Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2009

ΚΙ ΑΛΛΟΣ???????

Κι άλλο κρούσμα, μέσα σε δύο μέρες, αλλαγής συμπεριφοράς από διατητή στο δεύτερο ημίχρονο αγώνα.

Αυτή την φορά ήταν ο περίφημος διαιτητής Χριστόφορος Ζωγράφος στον αγώνα του παγκρητίου Ο.Φ.Η - Αστέρας Τρίπολης.

Ο κ.Ζωγράφος έκανε εξαιρετική εμφάνιση στο ά ημίχρονο του αγώνα, ΑΛΛΑ....


Όταν βγήκε από τα αποδυτήρια έδειξε κι αυτός πολύ "αλλόκοτη" συμπεριφορά.

Μόλις στο 47' έδειξε τις διαθέσεις του δίνοντας ανύπαρκτο πέναλτι σε καθαρό μαρκάρισμα του Μπαρκαουάν στον Ζαϊρί.

Και ,φυσικά, στο 67' δεν έδειξε το σημείο του πέναλτι σε αντιαθλητικό μαρκάρισμα μέσα στην περιοχή πάνω στον Μανούσο.

Με αυτές του τις δύο αποφάσεις "κατάφερε" να αλλοιώσει το αποτέλεσμα, και να δείξει σε όλους ότι κάποιοι θέλουν να ρίξουν τον Ο.Φ.Η(θυμηθείτε το 3-0, πριν 3 χρόνια στην Λιβαδειά, μέσα σε 20 λεπτά).

Και αυτό το συμβάν δείχνει ότι την ώρα του ημιχρόνου "έπεσαν" κάποια τηλεφωνήματα στον διαίτητη, αφήνοντας μας να αναρωτιόμαστε ποιοι είναι αυτοί που θέλουν να πάρει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός και να πέσει ο Ο.Φ.Η.

P.S. μετά το τέλος του αγώνα διαδραματίστηκαν πολύ σοβαρά επεισόδια μεταξύ οπαδών, όχι φιλάθλων, του Ο.Φ.Η. και αστυνομικούς.
Διαβάστε τη συνέχεια...

Η Ελλάδα πρώτη στην υπερβολική χρήση των αντιβιοτικών


Αθήνα — Ολόκληρη η Ευρώπη αντιμετωπίζει σήμερα το φαινόμενο του «τέλους των αντιβιοτικών» και ο άνθρωπος βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο να επιστρέψει στην εποχή, που απλές λοιμώξεις οδηγούσαν στον θάνατο.

Αυτό τόνισε και σε προσφατη συνέντευξη Τύπου ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Ι. Παπαγεωργίου. Και συμπλήρωσε: «Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως η μάχη εναντίον των μικροβίων, η οποία κινδυνεύει να χαθεί λόγω της άκριτης χρήσης των αντιβιοτικών, είναι εξίσου σημαντική με τη μάχη, που δίνει η ανθρωπότητα για την προστασία του περιβάλλοντος».

Η συνέντευξη Τύπου οργανώθηκε από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής εκστρατείας για την ορθολογική χρήση των αντιβιοτικών.

Στοιχεία για το μεγάλο και στη χώρα μας πρόβλημα παρουσίασαν η καθηγήτρια Παθολογίας και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας Ελένη Γιαμαρέλλου, ο πρόεδρος του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων Γιάννης Πιερρουτσάκος και ο πρόεδρος του Ε.Ο.Φ. κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης:

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά:

