Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009

ΠΟΙΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ;

H προθυμία με την οποία τηλεοπτικοί σταθμοί ανέτρεψαν την κανονική ροή του προγράμματός τους για να μεταδώσουν στους εγχώριους ιθαγενείς το πολύωρο "σόου" της κηδείας του Μάικλ Τζάκσον, επιβεβαιώνει την σοφή διαπίστωση:

"Η τηλεόραση αποβλακώνει. Το ερώτημα είναι ποιους αποβλακώνει περισσότερο: Αυτούς που την βλέπουν ή αυτούς που κάνουν (όπως κάνουν) τηλεόραση;"...

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΟΙ "ΕΓΚΥΡΟΙ ΚΑΙ "ΕΓΚΡΙΤΟΙ"!

Η λογική των αναδιαρθρώσεων στην εκπαίδευση τα τελευταία χρόνια υπαγορεύει ότι ...λίγο - πολύ ο καθένας μπορεί να παρέχει εκπαίδευση, ότι η μόρφωση μπορεί να αποκτιέται με οποιοδήποτε τρόπο, φτάνει να υπάρχουν κάποιοι "έγκυροι" και "αξιόπιστοι" φορείς να πιστοποιούν τι γνώσεις έχει αποκτήσει ο καθένας.

Η "πιστοποίηση" είναι στην ημερήσια διάταξη του λεξιλογίου της ΕΕ, της κυβέρνησης της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται, εξάλλου, για ένα "εκπαιδευτικό'' μοντέλο που λειτουργεί ήδη κατά κόρον στις ΗΠΑ.

Ετσι διεθνώς έχουν ξεπηδήσει διάφοροι φορείς πιστοποίησης, πολλοί από τους οποίους έχουν εισβάλει και στη χώρα μας, κυρίως στο πεδίο της πιστοποίησης γνώσεων ηλεκτρονικού υπολογιστή, ξένων γλωσσών κ.ά.

Κάτι τέτοιο είναι και το πρόγραμμα του Ιντερνάσιοναλ Μπακαλορεά που έχουν πάρει κάποια μεγάλα ιδιωτικά σχολεία στη χώρα μας και η "πιστοποίηση" (το Διεθνές Απολυτήριο, δηλαδή) δίνεται μετά από εξετάσεις που διενεργεί ο Οργανισμός του "Ιντερνάσιοναλ Μπακαλορεά" που εδρεύει στη Γενεύη.

Τι αποκαλύφθηκε λοιπόν, μετά από το θέμα που προέκυψε με τη διαρροή θεμάτων του εν λόγω διαγωνισμού: Ακόμα και οι υποτιθέμενοι πιο έγκυροι και έγκριτοι φορείς και οι πιστοποιήσεις τους είναι μια εμπορική μπίζνα. Το υπουργείο Παιδείας δηλώνει ανερυθρίαστα ότι δεν έχει δυνατότητα να παρέμβει και να ελέγξει τέτοιους φορείς.

Με άλλα λόγια, ακόμα και οι πιο "έγκυρες" δήθεν πιστοποιήσεις τους, δεν είναι τίποτε άλλο από έναν ανεξέλεγκτο μηχανισμό της αγοράς, προκειμένου να προσαρμόσει την εκπαίδευση στα μέτρα της.

Διαβάστε τη συνέχεια...

Ο ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΤΙΑ!


ομολογία είναι σχεδόν επίσημη:η έρευνα κατά του οργανωμένου εγκλήματος ανετέθη στην ΕΥΠ επειδή η Ελληνική Αστυνομία είναι «σουρωτήρι». Αντί να συλλέγει πληροφορίες, ορισμένοι επίορκοι αστυνομικοί... ενημερώνουν τους κακοποιούς!

Και τώρα; Το άμεσο πρόβλημα
λύθηκε με την επέμβαση της ΕΥΠ. Το πρόβλημα με τους τυφλοπόντικες της Αστυνομίας και άλλων (...σωφρονιστικών!) υπηρεσιών πώς θα λυθεί; Ο νέος Εισαγγελεύς του Αρείου Πάγου έχει τώρα τον λόγο."

To παραπάνω άρθρο, είναι το κύριο άρθρο του Βήματος, στο σημερινό του φύλλο.

Το πρόβλημα της Αστυνομίας δεν είναι ότι έχει γίνει "σουρωτήρι", όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η εφημερίδα, ούτε κάποιο πρόβλημα θα λύσει ο νέος Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι, ο προσανατολισμός.
Ο προσανατολισμός των σωμάτων ασφαλείας, που δίνεται από τα πάνω, και διαμορφώνει τους εργαζόμενους σε εκείνα τα σώματα, ως "πιστολέρο" κατά των κοινωνικών διεκδικήσεων, τους διαμορφώνει με τέτοιο τρόπο ώστε να μοιάσουν με εκείνα τα πρόσωπα που, υπό κοινωνικά δίκαιες συνθήκες, θα έπρεπε να είναι στο στόχαστρο των σωμάτων ασφαλείας.

Από υπερασπιστές του κοινωνικού δικαίου, προσπαθεί το κράτος να τους μετατρέψει σε βασικά πιόνια του, σε προστάτες και υπερασπιστές της λεγόμενης, "έννομης τάξης", της τάξης εκείνης που δεν ανέχεται τους αγρότες με τα τρακτέρ να παλεύουν για μια αξιόλογη τιμή του λαδιού!
Δεν ανέχεται τους φοιτητές να διαμαρτύρονται για την Δημόσια και Δωρεάν Κατάντια που τους παρέχουν
!
Δεν ανέχεται τους κατοίκους του Γραμματικού να διεκδικούν την μη εφαρμογή, της καρκινογόνας, καύσης απορριμμάτων!

Ε,...που και που μπορεί να οπλίσουν, προς τον
15χρονο "αναρχικό" που τους έβρισε και "απείλησε" τη ζωή τους...!
Διαβάστε τη συνέχεια...

ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΣ ΚΥΡΙΕ ΒΑΓΓΕΛΗ;

Καμία δραστηριότητα δε θα έχει ο Τούρκος στρατηγός που βρίσκεται στο ΝΑΤΟικό στρατηγείο της Λάρισας επί του ελληνικού εναέριου χώρου, διαβεβαίωσε ο υπουργός Αμυνας, Ε. Μεϊμαράκης.

Στο ΝΑΤΟικό εναέριο χώρο, όμως, θα έχει ή δε θα έχει; Κι αν έχει, ποιες θα έχει;

Ποιος είναι αυτός ο "ΝΑΤΟικός εναέριος χώρος''; Ελα ντε! Καλή ερώτηση για να μας απαντήσει η σημερινή κυβέρνηση, όσο και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ που έχουν υπογράψει τις σχετικές συμφωνίες.

Διότι, θεωρητικώς, ούτε "ΝΑΤΟικά εδάφη" υπάρχουν στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Ομως, ΝΑΤΟικές δυνάμεις έχουν "παρελάσει" ωραιότατα από τη χώρα μας, προκειμένου να προωθηθούν στη Βαλκανική...

Επίσης, οι χώρες (ΝΑΤΟικά στρατόπεδα κάθε άλλο παρά λείπουν από τη γειτονιά μας. Εκτός κι αν είναι κάτι διαφορετικό η Βοσνία) Ερζεγοβίνη ή η ΠΓΔΜ και δεν το έχουμε καταλάβει.

Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com