Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ: ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ

Από την επομένη των ευρωεκλογών, η φιλολογία του πολιτικού ρεπορτάζ κάνει λόγο για υιοθέτηση από την κυβέρνηση της ατζέντας του ΛΑ.Ο.Σ. σε ό,τι αφορά τα θέματα της αντιμετώπισης του προβλήματος των μεταναστών και της "ασφάλειας του πολίτη". Είναι σαφές πως με πρόσχημα την απώλεια ψήφων της ΝΔ προς τα χαμηλότερα "πατώματα'' της πολυκατοικίας, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να υλοποιήσει ακόμα πιο σκληρά μέτρα καταστολής σε βάρος των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας. Για την ακρίβεια, θα προχωρήσει στην υλοποίηση της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που χτυπά σκληρά τα δικαιώματα των μεταναστών, ζητά τη νομιμοποίηση μόνο εκείνων που είναι αναγκαίοι για τους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Επιπλέον, το να στραφεί η συζήτηση προς το ζήτημα των μεταναστών (όσο υπαρκτό και μεγάλο κι αν είναι) είναι ό,τι πιο βολικό για να περάσουν πιο εύκολα μια σειρά αντιδραστκά μέτρα, μέσα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης. Από την οικονομική κρίση πλήττονται όλοι οι εργαζόμενοι. Και οι Ελληνες και οι ξένοι που δουλεύουν στη χώρα μας βιώνουν στους χώρους δουλειάς τις ίδιες συνθήκες εργασίας. Μήπως οι αποφάσεις που πάρθηκαν πρόσφατα στο Συμβούλιο Απασχόλησης της ΕΕ δεν χτυπούν όλους ανεξαιρέτως τους εργάζομένους(δειτε εδώ) κι (εδώ); Μήπως δεν αφορά τον Ελληνα, αλλά και τον μετανάστη εργαζόμενο η μείωση των μισθών και των ασφαλιστικών εισφορών, στο όνομα της ''δημοσιονομικής σταθερότητας"; Μήπως δεν αφορά τον Ελληνα εργαζόζμενο, όταν ο μετανάστης συνάδελφός του οδηγείται από αυτήν την πολιτική σε απόγνωση, όταν δουλεύει με την απειλή της απέλασης, της σύλληψης, της αστυνομικής βίας, για να πάρει κάποια ψίχουλα;

Είναι αναμφισβήτητο ότι το μεταναστευτικό πρόβλημα είναι υπαρκτό, μεγάλο και σύνθετο. Για παράδειγμα, η κουβέντα που γίνεται για την ασφάλεια του πολίτη στο δημόσιο χώρο είναι τουλάχιστον αποπροσανατολιστική. Πραγματικά αναβαθμισμένη είναι μια περιοχή που οι κάτοικοί της ζουν με αξιοπρέπεια και ασφάλεια, γιατί έχουν ένα μισθό που καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες τους, δεν ζουν την ανασφάλεια για το μεροκάματο και τις συντάξεις τους, απολαμβάνουν πλήρη δικαιώματα σε Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια. Εχουν δωρεάν χώρους πρασίνου και υποδομές αναψυχής και αθλητισμού για τους ίδιους και τα παιδιά τους. Αν υποθέσουμε ότι φυλακίζονται όλοι οι μετανάστες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπως σχεδιάζει η κυβέρνηση και ζητούν οι διάφορες "επιτροπές αγανακτισμένων", οι κάτοικοι θα μπορούν να μιλούν για ασφάλεια και αναβάθμιση, όταν θα είναι άνεργοι ή με μισθό πείνας, χωρίς χρήματα για να ταΐσουν τα παιδιά τους;

Αν είχαν όλα τα παραπάνω και οι ίδιοι και οι μετανάστες εργαζόμενοι που θα συμβίωναν στον ίδιο χώρο, δεν θα ήταν τότε αναβαθμισμένη και ασφαλής η περιοχή;

Για όλα αυτά, οι Ελληνες και οι μετανάστες εργαζόμενοι πρέπει να παλέψουν μαζί. Να αγωνιστούν για να μην πληρώσουν την οικονομική κρίση.

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΕΝΑΝΤΙ ΕΝΟΣ...ΚΑΚΑ!

