Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΑ ΑΝΩΤΑΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ ΟΝΝΕΔ ΚΑΙ ΔΑΠ

Για προσέξτε λιγάκι την δήλωση του προέδρου της ΟΝΝΕΔ Γ. Παπανικολάου, που έκανε την Κυριακή, στην ομιλία του πρωθυπουργού στην Κ.Ε. της ΟΝΝΕΔ:
«
στις φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ θα καταγράψει μια ακόμα περήφανη νίκη, για εικοστή τέταρτη συνεχή χρονιά. Και πρόκειται, ειδικά φέτος, για μια νίκη που καθιστά σαφές σε όλους το ποιο είναι το κυρίαρχο ιδεολογικό ρεύμα στη νέα γενιά, ποια είναι η πραγματική πλειοψηφία»... Παραδέχτηκε, δηλαδή, ότι τα αποτελέσματα της ΔΑΠ (που επιτυγχάνονται στις σχολές με την επίκληση της δήθεν «ανεξαρτησίας» της
ΔΑΠ, αλλά και με κάθε λογής ρουσφέτια και εκβιασμούς) θα αξιοποιηθούν από την κυβέρνηση ως στήριξη στην πολιτική της. Ακόμα, κάλεσε υποκριτικά τις παρατάξεις σε Πανσπουδαστικό Συνέδριο για την ΕΦΕΕ, τη στιγμή που η ΔΑΠ έχει την πρώτη ευθύνη για τη διάλυση της ΕΦΕΕ και κάθε χρόνο τις μέρες του Συνεδρίου οργανώνει εκδρομές στις Κυκλάδες! Τα στελέχη της ΟΝΝΕΔ/ΔΑΠ προκαλούν, προσπαθώντας να περιπαίξουν με τη κατάντια της Ανώτατης Εκπαίδευσης και να ακυροποιήσουν την στάση τους, διαχρονικά, στη φοιτητική κοινότητα, ποιος μπορεί να ξεχάσει:
  • Ότι ακόμη και τώρα στο επίσημο site της η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ παρουσιάζει την εφαρμογή του νόμου πλαισίου(που έχει καταδικαστεί μέσα στις συνελεύσεις από την φοιτητική κοινότητα συλλήβδην) ως δική της επιτυχία στην Ανώτατη Εκπαίδευση.
  • Ποιος όμως μπορεί να ξεχάσει τα επίσημα οργανωτικά έγγραφα που διέρρευσαν στον τύπο και καλούσαν τους εκπρόσωπους της παράταξης, να παρουσιάζονται σαν «ανεξάρτητοι που καλύπτουν τα κενά της γραμματείας», στους νεοεισαχθέντες σπουδαστές...(ούτε λόγος για τα ζητήματα της Εκπαίδευσης);
  • ...ή ακόμη το έγγραφο του 1999 που καλούσε την παράταξη...όταν δεν ήταν εύκολα αντιληπτό να «σκίζει ψηφοδέλτια που σίγουρα παρείχαν ψήφο στον αντίπαλο» κατά την διαδικασία των εκλογών;
  • Ποιος όμως ξεχνά τις "εκπαιδευτικές" εκδρομές σε ειδυλλιακά μέρη(βλέπε Μύκονο) σε περιόδους κινητοποιήσεων;
  • Ποιος ξεχνά τις δωροεπιταγες για γυαλιά ηλίου της ΔΑΠ, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας...;
Δεν ξεχνάμε κύριοι της ΔΑΠ...και όλα τα παραπάνω ξέρουμε και ξέρετε πως μπορούν να πάψουν να εφαρμόζονται στα Πανεπιστήμια, με ένα οργανωμένο, μαζικό φοιτητικό κίνημα που θα αντισταθεί και θα ανατρέψει την εφαρμοζόμενη πολιτική που υπηρετεί, υπερηφανευόμενη μάλιστα, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Διαβάστε τη συνέχεια...

KORYDALLOS BREAK(...ΣΥΝΕΧΕΙΑ)


Αν οι παραγωγοί του Prison Break δεν βουτήξουν τον Παλαιοκώστα για να τον κάνουν σύμβουλο αποδράσεων στην σειρά, θα είναι και πολύ χαϊβάνια...
απο το:panic
Διαβάστε τη συνέχεια...

