Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

ΠΕΡΙ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ...!

Ούτε ατυχής ούτε άστοχη ήταν η δήλωση του Χρ. Μαρκογιαννάκη, ότι περίμενε να τελειώσει "η περίοδος των βροχών ώστε να μπουν όλα τα μέσα στη διάθεση της Πυροσβεστικής", επιχειρώντας έτσι να δικαιολογήσει την εμφανή απουσία ελικοπτέρων και άλλων πυροσβεστικών μέσων στην αντιμετώπιση των πρώτων φετινών πυρκαγιών.

Η αντίληψη του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών δεν είναι προσωπική και δεν είναι γραφική, αλλά είναι η κυρίαρχη αντίληψη στις γαλαζοπράσινες κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών.

Είναι η αντίληψη που αντιμετωπίζει την προστασία των δασών ως περιττό έξοδο, που πρώτο σπεύδει να περικόψει από τις δαπάνες του κρατικού προυπολογισμού. Είναι η ίδια αντίληψη που είχε οδηγήσει τον Β. Πολύδωρα να θέσει πριν από τρία χρόνια το ερώτημα "αν μπορεί ο προϋπολογισμός να αντέξει το βάρος της προστασίας των δασών''.

Είναι η αντίληψη που οδηγεί σε συνεχείς αποχαρακτηρισμούς και εμπορευματοποίηση τη δασική γη, παρά τις υποκριτικές διακηρύξεις των κατά καιρούς πρωθυπουργών πως "όπου ήταν δάσος θα ξαναγίνει δάσος".

Ακριβώς εξαιτίας αυτής της κυρίαρχης αντίληψης και πολιτικής, ακόμα και όταν συνέβησαν πρωτοφανείς και αβάσταχτες οικολογικές καταστροφές, όπως το 1999 (κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ) και το 2007 (κυβέρνηση ΝΔ), δεν έβγαλαν κανένα ουσιαστικό συμπέρασμα και δεν άλλαξε τίποτα.
Διαβάστε τη συνέχεια...

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ

Άλλη μια τραγική στιγμή προστέθηκε στο παζλ του παρακράτους και τον διαφόρων μηχανισμών(προβακοτόρικοι ή μη), μετά την δολοφονία του μικρού Αλέξη.

Σήμερα το πρωί στις 6:30, ένας αστυνομικός ηλικίας 41 ετών δολοφονήθηκε εν ψυχρό, εν ώρα υπηρεσίας από 3 ή 4 αγνώστους(ή γνωστούς).

Μέτα τον Διαμαντή
(σας θυμίζουμε) λοιπόν έρχεται ένας ακόμη αστυνομικός να πληρώσει, με τη ζωή του αυτή τη φορά(μιας και ο Διαμαντής ευτυχώς δεν υπέκυψε), το μπάχαλο κράτος που έχουν δημιουργήσει οι Κυβερνήσεις του άθλιου αυτού δικομματισμού.

Πραγματικά δεν περιμέναμε να είμαστε σε θέση μέσα σε τόσο μικρο χρονικό διάστημα να αναγκαστούμε να σχολιάσουμε ένα παρόμοια, τραγικό, γεγονός και μάλιστα με περισσότερο τραγικές συνέπειες.


Τα πράγματα έχουν δυσκολέψει πολύ!

Χρειάζεται κοινωνική επαγρύπνηση και ένα καλά οργανωμένο λαϊκό κίνημα να αντιμετωπίσει την "εγκάθετη" λαίλαπα που μας ετοιμάζουν...

Υ.Γ. Δεν μας ενδιαφέρει το "ψεύτικο" όνομα του δράστη, δεν μας ενδιαφέρει αν ήταν 45αρι ή Καλάσνικοφ το όπλο που σκότωσε τον αστυνομικό, μας ενδιαφέρει μονάχα η "δολοφονική"κάλυψη του παρακράτους από τους Κυβερνώντες προκειμένου να σύρουν τη κοινωνία προς τον συντηρητισμό.
Διαβάστε τη συνέχεια...

ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ...

Εντύπωση προκάλεσαν οι δηλώσεις Αλαβάνου που, όπως σχολιάζεται, είναι "ήξεις - αφήξεις" σε σχέση με την επιλογή Τσίπρα για τη θέση του προέδρου του κόμματος...

Προς τι ο εντυπωσιασμός όμως; Γνωρίζει κανείς καμία θέση του ΣΥΡΙΖΑ για οποιοδήποτε θέμα που να ήταν σαφέστατη και να λέει ευθαρσώς τους πολιτικούς της στόχους;

Μόνο σε ένα είναι ξεκάθαρο αυτό το κόμμα: Οτι έχει κάθε είδους άποψη να προβάλλει ώστε οποιοσδήποτε να μπορεί, εφόσον το επιθυμεί, να ταυτιστεί...

Στη ... "σύγχρονη" πολιτική ορολογία αυτό λέγεται "πολυτασικότητα", "συνθετική προσωπικότητα", "εσωκομματική δημοκρατία', ή όπως αλλιώς θέλετε. Πάντως, στην ουσία ...καιροσκοπισμός άνευ προηγουμένου είναι.

Έτσι είναι αυτά...

Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com