Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2009

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΩΝ ΥΠΕΡΚΕΡΔΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αστρονομικά ποσά από τον κοινωνικά παραγόμενο πλούτο συνεχίζουν να αποσπούν οι ισχυροί επιχειρηματικοί όμιλοι.

Η κερδοφορία στο 9μηνο του 2009 για τις εισηγμένες στο χρηματιστήριο ΑΕ αποδείχνει ότι η οικονομική κρίση που έχει χτυπήσει τα λαϊκά στρώματα αξιοποιείται από κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ενωση και κεφαλαιούχους για την κλιμάκωση της εφαρμοζόμενης πολιτικής, με στόχο τη διαμόρφωση περιβάλλοντος που να ενισχύει ακόμη περισσότερο τις δυνατότητες των οικονομικά ισχυρών για νέα προκλητική συσσώρευση.

Σε συνθήκες οικονομικής κρίσης μια πλειάδα επιχειρήσεων πέτυχε αύξηση κερδών από τριψήφια ποσοστά μέχρι και 27.880%.

Σύμφωνα με τους δημοσιευμένους ισολογισμούς 9μηνου το λειτουργικό κέρδος για τις 273 εισηγμένες διαμορφώθηκε πάνω από 8,5 δισ. ευρώ με χαρακτηριστικό και το γεγονός ότι η εμφανιζόμενη υποχώρηση είναι οριακή, μόλις στο 2,5%.

Να σημειωθεί επίσης ότι στο γ' τρίμηνο εμφανίζονται και σημάδια αύξησης του κέρδους που αφορούν πρώτα και κύρια τις ισχυρότερες σε κεφάλαια επιχειρήσεις, τα μονοπώλια που "παραδοσιακά" αποσπούν τα μεγαλύτερα κομμάτια της πίτας.

Με βάση τους δημοσιευμένους ισολογισμούς 9μηνου (επεξεργασία: Πήγασος ΑΕΠΕΥ) :


  • Λειτουργικό κέρδος (EBITDA): Φτάνει σε 8,56 δισ. ευρώ από 8,77 δισ. ευρώ στο 9μηνο του 2009 με υποχώρηση μόλις 2,5%.
  • Καθαρά κέρδη: Μετά από φόρους διαμορφώνονται 4,9 δισ. ευρώ (από 6,68 δισ. ευρώ) με υποχώρηση 26,3%. Να σημειωθεί πως οι 166 κερδοφόρες έχουν καταγράψει καθαρά κέρδη ύψους 6 δισ. ευρώ
  • Κύκλος εργασιών: Ο συνολικός τζίρος φτάνει σε 57,4 δισ. ευρώ (από 67,1 δισ. ευρώ) εμφανίζοντας μείωση 14,5%.
  • Το 20% από τις κερδοφόρες επιχειρήσεις (μία στις πέντε) εμφανίζει και παραπέρα αύξηση κερδών.
  • Πολλές από τις εισηγμένες και σε πείσμα της οικονομικής κρίσης εμφανίζουν "μπουμ" στα ποσοστά αύξησης της κερδοφορίας τους. Συγκεκριμένα: Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: 27.880% . Αγροτική ΑΕΓΑ: 4.822%, Περσέας: 1.594%, Μινωϊκές Γραμμές: 511%, Rilken: 482% κ.ά.
  • Από την άποψη της μεγαλύτερης συμμετοχής στην πίτα των κερδών πρωταγωνιστεί ο τραπεζικός κλάδος με συνολικά καθαρά κέρδη ύψους 1,8 δισ. ευρώ ή 36,7% στο σύνολο.
  • Από τη άποψη της μεγαλύτερης αύξησης στη λειτουργική κερδοφορία πρωταγωνιστής αποδείχνεται ο κλάδος της ηλεκτρικής ενέργειας (λόγω της της ΔΕΗ) με 365% και ακολουθούν οι ζωωτροφές με 80%, πληροφορική με 55% κ.ά.


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΟΥΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΕΧΕΤΕ ΧΡΟΝΟ...!

Για να δούμε και λίγο τον Ριζοσπάστη.

Με ανακοίνωση της κ.ε. του ΚΚΕ για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης σήμερα το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας.

Το ΚΚΕ σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν παλινωδεί και φυσικά δεν έχει περιέλθει σε κρίση ταυτότητας.

Από την άλλη όμως του λείπει η επικοινωνία, του λείπει η εκλαΐκευση των όσων υποστηρίζει, αλλά κυρίως του λείπει ένα ρεαλιστικό σχέδιο ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ πριν την πολυπόθητη για εκείνο, επανάσταση, που έχει ως αυτοσκοπό.

Η προπαγάνδα εναντίον του είναι πολύμορφη, άλλοτε καλοπροαίρετη και άλλοτε (τις περισσότερες φορές) κακοπροαίρετη.

