Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2009

ΧΡΙΣΤΙΝΑΚΙΟΝ.....ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Στο τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κοσμήτωρ είναι η Ελένη Χριστινάκη, καθηγητής ο Παναγιώτης Χριστινάκης.

Από κει και πέρα παρακολουθήστε την πορεία της οικογένειας:

Η κόρη Ειρήνη Χριστινάκη έλαβε διδακτορικό τον Αύγουστο του 2004 από τον πατέρα της Παναγιώτη Χριστινάκη τότε Πρόεδρο του Τμήματος που ήταν επιβλέπων του διδακτορικού της, έχοντας αποτύχει στις προσπάθειές της για διδακτορικό στη Νομική Αθηνών και στη Νομική Θράκης.

Σε λίγους μήνες εκλέγεται... κατ΄ ευθείαν επίκουρη καθηγήτρια, παρακάμπτοντας το νόμο που απαιτεί κάποια χρόνια διδασκαλίας σε ΑΕΙ μετά την απόκτηση του διδακτορικού. Χαρακτηρίστηκε διεθνούς κύρους επιστήμων!!! και άκουσον άκουσον μέσα σε τρία χρόνια το 2008 σε ηλικία 35 ετών γίνεται τακτική ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ!!!, παρακάμπτοντας πάλι το νόμο.

Στη συνέχεια ο γαμπρός Χριστινάκη, Αθανάσιος Γλάρος και σύζυγος της Ειρήνης Χριστινάκη εκλέγεται επίκουρος καθηγητής στο ίδιο Τμήμα.

Ο αδελφός του γαμπρού Χριστινάκη, Γεώργιος Γλάρος ετοιμάζεται και αυτός για άλλη θέση στο ίδιο Τμήμα.

Η άλλη κόρη του Χριστινάκη, Όλγα Χριστινάκη, ετοιμάζεται και αυτή για τη Σχολή και πήρε θέμα διδακτορικού με επιβλέπουσα την αδελφή της, Ειρήνη Χριστινάκη.

Ο άλλος γιός Χριστινάκη, Επαμεινώνδας Χριστινάκης, πτυχιούχος Παιδαγωγικής Ακαδημίας, δάσκαλος στην Κύπρο, χωρίς πτυχίο Θεολογίας και χωρίς μάστερ που είναι απαραίτητο, γίνεται και αυτός υποψήφιος διδάκτωρ και στην επιβλέπουσα επιτροπή ορίζεται πάλι ο καθηγητής Χριστινάκης.

ΈΛΕΟΣ με την οικογενειοκρατία σε αυτή την χώρα.......
Διαβάστε τη συνέχεια...

Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΑΠΟΔΡΑΣΗΣ


Πληροφορίες μας λένε πως ο Πρωθυπουργός είναι εντονότατα δυσαρεστημένος και συνάμα εκνευρισμένος...αλλά δεν αρκεί αυτό κύριε Καραμανλή, χρειάζεται απόδοση πολιτικών ευθυνών, χρειάζονται παραιτήσεις υπουργών και όχι μόνο κυρώσεις στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και των φυλακών κορυδαλλού. Με απλά λόγια απαιτείται πολιτικό θάρρος!
Διαβάστε τη συνέχεια...

KORYDALLOS BREAK


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΑΠΕΔΡΑΣΕ ΞΑΝΑ Ο ΠΑΛΑΙΟΚΩΣΤΑΣ


Για δεύτερη φορά μέσα σε 3 χρόνια ο Βασίλης Παλαιοκώστας και Αλκέτ Ριζάι απέδρασαν ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού !

Δεν υπάρχει ΚΡΑΤΟΣ ! Δεν υπάρχει ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ !

Ξέφραγο αμπέλι...

Δεν πειράζει όμως...

Θα πάει καλά ο Σάκης στην Eurovision και θα τα ξεχάσουμε όλα...

Καληνύχτα Νεοέλληνα...


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΕΠΑΝΕΞΕΛΕΓΕΙ Η ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ

Έληξε το 18ο συνέδριο του ΚΚΕ...με επανεκλογή της Αλέκας Παπαρήγας στη θέση του Γενικού Γραμματέα του κόμματος.

Ο κεντρικός προσανατολισμός του K.K. όπως αναφέρουν τα στελέχη του είναι
«η εμβάθυνση της δουλείας στην εργατική τάξη και τη νεολαία». Στόχος «η λαϊκή συσπείρωση που θα εντείνει τους αγώνες, στην αντιιμπεριαλιστική και αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση»

Εμείς
έχουμε δηλώσει και στο παρελθόν την αντίθεση μας με το πολιτικό-κοινωνικό-οικονομικό σύστημα, εκείνο που το Κομμουνιστικό Κόμμα εκπροσωπεί. Διότι τα εφαρμοσμένα παραδείγματα που έχουν λάβει χώρα μέχρι σήμερα στον κόσμο, έχουν αποδείξει ότι για να εφαρμοστεί ένα τέτοιο σύστημα, έπρεπε αρχικά να καταπατηθούν ανθρωπινές ελευθερίες και δικαιώματα.

Οφείλουμε βέβαια να αναγνωρίσουμε στο ΚΚΕ την ξεκάθαρη και σταθερότατη πολίτικη θέση του, σε όλα τα ζητήματα που έχουν προκύψει διαχρονικά, χωρίς παζαρέματα και καιροσκοπισμούς από την πλευρά του. Το αν συμφωνούν ή όχι με το κοινωνικό έρεισμα, είναι κάτι ξεχωριστό.

Από κει και πέρα όμως αυτό που πρέπει να διερευνήσουν στον Περισσό ειναι το αδιαμφισβήτητο...γιατί ούτε εκείνοι δεν έχουν πείσει το λαό ότι μπορούν να φέρουν μια πολίτικη, προοδευτική ανατροπή?
Διαβάστε τη συνέχεια...

ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ=ΔΙΑΦΘΟΡΑ*5

Σύμφωνα με την έκθεση για τη διαφθορά στην Ελλάδα, η μέση τιμή για το φακελάκι στα δημόσια νοσοκομεία είναι 869 ευρώ. Στα ιδιωτικά νοσοκομεία το αντίστοιχο ποσό είναι 4.543 ευρώ! Εκτίναξη επίσης παρουσιάζει η διαφθορά στο χώρο των ιδιωτικών τραπεζών, όπου η «μίζα» πάει σύννεφο ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες έκδοσης δανείων.

Τέτοια «αξιοκρατία», «τιμιότητα» και «διαφάνεια» στον κατά τ' άλλα «υγιή» ιδιωτικό τομέα της οικονομίας. Τέτοια «εξυπηρέτηση» και «σεβασμός στον πολίτη και στη νομιμότητα» στα πλαίσια της «ελεύθερης αγοράς» τους.

Και εδώ τίθεται το ερώτημα: Οταν η σχέση της διαφθοράς του δημόσιου προς τον ιδιωτικό τομέα είναι 1 προς 5, ποιος αγοραίος πολιτικάντης θα πάρει σειρά για να μας πει το γνωστό «ποίημα», σύμφωνα με το οποίο το ξεπούλημα του δημόσιου τομέα και οι ιδιωτικοποιήσεις γίνονται σε αυτό τον τόπο με στόχο - μεταξύ άλλων - την «αντιμετώπιση της διαπλοκής», την «κατάργηση της μίζας» και την «κατοχύρωση της διαφάνειας»;...

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΑΠΟΛΥΟΥΝ...ΜΕ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ

Σε «μαύρη τρύπα» της αμερικανικής οικονομίας εξελίσσεται η αυτοκινητοβιομηχανία, αφού οι εταιρείες ζητούν διαρκώς περισσότερα για να συνεχίσουν την παραγωγή τους και να μην κάνουν απολύσεις. Και ενώ η κυβέρνηση Ομπάμα σπεύδει να ικανοποιήσει όλες τις οικονομικές τους απαιτήσεις, οι αυτοκινητοβιομηχανίες συνεχίζουν τις απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων.

Τη βδομάδα αυτή, οι δύο από τις τρεις μεγαλύτερες αμερικανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, η «Τζένεραλ Μότορς» και η «Κράισλερ», ζήτησαν από το κράτος άλλα 22 δισ. δολάρια, επιπλέον των 17,4 δισ. δολαρίων που έχουν πάρει, για να αντιμετωπίσουν την κρίση.

Η «Τζένεραλ Μότορς», η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία των ΗΠΑ, ζήτησε από την κυβέρνηση τουλάχιστον 9,1 δισ. δολάρια επιπλέον των 13,4 δισ. δολαρίων που έχει ήδη πάρει από τον περασμένο Δεκέμβρη, ποσό που ενδεχομένως να φτάσει στα 16,6 δισ. δολάρια, με την επιχείρηση να δηλώνει ότι κινδυνεύει να ξεμείνει από ρευστό μέχρι το Μάρτη.

Ομως, παρά τη γενναία κρατική ενίσχυση (με χρήματα των φορολογουμένων), η «Τζένεραλ Μότορς» ανακοίνωσε την περασμένη Τρίτη ότι θα περικόψει 47.000 θέσεις εργασίας έως τα τέλη του έτους, 19% των 244.500 εργαζομένων που απασχολεί διεθνώς. Οι 26.000 αφορούν θέσεις εργασίας εκτός ΗΠΑ. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι κλείνει ακόμη 5 εργοστάσια στις ΗΠΑ.

Η «Κράισλερ», τρίτη μεγαλύτερη αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία, ζητεί και αυτή άλλα 5 δισ. δολάρια κρατική ενίσχυση, έχοντας λάβει 3 δισ. Η διοίκηση της εταιρείας ανακοίνωσε και αυτή, στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσης που πρέπει να υποβάλουν οι αμερικανικές αυτοκινητοβιομηχανίες για να πάρουν κρατική βοήθεια, 3.000 απολύσεις, 6% των 54.007 εργαζομένων που απασχολεί. Συνολικά, δηλαδή, οι δύο αμερικανικές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν ζητήσει 39 δισ. δολάρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η «Φορντ», η δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία των ΗΠΑ, δηλώνει ότι δε χρειάζεται κρατική χρηματοδότηση. Ωστόσο, αυτό δεν την εμποδίζει να προχωράει σε ομαδικές απολύσεις, όπως οι 6.000 από το εργοστάσιο της «Σάαμπ», που είναι θυγατρική της «Φορντ» στη Σουηδία.

Οι εξελίξεις στην αυτοκινητοβιομηχανία παρασύρουν στη δίνη της κρίσης και τους συναφείς κλάδους, όπως ο κλάδος της παραγωγής ελαστικών. Η αμερικανική εταιρεία ελαστικών «Γκουντγίαρ» ανακοίνωσε την Τρίτη ότι σκοπεύει να απολύσει 5.000 εργαζομένους, 6,7% του εργατικού της δυναμικού, μέσα στο 2009.

Η ειρωνεία της ιστορίας είναι ότι ο νέος γύρος μαζικών απολύσεων συνέπεσε με την υπογραφή στο Ντένβερ από τον Αμερικανό Πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, του πακέτου ύψους 787 δισ. δολαρίων για την ανόρθωση της οικονομίας, το οποίο φιλοδοξεί να δημιουργήσει 3.500.000 θέσεις εργασίας μέσα στην επόμενη διετία...

Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com