Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2009

ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗ "ΤΡΑΓΩΔΙΑ"!

ΩΡΑΙΟΙ ΚΑΙ οι μεν, ωραίοι και οι δε! Τα κάνανε όπως τα κάνανε με το Βατοπέδι και τώρα κατηγορεί ο ένας τον άλλον για συγκάλυψη.

Εξυπακούεται ότι μιλάμε για τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, των οποίων ο τσακωμός για την Προανακριτική έχει καταντήσει αστείος.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να μας πείσει ότι από τις έρευνες της Βουλής και του εισαγγελέα δεν έχει προκύψει ...απολύτως καμία ένδειξη ποινικών ευθυνών των δικών της υπουργών (που απέπεμψε κακήν - κακώς με τον ανασχηματισμό).

Λες και γίνεται να «χάνονται» τόσο μεγάλες εκτάσεις, να παίζονται τόσο μεγάλα ποσά και κανείς υπουργός να μην το καταλάβει. Δεν τους θεωρούμε τίποτε ...ιδιοφυίες, αλλά έχουν αποδείξει πως κάτι τέτοια δεν τους ξεφεύγουν.

Οσο για το ΠΑΣΟΚ, προσπαθεί πια να μας βγάλει εντελώς τρελούς. Οχι απλά υποστηρίζει πως οι δικοί του υπουργοί είναι άσχετοι, αλλά έχει φτάσει να λέει ότι ...υπερασπίστηκαν τη δημόσια γη με τις πράξεις τους.

Αμα έχεις τέτοιους ...υπερασπιστές, τι άλλο να περιμένεις από μοναστήρια που θησαυρίζουν και καλόγερους που ορίζουν εταιρείες οφ σορ...

Φυσικά, για την ...ταμπακέρα ούτε λόγος. Α

ραγε, όταν πέσει ο κουρνιαχτός αυτής της ιστορίας, τι θα εμποδίσει κάποια άλλη μονή να αγοράσει και να πουλήσει τη γη που ανήκει στον ελληνικό λαό;

Τίποτε απολύτως. Ούτε ένας νόμος δεν άλλαξε, ούτε μια διάταξη δε διαφοροποιήθηκε. Κάτι τέτοιο, βλέπετε, θα ...έβλαπτε την «ελευθερία της αγοράς».

Κι αυτή, για τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, είναι κάτι παραπάνω από ιερή και αδιαπραγμάτευτη. Ακόμα και τα δόγματα της Εκκλησίας ωχριούν μπροστά σ' αυτό.

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΕΣΤ

Εδώ και ενάμισι μήνα, πέραν της δολοφονίας του παιδιού στα Εξάρχεια και της δολοφονικής επίθεσης κατά του αστυνομικού, πέραν της δολοφονικής επίθεσης κατά του 16χρονου στο Περιστέρι και των πυροβολισμών εναντίον συρμών του τραμ, είχαμε από μαφιόζικες δολοφονίες όπως εκείνη του ιδιοκτήτη νυκτερινού κέντρου μέχρι γκανγκστερικές εκτελέσεις όπως αυτές στον Πειραιά, κι από «ξεκαθαρίσματα λογαριασμών» της νύχτας μέχρι την τελευταία απαγωγή του εφοπλιστή.

Το ποια είναι ως τα σήμερα η απόδοση του αστυνομικού έργου - ως απότοκο του εν γένει προσανατολισμού της Αστυνομίας - το γνωρίζαμε. Να, όμως, που δεν αργήσαμε να μάθουμε και για το επέκεινα.

Ο νέος πολιτικός προϊστάμενος της ΕΛ.ΑΣ., ο κ. Μαρκογιαννάκης, ήταν σαφής: «Ηδη νομίζω ότι ξεκινήσαμε καλά, οι Αθηναίοι ένιωσαν προχτές ασφαλή την περιουσία τους και αυτό είναι ικανοποιητικό», δήλωσε την περασμένη Κυριακή και συνέχισε: «Παρά τις όποιες κριτικές, εγώ νιώθω ικανοποιημένος από το πρώτο τεστ, αν θέλετε, μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου»!

Αυτά είπε ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης σχολιάζοντας τα ανδραγαθήματα της Αστυνομίας την περασμένη Παρασκευή, όταν για μια ακόμα φορά οι δυνάμεις της επιδόθηκαν στο γνωστό «παιχνίδι» με τους κουκουλοφόρους και ενώ την ίδια ώρα άνδρες των ΜΑΤ συλλάμβαναν και ξυλοκοπούσαν εξερχόμενους από νοσοκομεία, δικηγόρους και... 60χρονες κυρίες που βρέθηκαν στο δρόμο τους.

Ως εκ τούτου, τα δείγματα γραφής του ανασχηματισμού, ως προς τον τομέα της Δημόσιας Τάξης, δόθηκαν. Και, πράγματι, δόθηκαν κιόλας από το «πρώτο τεστ»...

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΚΥΡΙΕ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΕ ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΑΣ

Μια νέα κοπέλα πέθανε πρόσφατα στο σαλόνι νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης, περιμένοντας ασθενοφόρο για να την πάει στο σπίτι της στην Εδεσσα, μετά τη χημειοθεραπεία. Οι δευτερογενείς διακομιδές από ΕΚΑΒ και νοσοκομεία συνεχίζουν να ταλαιπωρούν ασθενείς και νεφροπαθείς.

Χθες οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν τρίωρες στάσεις εργασίας για να σταματήσουν να πραγματοποιούν διακομιδές προς τις ιδιωτικές κλινικές. Παράσταση στον εισαγγελέα έκαναν οι νεφροπαθείς της Θεσσαλονίκης, που βρίσκονται στη μέση της διένεξης. Το ΕΚΑΒ εξυπηρετεί κατ' εξαίρεση τους καρκινοπαθείς, μετά το θάνατο της κοπέλας το περασμένο Σεπτέμβριο, στο νοσοκομείο «Παπανικολάου».

Κατ' εξαίρεση εξυπηρετεί τους καρκινοπαθείς το ΕΚΑΒ. Χρειάστηκε όμως να χαθεί μια ζωή. Παρ' όλ' αυτά, «η τρίωρη αναμονή είναι συνηθισμένη», λέει η πρόεδρος Καρκινοπαθών Ελλάδος, Περσεφόνη Μήττα. Καταγγέλλει επίσης ότι το προσωπικό νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης παρότρυνε νεαρό καρκινοπαθή να μην περιμένει το ΕΚΑΒ, που αργούσε, αλλά να καλέσει ιδιωτικό ασθενοφόρο. «Αυτό είναι απαράδεκτο», τονίζει η Π. Μήττα και αναγνωρίζει έλλειψη προσωπικού στο ΕΚΑΒ, το οποίο, όπως λέει, «είναι φρίκη σε σχέση με το πώς ήταν πριν από 20 χρόνια».
Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com