Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Παρασκευή, 6 Φεβρουαρίου 2009

ΩΣ ΟΜΗΡΟΙ...ΣΑΝ ΔΟΥΛΟΙ 400 ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΣΤΟΝ ΟΠΑΠΣε συνθήκες εργασιακής γαλέρας εξαναγκάζονται να δουλεύουν οι συμβασιούχοι που απασχολεί εδώ και χρόνια, με συμβάσεις μιας μέρας ο Οργανισμός Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρων ΑΕ (ΟΠΑΠ ΑΕ). Ενας Οργανισμός που ανήκει κατά 35% στο κράτος.

Οι συμβασιούχοι φθάνουν, σήμερα, περίπου τους 400. Οι αιτήσεις πρόσληψης που εξαναγκάζονται να υπογράψουν, προκειμένου να εξασφαλίσουν το μεροκάματο, τους παρουσιάζουν ως ευκαιριακά απασχολούμενους, το πολύ μέχρι τρεις μέρες τη βδομάδα. Ετσι, αποκρύπτεται το γεγονός της τακτικής απασχόλησης, ώστε να δυσκολευτεί ο εργαζόμενος να αποδείξει ότι δικαιούται τη μετατροπή της σύμβασής του σε αορίστου χρόνου.

Επιπλέον, με τις συμβάσεις μιας μέρας δε λογίζεται οποιαδήποτε προϋπηρεσία, ακόμα και αν δουλεύουν για χρόνια ολόκληρα στον ΟΠΑΠ και έτσι χάνουν δικαιώματα για αύξηση των αποδοχών. Αλλά και στην περίπτωση που κατορθώσουν να μετατρέψουν τη σύμβασή τους σε αορίστου, υπάρχει ο κίνδυνος τα προηγούμενα χρόνια υπηρεσίας να μη μετρήσουν για τον υπολογισμό των μισθών τους και ως συντάξιμα χρόνια.

Απαράδεκτο εργασιακό καθεστώς

Για να εξασφαλίσουν ένα μεροκάματο, οι εργαζόμενοι υποχρεώνονται να συμπληρώσουν τις εξής αιτήσεις: «Παρακαλώ να με προσλάβετε, ως ευκαιριακά απασχολούμενο με σύμβαση μιας ημέρας» και «η απασχόλησή μου στην εταιρεία θα είναι μέχρι τρεις (3) ημέρες την εβδομάδα και εφ' όσον τούτο κρίνεται απαραίτητο».

Το ίδιο απαράδεκτοι είναι και οι όροι της σύμβασης. Η αμοιβή δεν καθορίζεται από κάποια συλλογική σύμβαση εργασίας, αλλά από τον ίδιο τον ΟΠΑΠ ΑΕ και ότι σε περίπτωση που καταβληθεί αμοιβή μεγαλύτερη από αυτή που προβλέπει η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (δηλαδή, τα κατώτερα όρια αποδοχών) τότε «μπορεί να συμψηφιστεί (σ.σ. εννοεί η αμοιβή) με τις αυξήσεις ημερομισθίων καθώς και με την προσαύξηση 75% για Κυριακές και αργίες». Ως φαίνεται, οι παραπάνω όροι είναι, πέρα για πέρα, παράνομοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα η ΟΠΑΠ ΑΕ είτε επιχειρεί να διώξει τους εργαζόμενους αυτούς - και μέσω «οικειοθελούς αποχώρησης» - είτε να τους περάσει σε θυγατρική της, άγνωστο με ποιες εργασιακές σχέσεις.

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΚΟΙΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΣΕ ΟΛΑ...ΣΕΒ ΚΑΙ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΣ


