Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2009

ΤΗΛΕ-ΤΕΛΟΣ

Οι δυο τηλεμαχίες τώρα ποια ανήκουν εις το πολιτικό παρελθόν. Από σήμερα τα επιτελεία των Κομμάτων βρίσκονται σε διάταξη για την τελική ευθεία των εκλογών.

Η τηλεμαχία της Δευτέρας δεν ήταν κάτι ιδιαίτερα καινοτόμο, "τα ίδια Παντελάκι μου τα ίδια Παντελή μου". Μοναδική σημαντική διαφορά, οι ερωτήσεις μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, που ενέτειναν λιγάκι τη συζήτηση.

Η πολιτική ουσία ήταν σίγουρα μακρυά από τη συζήτηση, όλα για την επικοινωνία και τις εντυπώσεις έγιναν και βάση αυτού σχολιάστηκαν, τόσο οι πολιτικοί όσο και οι δημοσιογράφοι.

"Νικητής", πάντα με επικοινωνιακά κριτήρια δεν μπορούμε να πούμε ότι ήταν κάποιος από τους παρευρισκόμενους πολιτικούς...

Χρυσόγελος και Τσίπρας κέρδισαν κάποιους πόντους από την εμφάνιση τους, αν και προσωπική μας άποψη είναι ότι ο Καρατζαφέρης ήταν εκείνος που βγήκε κερδισμένος, μακροπρόθεσμα.

Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγουμε διότι ο Καραμανλής δεν ήταν καλύτερος από τον Καρατζαφέρη, επομένως οι διαρροές από την μια προς την άλλη πλευρά δύσκολα συμμαζεύονται από μια τέτοια τηλεοπτική εμφάνιση.

Ο Παπανδρέου ήταν μέτριος, πολύ αγχωμένος και έχασε το αρχικό καλό ξεκίνημα που είχε κάνει. Η Αλέκα Παπαρήγα από την άλλη ήταν καλύτερη από αντίστοιχες εμφανίσεις της κατά το παρελθόν.

Ένα μακροσκελέστατο και κουραστικό debate, με πολύ λίγη ουσία στο περιεχόμενο του. Χρειάζεται ρηξικέλευθες τομές για να μπορεί την επόμενη φορά να είναι ελκυστικό και πιο ουσιαστικό.

Στη χθεσινή τηλεμαχία τώρα.

Εμφανώς πιο ελκυστική, με ένταση και μια επικοινωνιακή - πολιτική ανατροπή.

Ίσως εάν δεν ήταν τόσο καλός, ανέλπιστα ομολογουμένως, ο Γ. Παπανδρέου να βρισκόταν σε χειρότερη μοίρα η χθεσινή από τη προχθεσινή συζήτηση.

Βέβαια θα ήταν ανόητο να ισχυριστεί κάποιος ότι χθες εξήχθησαν, σοβαρά πολιτικά συμπεράσματα. Διότι βάση κι αυτού του debate ήταν η επικοινωνία και μόνο.

Νικητή είχαμε αυτή τη φόρα τον κ. Παπανδρέου, ο οποίος εμφανίστηκε ποιο άμεσος. Κατάφερε να θέσει τον κ. Καραμανλή απολογούμενο για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης του, ενώ έδειξε να του ταιριάζει περισσότερο το συγκεκριμένο στυλ τηλεμαχίας.

Από την άλλη ο κ. Καραμανλής προσπάθησε να μη προβεί σε λεονταρισμούς και αλυχτήματα. Τα βάρη μιας διακυβέρνησης 5,5ετών σκέπασα την επικοινωνιακή δυναμική αλλά κυρίως την ευφράδεια που τον χαρακτηρίζει.

Στο τέλος αποδεχόμενος ουσιαστικά την επικοινωνιακή του ήττα, για πρώτη ίσως φορά από τον Γ. Παπανδρέου, ζήτησε και δεύτερο debate, όπου η αλήθεια να λέγετε θα ήταν ευκαιρία για τον κ. Καραμανλή να βελτιώσει τα κακώς κείμενα της χθεσινής βραδιάς.

Οι τηλεμαχίες έλαβαν τέλος...επί της ουσίας τίποτα δεν άλλαξε, η πολιτική σίγουρα βγήκε χαμένη...αλλά πιο πολύ όλοι εμείς που θέλουμε μια ριζική πολιτική αλλαγή, με βάση της κοινωνικές ανάγκες!

Το μέλλον είναι πολιτικά απρόβλεπτο ...μετά τις εκλογές ξεκινά το πανηγύρι!

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΤΟ ΛΑΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΘΣΕΙΝΟ DEBATE

Το δελτίο τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. για τη χθεσινή τηλεμαχία των Παπανδρέου - Καραμανλή:

Ερωτηθείς ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης να σχολιάσει το "ντιμπεϊτ" των δύο
πολιτικών αρχηγών , δήλωσε:

"Έκθεση ιδεών δύο καλών παιδιών, καλών οικογενειών".Διαβάστε τη συνέχεια...

