Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ

Το καλοκαίρι μπήκε για τα καλά, με τις διαρκείς αντιθέσεις σε πλήρη «διάταξη» και τις συνέπειές τους να ταλανίζουν τη σκέψη και τη ζωή κάθε πολίτη, ο οποίος καλείται και φέτος, μέσα σε ένα οικονομικό περιβάλλον ακόμη δυσμενέστερο σε σχέση με άλλες χρονιές, να καλύψει τις βασικές ανάγκες του, μεταξύ των οποίων είναι η ξεκούραση του ίδιου και της οικογένειάς του.

Αυτό το σύστημα, αυτή η πολιτική που το υπηρετεί και τα κόμματα που την υιοθετούν, έχουν ολόκληρη την ευθύνη για το αδιέξοδο των καιρών, την σε μεγάλο βαθμό αδυναμία της των φτωχών στρωμάτων να ικανοποιήσουν την ανάγκη τους για ξεκούραση, παραθερισμό, διακοπές.


Το καλοκαίρι μπήκε με την παγκόσμια κρίση να περιορίζει το δικαίωμα των
διακοπών για την φτωχότερα στρώματα σε όλο τον κόσμο, τουλάχιστον για εκείνο το κομμάτι της που δεν παλεύει απλώς για την επιβίωση. Αυτό μεταφράζεται σε μείωση αφίξεων τουριστών, και σε απώλεια εσόδων για τις τουριστικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα, οι οποίες ουδόλως ενδιαφέρονται για το τι σημαίνει αυτό για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Οπως δεν ενδιαφέρει την κυβέρνηση ότι η πολιτική της ευνοεί, ενισχύει και παγιώνει τον αποκλεισμό όλο και περισσότερων πολιτών από το δικαίωμα των διακοπών, που κατακτήθηκε κι αυτό με πολύ κόπο κι αγώνα.

Κι ενώ συμπάσχει με τους επιχειρηματίες λαμβάνοντας μέτρα επί μέτρων για τη στήριξή τους εν μέσω κρίσης, θεωρεί ότι οι αρνητικές επιπτώσεις για τους εργαζόμενους του κλάδου είναι αναπόφευκτες και τους "σκέφτεται" μόνο ως ένα καλό πρόσχημα για τις πολύμορφες ευνοϊκές ρυθμίσεις προς τα αφεντικά τους.

Συνεχίζεται...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com