Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

ΜΕΧΡΙ 1300 ΕΥΡΩ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΛΛΗΛΛΕΓΓΥΗΣ

Διαβάζουμε από το in.gr:

"Περίπου 2,5 εκατομμύρια πολίτες εκτιμάται ότι δικαιούνται το έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης, τη χορήγηση του οποίου ενέκρινε την Τρίτη το Υπουργικό Συμβούλιο.

Οι πόροι για το επίδομα θα προέλθουν από την έκτακτη εισφορά στα κέρδη 300 μεγάλων επιχειρήσεων και την αύξηση του ΕΤΑΚ στα ακίνητα με αντικειμενική αξία άνω των 600.000 ευρώ.

Το σχέδιο νόμου για την έκτακτη ενίσχυση κοινωνικής αλληλεγγύης και την εισφορά «κοινωνικής ευθύνης», όπως χαρακτηρίζεται από το υπουργείο Οικονομικών, θα αναρτηθεί το απόγευμα της Τρίτης στο Διαδίκτυο, θα τεθεί σε διαβούλευση και ενδέχεται να υποστεί τροποποιήσεις".

Λίγο πράγμα αλλά με πολύ αγάπη;

Θα δούμε κι αυτό το μέτρο πως θα επιδράσει στα λαϊκά στρώματα, μας μοιάζει σαν επίδομα ελεημοσύνης...

Θα δούμε την τελική σύσταση του σχετικού νομοθετήματος και θα επανέλθουμε...!


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΚΛΕΙΣΤΗ Η ΑΣΟΕΕ


Η διπλή επέλαση των βαρβάρων από την ΑΣΟΕΕ οδήγησε τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου να προχωρήσει στο συμβολικό κλείσιμο της σχολής για σήμερα.

Μπορείτε να διαβάσετε εδώ τι ακριβώς έγινε στην ΑΣΟΕΕ.

Κάποια στιγμή θα πρέπει να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι του ευτελισμού του φοιτητικού συνδικαλισμού.

Κάποια στιγμή θα πρέπει οι ίδιοι οι φοιτητές να απομονώσουν όσους κι όσες επιλέγουν τις συγκεκριμένες πρακτικές για την "ενίσχυση" των πολιτικών τους επιχειρημάτων.

Και κάτι ακόμα...

Θα πρέπει κάποια στιγμή τα δυο μεγάλα κόμματα να ασχοληθούν σοβαρά με τις οργανώσεις τους στα Πανεπιστήμια.

Ας ρίξει το ΠΑΣΟΚ μια ματιά στην περίφημη Νεολαία ΠΑΣΟΚ που έχει καταντήσει μια κατάπτυστη σχολή παραγόντων κι ας φροντίσει η Νέα Δημοκρατία να σεβαστεί κάποια στιγμή τη μνήμη του Νίκου Τεμπονέρα...

Δεν μπορεί το 2009 να στέλνει η ΟΝΝΕΔ μπράβους από εδώ κι από εκεί...


Από την:Παραπολιτική


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ...

"Πιστεύω ότι εξυπηρετούνται και συμφέροντα μέσω της τρομοκρατίας συγκεκριμένα. Συμφέροντα πάσης φύσεως, πολιτικά και επιχειρηματικά και άλλα πολλά. Συμφέροντα γενικά".

Αναμφίβολα δεν είναι "στον αέρα" η εκτίμηση της Μαριέττας Γιαννάκου, όπως την εξέφρασε χτες μιλώντας στον "ΑΘήνα 9.84", προβλέποντας μάλιστα ότι "η τρομοκρατία στην Ελλάδα θα τραβήξει πολύ".

Δε γνωρίζουμε αν η τρομοκρατία υπηρετεί συγκεκριμένα πολιτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα, όπως διατείνεται η πρώην υπουργός.

Αυτό που είναι ιστορικά αποδεδειγμένο, εντός και εκτός της χώρας μας, είναι ότι η τρομοκρατία διαπλέκεται με διάφορες κρατικές υπηρεσίες, ντόπιες και ξένες, και η δράση της εξυπηρετεί συγκεκριμένους στόχους:τη συκοφάντηση του του κοινωνικού κινήματος, τη δικαιολόγηση ενίσχυσης των μηχανισμών παρακολούθησης και καταστολής, κοκ.

Με άλλα λόγια "τα συμφέροντα γενικά" τα οποία εξυπηρετούνται από την τρομοκρατία είναι τα άμεσα αλλά και τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα των ισχυρών οικονομικών δυνάμεων.

Αν στο πλαίσιο αυτό εξυπηρετούνται και ειδικότερα, επιμέρους, επιχειρηματικά ή πολιτικά συμφέροντα, θα είχε ενδιαφέρον μια πιο συγκεκριμένη αναφορά από την Μ. Γιαννάκου...!

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΕΙΛΙΚΡΙΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ!

Ο Αδέσμευτος τώρα βλέπει, "απίστευτο κυβερνητικό μπάχαλο"!

Δεν κοιτάτε την καμπούρα σας...κι αφήστε την κυβέρνηση να κριθεί από τον λαό όπως έκρινε κι εσάς.

