Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

ΕΠΙΑΣΑΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ

Οι προβοκάτορες έπιασαν δουλειά.

Πριν από τρεις μέρες περίπου, στο Περιστέρι, εμφανίστηκαν κάποια συνθήματα γραμμένα με κόκκινο σπρέι σε τοίχους που καλούν σε "εκδίκηση" και μεταφέρουν μηνύματα του τύπου... "όταν οι μπάτσοι σκοτώνουν τα παιδιά σας τότε θα βγείτε από τα κλουβιά σας".

Οι προβοκάτορες προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν και το όνομα του Γιώργου Παπλωματά, για να δημιουργήσουν συνειρμούς για τους δικούς τους σκοπούς.

Ο Γ. Παπλωματάς είναι ο συνδικαλιστής μαθητής, εκλεγμένο μέλος του 15μελούς Συμβουλίου του 1ου Λυκείου Περιστερίου, που πέρσι, το βράδυ της 18ης Δεκέμβρη είχε τραυματιστεί στο χέρι από δολοφονική επίθεση με πυροβόλο όπλο, που εξαπολύθηκε εναντίον 12 μαθητών του 15μελούς που συζητούσαν για τη συμμετοχή του σχολείου τους στο συλλαλητήριο του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας, που ήταν προγραμματισμένο για την επόμενη μέρα.

Εμείς γνωρίζουμε καλά (και το γνωρίζει και η κοινωνία από την πείρα της)ότι και τότε και τώρα, την απάντηση, τόσο στην κρατική καταστολή, όσο και στις προβοκατόρικες ενέργειες που έδιναν πάτημα για ένταση της καταστολής, την έδωσε και τη δίνει το οργανωμένο, περιφρουρημένο, μαζικό κίνημα των εργαζομένων και της νεολαίας.


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΦΑΡΣΟΚΩΜΩΔΙΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...

Στο μεταξύ η φαρσοκωμωδία περί του "ποιος ήξερε" και "πόσα ήξερε" για το ύψος του ελλείμματος συνεχίζεται!

Ο Προβόπουλος λέει "τους τα είπα", ο Παπακωνσταντίνου δηλώνει ότι... "έμεινε έκπληκτος".


Τονίζει όμως στη συνέχεια ότι ο διοικητής της τράπεζας της Ελλάδας "κάνει καλά τη δουλειά του"...!

Εμείς πάλι λέμε ότι, τελικά, όποιο και να 'ναι το έλλειμμα αυτοί τη δουλειά τους κάνουν. Είτε με 10%, είτε με 8%, είτε με 12,7% πάλι πάνω μας σχεδίαζαν να τα φορτώσουν.

Τελικά δεν είναι το μέγεθος του ελλείμματος αυτό που συζητούν.

Αλλά το ύψος του "σκιάχτρου" προκειμένου να τρομοκρατηθεί ο κοσμάκης και να μην αντιδρά.


Διαβάστε τη συνέχεια...

" Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΨΗΦΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ"

"Η Κυβέρνηση αψηφά την πραγματικότητα"!

Πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό επιτίθεται η Καθημερινή στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ.

Δεν είναι στην ίδια γραμμή με τα υπόλοιπα έντυπα, αλλά τα συμφέροντα είναι μαζί με Προβόπουλου και η Καθημερινή του κ. Αλαφούζου μάλλον τα έχει ιδιαίτερα καλά μαζί του.

Μας κάνει εντύπωση ο τρόπος που επιτίθεται στην κυβέρνηση, δεν το περιμέναμε, αλλά είναι σχεδόν βέβαιο πως κι αλλά, περισσότερο φιλοκυβερνητικά μέσα θα εναντιώνονται στις επιλογές της κυβέρνησης, για διαφόρους λόγους.

Εμείς εδώ θα είμαστε και θα καταγράψουμε όλες τις ανατροπές, κυρίως μετά τα Χριστούγεννα, που θα έχει πάρει και τα πάνω της η ΝΔ(λέμε τώρα εμείς).

Εσείς μη βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα...!


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ Ο ΣΥΡΙΖΑ...!

Η Αυγή δεν καταλαβαίνουμε σε πόσες βάρκες μπορεί να πατάει ταυτόχρονα...

Κι αυτό διότι από το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ακόμη, καταλαβαίνουμε πως δεν έχει διάθεση να έρθουν σε πολιτική αντιπολίτευση με την κυβέρνηση, παρά μονάχα σε αντιπολίτευση διαχειριστικής λογικής.

"Πορεία στο σκοτάδι"...εννοώντας πως δεν γνωρίζουμε τι θα βγει από τις συνομιλίες της κυβέρνησης με την ΕΕ.

Μα οι προθέσεις τις κυβέρνησης είναι πρόδηλες. Εκείνη έχει υπογράψει στο ΕΚΟΦΙΝ αυτά τα οποία ανακοινώνουν κυβερνητικά στελέχη, για πάγωμα των μισθών, αύξηση των έμμεσων φόρων και περαιτέρω ιδιωτικοποιήσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί σύντομα, σε πολύ δύσκολη θέση με την τακτική που κρατά απέναντι στην Κυβέρνησή του ΠΑΣΟΚ.

Έπεται συνέχεια...!



Διαβάστε τη συνέχεια...

ΓΙΑΤΙ...;

"Ομοβροντία πιέσεων για νέα μέτρα"!!!

Και το Έθνος στην ίδια γραμμή, δεν θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά...!

Εμείς να θέσουμε ξανά τις απορίες μας προς εσάς που μας διαβάζετε κυρίως.

Όλοι αυτοί οι εξωθεσμικοί οργανισμοί όπως το ΔΝΤ ή ακόμη και η ΕΕ(δεν είναι εξωθεσμική βέβαια), γιατί ούτε μια φορά δεν πρότειναν μέχρι σήμερα στις χώρες με μεγάλα δημοσιοοικονομικά ελλείμματα, την περαιτέρω φορολόγηση των καθαρών κερδών των μεγάλων επιχειρήσεων;

Γιατί ποτέ δεν πρότειναν την αύξηση των μισθών για την ταυτόχρονη ενδυνάμωση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών;

Γιατί ποτέ δε ζήτησαν από τα κράτη να διατηρήσουν υπό, πλήρη, κρατικό έλεγχο τους εθνικής σημασίας οργανισμούς και επιχειρήσεις, προκειμένου να απολαμβάνει το δημόσιο επομένως και οι πολίτες την κερδοφορία τους;

Γιατί...;


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ...!

Σήμερα τα έντυπα συνεχίζουν να μας μυούν πως η πτώχευση είναι πολύ κοντά.

Ο Ελεύθερος Τύπος μιλάει σήμερα για..."κυβερνητικό αλαλούμ στη σκιά του κραχ".

Είναι συντεταγμένη η προσπάθεια που γίνεται προκειμένου να πειστεί ο λαός πως οικονομικά η χώρα βρίσκεται σε ένα τόσο κρίσιμο σημείο, που μόνο τα μέτρα λιτότητας, που εφαρμόζονται μπορούν να τη σώσουν.

Οι κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις, αλλά και τα Μέσα που τις στηρίζουν, δίνουν το δικό τους αγώνα για να αποτρέψουν την κοινωνική διαμαρτυρία.

Για να αποτρέψουν το ξεχείλισμα της οργής, την δυναμική που έχει ο λαός να εκδηλωθεί απέναντι σε αυτές τις πολιτικές.

Η συνέχεια θα μας φέρει μπροστά σε κοινωνικές εκπλήξεις!


Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com