  1. Ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος στην επιστολή του προς τον Γ. Παπαθανασίου: ζητά «τη στήριξη των κοινωνικά και οικονομικά πιο ευάλωτων ομάδων». Η κυβέρνηση έχει ήδη απαντήσει στο «πρόγραμμα σταθερότητας» εκφράζοντας τη διάθεσή της για «στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων πολιτών με στοχευμένες πολιτικές».
  2. «Ειδική επιδότηση επιχειρήσεων από τον ΟΑΕΔ» για την κατάρτιση ανέργων, «στοχευμένη προώθηση προγραμμάτων κατάρτισης» σύμφωνα «με τις ανάγκες της αγοράς», «ενεργές πολιτικές διά βίου μάθησης», αξιώνει ο ΣΕΒ. Για «στήριξη της ανάπτυξης και κατά συνέπεια της απασχόλησης», κάνει λόγο η κυβέρνηση στο «πρόγραμμα σταθερότητάς» της, ενώ το ΠΑΣΟΚ δηλώνει: «εισαγωγή της κοινωνικής εργασίας για τη στήριξη των ανέργων και απολυμένων», και «διευκολύνουμε τους νέους να αποκτήσουν πιστοποιημένη εργασιακή εμπειρία έως 6 μήνες στον ιδιωτικό τομέα».
  3. Το ΠΑΣΟΚ προτείνει την επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών των νέων, ως κίνητρο για προσλήψεις από μικρές επιχειρήσεις και ο ΣΕΒ εγκρίνει και επαυξάνει ζητώντας «προσωρινή μείωση των ασφαλιστικών εισφορών» για προσλήψεις εντός του 2009 σε επιχειρήσεις μέχρι 10 εργαζόμενους, αλλά και «το κράτος να αναλάβει μέρος των ασφαλιστικών εισφορών νέων που δεν έχουν εργασιακή εμπειρία».
  4. Πλήρη και άμεση εφαρμογή του νόμου περί ΔΕΚΟ και των επί μέρους προγραμμάτων εξυγίανσης» ζητά ο ΣΕΒ. Και η κυβέρνηση προσφέρει: «Ο νόμος 3697/2008 για τις δαπάνες των φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα θα εφαρμοστεί αυστηρά, με επιβολή όλων των κυρώσεων που προβλέπονται»Ζητά ο ΣΕΒ «άνοιγμα όλων των αγορών στον ανταγωνισμό» και η κυβέρνηση υπόσχεται «έμφαση στο άνοιγμα των αγορών»
  5. Εκτιμά η κυβέρνηση ότι η διαδικασία των αποκρατικοποιήσεων «θα αποφέρει έσοδα τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ» και σπεύδει ο ΣΕΒ να υπενθυμίσει την ανάγκη «για απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας», αλλά και να συμβουλεύσει για την «επένδυση» των εσόδων, ζητώντας: εξόφληση χρεών του δημοσίου προς επιχειρήσεις, κατάργηση ειδικών φόρων στην επιχειρηματική δράση, μείωση φορολογικών επιβαρύνσεων για επενδύσεις το 2009 και 2010, κατάργηση περιττών διοικητικών επιβαρύνσεων για τις επιχειρήσεις.
Δε θα μπούμε στον κόπο να σχολιάσουμε τις προτάσεις του ΣΕΒ, αλλά δεν είναι αξιοπερίεργο να έχουν, τα κόμματα που διατείνονται πως υπηρετούν το λαϊκό συμφέρον, σχεδόν πλέρια σύμπλευση με τις προτάσεις των βιομηχάνων?
Εκτός αν βιομήχανοι και εργαζόμενοι διέπονται από κοινά συμφέροντα...ε?
Διαβάστε τη συνέχεια...

Κλαψε κι εσύ τώρα... Η Μηχανή του video είναι του τραχτέρι....


Ακούστε ένα τραγουδάκι επίκαιρο..........
.
.
Πονούσαμε ............................................. επί Πα.Σο.Κ.
μα δεν σε ένοιαζε .................................... σαν Υπ.Εξωτερικών
και δεν πιστευες ..................................... σαν Προεδρος του Πα.Σο.Κ.
πως θα μας έχανες .................................. στις Δημοσκοπήσεις
τώρα πίσω μας θες .................................. τώρα είναι καλες όμως
λες πως ξέχασες ..................................... τις σπουδές σε κολλέγιο
τον κακό σου εαυτό ................................ το δεξιό σου παρελθόν
μα τον θυμάμαι εγώ ................................ ο πολίτης σου!!!
.
Θυμίσου τόσες βραδιές,
με νεύρα πολλά . φτάνει πια!!! Φτάνει πια
θυμίσου τις προσβολές τα όχι τα μα ....... Βενιζέλος....
θυμίσου λόγια πικράάάά .........................
τώρα έφτασε η ώρα να κλάψεις για μένα . για τους συνταξιούχους
................................................................ ρε
γ@μώτο
Κλάψε κλάψε κλάψε κι εσύ ήρθε η σειρά σου
μάθε μάθε μάθε κι εσύ τα όρια σου
κλάψε κλάψε κλάψε κι εσύ, θα μείνω να μέτρω
και δεν θα φύγω αν δεν κλάψεις τα δάκρυα που έκλαψα εγώ
.
Εσύ νόμιζες πως θα ήμουν εγώ ................. ο πολίτης.....
το δικό σου παιχνίδι μα τελειώνουμε εδώ . Υποκρισία στο πράσινο
..................................................................
Θυμίσου τόσες βραδιές ............................. 20 χρόνια
..................................................................
Κλάψε κλάψε κι εσύ ..................................

..................................................................
................................................................. ..............................
Διαβάστε τη συνέχεια...

ΑΓΩΓΗ ΚΑΤΑ BLOGER ΑΠΟ ΤΟΝ Κ. ΜΙΧΑΑγαπητοί φίλοι.