Εξάλλου δεν γράφεται ποτέ την κριτική σας πάνω σε πολιτικά επιχειρήματα, μόνο να συκοφαντεί γνωρίζει ο Αδέσμευτος.

Από την άλλη όπως βλέπετε εκ αριστερών του πρωτοσέλιδου...και ο Έβερτ με την Ντορούλα, ότι μπορούν κάνουν για να κερδίσει την Αρχηγία το Μητσοτακέικο...!

Τη δική μας θέση τη γνωρίζετε, τελικό σχόλιο θα κάνουμε μετά το συνέδριο...

Πάντως, αν δεν συζητήσουν πολιτικά και ειλικρινά ακομη και ο Θεός να γίνει πρόεδρος της Κεντροδεξιάς...θα τα βρει πολύ σκούρα!


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΦΟΡΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ!

Το Βήμα θίγει και καλά κάνει...τη φορολόγηση και της Εκκλησιαστικής περιουσίας.

Χθες λοιπόν ο πρωθυπουργός ήρθε σε επαφή με τον Αρχιεπίσκοπο, αποφασίστηκε η καταγραφή των περιουσιακών στοιχείων της Εκκλησίας και αμέσως μετά οι φορολογικοί συντελεστές επ' αυτών...

Θετικότατο μέτρο, μια πάρα πολύ καλή κίνηση η οποία όμως πρέπει σύντομα να φέρει ζεστό χρήμα στα ταμεία του κράτους, διαφορετικά θα μετατραπεί σε φιάσκο.

Κοιτάξτε λίγο στα δεξιά...η έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις θα ανέλθει από 5-10% επί των καθαρών κερδών.

Αν προσθέσουμε και το 25% του φορολογικού συντελεστή που είναι η τακτική φορολόγηση, τότε φτάνουμε συνολικά στο μέγιστο φορολογικό συντελεστή που θα είναι δυνατό να επιβαρυνθεί μια επιχείρηση, στο 35%.

Εμείς λέμε 45%...τακτική φορολόγηση, αυτό το 10% είναι όλοι οι έμμεσοι φόροι που θα πληρώσουν τα λαϊκά στρώματα για δυο χρόνια!


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΤΙ ΜΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ...!

Η Καθημερινή σήμερα όπως και οι περισσότερες εφημερίδες, θίγουν ως κεντρικό ζήτημα τα νέα φορολογικά μέτρα και κυρίως την, "έκτακτη εισφορά στην μεγάλη ακίνητη περιουσία και στις επιχείρησης".

Όπως όμως γράψαμε προηγουμένως παρα αυτά τα μέτρα, η κυβέρνηση επιβαρύνει περαιτέρω τον εργαζόμενο, επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τα χαμηλότερα στρώματα της κοινωνίας.

Εάν ελάμβανε φόρους και έκτακτες εισφορές από τις μεγάλες τσέπες τότε δεν θα υπήρχε λόγος εκ νέου φορολόγησης με έμμεση επιβάρυνση.

Άρα λοιπόν κάτι δεν πάει καλά...εξάλλου το να λες ότι φορολογέις το κεφάλαιο δε σημαίνει ότι το φορολογείς και "δίκαια".

Η φορολόγηση των κερδοφόρων επιχειρήσεων να ανέλθει στο 45% των καθαρών κερδών τους...και στο 20% των καθαρών κερδών όλων των εισηγμένων στο χρηματιστήριο εταιρειών.

Χωρίς καμία νέα έμμεση ή άμεση επιβάρυνση των νοικοκυριών με συνολικό εισόδημα έως και 20.000 ευρώ.

Τότε τι θα έγραφαν άραγε οι εφημερίδες;


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ...ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ

Για να κάνουμε εκκίνηση σήμερα από τα Αριστερά..!

Με την Αυγή λοιπόν σήμερα στον πρώτο μας σχολιασμό, η οποία γράφει μια αλήθεια στο πρωτοσέλιδο της..."300εκ από επιχειρήσεις, 1,2δις από εργαζόμενους"!

Η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θεωρεί φιλολαϊκό θεωρεί κοινωνικά δίκαιο, να βάλει "πρώτα τον πολίτη", ακόμη και στους φόρους!

Με νέους έμμεσους φόρους, που κατήγγειλε για την εφαρμογή τους, την ΝΔ όταν βρισκόταν εκείνη στην κυβέρνηση, συνεχίζει την φορολογική του πολιτική το ΠΑΣΟΚ.

Την ίδια ώρα υπάρχουν κάμποσες επιχειρήσεις στην Ελλάδα με καθαρά υπέρ-κέρδη, υπάρχουν κλάδοι με διαχρονικά υπερ-κέρδη, αλλά η κυβέρνηση δεν θέλει να τους ενοχλήσει, μάλλον επειδή θεωρεί ότι το έλλειμμα το δημιούργησαν οι εργαζόμενοι, με τις ανάγκες τους.

Εμείς λίγο ακόμη θέλουμε για να αξιολογήσουμε και τη νέα κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ...


Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com