Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

ΟΙ ΧΘΕΣIΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΣΤΟ EUROPA LEAGUE

Δείτε τα στιγμιότυπα από τους χθεσινούς αγώνες, των Ελληνικών ομάδων, στο Europa League.

Μπάτερ Μπορίσοφ - ΑΕΚ 2-1



Παναθηναϊκός - Στουρμ Γκρατς 1-0




Διαβάστε τη συνέχεια...

SOS ΕΚΠΕΜΠΕΙ Η ΑΙΘΙΟΠΙΑ!

Δραματική έκκληση για την άμεση αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας για τη σίτιση 6.200.000 Αιθιόπων απηύθυνε χτες ο υπουργός Γεωργικής Ανάπτυξης της αφρικανικής χώρας, Μιτίκου Κάσσα, με αφορμή διεθνή συνάντηση δωρητών.

Αιτία της επικείμενης λιμοκτονίας εκατομμυρίων Αιθιόπιων είναι η παρατεταμένη περίοδος ξηρασίας που μαστίζει μεγάλες περιοχές της χώρας και πλήττει ιδιαίτερα τους αγρότες που αποτελούν περίπου το 80% ενός λαού 80.000.000 ανθρώπων.

Το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Τροφίμων προβλέπει ότι για τη σίτιση 6,2 εκατ. Αιθιόπων μέσα στο επόμενο εξάμηνο θα χρειαστούν τουλάχιστον 285.000.000 δολάρια.

Η έκκληση του Αιθίοπα υπουργού για διεθνή βοήθεια γίνεται περίπου 25 χρόνια μετά τον άλλο φοβερό λιμό που είχε ξεσπάσει στη χώρα με πάνω από ένα εκατομμύριο νεκρούς...


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΝΑ "ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ"

Όλες οι κινήσεις της νέας Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, κινούνται γύρο από την προσπάθεια μείωσης του ελλείμματος.

Η ΕΕ έχει τραβήξει το αυτί ακόμη μιας Ελληνικής κυβέρνησης για το υπέρογκο έλλειμμα που αναμένεται να κυμανθεί στο 12%.

Βέβαια ποτέ δεν έχει συμβουλέψει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάποια κυβέρνηση να πάρει μέτρα που θα "στενέψουν" έναν πολυεθνικό όμιλο ή έναν μεγάλο επιχειρηματία.

Θυμάστε τον Πρωθυπουργό προεκλογικά τι ρωτούσε τον κ. Καραμανλή για τα χρέη και το έλλειμμα...;

"Πού πήγαν τα λεφτά"; Το ρωτούσε με τη μορφή προεκλογικού σλόγκαν...!

Το Πειρατικό τα βρήκε... να τα τα λεφτά κ. Παπανδρέου:

  • Το έλλειμμα των 30 δισ. ευρώ ισούται με μια και μόνο παραγγελία εντός του 2009 των Ελλήνων εφοπλιστών για τη ναυπήγηση των νέων 777 ποντοπόρων πλοίων τους! Το ποσό δηλαδή για το οποίο ο ελληνικός λαός θα βυθιστεί σε ένα ακόμα τούνελ τετραετούς διάρκειας, είναι ίσο με το ποσό μιας και μόνο παραγγελίας των εφοπλιστών για την ανανέωση του στόλου τους!
  • Ισούται (παρά κάτι ) με το ποσό των 28 δισ. ευρώ που εγγυήθηκε το ελληνικό κράτος στις τράπεζες για να "σωθούν" από την κρίση!
  • Ισούται (παρά κάτι) με την απόφαση του Συμβουλίου Άμυνας για εξοπλιστικά προγράμματα ΝΑΤΟικού χαρακτήρα ύψους 27 δισ. ευρώ για την περίοδο 2006 - 2015 (όταν ήδη οι εξοπλιστικές δαπάνες της προηγούμενης δεκαετίας 1996 - 2005 ξεπέρασαν τα 20 δισ. ευρώ)!
  • Ισούται με τα... μισά και μόνο καθαρά κέρδη που σημείωσαν τη δεκαετία 2000 - 2009 οι εισηγμένοι στο χρηματιστήριο βιομήχανοι, εργολάβοι, τραπεζίτες και εφοπλιστές. Συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων του τρέχοντος εξαμήνου, τα καθαρά κέρδη που απέσπασαν από το 2000 οι εισηγμένοι στο χρηματιστήριο κινήθηκαν σε πάνω από 60 δισ. ευρώ!

