Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ

Ανεξάρτητα από οπαδικές προτιμήσεις, ο Τζόρτζεβιτς ανήκει σε εκείνους τους ξένους ποδοσφαιριστές που βρέθηκαν στην Ελλάδα, όπως ο Βαζέχα του Παναθηναϊκού ή ο Σαβέφσκι της ΑΕΚ, και κατέκτησαν τη δική τους θέση στο πάνθεον των «ηρώων της Κυριακής». Η διαφορά με αυτόν τον σπουδαίο παίκτη, που αποφάσισε να «κρεμάσει τα παπούτσια» του, είναι ότι πριν μια δεκαετία, και μετά από πολλά χρόνια που ήδη βρισκόταν στη χώρα, «παρακαλούσε» να του δοθεί η ελληνική ιθαγένεια, ώστε να μπορεί να αγωνιστεί και στην Εθνική Ομάδα της Ελλάδας, όπως κι άλλοι παίκτες που πολιτογραφήθηκαν Έλληνες. Ότι οι ποδοσφαιροπαράγοντες αδιαφόρησαν είναι ένα από τα πολλά «κατορθώματά τους»...

Υ.Γ. Καλή επιτυχία στην εθνική μας ομάδα που στις 9:30, στο Παγκρητιο, αντιμετωπίζει το Ισραήλ...όλοι ελπίζουμε στη μεγάλη νίκη...που εδώ που τα λέμε θα μας φέρει πολύ κοντά στο Μουντιάλ του 2010!
Διαβάστε τη συνέχεια...

ΔΟΥΛΕΜΑ..."ΤΙΤΑΝΟΤΕΡΑΣΤΙΟ"!

Πόσο δύσκολο είναι κάποιες φορές να τσακίζεις με την πολιτική σου τα δικαιώματα των εργαζομένων, να βυθίζεις χιλιάδες οικογένειες στην ανασφάλεια, στην ανέχεια και στην υπερεκμετάλλευση, αλλά να προσπαθείς παράλληλα να εμφανιστείς «κοινωνικά ευαίσθητος» και... δίκαιος!

Πήγε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ι. Μπούγας, να χαιρετίσει στη συνέλευση των βιομηχάνων της Θεσσαλίας και τι βρήκε να πει; «Οι εργαζόμενοι, που αντιμετωπίζουν το φάσμα της ανεργίας ή της μείωσης των αποδοχών τους, γνωρίζουν ότι οι επιχειρήσεις, ιδιαίτερα κάποιων κλάδων της βιομηχανίας, είχαν σημαντικά κέρδη τα προηγούμενα χρόνια».

Μέχρι εδώ καλά τα πήγε, μέχρι που να απορεί κανείς, τι έπαθε η κυβέρνηση και παραδέχεται τα αυτονόητα. Ελα όμως που θέλησε να συνεχίσει. Και πρόσθεσε: «Εάν αυτά έχουν αποδεδειγμένα επενδυθεί και έχουν δημιουργηθεί νέες θέσεις εργασίας, εκθέτοντας έτσι τις επιχειρήσεις αυτές σε μεγαλύτερη διακινδύνευση, οι εργαζόμενοι κατανοούν ευχερέστερα την κατάσταση και είναι διατεθειμένοι να συμβάλουν κατά το μέτρο των δυνάμεών τους, στην αντιμετώπισή της».

Για να καταλήξει στο ότι εάν δεν έχουν επενδυθεί τα κέρδη, «ουδείς νομιμοποιείται να ζητά θυσίες ή υποχωρήσεις από αυτούς».

Μωρέ τι μας λες; Επενδύοντας ή μη επενδύοντας, τα κέρδη που βγάζουν είναι κλοπή της δουλειάς και του κόπου των εργαζομένων. Όλα τ' άλλα είναι άγριο δούλεμα για να κλέψουν ακόμη μεγαλύτερο κομμάτι από τους εργαζόμενους. Που δεν έχουν άλλο δρόμο από το να παλέψουν για την ικανοποίηση των δικών τους αναγκών και όχι των αφεντικών και να τιμωρήσουν πολιτικά κυβέρνηση και κόμματα που υπηρετούν αλλότρια συμφέροντα, από εκείνα των αναγκών τους.

