Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009

ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΚΑΝΕΙ ΖΗΜΙΑ;

"...Tο μέγα σκάνδαλο είναι ότι έχουν πάρει χρήματα ύστερα από τις πληροφορίες που έχουμε, το έχει γράψει και ο Νέτας και ο Μπέης στην "Ελευθεροτυπία" είναι μέσα και ΚΚΕ και ΣΥΝ, στην κυβέρνηση Τζανετάκη και αυτά τα δύο κόμματα δεν έχουν αντιδράσει. Αρα, λοιπόν, πρόκειται για μία διαφθορά όλου του πολιτικού συστήματος και δυστυχώς είναι μέσα και η αριστερά (...) Όπως έχει γράψει ο Νέτας και ο Μπέης, είναι πάρα πολύ έγκυρος δημοσιογράφος, η κυβέρνηση Τζανετάκη - ήταν να προκηρυχτεί ένας διαγωνισμός διεθνής για τα τηλέφωνα κι όλα τα κόμματα που μετείχαν στην Οικουμενική Κυβέρνηση, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ο ενιαίος Συνασπισμός, η ΕΑΡ (Ελληνική Αριστερά) δηλαδή του Λεωνίδα Κύρκου, πήρανε χρήματα και δεν αντιδράσανε. Αυτό έχει γραφτεί εδώ και τουλάχιστον είκοσι μέρες, θα το ανακυκλώσω κι εγώ, αν δεν το έχω κάνει ήδη, αλλά δεν αντιδράσανε, δηλαδή ούτε ο Κύρκος αντέδρασε, ούτε οι επίγονοι του Φλωράκη".

Πρόκειται για μια δήλωση που έχει πλέον βάλει φωτιά στις τάξεις της Αριστεράς και κυρίως, στην πλευρά του Συνασπισμού.

Είναι η δήλωση του Περικλή Κοροβέση, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ...

Θα τη χαρακτηρίζαμε αμφίσημη δήλωση. Από τη μια πλευρά σίγουρα εξυπηρετεί τις εσωτερικές διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες χαρακτηρίζονται από ευλογιά, αλλά μια τέτοια δήλωση δε παύει να έρχεται και ως "σωσίβιο" στην υπόθεση, για τον δικομματισμό.

Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, έχει μπολιαστεί πλέον στην κοινή γνώμη, ότι συνεργάστηκαν με τον πολυεθνικό κολοσσό, σε ιδιαίτερα "γαλαντόμο" κλίμα!

Οι εξελίξεις λοιπόν άφηναν εκτεθειμένα τα δυο μεγάλα κόμματα και φυσικά το σύστημα που εξυπηρετεί, εκ φύσεως, τέτοιες συνδιαλλαγές.

Η δήλωση όμως του κ. Κοροβέση τους βάζει όλους στο ίδιο τσουβάλι, είναι μια δήλωση που επαναφέρει ξανά το κλίμα των Ευρωεκλογών, που με τόσο κόπο καλλιεργήθηκε...
"Ότι όλοι ίδιοι είναι...δεν ασχολούμαι"!

Δε νομίζουμε να το επιβουλευόταν ο κ. Κοροβέσης, αλλά εξυπηρέτησε στο έπακρον τα συμφέροντα που γέννησαν και ανέθρεψαν τους κάθε λογής Χριστοφοράκους, Τσουκάτους και Βαρθολομαίους!

Διαβάστε τη συνέχεια...

Η ΖΩΗ ΕΝΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ...


«Κι η Αμερική, μη νομίζεις πως είναι και τόσο μεγάλη. Δεν υπάρχει χώρος για μένα και για σένα, για τους όμοιούς μου και για τους όμοιούς σου, δε χωράνε μαζί πλούσιοι και φτωχοί στην ίδια χώρα, δε χωράνε κλέφτες και τίμιοι άνθρωποι μαζί, ούτε η πείνα μαζί με το πάχος»...

Τα λόγια του Τομ Τζόουντ, του ήρωα του βιβλίου του Τζον Στάινμπεκ "Τα σταφύλια της οργής", στοιχειώνουν ξανά τους Αμερικανούς, ακριβώς εβδομήντα χρόνια μετά...

H συνέχεια την Παρασκευή στο Πειρατικό...

Διαβάστε τη συνέχεια...

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ Ε.Ε. ΣΕ ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ!

Διευκρινίσεις απαιτεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις αποζημιώσεις των 425 εκατ. ευρώ, που η αγροτιά απέσπασε με τους αγώνες της!

Την ένταση των αγώνων της μικρομεσαίας αγροτιάς, σε κατεύθυνση ρήξης με την πολιτική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων, συνηγορεί το αίτημα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς το ελληνικό υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να στείλει πρόσθετα στοιχεία αναφορικά με το "πακέτο" των 425 εκατ. ευρώ, που η αγωνιζόμενη αγροτιά κατάφερε να αποσπάσει με τις μεγάλες κινητοποιήσεις του περασμένου χειμώνα, θέτοντας ευθέως ζήτημα ασυμβατότητας των ενισχύσεων αυτών με το κοινοτικό δίκαιο.