ΣΤΑ ΥΨΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ 2008 ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΚΕΡΔΗ

Σε προκλητικά επίπεδα συνέχισε και στο 12μηνο του 2008 η μάζα των κερδών για τους ισχυρούς επιχειρηματικούς ομίλους και αυτό παρά τα κρισιακά φαινόμενα και τις αναταράξεις. Το γεγονός αυτό θα αποτυπωθεί και στους επίσημους ισολογισμούς για το 2008 που σταδιακά θα δημοσιεύονται στο επόμενο διάστημα.

Τα καθαρά κέρδη για την τράπεζα Μιλένιουμ (πρώην Νόβα) έφτασαν σε 15,1 εκατ. ευρώ (22,1 εκατ. ευρώ για το 2007) και τα προ φόρων σε 24,8 εκατ. ευρώ (από 29,6 εκατ. ευρώ). Στην επίσημη ανακοίνωσή τους επαίρονται για το γεγονός ότι λειτουργούν τα καταστήματα του δικτύου τους με το μικρότερο δυνατό αριθμό εργαζομένων... Συγκεκριμένα κάνουν λόγο για «διατήρηση του ευέλικτου επιχειρηματικού μοντέλου της τράπεζας με μέσο όρο εργαζομένων ανά κατάστημα τα 9 άτομα, όταν ο μέσος όρος της αγοράς αγγίζει τα 20 άτομα»... Να σημειωθεί πως και η εν λόγω τράπεζα έχει κάνει χρήση των ευεργετικών διατάξεων για τη λεγόμενη «ενίσχυση ρευστότητας». Από το κρατικό πακέτο με τα 28 δισ. ευρώ, πήρε «ειδικά ομόλογα» του Δημοσίου ύψους 98 εκατ. ευρώ.

Κέρδη για το 2008 εμφανίζει και ο όμιλος Ελληνικά Χρηματιστήρια(ΕΧΑΕ). Μετα απο φόρους διαμορφωθηκαν σε 65 εκατ. ευρω(91εκατ. ευρω για το 2007)

Από την άλλη, μπίζνες με τα δάνεια πελατών τους, τα οποία μεταβιβάζουν ή εμφανίζουν στα χαρτοφυλάκια άλλων εταιρειών, συνεχίζουν να κάνουν οι μερίδες του τραπεζικού κεφαλαίου. Σε αυτό το πλαίσιο η Γιούρομπανκ (όμιλος Λάτση) ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε «τιτλοποίηση» επιχειρηματικών δανείων ύψους 3,3 δισ. ευρώ.
Διαβάστε τη συνέχεια...

Επιστημογραφία

BODIES

Πριν λίγες μέρες πήγα στην έκθεση bodies και πραγματικά ήταν μια εμπειρία που την αποκτά κανείς μια φορά στη ζωή του. Αρχικά πρέπει να πω ότι η συγκεκριμένη έκθεση είναι παγκοσμίου φήμης και τα εκθέματά της έχουν παρουσιαστή σε πολλές χώρες της Ευρώπης άλλα και της Ασίας και της Αμερικής. Σκοπός της έκθεσης είναι να γνωρίσει ο επισκέπτης το σώμα του από πρώτο χέρι δηλαδή μπορεί να δει μέρη του σώματος σε πραγματικές συνθήκες (πχ. όργανα με φυματίωση). Επίσης μέσα στην έκθεση υπάρχουν γιατροί που μπορούν να απαντήσουν σε τυχών απορίες που μπορεί να έχει κάποιος. Μπορεί για μερικούς αυτά να ακούγονται κάπως αλλά οι πληροφορίες που μπορεί να πάρει κανείς είναι πάρα πολλές και βοηθούν να προστατεύσεις τον εαυτό σου από καταχρήσεις που προκαλούν βλάβες σημαντικές στο σώμα, επιπλέον οι εικόνες που σου μένουν μετά από την έκθεση και η επαφή σε κάνουν να αναθεωρήσεις πολλές συνήθειες που κάνεις. Αυτή η έκθεση έχει κάποια εκθέματα όπως το σώμα μόνο με το κυκλοφορικό σύστημα δηλαδή αρτηρίες και φλέβες, επίσης έχει και μέρη εγκεφάλου όπως τον ιππόκαμπος αλλά και το κεντρικό νευρικό σύστημα και όλα, αυτά είναι αληθινά όχι κούκλες ή κάτι συνθετικό. Ένα από τα μέρη που προσφέρει μια ιδιαίτερη αίσθηση είναι η αίθουσα με τα έμβρυα στην οποία έρχεται κάποιος σε επαφή με τα πρώτα στάδια της ζωής. Οι καπνιστές οι όποιοι θα επισκεφτούν την έκθεση θα ξανασκεφτούν πολύ καλά για το αν θα καπνίσουν ξανά αφού έχουν την ευκαιρία να δουν πνεύμονες καπνιστή κ φυσιολογικούς δίπλα δίπλα. Τέλος θα ήθελα να πω για όσους δεν ξέρουν ότι αυτή η έκθεση είναι στην τεχνόπολη και θα είναι εκεί μέχρι το Μάιο, είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να πάρει κάποιος πληροφορίες για το σώμα του και να το γνωρίσει από πρώτο χέρι.