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΑ ΤΡΙΑ «ΔΕΝ»...ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ;

Μετά την απόφαση του ευρω-δικαστηρίου (για την επέκταση κατά 5 των ορίων συνταξιοδότησης δεκάδων χιλιάδων γυναικών στο δημόσιο τομέα και κατάργηση της δυνατότητας πρόωρων συντάξεων για μητέρες που αυξάνει τα όρια έως και 17 χρόνια), απόφαση την οποία ανέμεναν πώς και πώς οι κύριοι της κυβέρνησης, ώστε να βρουν «άλλοθι» για τη νέα αντιασφαλιστική επίθεση που ετοιμάζουν, θυμηθήκαμε μια περίφημη δήλωση. Απολαύστε τη:

«Η χρηματοδότηση του συστήματος (σ.σ.: κοινωνικής ασφάλισης) εξασφαλίζεται μέσα από τη δέσμη μέτρων που ανέφερα και βέβαια (...) χωρίς πρόσθετες εισφορές, χωρίς αύξηση των ορίων ηλικίας, και χωρίς μείωση των συντάξεων».

(Κώστας Καραμανλής, προγραμματικές δηλώσεις κυβέρνησης, 28/9/2007).

Αυτά έλεγε την επόμενη μέρα των εκλογών ο κ. Καραμανλής. Ηταν εκείνα τα περίφημα τρία «δεν» της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό. Τι έμεινε από εκείνα τα τρία «δεν»; Απλό: Οτι «δεν» πιστεύουν τίποτα από αυτά που λένε και ότι όσα λένε «δεν» έχουν καμία σχέση με όσα κάνουν...

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΣΟΒΑΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ



www.zougla.gr

Διαβιβάστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, η δικογραφία με τις καταγγελίες του πλοιοκτήτη Φώτη Μανούση στον πρόεδρο της Βουλής για να διερευνηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Αιγαίου, Αριστοτέλη Παυλίδη.

Στην υπόθεση αυτή είναι κατηγορούμενος για εκβίαση σε βάρος του πλοιοκτήτη ο συνεργάτης του πρώην υπουργού, Παναγιώτης Ζαχαρίου, ο οποίος χθες αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 30.000 ευρώ και περιοριστικούς όρους.

Σχόλιο Παραπολιτικής : Αν επαληθευτεί η πληροφορία , μιλάμε για μια πολύ σημαντική πολιτική εξέλιξη που θα προκαλέσει εγκεφαλικά στο Μέγαρο Μαξίμου ή θα δημιουργήσεις τις ιδανικές συνθήκες για πρόωρη προσφυγή στις
κάλπες...

Σχόλιο Πειρατικού: Θα συμφωνήσουμε με το σχόλιο της Παραπολιτικής, αν όντως ισχύει, οι εκλογές είναι εκβιαστικά κοντά...
Διαβάστε τη συνέχεια...

ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΜΑΡΜΑΡΟ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Επιπλέον εισφορές και την παρακράτηση μισού μισθού αποφάσισε η διοίκηση του Ταμείου Πρόνοιας Δημόσιων Υπαλλήλων, που έχει καταληστευτεί από την πολιτική του δικομματισμού

Την επιβολή μέτρων, όπως η επιπλέον εισφορά και η έκτακτη παρακράτηση μισθού σε όλους τους δημόσιους υπαλλήλους, αποφάσισε προχτες το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Πρόνοιας Δημόσιων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ) με τις ευλογίες της κυβέρνησης της ΝΔ.

Σύμφωνα με όσα αποφασίστηκαν, οι δημόσιοι υπάλληλοι εξαναγκάζονται να πληρώσουν, ξανά και ξανά, για τα ελλείμματα του ΤΠΔΥ, το οποίο, όπως και τα άλλα Ταμεία, καταληστεύεται, χρόνια τώρα από το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του. Σήμερα, το ΤΠΔΥ χρωστάει το εφάπαξ σε πάνω από 15.000 εργαζόμενους που αποχώρησαν, καθώς έχει έλλειμμα περίπου 640 εκατομμύρια ευρώ. Η καθυστέρηση στην καταβολή του εφάπαξ φθάνει τους 13 έως 16 μήνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Διοικητικό Συμβούλιου του ΤΠΔΥ αποφάσισε χτες τα εξής:

  • Την επιβολή επιπλέον εισφοράς 2% στα επιδόματα όλων των δημόσιων υπαλλήλων, από τα οποία μέχρι σήμερα δεν παρακρατούνται εισφορές. Να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα η τακτική μηνιαία εισφορά για τους ασφαλισμένους του ΤΠΔΥ, οι οποίοι είχαν ασφαλισθεί σε κύριο φορέα ασφάλισης πριν την 1/1/1993, υπολογίζεται σε ποσοστό 4% επί του βασικού μισθού και στα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και στο επίδομα αδείας. Για τους ασφαλισμένους του Ταμείου, οι οποίοι ασφαλίστηκαν σε κύριο φορέα ασφάλισης μετά την 1/1/1993, η τακτική μηνιαία εισφορά είναι 4% επί του συνόλου των τακτικών αποδοχών και στα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και στο επίδομα αδείας. Ομως ακόμα και στην κατηγορία των ασφαλισμένων από το 1993 και μετά, υπάρχουν επιδόματα από τα οποία δεν παρακρατείται εισφορά και σύμφωνα με την απόφαση θα επιβάλλεται από εδώ και πέρα.
  • Την επιβολή έκτακτης εισφοράς, η οποία θα προέλθει από την παρακράτηση του 50% ενός βασικού μισθού όλων των δημόσιων υπαλλήλων. Η παρακράτηση θα πραγματοποιηθεί σε δόσεις για χρονική περίοδο δύο έως τριών ετών.
  • Την ένταξη στο ΤΠΔΥ των εργαζομένων αορίστου χρόνου που έχουν λιγότερο από 15 χρόνια υπηρεσίας, προκειμένου να αυξηθούν τα έσοδα του Ταμείου από τις εισφορές.
  • Την λήψη επιχορήγησης από το κράτος, ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες ανάγκες.
Διαβάστε τη συνέχεια...

ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ...

Απολύσεις ...με το νόμο υποσχέθηκε η υπουργός Απασχόλησης, όταν από το Νοέμβρη του 2008 έχουν χάσει τη δουλειά τους 17.000 εργαζόμενοι

Απολύσεις ...με το νόμο, υποσχέθηκε στους εργαζόμενους η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλη - Πετραλιά, μετά το τέλος της συνάντησης που είχε χτες με τον πρωθυπουργό, εκφράζοντας έτσι και τη γενικότερη κατεύθυνση της κυβερνητικής πολιτικής. Οσον αφορά στη συνάντηση, η υπουργός ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τα μέτρα του υπουργείου που επί της ουσίας είναι μέτρα για τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων και κανένα συγκεκριμένο μέτρο προς όφελος των εργαζομένων, οι οποίοι βρίσκονται έρμαια στη θέληση των εργοδοτών και στις επιδιώξεις τους για ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας τους.

Βγαίνοντας από το Μαξίμου, η υπουργός δήλωσε ότι η κυβέρνηση «δε θα δεχτεί καμία παρέκκλιση μέσα στο υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο το οποίο υπάρχει, όπως δε θα επιτρέψουμε και σε κανέναν να χρησιμοποιήσει την κρίση ως πρόσχημα για ίδιες επιδιώξεις».

Επί της ουσίας, η υπουργός Απασχόλησης δεν είπε τίποτα λιγότερο από αυτό που ζητάνε και ήδη εφαρμόζουν οι μεγαλοεργοδότες. Την απαρέγκλιτη τήρηση δηλαδή του αντεργατικού οπλοστασίου, όπως του 2639/98 του ΠΑΣΟΚ και των άλλων αντεργατικών νόμων του δικομματισμού, όπως το 2% στις απολύσεις και οι «εθελούσιες έξοδοι», που ψηφίστηκαν στο παρελθόν και τώρα «κάθονται γάντι» στις ανάγκες του κεφαλαίου εν μέσω κρίσης.

Αυτό το θεσμικό πλαίσιο που επικαλείται η υπουργός Απασχόλησης ευθύνεται για το γεγονός ότι σχεδόν 17.000 απολύσεις και 2.448 διαθεσιμότητες έχουν σημειωθεί από το Νοέμβρη του 2008 μέχρι σήμερα, σύμφωνα μόνο με τα στοιχεία του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ. Το μήνα Μάρτη του 2009 έγιναν σε όλη τη χώρα 4.019 απολύσεις και 398 διαθεσιμότητες και καθιερώθηκε η εκ περιτροπής εργασία σε 18 επιχειρήσεις, μέτρο που αφορά περίπου 3.500 εργαζόμενους. Τα προγράμματα «εθελουσίας εξόδου» που εφαρμόστηκαν αφορούν σε περίπου 3.550 εργαζόμενους. Ειδικά στις επιχειρήσεις γούνας στο νομό Καστοριάς, από τον Οκτώβρη του 2008 έως και σήμερα έγιναν περίπου 800 απολύσεις.