  • Το 75% της χρήσης αντιβιοτικών στην Κοινότητα αφορά λοιμώξεις του αναπνευστικού (φαρυγγοαμυγδαλίτιδες, κρυολογήματα, ιγμορίτιδες, βρογχίτιδες). Είναι γνωστό, ότι στο 70% των περιπτώσεων αυτών λαμβάνονται χωρίς λόγο αντιβιοτικά, αφού αυτές οι λοιμώξεις οφείλονται στους ιούς έναντι των οποίων τα αντιβιοτικά δεν είναι δραστικά.
  • Ακόμη περισσότερο έχει διαπιστωθεί, ότι 95% των Ελλήνων ενηλίκων με φαρυγγοαμυγδαλίτιδα λαμβάνει αντιβιοτικά, ενώ τα μικρόβια (οι στρεπτόκοκκοι) σπανιότατα ενοχοποιούνται στους ενήλικες.
  • Μεγάλη είναι η κατάχρηση αντιβιοτικών στα Ελληνόπουλα, όπως αποδεικνύουν διάφορες μελέτες παιδιάτρων ανά την Ελλάδα. Πέντε με έξι μητέρες στις 10 έχουν εφεδρικά αντιβιοτικά στο φαρμακείο του σπιτιού.
  • Οι μητέρες σε αναλογία 20-40% χορηγούν αντιβιοτικά μόνες τους χωρίς την συμβουλή του παιδιάτρου, ενώ στην περίπτωση, που ο παιδίατρος θα αρνηθεί τη χορήγηση αντιβιοτικού, ένα 20% των μητέρων ασκεί πίεση στον παιδίατρο να χορηγήσει αντιβιοτικό ή αλλάζει γιατρό.
Διαβάστε τη συνέχεια...

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

Επιτέλους τα καταφέραμε, βρήκαμε τον χρόνο και ανανεώσαμε το κανάλι μας.

Προσθέσαμε αρκετά video κυρίως αυτής της εβδομάδας.

Ελπίζουμε από τώρα και στο εξής να είμαστε καλά και να το ανανεώνουμε ανα βδομάδα...επισκεφθείτε το peiratiko89 Διαβάστε τη συνέχεια...

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ...

Ο κύριος Μανώλης, εκτιμούν ορισμένοι, λειτούργησε σαν «καραμανλικός λαγός». Ηταν επιφορτισμένος, λένε, να σταλεί το μήνυμα σε κάποια φιλόδοξα κέντρα εντός της ΝΔ. Ανάλογη ερμηνεία δίνουν - οι ίδιοι - και στο γεγονός της χτεσινής συνάντησης του πρωθυπουργού με τον κ. Σαμαρά, δεδομένης της σχέσης του υπουργού Πολιτισμού με τον κ. Μητσοτάκη. Συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μια μέρα μετά το «σίριαλ Μανώλη», που ξεκίνησε με αφορμή τις δηλώσεις του βουλευτή για την κυρία Μπακογιάννη...

Την ίδια ώρα, κάποιοι άλλοι «λαγοί», διαφόρων αποχρώσεων, αναπαράγουν εντός και εκτός Βουλής τα περί «κυβέρνησης εθνικής ενότητας» άμα τε και «εθνικής σωτηρίας» που πρέπει να αναλάβει τα ηνία της χώρας για να ...σωθεί ο τόπος.

Μάλιστα, πέραν του παραπάνω σεναρίου που καλλιεργείται από τα ΜΜΕ των μεγαλοεκδοτών με παραδοσιακή «επιρροή» στο πολιτικό σκηνικό, πληροφορίες (έγκυρες...) αναφέρουν ότι έχουν πληθύνει οι συναντήσεις μεταξύ οικονομικών παραγόντων με κορυφαίες προσωπικότητες του πολιτικού συστήματος. Συναντήσεις όπου πέραν της «ανταλλαγής σκέψεων» διαπιστώνονται και «κοινοί προβληματισμοί» περί της ανάγκης «συνεννόησης» μεταξύ των νυν και επίδοξων «χαλίφηδων» όχι μόνο επί τη βάσει ενός «ελαχίστου συναινετικού προγράμματος μεσοπρόθεσμης διαρκείας» αλλά και επί των προσώπων που θα κληθούν «οικουμενικά» να το εγγυηθούν...

Το πού θέλουν ορισμένοι να το πάνε το πράγμα, είναι νωρίς να το πεις. Ακόμα πιο νωρίς είναι να εκτιμήσουμε, ανεξαρτήτως του τι επιθυμούν, αν θα το καταφέρουν κιόλας. Πάντως, η περίοδος, κι όσο τα δικομματικά αδιέξοδα εξαναγκάζουν διάφορους «επιφανείς ενδιαφερόμενους» σε τέτοιες αναζητήσεις, μοιάζει πολύ ενδιαφέρουσα...

Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com