Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

15 ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ

Κλείνουμε την σημερινή ημέρα όπως την ανοίξαμε...με την Μελίνα Μερκούρη!


Διαβάστε τη συνέχεια...

Επιστημογραφία


CERN

Το CERN βρίσκεται στα γαλλοελβετικά σύνορα δυτικά της Γενεύης και περίπου 6.500 επιστήμονες που χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις του CERN, εκπροσωπεύουν 500 πανεπιστήμια και 80 εθνότητες. Ιδρύθηκε το 1954 και από τότε έχουν γίνει εκεί πολλά πειράματα τα οποία έχουν συνεισφέρει πολλά στην εξέλιξη της επιστήμης και την καλυτέρευση της ζωής.

Το ποιο πρόσφατο είναι το πείραμα για την αρχή του σύμπαντος το οποίο είναι ένα από τα πιο πολύπλοκα και σημαντικά πειράματα που έχουν γίνει στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Στο CERN οι τεχνολογίες που αναπτύσσονται για να αναβαθμίσουν τα υπάρχοντα τεχνικά μέσα όπως οι ακτινογραφίες οι οποίες παλιότερα ήταν θανατηφόρες ενώ τώρα φιλτράρονται και μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε προς όφελος μας.

Η ύπαρξη του CERN για κάποιους είναι άγνωστη και αυτό είναι πολύ κακό γιατί συμβαίνουν πολλά εκεί για το καλό μας γενικότερα και πολλές από τις επιχορηγήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης πάνε για το CERN και γενικά για
την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και ερευνών και δεν θα ξεχάσουμε βέβαια και τους ΡΕΤ, αφού η Τομογραφία Εκπομπής Ποζιτρονίων (PositronEmission Tomography, ΡΕΤ) είναι μια δυναμική μέθοδος ραδιοφαρμακευτικής διάγνωσης, η ανάπτυξη της οποίας οφείλεται στο CERN και στο Νοσοκομείο του Καντονιού της Γενεύης.

Το ΡΕΤ επιτρέπει την ανίχνευση μεταβολών σε ιστούς και όργανα που συνδέονται με ασθένειες, πολύ πριν εμφανιστούν σοβαρά συμπτώματά τους!

γράφει ο ΣτΑσΙνΟς
Διαβάστε τη συνέχεια...

ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ

Τελικός λόγω τεχνικών προβλημάτων δεν θα δημοσιεύσουμε ολοκληρωμένο το άρθρο για το CERN...δυστυχώς.

Λίγες οι πληροφορίες που θα σας παραθέσουμε, αλλά σας χρωστάμε ένα καλό άρθρο και θα προσπαθήσουμε, τις πληροφορίες που έχουμε στα χέρια μας να σας τις δημοσιοποιήσουμε... Διαβάστε τη συνέχεια...

ΕΡΧΕΤΑΙ...

Σε λίγο στο Πειρατικό ένα από τα καλύτερα άρθρα που έχουμε δημοσιεύσει μέχρι σήμερα.

Έρχεται από την μόνιμη στήλη μας, Επιστημογραφία και τον φίλο μας Στασινό.

Το περιεχόμενο είναι σχετικό με το πείραμα του CERN.

Θα ενημερωθείτε για πράγματα που σίγουρα δε γνωρίζετε...

ΣΕ ΛΙΓΟ.... Διαβάστε τη συνέχεια...

ΣΕ ΡΟΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ...ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ

Στην επιτάχυνση των διαδικασιών της ιδιωτικοποίησης του τρόπου λειτουργίας των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού, των Ασφαλιστικών Ταμείων και των Νοσοκομείων προχωρεί η κυβέρνηση της ΝΔ.

Στα πλαίσια αυτά, πραγματοποιήθηκε προχτες η πρώτη συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής φορέων γενικής κυβέρνησης με τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομίας Γ. Παπαθανασίου, Εσωτερικών Π. Παυλόπουλου, Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Φ. Πετραλιά και Υγείας - Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δ. Αβραμόπουλου.

Η συγκεκριμένη επιτροπή λειτουργεί στα πλαίσια του ν. 3697/2008, ο οποίος εισάγει ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια λειτουργίας για τους ως άνω φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Με άλλα λόγια, οι φορείς των ΟΤΑ, των Ασφαλιστικών Ταμείων και τα Νοσοκομεία, με βάση τις διατάξεις του νόμου, καλούνται να λειτουργούν σαν Ανώνυμες Εταιρείες και ως εκ τούτου, να παρουσιάζουν κερδοφόρα αποτελέσματα. Κάτι που μπορεί να επιτευχθεί με το δραστικό περιορισμό των δαπανών τους και την αύξηση των εσόδων τους, γεγονός που προϋποθέτει την επιβάρυνση των «χρηστών» των προσφερόμενων υπηρεσιών. Επιχειρούν, δηλαδή, να βάλουν οριστική ταφόπλακα στον κοινωνικό τους ρόλο και να λειτουργούν αυστηρά με τα κριτήρια της επιχειρηματικότητας, της ανταποδοτικότητας και της ανταγωνιστικότητας.

Από το νόμο - ο οποίος είναι πιστό αντίγραφο του ν.2214/1996, του πρώτου νόμου για τις ΔΕΚΟ που ψήφισε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ - οι φορείς αυτοί είναι υποχρεωμένοι να καταρτίσουν επιχειρησιακά σχέδια, να συντάσσουν ισολογισμούς - απολογισμούς και να εισάγουν το διπλογραφικό λογιστικό σύστημα. Με βάση τις ενέργειες αυτές, οι φορείς καλούνται να παρουσιάσουν τους προϋπολογισμούς τους για το 2010 που θα εγκριθούν από τη διυπουργική επιτροπή και θα έχουν απόλυτα δεσμευτικό χαρακτήρα.

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ


Το γράφημα που βλέπετε δημοσιεύεται στο σημερινό ΒΗΜΑ και είναι ενδεικτικό της οικονομικής κατάστασης της χώρας μας...

Το έλλειμμα του 2008 έφτασε τα 18,25 δις ευρώ ξεπερνώντας ακόμα και τα 16 δις ευρώ του ελλείμματος που προέκυψε μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 !

Αξιοσημείωτη είναι επίσης η εκτόξευση του ελλείμματος κατά 8,25 δις ευρώ μέσα σε δυο χρόνια!

Είναι προφανές ότι οι ευθύνες του ΠΑΣΟΚ είναι τεράστιες...

Μερίδιο ευθύνης έχει επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ και τα ΜΜΕ...

Η κυβέρνηση δεν φταίει...
Διαβάστε τη συνέχεια...

15 ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ

Σαν σήμερα, η Μεγίστη αυτή Ελληνίδα αποχαιρέτησε για τελευταία φάρα τον Ελληνικό λαό!

Καλό θα ήταν τέτοιες προσωπικότητες να τις τιμάμε καθώς τους αξίζουν.

Καλό θα ήταν εκεί στο ΠΑΣΟΚ να θυμηθούν και να τιμήσουν όχι μόνο την κυρία Μελίνα Μερκούρη, αλλά το ήθος, την ιδεολογία, την αγωνιστικότητα, όπως και την καλλιέργεια, που έφερναν κοντά στο κίνημα προσωπικότητες σαν κι αυτή της αγαπημένης Μελίνας.

Τώρα ποια, όλα τα παραπάνω, έχουν εξαλειφθεί πλήρως!



Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com