γράφει ο ΣτΑσΙνΟς
Διαβάστε τη συνέχεια...

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Το ότι ένα μεγάλο ποσοστό των φοιτητών και σπουδαστών προκειμένου να τα βγάλουν πέρα με το αυξημένο κόστος σπουδών, αναγκάζονται να δουλεύουν παράλληλα με τις σπουδές τους, είναι γνωστό. Διάφορες έρευνες που δημοσιεύονται κατά καιρούς δείχνουν ότι αυτό το ποσοστό κυμαίνεται μεταξύ 30% - 45% στα πανεπιστήμια, ενώ είναι ακόμα υψηλότερο στα ΤΕΙ. Συνήθως όμως, αυτά τα ποσοστά αναφέρονται στο σύνολο των εγγεγραμμένων φοιτητών και η εμπειρία έδειχνε μέχρι τώρα ότι σε όσο πιο μεγάλο έτος πάει κανείς, τόσο αυξάνονται και οι εργαζόμενοι φοιτητές.

Τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδος που δόθηκαν χτες στη δημοσιότητα, επιβεβαιώνουν δραματικά ότι το ποσοστό των εργαζομένων φοιτητών εμφανίζεται υψηλό ακόμα και στους πρωτοετείς των πανεπιστημίων. Συγκεκριμένα από τους 39.972 πρωτοεγγραφόμενους φοιτητές του ακαδημαϊκού έτους 2007/08, οι 3.746 είναι εργαζόμενοι, δηλαδή ένα ποσοστό 9,4%! Το αντίστοιχο ποσοστό για τους πρωτοετείς του ακαδημαϊκού έτους 2006/07 ήταν 9,1%. Δεν προλαβαίνουν δηλαδή να πάρουν ούτε μια «γεύση» από τις σπουδές καλά καλά, αφού από την πρώτη στιγμή που μπαίνουν στη σχολή αναγκάζονται παράλληλα να κυνηγούν και το μεροκάματο... Κατά τα άλλα, έχουμε υποτίθεται «δωρεάν Παιδεία»!

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΩΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Εχουν γεμίσει τον τόπο με ρουφιανοκάμερες και τα τηλέφωνα με κοριούς. Για να εντοπίζουν, λένε, τους υπόπτους...

Στέλνουν χαφιέδες και ασφαλίτες να παρακολουθούν «ό,τι αναπνέει», από τις συνελεύσεις των συνδικαλιστικών σωματείων μέχρι τις κινητοποιήσεις εργατών και φοιτητών. Για λόγους τήρησης της τάξης, λένε...

Εχουν υπογράψει ό,τι «τρομοσυμφωνία» υπάρχει και έχουν ενσωματώσει στο εσωτερικό δίκαιο ό,τι «τρομονόμο» τούς έχει έρθει από ΗΠΑ και ΕΕ. Για λόγους ασφαλείας, λένε...

Κατά τα λοιπά, έχουν μια (μικρή...) δυσκολία με την εποπτεία στο προαύλιο των φυλακών (υψίστης ασφαλείας...) του Κορυδαλλού.

Το μπάχαλο, η αχρηστία τους, η ανικανότητά τους, είναι η μία όψη. Η άλλη όψη είναι ο προσανατολισμός του συστήματός τους. Ιδιο το νόμισμα.

Στη μια του πλευρά απεικονίζεται η αποδεδειγμένη ικανότητά τους να χρησιμοποιούν μεθόδους «ζαρντινιέρας» κατά διαδηλωτών και να εντοπίζουν εν ριπή οφθαλμού όποιον κάνει την αποκοτιά να φοράει ...«πράσινα παπούτσια».

