χρόνια τώρα, αφήνει ανεξέλεγκτη τη φοροδιαφυγή και αφήνει να τριπλασιάζονται οι ανείσπρακτοι φόροι.Πεντέμισι χρόνια τώρα, μιλά για διαρθρωτικές αλλαγές και για μεταρρυθμίσεις, ενώ έχει αποσαρθρώσει το κράτος, διαλύσει τη Εθνικό Σύστημα Υγείας, υποβαθμίσει τη δημόσια εκπαίδευση, καταστρέψει το περιβάλλον.

Η σημερινή ομιλία του πρωθυπουργού ήταν μια θλιβερή κατάληξη σε μια πορεία πεντέμισι ετών.Η χώρα χρειάζεται επειγόντως επανεκκίνηση. Χρειάζεται ένα σχέδιο ανάταξης της οικονομίας, βαθιές τομές και αλλαγές για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του πολίτη στους θεσμούς κα το πολιτικό σύστημα.

Είναι προφανές ότι κανένας δεν περιμένει αυτά από τη ΝΔ.Αυτά τα περιμένουν οι πολίτες από τη νέα κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ που θα προκύψει από τις εκλογές στις 4 Οκτωβρίου.

Και αυτό το σχέδιο εξόδου από την κρίση θα παρουσιάσει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ το επόμενο Σάββατο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης."


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας

"Ο πρωθυπουργός με την ομιλία του ομολόγησε μια ακόμα φορά ότι τα αντιλαϊκά μέτρα είναι προαποφασισμένα, ανεξάρτητα, αν η επόμενη κυβέρνηση είναι της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ", αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του σχολιάζοντας την ομιλία του κ. Καραμανλή στη ΔΕΘ.

"Προκειμένου να στηριχτεί η υψηλή κερδοφορία και η ανταγωνιστικότητα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, θα επιδιώξουν νέες δραστικές περικοπές στο εισόδημα της λαϊκής οικογένειας, στα εργασιακά, ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά δικαιώματα, στις κοινωνικές δαπάνες», αναφέρει το ΚΚΕ και καλεί το λαό "να αξιοποιήσει την εμπειρία του και με την ψήφο και τη δράση του να πάρει τα μέτρα του".

"Αν οι μεγάλοι επιχειρηματίες έχουν ανάγκη από ισχυρή κυβέρνηση, είτε της ΝΔ είτε του ΠΑΣΟΚ, για να επιβάλλουν τα αντιδραστικά μέτρα που έχουν ανάγκη, ο λαός χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ και αδύναμους ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, για να εμποδίσει και να ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική", αναφέρει το ΚΚΕ και προσθέτει:

"Υπάρχει δρόμος ανάπτυξης που να ικανοποιεί τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη των μονοπωλίων".


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Συνασπισμός

"Οι θρυλούμενες διαρθρωτικές αλλαγές που διατυμπανίζει ο πρωθυπουργός και υποστηρίζουν τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα δεν είναι άλλες από το βάθεμα και τη συνέχιση της ίδιας πολιτικής που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια και μας οδήγησε στη σημερινή οικονομική κρίση. Είναι η πολιτική που συμπιέζει αφόρητα τα εισοδήματα των κοινωνικά αδυνάτων, εξακοντίζει την ανεργία, αφανίζει τον αγροτικό κόσμο, κλείνει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, διαλύει το ασφαλιστικό σύστημα και τις εργασιακές σχέσεις.

Ο νεοφιλελευθερισμός ως οικονομική αντίληψη και πολιτική έχει κλείσει τον κύκλο του. Είναι κάτι που δεν θέλει να το καταλάβει ούτε και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η ενίσχυση της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς αποτελεί προϋπόθεση για την διαμόρφωση νέων συσχετισμών στο πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πολιτικές διεξόδου απέναντι στη σημερινή κρίση. Η κατάθεση συγκεκριμένων προγραμματικών θέσεων και προτάσεων από τον ΣΥΝ καθώς και η υπερψήφιση των συνδυασμών της ριζοσπαστικής Αριστεράς στις επερχόμενες εκλογές συμβάλλουν αποφασιστικά στη διαμόρφωση μιας νέας κοινωνικής ασπίδας αλληλεγγύης για να μην πληρώσουν την κρίση οι εργαζόμενοι και οι οικονομικά αδύνατοι".


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός

"Ο κ. Καραμανλή μετά από 6 χρόνια Διακυβέρνησης της χώρας, μας "απειλεί" με γενναίες αποφάσεις. Προφανώς ομολογεί ότι μέχρι σήμερα, οι εν γένει αποφάσεις του δεν ήταν γενναίες, αλλά δειλές. Όσον αφορά την αποστροφή του, για την αποφασιστική καταπολέμηση της διαφθοράς αυτό ηχεί ως Ανέκδοτο.

Αν το πίστευε θα έστελνε στον εισαγγελέα δια της Βουλής, που άκομψα δύο φορές έκλεισε, τις υποθέσεις που βαραίνουν Υπουργούς και στενό του περιβάλλον. Ότι και να λέει τώρα, δυστυχώς γι΄ αυτόν, όλο και λιγότεροι τον παίρνουνε στα σοβαρά. Μεταξύ αυτών και Βουλευτές του.

Τουναντίον, βουλευτές του και εκλογική βάση προσβλέπουν στο Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό και στον
Πρόεδρο του κ. Γ. Καρατζαφέρη, ως εκφραστή των απραγματοποίητων οραμάτων και στόχων της Μεγάλης Πατριωτικής Παράταξης".

Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com