Τα χρήματα αυτά, που στην πραγματικότητα είναι "ψίχουλα" τόσο ως προς τις πραγματικές ανάγκες των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων, όσο και συγκριτικά απέναντι στα δισ. ευρώ με τα οποία ενισχύεται συνεχώς το μεγάλο κεφάλαιο, τίθενται εν αμφιβόλω, ως προς την "νομιμότητά" τους, αφού η Επιτροπή ζητά νέες διευκρινήσεις από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για το αν πρόκειται για "νόμιμες" αποζημιώσεις ή για "παράνομες" εθνικές ενισχύσεις.
Υπενθυμίζουμε ότι μέχρι σήμερα το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχει στείλει δύο φορές διευκρινήσεις στις αρμόδιες υπηρεσίες της Επιτροπής ως προς το ζήτημα, στις 22 Μάρτη και στις 16 Ιούνη.

Σε χτεσινή ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ επισημαίνεται ότι το έγγραφο της αρμόδιας υπηρεσίας της Επιτροπής, στο οποίο ζητούνται διευκρινήσεις τεχνικού χαρακτήρα, "αποτελεί συνήθη πρακτική που εφαρμόζεται σε κάθε παρόμοια περίπτωση για όλα τα κράτη - μέλη". Προσθέτει ακόμη ότι "οι ελληνικές αρχές, όπως συμβαίνει πάντοτε, θα αποστείλουν τις πρόσθετες διευκρινήσεις και πληροφορίες που ζητούνται", σπεύδοντας να συμπληρώσει ότι "οι καταβληθείσες αποζημιώσεις στους Ελληνες αγρότες ήταν απόλυτα συμβατές και σύννομες με τα προβλεπόμενα στην ισχύουσα Κοινοτική και Εθνική νομοθεσία". Και πώς θα μπορούσε να μην είναι άλλωστε, θα προσθέταμε εμείς, αφού η κυβέρνηση της ΝΔ έχει αποδείξει πως δεν κάνει "ρούπι" χωρίς την έγκριση των Βρυξελλών...


Για το ζήτημα έκανε δηλώσεις ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Β. Εξαρχος, ενώ ανακοινώσεις εξέδωσαν επίσης το ΚΚΕ, ο ΣΥΝ και οι Οικολόγοι Πράσινοι.

Ο Β. Εξαρχος ανέφερε ότι "για άλλη μια φορά, η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κρύβει την αλήθεια", προσθέτοντας ότι "δυστυχώς, είναι ορατός ο κίνδυνος, η προχειρότητα, με την οποία λειτουργεί η κυβέρνηση να έχει δυσμενείς επιπτώσεις για τη χώρα, που θα κληθεί να πληρώσει το λογαριασμό".

Το ΚΚΕ επισημαινει στην ανακοινωση του,
"απειθαρχία και ανυπακοή στην ΕΕ, η οποία προωθεί δισεκατομμύρια ευρώ κρατικών ενισχύσεων σε τραπεζίτες, βιομηχάνους, εφοπλιστές και μεγαλοξενοδόχους, όχι όμως στη δοκιμαζόμενη αγροτιά."

Όσο για τον ΣΥΝ, η απάντηση στις αξιώσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι "ριζική αλλαγή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής", όπως τόνισε
χαρακτηριστικά .

Για "αδιαφάνεια" στη διάθεση των 425 εκατ. ευρώ κάνουν λόγο και οι Οικολόγοι Πράσινοι, υπενθυμίζοντας ότι το κόμμα τους ζήτησε με πρόσφατη Ερώτηση του ευρωβουλευτή Μ. Τρεμόπουλου επίσημη ενημέρωση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το πώς έχει η κατάσταση με την καταβολή τους.

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΟΙ "ΚΑΚΟΙ" ΘΑ ΦΤΑΙΝΕ!

Δεν μπορούμε να πούμε, γίνεται ιδιαιτέρως σοβαρή και σε υψηλό νομικό επίπεδο η συζήτηση για την έκδοση ή όχι του Χριστοφοράκου.

Οι συνήγοροί του, μεταξύ άλλων, υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει να δικαστεί στην Ελλάδα, γιατί ...τον πειράζει ο ήλιος και οι υψηλές θερμοκρασίες!!!

Επ' αυτού δεν μπορούμε να έχουμε γνώμη, αφού λέει ότι τον ...πειράζει έτσι θα 'ναι. Το μόνο βέβαιο, πάντως, είναι πως η υπόθεση Siemens συνολικά προκαλεί ...εφιδρώσεις.

Τόσο στη Νέα Δημοκρατία, όσο και στο ΠΑΣΟΚ, που όσο περνάει ο καιρός όλο και περισσότερο φαίνεται ότι είναι μπλεγμένοι ...μέχρι τ' αυτιά.

Αυτό που επίσης διαφαίνεται είναι ότι προφανώς οι ...τηλεφωνικές γραμμές (οι οπτικές ίνες για να είμαστε πιο σύγχρονοι) έχουν πάρει φωτιά...

Το τι διαπραγματεύσεις γίνονται, από ποιους, για ποιους και με ποιο σκοπό προφανώς δε θα μάθουμε ποτέ.

Για τον ελληνικό λαό θα μείνει μόνο το ...τελικό αποτέλεσμα. Το οποίο (σας το λέμε από τώρα) θα αθωώνει τα κόμματα του δικομματισμού αλλά και τη δράση των πολυεθνικών.

Κάποιοι ..."κακοί άνθρωποι" (θα μας πουν) φταίνε για όλα, όπου κι αν βρίσκονται αυτοί.

Οχι το σύστημα.
Αυτό κάνει καλά τη δουλειά του και πρέπει να παραμείνει και να ενισχυθεί.

Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com