Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

ΤΟ ΤΡΑΒΑΕΙ Η ΟΡΕΞΗ ΤΟΥΣ...

Ακόμη και τον κινηματογραφικό «Μαυρογιαλούρο» κοντεύουν να ξεπεράσουν, όσο πλησιάζουμε στις ευρωεκλογές, τα στελέχη της κυβέρνησης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η προεκλογική φιέστα που στήθηκε στην Αιτωλοακαρνανία, προκειμένου ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς να εγκαινιάσει την παράκαμψη Αγρινίου, συνολικού μήκους 34 χιλιομέτρων, αλλά και για να τάξει δεκάδες ακόμη έργα στην περιοχή: Δρόμους, γεφύρια, διώρυγες και κόμβους...

Το ωραίο είναι ότι η παράκαμψη Αγρινίου, για την οποία πλήρωσε αποκλειστικά ο ελληνικός λαός 200 εκατ. ευρώ, σε λίγο διάστημα θα παραδοθεί στον ισπανοελληνικό ιδιωτικό όμιλο της Ιονίας Οδού, ο οποίος θα επιβάλει πανάκριβα διόδια!

Πρόκειται, δηλαδή, για μια φιέστα που αποτελεί ωμή πρόκληση για το λαό, ο οποίος βλέπει ότι ενώ τα μεγάλα έργα φτιάχνονται με τον ιδρώτα του και τα χρυσοπληρώνει με τη φορολογία του, αντί να αποτελούν περιουσία του, να χρειάζεται να πληρώνει επιπλέον και χαράτσια για να τα χρησιμοποιεί!

Για το γεγονός αυτό, σοβαρές είναι οι ευθύνες των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που παρέδωσαν τους οδικούς άξονες στους επιχειρηματίες και μαζί τη δυνατότητα να τους εκμεταλλεύονται για χρόνια, να αυξάνουν υπέρογκα τα τέλη, αλλά και να εγκαθιστούν νέα διόδια όπου γουστάρουν. Θυμίζουμε ότι ο ίδιος όμιλος, ελέω της σύμβασης που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ το 2007, εμμένει στο στόχο του να κατασκευάσει σταθμούς διοδίων σε όλο το μήκος της Εθνικής Οδού από τη Μεταμόρφωση μέχρι τη Σκάρφεια, παρά τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων και των εργαζομένων στη Βορειοανατολική Αττική.

Με λίγα λόγια και μας χαρατσώνουν και μας εμπαίζουν! Μαύρο, λοιπόν, στους «Μαυρογιαλούρους». Το τραβάει η όρεξή τους...

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΑΠΟΧΗ: ΜΕΤΡΟ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ - β' -

Το άσπρο μαύρο

Οποιος έχει αυταπάτη ότι η αποχή του θα στείλει μήνυμα οργής με σαφήνεια, ας σκεφτεί πώς διαστρεβλώθηκαν - και έγινε κυριολεκτικά το άσπρο μαύρο - ακόμα και αυτά τα ηχηρά ΟΧΙ στην ευρωσυνθήκη του ιρλανδικού λαού, στο «ευρωσύνταγμα» σε Γαλλία, Ολλανδία και τόσα ακόμα, καταδικαστικά για την ΕΕ και τις βασικές επιλογές της, δημοψηφίσματα σε χώρες όπως Δανία, Σουηδία. Ποιος μπορεί να ξεχάσει άλλωστε ότι διάφοροι αθεόφοβοι τα καθαρά ΟΧΙ τα εμφάνισαν σαν λαϊκή απαίτηση για μια καλύτερη συνθήκη, για μερικές προσθήκες ή τα θεώρησαν απλά έναν ανώδυνο ευρωσκεπτικισμό μέχρι να επαναλάβουν την κάλπη με το ζόρι για να αλλάξει το αποτέλεσμα, όπως έκαναν παλιότερα με τη Συνθήκη του Μάαστριχτ στη Δανία και μεθοδεύουν να το ξανακάνουν τον ερχόμενο Οκτώβρη στην Ιρλανδία για την ευρωσυνθήκη της Λισαβόνας.

Κανένα περιθώριο δεν πρέπει να δοθεί για να βάλουν την λαϊκή οργή - και αυτή - στην τσέπη τους. Η στάση κάθε πολίτη είναι να διαφυλάξει ως κόρη οφθαλμού ότι η οργή του «δε θα ταξιδέψει», δε θα γίνει αέρας στα πανιά τους ξελασπώνοντάς τους, για να λανσάρει και πάλι την επιχειρηματολογία που έχει ανάγκη για να εντείνει την επίθεση σε συνθήκες κρίσης από τις 8 του Ιούνη.