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΤΗΛΕΜΑΧΙΑ

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ για την χθεσινή τηλεμαχία Παπανδρέου - Καραμανλή:

"Η τηλεμαχία ανάμεσα στον Κ. Καραμανλή και Γ. Παπανδρέου έγινε για την καρέκλα. Και μόνο ότι για τις χιλιάδες απολυμένους των ασφαλιστικών εταιρειών, του Αγούδημου και για τα ναυπηγεία, δεν είπε λέξη ούτε ο ένας, ούτε ο άλλος, αποδείχνει ότι και οι δύο εκφράζουν ακριβώς την ίδια αντιλαϊκή πολιτική κι αυτή θα εφαρμοστεί μετά τις εκλογές όποιος κι αν είναι στην κυβέρνηση".Διαβάστε τη συνέχεια...

ΧΤΥΠΗΜΑ!

Μια νέα τρομοκρατική ενέργεια, έλαβε χώρα στο Κολωνάκι, στο σπίτι της Λούκας Κατσέλη.

Η υποψήφια Βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ και υπεύθυνη για ζητήματα Οικονομίας του Κινήματος ήταν ο "στόχος" της επίθεσης.

Δεν υπήρξαν τραυματισμοί, ούτε σοβαρές υλικές ζημίες.

Παράξενα πράγματα...τρομοκρατική ενέργεια διαμέσου προεκλογικής περιόδου δεν έχουμε καταγράψει στην εμπειρία μας.

Θα αξιολογήσουμε την κατάσταση που διαμορφώνεται και ίσως επανέλθουμε στο ζήτημα...


Διαβάστε τη συνέχεια...

"ΕΡΙΞΕ ΤΟ ΓΑΝΤΙ"

Η ζωή έχει πάρα πολλές ανακατατάξεις, έχει πολλές νίκες, πολλές ήττες για τον καθένα από μας.

Το σπουδαιότερο όμως, μετά από κάθε νίκη και κάθε ήττα, είναι να έχουμε τη δύναμη να αξιολογήσουμε τις περιστάσεις...και να δούμε τι έφταιξε και φτάσαμε στην ήττα ή στη νίκη.

Χωρίς ελαφρυντικά για την ήττα και χωρίς έπαρση και αλαζονεία για τη νίκη, να προσπαθήσουμε να σταχυολογήσουμε το αποτέλεσμα.

Δίπλα βλέπετε το πρωτοσέλιδο της σημερινής Απογευματινής.

Εμείς απλά θα σημειώσουμε...πως μάλλον δεν αξιολόγησαν, καθόλου, σωστά τη χθεσινή παρουσία του κ. Καραμανλή.

Είδατε πόσο καλοί είμαστε σήμερα με τα παπαγαλάκια...

Διαβάστε τη συνέχεια...

"ΜΕ ΑΕΡΑ ΥΠΕΡΟΧΗΣ"


"Με αέρα υπεροχής και μιά άνεση πού δείχνει πλέον να έχει κατακτήσει, ο Γ.Παπανδρέου, νίκησε στα σημεία έναν προβλέψιμο Κ.Καραμανλή που δεν μπόρεσε να ανατρέψει το βεβαρυμένο παρελθόν που κουβαλά απο τα αποδυτήρια".

Το βασικό σχόλιο του Έθνους, είναι πιο μετριοπαθές, αλλά ίσως και πιο αντικειμενικό.

Μια εφημερίδα πρέπει να τηρεί τα προσχήματα ως μέσο ενημέρωσης...και σωστά πράττει το Έθνος.

Κοινός παρανομαστής...ότι θεωρεί τον Γ. Παπανδρέου τον νικητή της χθεσινής τηλεμαχίας.

Διαβάστε τη συνέχεια...

"ΚΑΘΑΡΗ ΝΙΚΗ ΓΙΩΡΓΟΥ"

Καθαρή νίκη του Γιώργου Παπανδρέου βλέπουν και τα Νεα.

Είναι πρόδηλο ότι οι εφημερίδες και τα συγκροτήματα που παλαιότερα ζητούσαν...την "παραίτηση" του κ. Παπανδρέου, σήμερα(αν και από καιρό έχουν αλλάξει στάση) τον εξυμνούν για τη χθεσινή του παρουσία.

Ο Γ. Παπανδρέου αυτό το οποίο πέτυχε με τη χθεσινή του παρουσία ήταν να επιβληθεί, επικοινωνιακά, του αντιπάλου του.

Κατέρρευσε το επικοινωνιακό πλεονέκτημα του κ. Καραμανλή, το μόνο πλεονέκτημα που του είχε απομείνει...!

Οι επόμενες μέρες θα είναι εξαιρετικά δύσκολες για εκείνον.

Διαβάστε τη συνέχεια...

"Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΕΔΕΙΞΕ ΤΟΝ ΝΙΚΗΤΗ..."


Δε θα περίμενέ πιστεύουμε ποτέ ο Γιώργος Παπανδρέου, οι εφημερίδες να τον επικροτούν μετά από μια τηλεοπτική αναμέτρηση με τον κ. Καραμανλή.

Αλλά, ζήσαμε για να δούμε κι αυτό...

Το Βήμα χαρακτηριστικά αναφέρει:"Ο διάλογος έδειξε τον νικητή των εκλογών".

Θεωρεί τον Γ. Παπανδρέου, νικητή, έχοντας καταλάβει τις εντυπώσεις του debate.


Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com