Αυτό που ενοχλεί, που ίσως προκαλεί την κοινωνία, είναι το "ξερό" κεφάλι που συνοδεύει τους Κομμουνιστές...δεν θέλουν να πειστούν για κάτι παρα μόνο, να πείσουν εκείνοι για κάτι!

Ούτε κι εσείς θα έχετε πολύ χρόνο μπροστά σας...συγκεντρωθείτε!!!


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

Για αυτό κάνει τόση ψύχρα αυτές τις μέρες...επειδή "λιώνουν οι πάγοι" στην ΝΔ.

Κοιτάξτε το πρόσωπο της Ντόρας...το υποκριτικό χαμόγελο, εκείνο του ότι "εγώ είμαι η νικήτρια, ότι κι αν συμβεί", έχει αποκατασταθεί από ένα σχεδόν έντρομο ύφος.

Η κυρία Μπακογιάννη έχασε, γνωρίζει από δω και στο εξής δεν θα έχει άλλη ευκαιρία, η πολιτική της καριέρα δεν θα εξελιχθεί ποτέ, όπως εκείνη την ονειρεύτηκε.

Ξέρει πως δεν θα είναι η επόμενη Πρωθυπουργός της χώρας, βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη με μια νέα, προσωπική της διάσταση.

Οι πολίτες θέλουν να ξεκαθαρίσουν το τοπίο, έτσι ένας ένας στέλνεται από το λαό στη θέση που του αρμόζει.

Ένας ένας, μπαίνει στο κάδρο και η Μεταπολίτευση "αδειάζει", αδειάζει από ψευτοηγέτες και πολιτικούς νταβάδες...

Οι πολίτες δείχνουν το δρόμο, όποιος δεν τους ακολουθήσει θα τύχει της ιδίας αναγνώρισης, όπως η κ. Μπακογιάννη...!


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΝΕΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ...

Μέσα σε όλα να και ο νέος εκλογικός νόμος...!

Ο εκλογικός νόμος έχει ως αυτοσκοπό να "εξαφανίσει" τον Σταυρό και να περιορίσει το όριο αυτοδυναμίας(40,2%).

Το ζήτημα που εμείς εξετάζουμε είναι αν επιτέλους θα έχει τη δυνατότητα ο υποψήφιος Βουλευτής να αποδεσμευτεί από επιχειρηματικές εξαρτήσεις, που με το παρόν σύστημα, είναι αδύνατο να μην αναπτύξει διότι "το κόστος του σταυρού" είναι αβάστακτο.

Ακόμη ένα ζήτημα που προκύπτει, έχει να διευθετηθεί γύρω από το όριο εισόδου στη Βουλή. Λέγεται πως το 3% θα απολεστεί. Δεν ξεκαθαρίζεται όμως, θα απολεστεί κάθε όριο εισόδου στη Βουλή ή θα αυξηθεί;

Εάν η κυβέρνηση αυξήσει το όριο εισόδου στη βουλή, τότε δεν χρειάζεται να μελετήσουμε περαιτέρω τον εν λόγω νόμο, θα είναι άδικος και αυταρχικός!

Ελπίζουμε να μην αναγκαστούμε να σχολιάσουμε αρνητικά, μια ζωτικής σημασίας για την ελληνική κοινωνία μεταρρύθμιση...!Διαβάστε τη συνέχεια...

ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ...!

Καλή σας μέρα φίλοι μας...!

Ξεκινάμε σήμερα τον σχολιασμό των εντύπων από τα "κυβερνητικά" Νέα.

"Ντιλ κορυφής με τις Βρυξέλλες"...η ΕΕ λοιπόν άλλαξε τα λεγόμενα της και πλέον δεν υπάρχει ζήτημα χρεοκοπίας για την Ελλάδα.

Μάλιστα αν μέχρι το Γενάρη παρθούν τα κατάλληλα μέτρα, πάντα σύμφωνα με την ΕΕ, τότε η χρηματοπιστωτική κατάσταση της χώρας θα βρεθεί σε υψηλά επίπεδα.

Μας κοροϊδεύουν κανονικά...τόσο η ΕΕ όσο και οι Ελληνικές κυβερνήσεις!

Το γνωρίζουν, λεφτά υπάρχουν και μάλιστα πολλά! Το ξέρουν, αν δεν τρομοκρατήσουν πρώτα το λαό δεν θα μπορέσουν να υφαρπάξουν περισσότερα από την τσέπη του!

Μόνο που ο λαός έχει αρχίσει να βρίσκει ξανά τα πατήματα του, έχει αρχίσει να γίνεται επικίνδυνος, για τις πολιτικές που εφαρμόζονται εις βάρος του.

Θα λυπηθούμε πολύ τον τελευταίο εκπρόσωπο της εφαρμοζόμενης πολιτικής!


Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com