Οι διακοπές του ...Σαββατοκύριακου

Αλλά και τι ειρωνεία... Το δόλωμα των διακοπών και της εκδρομής που λανσάρουν οι μηχανισμοί της άρχουσας τάξης στο λαό, είναι οι ίδιοι που του το έχουν εδώ και χρόνια μετατρέψει σε πανάκριβη απόδραση και αγχωμένο Σαββατοκύριακο. Τα ακριβοπληρωμένα σαπιοκάραβα της απελευθερωμένης αγοράς της ναυσιπλοΐας, τα διόδια, τα εισιτήρια στις ιδιωτικές παραλίες, όλα όσα δηλαδή είναι καταδικασμένος να «λουστεί» και να πληρώσει στο πολυδιαφημισμένο Σαββατοκύριακο της αποχής είναι οι πιο πειστικές αποδείξεις ότι η συμμετοχή στις Ευρωεκλογές ένας άλλος δρόμος ανάπτυξης, όπου ο εργάτης απολαμβάνει τον πλούτο που παράγει, πρέπει να καταγραφούν ως αναγκαιότητα στην κάλπη με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, να μπουν στην πάλη της κοινωνικής διεκδίκησης και στη ζωή αποφασιστικά!

τέλος.

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΑΠΟΧΗ: ΜΕΤΡΟ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ

Αν γυρίσουμε πίσω στις περασμένες ευρωεκλογές του 2004, θα δούμε πως όταν στη νεοεισερχόμενη Σλοβακία ψήφιζε μόλις το 16,7%, στην Πολωνία το 20,4% ή στην Εσθονία το 26,9% του λαού, δεν πιστώθηκε καθόλου στη λαϊκή οργή και δυσαρέσκεια. Στις ευρωεκλογές του 2004, όταν η συμμετοχή στα 18 από τα 25 κράτη - μέλη της ΕΕ δεν ξεπερνούσε το 48%, η ΕΕ, τα κόμματα με τα φερέφωνά τους δεν ήξεραν τι να πρωτοδιαλέξουν από όλες τις ψευτοαιτιολογήσεις που είχε ο μπαξές τους. Τι έλεγαν τότε; Οτι «δεν έχουν εξοικειωθεί οι λαοί με τον τρόπο λειτουργίας της ΕΕ και το ευρωκοινοβούλιο, άρα χρειάζεται περισσότερη ενημέρωση για τα καλά της ΕΕ, πιο πολλές καμπάνιες»... δηλαδή κι άλλες ευρωμισθωμένες ΜΚΟ να προπαγανδίζουν την πολιτική τους, γιατί με την αποχή του ο λαός δήθεν ζήτησε μεγαλύτερη γνώση για την ΕΕ, να μειωθούν οι «αποστάσεις» από τις Βρυξέλλες κ.ά. Η αποχή έτσι βολικά καταγράφηκε ως δήθεν λαϊκό αίτημα για πιο γρήγορες αναδιαρθρώσεις.

Οτιδήποτε άλλο εκτός από την αμφισβήτηση της εφαρμοζόμενης πολιτικής

Αλλά δεν έμειναν μόνο εκεί... «έφταιγε ότι πρόσφατα είχε γίνει δημοψήφισμα για την είσοδο στην ΕΕ και "κουράστηκε" ο κόσμος να πάει να ξαναψηφίσει...», αναφώνησαν τα ευρωεπιτελεία των ιδιοτελών συμφερόντων. Έδωσε και πήρε επίσης η εκδοχή ότι «η ΕΕ δεν έφταιγε, αλλά τα εθνικά κόμματα, που απογοητεύουν και εμποδίζουν το λαό να δει το ευρωπαϊκό όραμα» ...λάδι δηλαδή κι από αυτήν τη σκοπιά η πολιτική της ΕΕ.

Ολα αυτά έγιναν στις περασμένες ευρωεκλογές σε χώρες όταν οι ευρωαυταπάτες δεν έχουν ακόμα ξεφτίσει από τη μαζική φτώχεια, μιας και οι κεφαλαιούχοι και τα κόμματά τους εκεί έχουν επιβάλει ό,τι και οι αντίστοιχοί τους στην Ελλάδα εδώ και χρόνια, δηλαδή το «κάντε υπομονή και από τις θυσίες θα έχετε κι εσείς, εργάτες και μικρομεσαίοι, συμφέρον εκτός από το κεφάλαιο».

Αλλά και στις «παλιές καραβάνες» κράτη - μέλη της ΕΕ, σε αναπτυγμένες χώρες όπως η Γαλλία ή η Ολλανδία, το 43,1% ή το 39,1% αντίστοιχα της συμμετοχής στις ευρωεκλογές χρεώθηκαν στον εθνικισμό των λαών.

Ολα αυτά στην υπηρεσία των "μεγάλων" για να μην αμφισβητηθεί η μεγάλη λεωφόρος των κερδών τους, η εφαρμοζόμενη πολιτική ΕΕ. Ολα αυτά για να μείνει απείραχτη η βασική γραμμή: Ολα στο κεφάλαιο, θυσίες για τους εργαζόμενους και τη φτωχολογιά, για να εξασφαλιστεί ακόμα μεγαλύτερη εκμετάλλευση χωρίς αντιδράσεις και μετά την κάλπη.

συνεχίζεται...

Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com