Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Τρίτη 16 Ιουνίου 2009

ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑΝΝΗ;...ΚΟΥΚΙΑ ΣΠΕΡΝΩ

>Είναι η 571η φορά που ακούγεται οτι ο Γιάννης Μανώλης πρόκειται να παραιτηθεί.
>Τι κάνεις βρε Γιάννη πάλι...; κουκιά σπέρνω
!
>Φύγε από το χωράφι του Καρατζαφέρη...!
Διαβάστε τη συνέχεια...

ΦΤΑΙΕΙ Ο "ΑΝΕΜΟΣ"...

Αρχίσανε και οι φωτιές! Όπως πάντα. Φταίνε φυσικά(σύμφωνα με την κυβέρνηση) ο καύσωνας, οι άνεμοι και όλα τα σχετικά. Κατά το ΠΑΣΟΚ, φταίει η ανοργανωσιά της ΝΔ.

Σε καμία περίπτωση δε φταίνε τα μειωμένα κονδύλια του προϋπολογισμού για πυροσβέστες και δασικούς υπαλλήλους και, γενικώς, οι δαπάνες για την πολιτική προστασία.

Εμείς απλά υπενθυμίζουμε ότι το καλοκαίρι του 2007 θρηνήσαμε 63νεκρούς και χάθηκαν 2.688.340 δασικά στρέμματα!

Ελπίζουμε να μη ξαναζήσουμε εκείνες τις εφιαλτικές στιγμές...

Διαβάστε τη συνέχεια...

Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΑΩΓΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ ΣΕ ΙΣΤΟΡΙΚΗ "ΒΟΥΤΙΑ"

Η "βουτιά" της βιομηχανικής παραγωγής στις χώρες - μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης συνεχίστηκε και τον Απρίλη του 2009, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εurostat, της επίσημης στατιστικής υπηρεσίας της ΕΕ.

Η βιομηχανική παραγωγή της ευρωζώνης μειώθηκε τον περασμένο Απρίλη κατά 21,6% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2008. Η μείωση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα ήταν 1,9%.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μείωση της βιομηχανικής παραγωγής από το 1986, από τότε δηλαδή που η Eurostat συγκεντρώνει τα σχετικά στοιχεία. Είναι χαρακτηριστικό, εξάλλου, ότι η μείωση ξεπέρασε τις προβλέψεις των οικονομολόγων, οι οποίοι περίμεναν ότι η μείωση θα φτάσει το 19,8%.

Η μεγαλύτερη πτώση (-27,1%) σημειώθηκε στον κλάδο παραγωγής ενδιάμεσων αγαθών. Ακολουθούν οι κλάδοι των κεφαλαιουχικών αγαθών (-26,7%), των διαρκών καταναλωτικών αγαθών (22,4%), της ενέργειας (-12,3%) και των μη διαρκών καταναλωτικών αγαθών (-6,5%).

Η Εσθονία είχε, μεταξύ των 27 χωρών - μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, τη μεγαλύτερη μείωση βιομηχανικής παραγωγής σε ετήσια βάση. Η χώρα αυτή είδε τη βιομηχανική της παραγωγή να μειώνεται κατά το ένα τρίτο μέσα σε ένα χρόνο. Συγκεκριμένα, τον Απρίλη, η μείωση έφθασε στο -33,7%, σε σχέση με τον Απρίλη του 2008!

Στην ευρωζώνη τη μεγαλύτερη μείωση βιομηχανικής παραγωγής είχε η Ιταλία (-24,2%) και ακολουθούν η Γερμανία (-23,2%), η Φινλανδία (-21,2%), η Σουηδία (-22,1%), η Ισπανία (-19,7%), η Γαλλία (-19,4%), η Ολλανδία (-17,2%), η Δανία (-15,5%), η Βρετανία (-12,3%), η Ελλάδα (-12,2%), κ.ά.

Τα στοιχεία που έδωσε η Eurostat για την πορεία της βιομηχανικής παραγωγής στις χώρες - μέλη της ΕΕ καθόλου δεν επιβεβαιώνουν τους αναλυτές εκείνους που σπεύδουν να προαναγγείλουν το τέλος της κρίσης. Οι αναλυτές αυτοί, για άλλη μια φορά, περιορίζονται να εκτιμούν τα στοιχεία για την πορεία του χρηματοπιστωτικού συστήματος αγνοώντας τα στοιχεία της παραγωγής, η οποία δείχνει να έχει εμπλακεί σε ένα σπιράλ διαρκούς καθόδου.

Την ίδια απαισιοδοξία δείχνει και ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, Πασκάλ Λαμί, ο οποίος την περασμένη Πέμπτη δήλωσε: "Δε συμμερίζομαι την αισιοδοξία ορισμένων κυβερνήσεων όσον αφορά την οικονομική ανάκαμψη, γιατί από την άποψη του διεθνούς εμπορίου δεν βλέπω κανένα θετικό στοιχείο τον παρόντα χρόνο".

Ο Π. Λαμί επανέλαβε ότι η πρόβλεψη του ΠΟΕ για την πορεία του διεθνούς εμπορίου τη φετινή χρονιά θα έχει πτώση κατά 9%, εξέλιξη την οποία και χαρακτήρισε ως "πρωτοφανή στη μεταπολεμική εποχή". "Δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν είμαστε βαθιά στην κρίση, η οποία συνεχίζεται", είπε ο Π. Λαμί, προειδοποιώντας ότι ειδικότερα οι αναπτυσσόμενες οικονομίες θα αντιμετωπίσουν "κοινωνικές επιπτώσεις", από την κρίση και την κάμψη του διεθνούς εμπορίου.

Διαβάστε τη συνέχεια...

1+1=2

Μερικές φορές το 1+1 κάνει δύο. Το πρώτο "1" έχει να κάνει με την έναρξη λειτουργίας ''μιας σύγχρονης διαδικτυακής πύλης πελατών", στην οποία προχώρησε πρόσφατα η ΔΕΗ και ανακοίνωσε για άλλη μια φορά χτες, με την οποία ''μέσα από ένα φιλικό για το χρήστη περιβάλλον καλύπτεται πλέον κάθε αίτημα ή απορία που έχει ο πελάτης". Τι ωραία θα πει κανείς και κάπου εκεί θα σταματήσει να ασχολείται, καθώς δεν έγινε και τίποτα ...κοσμοϊστορικό.

Ομως. Το δεύτερο "1" έχει να κάνει με την απόφαση της διοίκησης της ΔΕΗ να κλείσει μια σειρά από γραφεία εξυπηρέτησης του κοινού σε διάφορες περιοχές της χώρας, συγκεντρώνοντας τις υπηρεσίες στα κέντρα των νομών ή μεγάλων πόλεων. Εχει καταγγελθεί στην Εύβοια, στην Κεφαλονιά και αλλού από τον κόσμο, "τους πελάτες", οι οποίοι βρίσκονται μπροστά σε επιλογές εξόφλησης των λογαριασμών ή επίλυσης άλλων προβλημάτων με τη ΔΕΗ, οι οποίες εμπεριέχουν κόστος σε χρήμα, χρόνο και ταλαιπωρία.

Το αποτέλεσμα της πράξης, το "2", είναι ότι η ΔΕΗ συρρικνώνει τις υπηρεσίες της σε ορισμένες περιοχές για να μειώσει τα λειτουργικά της έξοδα και εμφανίζει διαδικτυακές πύλες που υποτίθεται ότι θα κάνουν "θαύματα" από απόσταση. Ε, δε θα κάνουν.

Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com