Έγινε κι αυτό.

Είμαι και επίσημα πλέον ο πρώτος blogger που διώκεται στα Ελληνικά Δικαστήρια.

Ο νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας ενοχλημένος από τις αποκαλύψεις του blog ΕΔΩ ΠΕΙΡΑΙΑΣ http://edo-peiraias.blogspot.com (που γίνονται πάντα συνοδευόμενες από τις αντίστοιχες αποδείξεις) μου επέδωσε μέσω δικαστικής επιμελήτριας Αγωγή ζητώντας μου ως αποζημίωση το λιγότερο 150.000 ευρώ.
Πέρα από την ουσία της υπόθεσης, το γεγονός αποδεικνύει τη σημαντική δύναμη των blogs και της ελευθερίας του λόγου που εκφράζεται μέσα από αυτά.
Σας καλώ όλους μέσω των ιστοσελίδων σας να αναφερθείτε στο γεγονός αλλά και σας παρακαλώ να παρουσιαστείτε, όσοι επιθυμείτε, στις 11.3.2009 και ώρα 10:πμ στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Πειραιά για να υποστηρίξουμε τις ελευθερίες και τα δικαιώματά μας.

Η παρουσία σας κρίνεται σημαντική διότι μια καταδικαστική απόφαση θα είχε επιπτώσεις για την πορεία όλων των blogs στην Ελλάδα.
Για περισσότερα στο blog ΕΔΩ ΠΕΙΡΑΙΑΣ:

edo-peiraias.blogspot.com και στο email mangelopoulos@hotmail.com

Σας ευχαριστώ όλους εκ των προτέρων,

Μιχαήλ Αγγελόπουλος

Πειρατικός: Κύριε Μιχα είναι διαφορετικό να σε συκοφαντούν από το να σε αντιπολιτεύονται! Αλλά όποιος έχει τη μύγα...λέει ο λαός...
Εμείς το μόνο που έχουμε να προσθέσουμε είναι, το ότι δεν βρήκαμε κάτι το υβριστικό ή συκοφαντικό, προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, στο συγκεκριμένο blog.

Διαβάστε τη συνέχεια...

«γάμησέ τα»

Τρία διαγγέλματα είχαμε την Πέμπτη. Ένα του σεμνού, ένα του κλαψιάρη κι ένα του προέδρου του Άρη, κ.Λάμπρου Σκόρδα! Ο πρώτος είπε «θα σας γαμήσω κι άλλο», ο δεύτερος «θέλω να σας γαμήσω κι εγώ» και ο τρίτος «μας έχουν γαμήσει». Αυτό που μου αρέσει σε τέτοια γεγονότα, είναι τα… τρίτα ημίχρονα. Δηλαδή οι σχολιασμοί των διαγγελμάτων. Ο καθένας λέει το μακρύ του και το κοντό του, ανάλογα με την ιδεολογία ή την κομματική του κατεύθυνση. Συνοψίζοντας όλες τις απόψεις, καταλήγω στο εξής: Στο διάγγελμα του πρώτου είπανε: «τη γαμήσαμε», στου δεύτερου «δε γαμιέσαι κι εσύ» και στου τρίτου: «γάμησέ τα».
απο τον:dr.Seeng
Διαβάστε τη συνέχεια...

ΤΟΝ ΕΚΟΨΑΝ...Η "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ" ΕΡΤΤο τι είπαν στο τηλέφωνο ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Η.Παπακωνσταντίνου με τον πρόεδρο της ΕΡΤ δεν λέγεται. Αφορμή το γεγονός ότι το κρατικό κανάλι αποφάσισε να μην δείξει την συνέντευξη του Παπανδρέου που είχε ιδιαίτερη σημασία.
"ΤΕΛΙΚΩΣ, η μετάδοση έγινε. Ωστόσο, η συνέντευξη άρχισε τέσσερις παρά τέταρτο και η ΕΡΤ σταμάτησε τη μετάδοση στις πέντε, βάζοντας τη...

σειρά «Τόλμη και Γοητεία». Τη διακοπή κατήγγειλε ο Παπακωνσταντίνου, υπενθυμίζοντας ότι το- τσιμπημένο- τέλος για την ΕΡΤ το πληρώνουν όλοι οι Έλληνες.
ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ τα ΄χουν με τον Παναγόπουλο και αποδίδουν νέτα- σκέτα τη συμπεριφορά του στην «αγωνία για μια θέση στην ευρωλίστα της Ν.Δ.». Εγώ επισημαίνω ότι το θερμόμετρο στις σχέσεις Μαυρομιχάλη- ΕΡΤ έχει ανέβει, πολύ πριν φθάσουμε στις κάλπες.

πηγή:troktiko
Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com