Αυτή είναι η αλήθεια για τα ελλείμματα. Να λοιπόν "πού πήγαν τα λεφτά"!



Διαβάστε τη συνέχεια...

ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ

"Όργιο προσλήψεων ΠΑΣΟΚΩΝ" μας ενημερώνει σήμερα ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ.

Ανεδαφικό και προκλητικό πρωτοσέλιδο, αλλά επίκαιρο.

Χιλιάδες νέοι χάνουν τις δουλειές τους ξαφνικά χωρίς καμιά προειδοποίηση. Πολλοί από αυτούς από τη Δευτέρα κιόλας θα είναι άνεργοι...

Σωστή η απόφαση κατάργησή των stage και κάθε άλλης ρουσφετολογικής προσπάθειας προσλήψεων.

Έχει καταντήσει επαίσχυντο να ζητάμε από έναν βουλευτή την εύρεση μιας θέσης εργασίας, ακόμη κι αν εκείνη προσφέρει, μόλις 400ευρώ.

ΕΛΕΟΣ...

Ορθά λοιπόν, τέλος τα stage από τον δημόσιο τομέα και η χρήση τους στον ιδιωτικό τομέα μόνο για μαθητεία το πολύ έως 18μήνες.

Οφείλει όμως να αποκαταστήσει πλήρως όλους εκείνους που χρόνια τώρα από θέσεις stage καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του δημόσιου.

Διαφορετικά το μέτρο, από μέρους μας, θα αξιολογηθεί ως αντιλαϊκό!


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ!

Στο ίδιο μήκος κύματος με την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ και το ΒΗΜΑ.

"Τους διώχνει όλους", ο Χρυσοχοϊδης σύμφωνα με το ΒΗΜΑ.

Είπαμε και προηγουμένως ότι δεν αρκούν μόνο οι διωγμοί από τα σώματα ασφαλείας, αλλά αυτό που απαιτείται είναι η ανατροπή της νοοτροπίας που καλλιεργείται από τις πολιτικές δυνάμεις στα σώματα αυτά.

Θέλουμε να σταθούμε και στην κατάργηση του ιδιωνύμου, της κουκούλας.

Ανόητο μέτρο που καταδείκνυε την πολιτική ηλιθιότητα της παρελθούσας κυβέρνησης.

Σωστή επιλογή η κατάργηση του, συγχαρητήρια κύριε Χρυσοχοϊδή!


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΕΥΚΑΙΡΙΑ

Για να δούμε λιγάκι και μερικά από τα σημερινά πρωτοσέλιδα των καθημερινών έντυπων...

Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ λοιπόν έχει ως πρώτο θέμα την καρατόμηση Τσιατούρα από την αρχηγία της ΕΛ.ΑΣ., μετά την απαράδεκτη ενέργεια κατά των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι θα μπορούσε να 'ναι απλοί και ανώνυμοι πολίτες.

Η παραίτηση ενός αρχηγού, δεν αλλάζει απολύτως τίποτα.

Το ζήτημα είναι να αλλάξει ριζικά ο προσανατολισμός της Ελληνικής Αστυνομίας και να πάψει να βλέπει τον λαό σαν εχθρό της δημόσιας τάξης.

Η αστυνομία πρέπει να προστατεύει την κοινωνία από πράξεις που την προσβάλουν, όχι να προσβάλει η ίδια την κοινωνία, ακόμη και με την παρουσία της, σε αρκετές περιπτώσεις.

Ευκαιρία λοιπόν!

Να μας αποδείξει το ΠΑΣΟΚ ότι έχει διαφορετική αντίληψη από την Δεξιά για τα σώματα ασφαλείας και την αντιμετώπιση τους προς τους πολίτες...!


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΑΡΓΑ...ΑΛΛΑ ΣΤΑΘΕΡΑ!

Πολλά προβλήματα σήμερα...

H google είτε δεν μας άφηνε να ανεβάσουμε αναρτήσεις, είτε έθετε το blog εκτός λειτουργίας
.

Τα ίδια προβλήματα είχαν αρκετά blogs ανά τον κόσμο, όχι μόνο εμείς.

Έτσι αργά μεν, αλλά σταθερά, όπως κάθε μέρα, θα επιστρέψουμε σε λίγο με τον σχολιασμό των γεγονότων.


Μείνετε συντονισμένοι...!


Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com