Και ενώ η πραγματικότητα βοά, το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί προκλητικά να ξεπεράσει το γεγονός ότι με δικό του νόμο, σε συνέχεια προηγούμενου της ΝΔ, καθιερώθηκε η εκ περιτροπής εργασία. Σ' αυτή την κατεύθυνση, η Ε. Χριστοφιλοπούλου ζήτησε χτες «να αναθεωρήσει στην πράξη το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, έτσι ώστε να δοθεί μεγαλύτερη ασφάλεια και μεγαλύτερη προστασία στους εργαζόμενους», υπερασπιζόμενη επί της ουσίας τον 2639/98, ο οποίος, όπως είπε, βελτίωσε «επί το κοινωνικότερο» τον αντίστοιχο νόμο της περιόδου Μητσοτάκη.

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ...ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΜΕΝΑ

ΑΠΕΡΓΙΑ 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Αύριο, εργαζόμενοι, αγρότες, φοιτητές και μαθητές, ΟΛΟΙ μας στους δρόμους! Να βρωντοφωνάξουμε, έναντι της πολιτικής εκείνης που αδειάζει τις τσέπες μας και γεμίζει εκείνες των μεγαλοεπιχειρηματιών και μεγαλοεφοπλιστών! Απέναντι στις πολιτικές δυνάμεις του συμβιβασμού τις απάθειας και της διαφθοράς! Κανένας συμβιβασμός, καμία συναίνεση, με την Κρίση που περνά το υπάρχων σύστημα, τα βάρη της Κρίσης να πέσουν στις πλάτες εκείνων που τη δημιούργησαν, ΟΧΙ στο λαό!
  • Αύξηση των μισθών και των συντάξεων στο ύψος των αναγκών μας!
  • Επίδομα ανεργίας σύμφωνο με τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες!
  • Όχι στο 65ωρο!
  • Όχι στις ελαστικές μορφές απασχόλησης και στην εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης!
  • Παιδεία και Υγεία, Δημόσια και Δωρεάν για όλο το λαό!
Αύριο οργανωμένα, μαζικά και περιφρουρημένα, όλοι οφείλουμε να πάρουμε τις ευθύνες των δικαιωμάτων μας, στα χέρια μας!
Διαβάστε τη συνέχεια...

"ΕΥΤΥΧΩΣ" ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ!!!

Βρε για κοίτα, που είχαμε παρεξηγήσει την κατάσταση στο Αφγανιστάν! Πάλι καλά που βρέθηκε η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, και έβαλε τα πράγματα στη θέση τους...

Μας εξήγησε ότι οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ που βρίσκονται εκεί η μόνη δουλειά που κάνουν αφορά την ...αγροτική ανάπτυξη της χώρας, προκειμένου να απαλλαγεί η χώρα από τα ναρκωτικά και το λαθρεμπόριο.

Να υποθέσουμε ότι κάτι Αμερικανοί που βλέπουμε εκεί με στολές παραλλαγής δεν είναι στρατιώτες, αλλά ...«φάρμερς», κι αυτά που κρατάνε δεν είναι αυτόματα τουφέκια, αλλά ποτιστήρια και τσάπες.

Φανταζόμαστε, επίσης, ότι τα κάθε λογής τεθωρακισμένα οχήματα έχουν (εκτός από πυροβόλα όπλα) και δυνατότητες οργώματος, ποτίσματος και θερισμού. (Αυτό το τελευταίο σίγουρα το έχουν, μόνο που θερίζουν ανθρώπους).

Όσο για την ελληνική συμμετοχή στην όλη ιστορία , πρόκειται προφανώς για ...βαθμοφόρους του ελληνικού στρατού με ειδικότητα γεωπόνου.

Εν κατακλείδι, το ΝΑΤΟ εισέβαλε στο Αφγανιστάν για να σταματήσουν την παραγωγή ναρκωτικών, στο Ιράκ για να ελέγξουν όπλα μαζικής καταστροφής (που δεν βρέθηκαν ποτέ) και στις θάλασσες της Σομαλίας για να ελέγξουν την πειρατεία.

Η επόμενη επέμβασή τους θα γίνει πιθανότατα για λόγους ...σεβασμού των δικαιωμάτων των ζώων, ή για την προστασία της χλωρίδας και του περιβάλλοντος. Δεν θα μας κάνει καμία εντύπωση Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com