Ο ποδοσφαιριστής Κακά έναντι ποσού 67 εκατομμυρίων ευρώ μετακινήθηκε από τη Μίλαν στη Ρεάλ Μαδρίτης. Επίσης, στο εξαετές συμβόλαιο που υπέγραψε με τη νέα του ομάδα, οι ετήσιες αποδοχές του φτάνουν στα 9 εκατομμύρια (τουτέστιν 54 εκατομμύρια στην 6ετία) και επιπλέον έχει λαμβάνειν και το 50% των δικαιωμάτων από τις διαφημίσεις στις οποίες συμμετέχει.

Ξέρετε πόσο μας κάνει το άθροισμα των παραπάνω; Οσο μια Ολυμπιακή Αεροπορία... Το ποσό, δηλαδή, που αντιστοιχεί για τη μετακίνηση ενός ποδοσφαιριστή από μια ομάδα σε μια άλλη, είναι το ποσό στο οποίο παραχωρήθηκε ο εθνικός αερομεταφορέας της χώρας στον επιχειρηματία Βγενόπουλο...

Κι αν το ποσό από τη μια είναι εκκωφαντικά προκλητικό όταν αφορά στην αποτίμηση "δύο ποδιών" στο χρηματιστήριο του θεάματος, από την άλλη δείχνει σε τι υπόληψη έχουν το λαϊκό ιδρώτα που παράγει τη δημόσια περιουσία εκείνοι που κυβερνούν. Και που ξεπουλούν το δημόσιο πλούτο έναντι ενός πινακίου... Κακά.

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΕΤΟΙΜΑ ΤΑ "ΘΕΡΙΝΑ" ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑ

Πως το 'πε αυτό ο Καραμανλής στο Υπουργικό Συμβούλιο; Θα "αλλάξουμε ό,τι πικραίνει και ό,τι απογοητεύει τους πολίτες"; Εντυπωσιακό!

Κυβέρνηση είναι αυτή ή λαϊκό συγκρότημα σε νυχτερινό κέντρο; "Στηρίξτε ΝΔ! Διώχνει την πίκρα και ...τους "νταλκάδες" "!

Βέβαια, κάτι ξέρουν αυτοί που το έχουν ρίξει στο ...συναισθηματικό. Ο,τι "απογοητεύει" και "πικραίνει" λένε , όχι ό,τι βουτάει από τις τσέπες των εργαζομένων. Αυτό δεν αλλάζει.

Κρίση έχουμε, βρε παιδιά. Αντε να διώξουμε κανέναν υπουργό ή κανένα στέλεχος που έχει δώσει δικαιώματα. Οχι να τα διαλύσουμε όλα και να υπονομεύσουμε την ανάπτυξη (των λίγων).

Μέχρι να αλλάξει, πάντως, η Νέα Δημοκρατία, έχει λίγο χρόνο πρώτα για να μας "αλλάξει τα φώτα". Καθότι καλοκαίρι έρχεται...

Κι όταν ακούτε εσείς καλοκαίρι, σκέπτεστε τα θερινά μπάνια, τις θερινές διακοπές, τη θερινή ραστώνη. Αυτοί πάλι σκέφτονται τα ...Θερινά Τμήματα.

Αυτά, ντε, που έχει η Βουλή και κάθε καλοκαίρι (ιδίως εκεί που σφίγγουν οι ζέστες) πήζουν από αντιλαϊκά νομοσχέδια, τα οποία δε θέλησαν να περάσουν το χειμώνα.

Φέτος ειδικά, προβλέπεται και πολλή δουλειά, αφού είχαμε προεκλογική περίοδο και οι κυβερνώντες είχαν αναγκαστικά φορέσει το φιλολαϊκό τους πρόσωπο.

Εκτός αν πιστεύει κανείς ότι θα ανακόψει τα αντιλαϊκά σχέδια της κυβέρνησης η νίκη του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές, για την οποία μιλούν ακόμη οι "πράσινοι".

Ουδεμία σχέση έχει με αμφισβήτηση της κυβερνητικής πολιτικής όλη αυτή η κόντρα και το έχουν καταλάβει πια και οι πέτρες.

Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com