Στην άλλη πλευρά αποτυπώνεται η αδιαφορία τους να φέρουν σε πέρας την αποστολή για την οποία - υποτίθεται - υπάρχουν: Αν είσαι Πάσσαρης ή πληρωμένο κάθαρμα σαν αυτούς που χτύπησαν την Κωνσταντίνα Κούνεβα, μάλλον δεν έχεις πολλούς λόγους για να ανησυχείς. Αν είσαι κουκουλοφόρος, επίσης. Αντίθετα, αν είσαι ναυτεργάτης, αγρότης, φοιτητής, μαθητής, τότε ακόμα κι αν δε σε «τσιμπήσει» ο λιμενικός, θα σε «βουτήξει» ο ΜΑΤατζής, κι αν ξεφύγεις κι απ' αυτόν, τότε η «υπηρεσία» έχει φροντίσει να φτάσεις με κάποιο τρόπο στο «αγροτοδικείο» ή στο «μαθητοδικείο»...

Το γεγονός ότι «έτσι είναι το σύστημα», δίνει και την απάντηση στο ερώτημα που θέτουν κάποιοι: «Πότε τέλος πάντων παραιτείται ένας πολιτικός;».

Οχι, βέβαια, ότι στην ημετέρα «Παλαιοκώσταινα», τη διάδοχο της «ψωροκώσταινας», θα άλλαζαν και πολλά πράγματα με μια παραίτηση πολιτικού προσώπου. Αλλωστε, δεν είναι θέμα προσώπου αλλά πολιτικής. Που δείχνει το μέγεθος της φαιδρότητας της πορτοκαλέας που αναφύεται στον έρμο τούτο τόπο.

Κατά τα λοιπά ο νυν υπουργός Δικαιοσύνης είναι μόλις 40 ημερών υπουργός, τι να φταίει ο άνθρωπος, λένε ορισμένοι. Μπας, όμως, φταίνε οι προκάτοχοί του, ο κ. Παπαληγούρας ή ο κ. Χατζηγάκης; Αν δεν κάνουμε λάθος, ως επιτυχημένοι μετακινήθηκαν στα υπουργεία Ναυτιλίας και Γεωργίας. Αρα; Τόμπολα!

Αφού κανείς από τους κυβερνώντες, καμιά κυβέρνηση, δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες της ούτε για τραγωδίες όπως εκείνη με το χαμό του παλικαριού κατά την ομηρία του λεωφορείου, ή για δολοφονίες όπως του 15χρονου Καλτεζά, του 15χρονου Γρηγορόπουλου, του 17χρονου Σερβόπουλου, των πισώπλατα χτυπημένων Τσιγγανόπουλων, τους θανάτους των μεταναστών. Αφού κανείς δεν παραιτείται όταν βασανίζονται κρατούμενοι στο τμήμα Ομονοίας, ή απάγονται Πακιστανοί, ή όταν οι φυλακές είναι το πλέον ασφαλές κέντρο διακίνησης ναρκωτικών, τότε πώς είναι δυνατόν να αναμένεται ανάληψη πολιτικής ευθύνης για μια ...μικροαπόδραση, που στο φινάλε, τι είναι, ένα «πλημμεληματάκι είναι», που έλεγε χτες και o κύριος Τραγκας...

Φυσικά, με αφορμή το «πλημμεληματάκι», θα διαπιστώσετε ότι στους δρόμους ανά την επικράτεια θα γίνει (ξεκίνησε ήδη) της αστυνομοκρατίας το κάγκελο. Λόγω «ανθρωποκυνηγητού», βλέπετε... Όσο για την ένταση των ανθρωποβόρων μέτρων, εντός των φυλακών, για όσους κρατούμενους δεν έχουν πρόσβαση στο άβατο της διαφθοράς και στις εταιρείες ενοικίασης ελικοπτέρων, είναι η άλλη «παράπλευρη» συνέπεια.

Το συμπέρασμα είναι ότι αυτό το απολύτως διάτρητο σύστημα σε ό,τι έχει να κάνει ακόμα και με τα στοιχειώδη από την άποψη της παροχής υπηρεσιών στον πολίτη, αλλά ανατριχιαστικά επαρκές και «ετοιμοπόλεμο» όταν βάλλει κατά του «εχθρού λαού», ούτε παραιτείται, ούτε «εκσυγχρονίζεται», ούτε «επανιδρύεται». Πολύ απλά, η μόνη «γιατρειά» που παίρνει, είναι η ανατροπή του. Ξεκινώντας από αυτούς που το υπηρετούν, διαχρονικά και δικομματικά.

Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com